Τετάρτη, Οκτωβρίου 07, 2015

Ο Σ.Φ. Αλκαζάρ στο Αίγιο με την Α.Ε.Λ.




ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΙΟ!!!

Ανακοίνωση του Συνδέσμου: Σ.Φ. Αλκαζάρ

"Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη και τους φίλους του Σ.Φ. Αλκαζάρ πως θα πραγματοποιηθεί εκδρομή το Σάββατο 10/10 για τον αγώνα με τον Παναιγιάλειο. Για περισσότερες πληροφορίες, στα γραφεία του συνδέσμου (Ψαρρών 2), Τετάρτη και Παρασκευή 21:00 – 24:00."

ΛΑΡΙΣΑ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ
ΑΕΛ ΟΛΗ Η ΖΩΗ ΜΑΣ

Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές



Ανακοινώθηκαν από την ΚΕΔ την Τετάρτη (7/10) οι διαιτητές που ορίστηκαν να διευθύνουν τις αναμετρήσεις της 3ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, που θα διεξαχθούν το τετραήμερο 9-12 Οκτωβρίου.
Ο Αλέξανδρος Τσαμούρης του συνδέσμου Πειραιά θα είναι λοιπόν εκείνος που θα σφυρίξει στο σημαντικότερο παιχνίδι της αγωνιστικής μεταξύ του Παναιγιάλειου και της ΑΕΛ το Σάββατο (10/10, 16.00). Αναλυτικά οι ορισμοί:
Παρασκευή (9/10)
17.00 Πανελευσινιακός - Κέρκυρα
Διαιτητής: Μιάρης (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Σίπκας (Σάμου), Πολυχρονιάδης (Αν. Αττικής)
Τέταρτος: Ανδρονικίδης (Πειραιά)
Σάββατο (10/10)
16.00 Παναιγιάλειος – ΑΕΛ
Διαιτητής: Τσαμούρης (Πειραιά)
Βοηθοί: Τζιλίρης, Γιαννίκος (Πειραιά)
Τέταρτος: Αδαμόπουλος (Ζακύνθου)
Κυριακή (11/10)
16.00 Αναγέννηση Καρδίτσας – Παναχαϊκή
Διαιτητής: Ρούσσος – Μπερκεντζής (Πρέβεζας-Λευκάδας)
Βοηθοί: Κωνσταντίνου (Πρέβεζας-Λευκάδας), Στεφούλης (Γρεβενών)
Τέταρτος: Καραλιολιός (Γρεβενών)
16.00 Εργοτέλης – Λαμία
Διαιτητής: Ζαραβίνος (Αθηνών)
Βοηθοί: Κορτέσης, Λυμπερόπουλος (Αθηνών)
Τέταρτος: Μπερτάκης (Χανίων)
16.00 Τρίκαλα – Καλλιθέα
Διαιτητής: Συμεωνίδης (Πιερίας)
Βοηθοί: Τίκας (Θεσπρωτίας), Θεοδώρου (Πιερίας)
Τέταρτος: Μπαλατσούκας (Θεσπρωτίας)
16.00 Πανσερραϊκός - Αγροτικός Αστέρας
Διαιτητής: Μπουρμασόπουλος (Λάρισας)
Βοηθοί: Παπαδημητρίου, Καρακώστας (Λάρισας)
Τέταρτος: Κουμπαράκης (Θράκης)
16.00 Ολυμπιακός Βόλου – Χανιά
Διαιτητής: Μιχαηλίδης (Βοιωτίας)
Βοηθοί: Φωτόπουλος (Αθηνών), Σοφός (Βοιωτίας)
Τέταρτος: Αντωνίου (Αθηνών)
16.00 Ζάκυνθος – Κισσαμικός
Διαιτητής: Μπλάνας (Μεσσηνίας)
Βοηθοί: Σερεμέτης, Λαμίας (Μεσσηνίας)
Τέταρτος: Γ. Παπαδόπουλος (Αχαΐας)
Δευτέρα (12/10)
18.00 Απόλλων Σμύρνης - Αχαρναϊκός
Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας)
Βοηθοί: Καραγεώργος (Αργολίδας), Αρμακόλας (Κυκλάδων)
Τέταρτος: Νεοφυτιάδης (Κορινθίας)

όλοι... ετοιμοπολεμοι ...για το Αίγιο!!!

