Πέμπτη, Αυγούστου 18, 2016

Πρωταγωνιστής στο πρωτάθλημα είναι ο Κοντονής Σταύρος!

ΤΙ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ Ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

πηγή: Intime
Τελικά, στην Ελλάδα το πρωτάθλημα μια χρησιμότητα έχει. Να παίζει τη δική του μπάλα ο εκάστοτε υφυπουργός αθλητισμού. Να πουλάει μούρη υπέρ της κάθαρσης και της εξυγίανσης. Το γνωστό μπαλαμούτι.
Φοβερό. Ούτε ένας υπουργός τα τελευταία 40 χρόνια δεν ήταν με την Παράγκα και την Εγκληματική Οργάνωση. Όλοι εναντίον. Όλοι ενάντια στο παρασκήνιο. Και όλοι έπιασαν τις κάλτσες τους. Μηδέν στο πηλίκον.
Έτσι και ο Κοντονής. Το πρωτάθλημα είναι να ξεκινήσει μεθαύριο Σάββατο και ο συριζαίος πριν τη σέντρα είναι ο γκολτζής και ο σκόρερ. Όχι μαλάκας ήτανε να κάτσει στα αποδυτήρια. Δεν του φθάνει ούτε η εξέδρα, ούτε ο πάγκος των αναπληρωματικών.
Πρωταγωνιστής στο πρωτάθλημα είναι ο Κοντονής Σταύρος! Κοντεύει δύο χρόνια στο ίδιο πόστο, δεν έχει κάνει τίποτα, τί-πο-τα επί της ουσίας, όμως από φασαρία πρώτος. Αυτός κάνει χρήση της εξουσίας του και έχει αναβάλει μέχρι σήμερα το πρωτάθλημα, το κύπελλο, έχει ρίξει έξτρα καμπάνες, έχει κλείσει θύρες, αλλά δεν κατάφερε τίποτα. Εκτός από την τρύπα στο νερό.
Τι σκέπτεται ο Κοντονής Σταύρος για το πρωτάθλημα που προς το παρόν το πάει στην παράτα, από Σεπτέμβρη και βλέπουμε. Τις μαγκιές που έκαναν όλοι. Κι όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι. Από ΠΑΕ, από ΕΠΟ και, βέβαια, πρώτος-πρώτος μη χάσει την ευκαιρία ο Κοντονής Σταύρος.
Έχει πέσει δουλειά μαζεμένη στην υφυπουργάρα, αλλά προπονημένος είναι και τα φέρνει βόλτα. Κανονικά ο Τσίπρας πρέπει να του κόψει υπερωρίες. Πώς να προλάβει ο φουκαράς ο Ζακυνθινός, και τα μετάλλια στο Ρίο και τα καουμποϋλίκια στο ποδόσφαιρο. Σοβαρή δουλειά είναι να υπογράψει συγχαρίκια και μπράβο για Κορακάκη, Πετρούνια, Γιαννιώτη από τη μία και από την άλλη να τα χώνει στο τέρας τον Γκιρτζίκη.
Φοβερά πράγματα. Τέτοια ξεφτύλα δεν έχει ματαγίνει. Να έχουν ηρωοποιήσει τον... Γκιρτζίκη. Να τον κυνηγάει όλη η Ελλάδα, για να γλυτώσει το ποδόσφαιρο από τη βρωμιά.
Στο ψητό. Τι θα κάνει ο Κοντονής. Θα επιτρέψει ή όχι και μετά την αναβολή να ξεκινήσει το μπουρδέλο. Εννοώ το κωλοπρωτάθλημα. Γιατί το λέω μπουρδέλο; Δεν καταλάβατε. Εγώ δεν λέω τίποτα. Μπουρδέλο έχουν το πρωτάθλημα αυτοί που τον βρίζουν, ΠΑΕ και υπουργός. Εγώ απλά συμφωνώ. Ότι πράγματι το πρωτάθλημα παράγει λέρα, κοινωνική και ποδοσφαιρική.
Αυτό που τον ενδιαφέρει τον Κοντονή είναι η λεζάντα. Μόνο! Τίποτα άλλο. Να φαίνεται. Ότι... πολιτικά παρεμβαίνει. Κι αυτό το... πετυχαίνει με απειλές. Με κατηγορίες. Με λόγια, δηλαδή.
Αν δεν αρχίσει αμέσως το πρωτάθλημα. Αν καθυστερήσει κάποιες ημέρες, τότε ο Κοντονής κερδίζει την παράσταση. Επειδή παραμύθι φούρναρης θα εμφανιστεί πάλι ως ο σκληρός υπερασπιστής της διαφάνειας, της ισονομίας, της αξιοπιστίας κι άλλες τέτοιες πολυμεταχειρισμένες παπαρδέλες. Αν πάλι με το καλό ο συριζαίος επιτρέψει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, αυτό θα γίνει αφού προηγουμένως περάσει στον κόσμο το «μήνυμα» ότι αυτός στρίμωξε την... ΕΠΟ.
Το τελευταίο που απασχολεί τον Κοντονή είναι ότι ο ίσιος θα διασυρθεί πολιτικά αν τελικά διεξαχθεί πάλι ένα πρωτάθλημα μία από τα ίδια. Με τους τραμπουκισμούς της εξέδρας, με τα φαλτσοσφυρίγματα των διαιτητών.
Τι φταίω εγώ, θα μας πει ο Κοντονής με μιά καβάτζα συριζαίικες ψευτοαριστερές δικαιολογίες. Εγώ ό,τι μπορούσα, έκανα. Έλα, όμως, που από έναν υπουργό δεν περιμένεις μονάχα να σαλιαρίζει. Να βγάζει ανακοινώσεις, αλλά να τολμάει τομές στο χώρο. Αυτό που έχει αποφύγει εδώ και 20 μήνες.