Παρασκευή, Φεβρουαρίου 12, 2016

Νομοθετικό διάταγμα για την άδεια της ΑΕΛ !!!!!!



Η άδεια συμμετοχής της ΑΕΛ στη super league είναι το πλέον «καυτό» θέμα που απασχολεί τους βυσσινί.

Από την δική του πλευρά ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας είναι απόλυτα βέβαιος πως οι βυσσινί θα περάσουν την διαδικασία της αδειοδότησης και όταν, με το καλό, έρθει η άνοδος στη μεγάλη κατηγορία, τότε η ομάδα θα αγωνιστεί κανονικά.
«Είμαι απόλυτα βέβαιος» είπε ο ισχυρός άντρας της ΠΑΕ ΑΕΛ και μάλιστα μας εξήγησε και τους τρόπους με τους οποίους οι βυσσινί θα πάρουν την πολυπόθητη άδεια, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα πως ακόμη και πέρυσι κακώς η ΑΕΛ δεν πήρε άδεια συμμετοχής.
Οι δρόμοι της αδειοδότησης λοιπόν είναι δύο.
Ο πρώτος έχει να κάνει με την διαφορετική νομική ερμηνεία. «Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 έχει εκκαθαριστεί. Εκκρεμεί ο διαχειριστικός έλεγχος που προκλήθηκε μετά από την μηνυτήρια αναφορά της Ερασιτεχνικής, αλλά αυτή απλά έμπλεξε την κατάσταση. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να έχει επίπτωση στην σημερινή ΠΑΕ, καθώς όταν γίνει ο έλεγχος και υπάρξουν ευρήματα αυτά θα βαραίνουν τον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Οι συνέπειες θα είναι οι ίδιες – αν υπάρξουν- είτε διαγραφεί είτε όχι από το ΓΕΜΗ» δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.
Ο δεύτερος δρόμος όμως είναι ο πλέον …ασφαλής και αυτός που θα «ανάψει πράσινο φως» για την συμμετοχή της ΑΕΛ στο μεγάλο πρωτάθλημα της χώρας. Αυτός είναι η νομοθετική ρύθμιση.
«Το υπουργείο ανάπτυξης ζήτησε –μετά από δική μας παρέμβαση- τη γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους για την υπόθεση, αλλά όπως όλα σ’ αυτό το κράτους παρουσιάζεται αργοπορία.
Με νέα μας παρέμβαση πετύχαμε νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου αθλητισμού. Θα είναι μία ρητή διάταξη μόνο για τις ΠΑΕ που θα λέει πως από την στιγμή που στην ΠΑΕ έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση τότε θα διαγράφεται και από το ΓΕΜΗ».
Μάλιστα ο νομικός σύμβουλος του κ. Κοντονή επεξεργάζεται ήδη την νομοθετική ρύθμιση και αν μη τι άλλο η εξέλιξη αυτή είναι περισσότερο από θετική για τους βυσσινί.
Βέβαια θα πρέπει πρώτα να τη δούμε να παίρνει …σάρκα και οστά, καθώς αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στις αρχές του επόμενου μήνα.