Ο Ράτκο Ντόστανιτς αντιμετωπίζει τον ευχάριστο πονοκέφαλο να έχει όλες τους παίκτες του διαθέσιμους για την αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής. Ο Σέρβος τεχνικός της ΑΕΛ είδε και τους Ναγιάρ-Κουτσιανικούλη να ανεβάζουν στροφές, ενώ οι Μπανούσης-Αναστασόπουλος επέστρεψαν την Τρίτη κανονικά στις προπονήσεις. Και φυσικά σε όλους αυτούς θα πρέπει να προστεθεί και ο Καμπλιώνης, που εξέτισε τις 2 αγωνιστικές της ποινής  του που χρωστούσε από την περασμένη περίοδο.
Πλέον απομένουν τρεις προπονήσεις για τους παίκτες της ΑΕΛ, επί της ουσίας δυο καθώς τη Παρασκευή το πρωί θα γίνει ένα «χαλάρωμα» και στη συνέχεια η αποστολή θα αναχωρήσει για την Αχαΐα σεα ένα μακρινό ταξίδ, με την Τετάρτη να έχει προγραμματιστεί απογευματινή προπόνηση.

Γιάννης «Καλαμάρας» Παπαϊωάννου (11/10/2003)

11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2003 
ΠΕΡΑΣΑΝ 15 ΧΡΟΝΙΑ  ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ  
ΕΦΥΓΕ... Ο   ΓΙΑΝΝΗΣ  Ο" ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ "Ο ...ΓΗΤΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΕΡΚΙΔΑΣ !!!


  15 χρονια  περασαν  που η  ΑΕΛ έχασε έναν αγωνιστή της εξέδρας
της, τον Γιάννη Παπαϊωάννου, βυθίζοντας στο πένθος όλους τους «βυσσινί» φιλάθλους. Τα ξημερώματα του Σαββάτου της 11ης Οκτωβρίου του 2003 ο Γιάννης Παπαϊωάννου ή όπως τον γνώριζε όλη η φίλαθλη Ελλάδα "Καλαμάρας", βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητο του έξω από το νυχτερινό κέντρο "Φάληρο". Το νήμα της ζωής του 37χρονου αρχηγού της εξέδρας των οργανωμένων στα περισσότερα από τα χρυσά χρόνια της μεγάλης ΑΕΛ της δεκαετίας του '80 κόπηκε πρόωρα δίνοντας τέρμα σε μια ζωή που έδινε την εντύπωση πως θα ζούσε για πάντα ό,τι κι αν του τύχαινε. Για πολλά χρόνια η γνώριμη φιγούρα του πάνω στο κάγκελο της Θύρας-1 -πολλές φορές ημίγυμνος και τον χειμώνα- έγινε η πιο χαρακτηριστική εικόνα του Αλκαζάρ, η μορφή που θα θυμούνται οι Λαρισαίοι φίλαθλοι πολλών γενεών για πάντα. Είχε την τύχη και την ικανοποίηση να ζήσει τις μεγάλες ένδοξες στιγμές της κυπελλούχου, πρωταθλήτριας και ευρωπαίας ΑΕΛ από το βάθρο του συντονιστή της εξέδρας, Στα χρόνια της παρακμής συνέχισε να είναι κοντά στην ομάδα πικραμένος από τον ξεπεσμό και με την ελπίδα της επιστροφής όπως όλοι μας..... Θα ζει πάντα ανάμεσά μας ο "Καλαμάρας"! Αιωνία του η μνήμη.




ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ  ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ 
Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ  ΑΦΙΕΡΩΣΕ  ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΙΤΟ  ΚΕΙΜΕΝΟ 10 ΓΡΑΜΜΩΝ .ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ  Ο ΓΙΑΝΝΗΣ  ΔΕΝ ΦΟΡΕΣΕ ΠΟΤΕ "ΓΡΑΒΑΤΑ"
ΕΜΕΙΣ  ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ   ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ  .
ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥ  !! ΓΙΑΝΝΗ!!!














ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΚΟΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΣΟΥΠΕΡ.....ΧΑΛΙΑ!!!

  ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ   ..ΓΙΑ .......ΚΛΑΜΜΑΤΑ!!!



Στα 8 παιχνίδια που έγιναν κόπηκαν συνολικά 51.252 εισιτήρια, με το μέσο όρο των εισιτηρίων ανά αγώνα, να ανέρχεται στα 5694. Αρνητικό ρεκόρ εισιτηρίων είχαμε στο παιχνίδι Καλλονή-Βέροια που κόπηκαν 926 εισιτήρια, ενώ τα περισσότερα κόπηκαν στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 25.674 εισιτήρια. 

Αναλυτικά τα εισιτήρια της 6ης αγωνιστικής:
Πανθρακικός-Λεβαδειακός 1.001 εισιτήρια
Παναιτωλικός-Πανιώνιος 2.092 εισιτήρια
Ξάνθη-Παναθηναϊκός 2.422 εισιτήρια
ΑΕΚ-Ατρόμητος 15.342 εισιτήρια
Καλλονή-Βέροια 926 εισιτήρια
ΠΑΣ Γιάννινα-Ηρακλής 2.282 εισιτήρια
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 25.674 εισιτήρια
Αστέρας Τρίπολης-Πλατανιάς 1.513 εισιτήρια


ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΑΙΞΤΕ ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΑΥΤΟΥΣ! ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΑ.!!! ΚΑΙ ΓΙΑ ...ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΑΕΛ.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ  ΠΑΙΞΤΕ  ΜΕ ΟΔΗΓΟ  ΑΥΤΟΥΣ! 
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΑ.!!!  ΚΑΙ ΓΙΑ ...ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΑΕΛ




ΤΟ  ΣΑΒΒΑΤΟ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ  ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΜΕ  ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟ. ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ  ΟΙ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΙ ΘΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟ ΚΟΣΜΟ ΛΟΓΩ ΑΕΛ...!!!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΕ  ΣΤΗΝ ΑΕΛ ΕΧΕΤΕ ΑΠΕΙΡΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ  ΕΝΑ ..  ΒΑΣΙΚΟ .ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ   .Ο ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ  ΕΙΤΕ ΜΙΚΡΟΣ ΕΙΤΕ  ΜΕΓΑΛΟΣ.ΟΤΑΝ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΥΛΙΚΗ ΑΕΛ , ΠΑΝΤΑ    ΠΑΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΖΗΛΟ...!!!
ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ  ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ  ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ  , ΝΑ " ΜΑΤΩΣΕΤΕ"  ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ !!! ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΟ 110% ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ .
.ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ ΘΑ ΠΑΤΕ ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΤΕ.!!!!.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ  ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΙΚΗ!!1
ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  ΠΟΛΛΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ.
Η ΝΙΚΗ ΤΟ  ΘΑ ΔΩΣΕΙ  ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ  ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΑΕΛ  ΘΑ  ΤΟΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ,  ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΟ ΑΡΕΝΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 12000 ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ .
ΕΙΣΤΕ.......... ΟΛΟΙ ΠΑΙΧΤΑΡΑΔΕΣ !!! ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ.!!! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ  ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΕΛ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ  ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ
 . Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ!!!
 Η ΟΜΑΔΑ ΜΟΝΤΕΛΟ !!!
 Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΣ "ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΡΟΥΘΟΥΝΙΑ    ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΕΙ ΤΗΝ "ΣΟΥΠΑ'  Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ..
 ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΕΜΟΥΝ  ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΑΤΩ ΤΗΣ  ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑ ΣΤΑ ΠΑΝΩ ΤΗΣ.

μικρές ιστορίες του ΄88!!!!

Η «εξαφάνιση» του Γιάτσεκ

 Ο εκτός έδρας αγώνας με το Λεβαδειακό στο δεύτερο γύρο δεν πήγε όπως τον είχε σχεδιάσει ο Γιάτσεκ Γκμοχ, καθώς η ΑΕΛ ηττήθηκε 1-0 με ένα περίεργο γκολ, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η πορεία προς τον τίτλο. Οι «βυσσινί» πήραν το δρόμο της επιστροφής σκεφτικοί και στενοχωρημένοι, αλλά πολύ περισσότερο ο Γκμοχ που είχε τσαντιστεί. Στη διαδρομή η ομάδα σταμάτησε στον Μπράλο για φαγητό, όμως ο Πολωνός δεν κάθισε στο τραπέζι. Για να... χωνέψει την ήττα, βγήκε έξω για να πάρει αέρα και να περπατήσει. Οταν ήρθε η ώρα να συνεχιστεί το ταξίδι, διαπιστώθηκε ότι ο κόουτς ήταν «εξαφανισμένος». Κινητά δεν υπήρχαν, βέβαια, τότε και η ομάδα αναχώρησε χωρίς αυτόν, αλλά τελικά εντοπίστηκε 2-3 χιλιόμετρα μακρύτερα... -



Η «ασυνείδητη» ασίστ 

Αυτό που λένε ακόμη και σήμερα οι ποδοσφαιριστές είναι ότι τη στιγμή του θριάμβου δεν κατάλαβαν το μέγεθος της επιτυχίας του και χρειάστηκε κάποιο διάστημα για να το συνειδητοποιήσουν. Ο Γιάννης Αλεξούλης ήταν πάντως... δικαιολογημένος. Στη διάρκεια του αγώνα με τον Ηρακλή συγκρούστηκε με τον Βακαλόπουλο και έπεσε αναίσθητος στο γήπεδο. Ο γυμναστής του «γηραιού» έτρεξε κοντά του και του έσωσε τη ζωή -όπως λέει και σήμερα ο τότε αμυντικός χαφ της ΑΕΛ-, καθώς του είχε γυρίσει η γλώσσα. Παράλληλα, όμως, υπέστη διάσειση, με αποτέλεσμα να παίξει το υπόλοιπο ματς χωρίς ουσιαστικά να έχει συνείδηση του τι κάνει. Κάπως έτσι έβγαλε την... ασυνείδητη ασίστ στον αείμνηστο Γιώργο Μητσιμπόνα για το ιστορικό πλέον βολ πλανέ που έγραψε ιστορία! Μετά το τέλος του ματς, ο Αλεξούλης διακομίστηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις, όμως οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τον κρατήσουν για πολύ και βγήκε για να συμμετάσχει στο γλέντι μέχρι πρωίας! -

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Ο Γιάτσεκ Γκμοχ είχε ένα πανάκριβο διαμαντένιο δαχτυλίδι. Στο ξεκίνημα του β' γύρου η ΑΕΛ έπαιζε με τον Ολυμπιακό, που τότε είχε έδρα το ΟΑΚΑ. Ο Μιχάλης Ζιώγας πιάνει τον Πολωνό τεχνικό και του λέει: «Δεν χάνουμε από τον Ολυμπιακό και θα σκοράρω μάλιστα». Κι ο προπονητής του απαντά, για να τον... προκαλέσει: «Αν δεν χάσουμε, βάλεις γκολ και πετύχεις κι άλλα 8 στο β' γύρο όπως έβαλες στον α' γύρο, θα σου χαρίσω αυτό το δαχτυλίδι».
 Ο Ζιώγας σκόραρε στο 2-2 με τον Ολυμπιακό, πέτυχε άλλα 8 γκολ στο β' γύρο, η ΑΕΛ πήρε το πρωτάθλημα και -όπως σωστά θα μαντέψατε- ο Ζιώγας δεν πήρε ποτέ το δαχτυλίδι... Οχι ότι το ζήτησε, αλλά μεταξύ σοβαρού και αστείου κάνει πλάκα ακόμη και σήμερα... - 






Το... καψώνι με τους νέους

Αν και η ΑΕΛ προσπάθησε να χωρέσει δύο καρπούζια σε μία μασχάλη και να κυνηγήσει το νταμπλ εκείνη τη χρονιά, δεν τα κατάφερε, καθώς αποκλείστηκε από τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας με ήττα 3-1 στο Αλκαζάρ (ήττα 1-0 στο πρώτο ματς). Οι «βυσσινί» ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι και προηγήθηκαν με γκολ του Αλεξούλη, ωστόσο το γκολ του Σαραβάκου στο 45’ τους «έκοψε» τα πόδια.




Από τη στιγμή που δύσκολα θα ανέτρεπαν την κατάσταση (για πρόκριση ήθελαν άλλα δύο γκολ), σταδιακά (αυτοβούλως και χωρίς να τους έχει πει τίποτα ο Γκμοχ) κατέβασαν ταχύτητα, καθώς σε τρεις ημέρες έπαιζαν πρωτάθλημα. Ο Γκμοχ, όμως, που τους πήρε... είδηση αποφάσισε να τους κάνει καψώνι. Το επόμενο Σάββατο (το ματς του Κυπέλλου ήταν Τετάρτη), παραμονή του αγώνα με τον Εθνικό, στο ξενοδοχείο πήρε μαζί του και κάποιους παίκτες από τη δεύτερη ομάδα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα βάλει νεαρούς στο παιχνίδι. Το κόλπο έπιασε, οι «βυσσινί»... ταρακουνήθηκαν και η ΑΕΛ με τη βασική ομάδα νίκησε άνετα τον Εθνικό 3-0.