Πέμπτη, Δεκεμβρίου 08, 2016

Δε ζω σε ποδοσφαιρικά «συννεφάκια».

Tsiolis
Η επιστροφή του Σάκη Τσιώλη στον πάγκο της ΑΕΛ, ύστερα από τον τρόπο που έφυγε το καλοκαίρι, με προβλημάτισε αρκετά. Τόσο για το ηθικό κομμάτι της υπόθεσης, όσο και για το καθαρά αγωνιστικό της. Το δεύτερο υπερκάλυψε το πρώτο. Περίμενα να περάσει λίγος καιρός, να περάσουν κάποια παιχνίδια με τον συγκεκριμένο προπονητή, για να καταγράψω τα συμπεράσματά μου. Κι αυτά, μόνο εφησυχαστικά δεν είναι, στη δική μου κοσμοθεωρία γύρω από την ομάδα της ΑΕΛ.
Του Παύλου Μόκκα
Και τις δύο φορές που ο Σάκης Τσιώλης κάθισε στην αγαπημένη του θέση, παρέλαβε μια ομάδα που δεν ήταν με δικά του υλικά. Την πρώτη φορά τα κατάφερε σχεδόν στο τέλος.
Η δεύτερη είναι πιο κρίσιμη, με μη προδιαγεγραμμένη κατάληξη. Αυτή η ομάδα, με αυτούς τους παίκτες, «χτίστηκε» από τον Άγγελο Αναστασιάδη. Από την αρχή έδειχνε πως ήταν ελλιπής σε αρκετούς τομείς. Όμως η αισιοδοξία και η πίστη παρέμεναν. Δε φτάνει το πάθος και η θέληση που δείχνουν οι ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο, αφού το φετινό πρωτάθλημα κινείται σε λεπτές ισορροπίες για όλους, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, κι αυτό έχει αποδειχθεί πολλάκις. Πλέον, με τον πρώτο γύρο να κοντεύει στο τέλος του και την ΑΕΛ μια θέση πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, ο Σάκης Τσιώλης έχει δύσκολο έργο. Ο στόχος είναι δεδηλωμένος, τον έχει μπροστά του, μόνο που τα «βέλη» και το «τόξο» δεν είναι δικά του και ίσως, για να τον πετύχει, πρέπει να γίνουν.
Η τελευταία δήλωση του ιδιοκτήτη στην εφημερίδα «Ελευθερία», μετά τον χαμένο «τελικό» με τον Ατρόμητο, τάραξε το νευρικό μου σύστημα, σα να άναψε για λίγα δευτερόλεπτα ένα κόκκινο φωτάκι κινδύνου μέσα στο μυαλό μου. «Είμαι στεναχωρημένος αλλά και ψύχραιμος. Θα ρωτήσω τη γνώμη του τεχνικού Σάκη Τσιώλη και των συνεργατών του. Γνωρίζω πολύ καλά τι χρειάζεται η ομάδα και δεν πρόκειται να ακούσω κανέναν προπονητή όπως έκανα το καλοκαίρι με τον Αναστασιάδη και θα πάρω τους παίκτες που πρέπει, ενώ έχω αποφασίσει και ποιοι παίκτες θα φύγουν».
Μέσα στη δήλωση υπάρχουν δύο αντιφάσεις. Από τη μία, ο Αλέξης Κούγιας δηλώνει ορθότατα πως θα ρωτήσει τη γνώμη του προπονητή και των συνεργατών του για τη μεταγραφική ενίσχυση. Από την άλλη, ευθαρσώς λέει πως δεν πρόκειται να ακούσει κανέναν. Δεν ξέρω τι πραγματικά εννοεί ή αν ήθελε να περάσει κάποιο μήνυμα, και το έπραξε με λάθος τρόπο. Μέχρι να μάθω θα ανησυχώ, και ο Ιανουάριος έχει ήδη φτάσει...
Δε ζω σε ποδοσφαιρικά «συννεφάκια». Μπορεί η αγάπη μου για αυτή την ομάδα να με κάνει ονειροπόλο, όμως η ιδιότητά μου επιτάσσει να σκέφτομαι πραγματιστικά. Γνωρίζω πως σχεδόν σε κανέναν ποδοσφαιρικό σύλλογο παγκοσμίως, δημοφιλή ή όχι, δεν επιλέγει μόνο ο προπονητής τους παίκτες που θα προπονήσει. Κατανοώ απόλυτα πως λόγο πρέπει να έχει, και έχει και ο άνθρωπος που βάζει τα χρήματα. Όμως, και οι δύο μοιράζονται ισομερώς την ευθύνη και της επιτυχίας και της αποτυχίας.
Δεν έχει καιρό που αποχώρησε από τον «βυσσινί» πάγκο ο Άγγελος Αναστασιάδης. Όλοι θυμόμαστε τις δηλώσεις του μεγαλομετόχου περί ρόστερ και καλοκαιρινής προετοιμασίας. Ο Αλέξης Κούγιας ισχυρίστηκε τότε πως έκανε λάθος να δώσει λευκό χαρτί στον προπονητή. Με την επιστροφή του Σάκη Τσιώλη, τόνισε πως είναι επιθυμία του να παραδώσει τα «κλειδιά» της ομάδας σε εκείνον, και όλους όσους γνωρίζουν άπαντες πως αγαπούν την ομάδα, καταθέτοντας διαπιστευτήρια.
Ας μην διορθώσει το λάθος με λάθος. Αυτή η ΑΕΛ δεν είναι του Σάκη Τσιώλη και πρέπει να γίνει άμεσα, με πρώτη ευκαιρία τον Ιανουάριο, για να σωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα η παρτίδα.

Με σημαντικές επιστροφές ξεκίνησε την προετοιμασία της η Ξάνθη!

Με σημαντικές επιστροφές ξεκίνησε την προετοιμασία της η Ξάνθη! Άρχισε η διάθεση των εισιτηρίων για ΑΕΛ

Με σημαντικές επιστροφές ξεκίνησε την προετοιμασία της η Ξάνθη! Άρχισε η διάθεση των εισιτηρίων για ΑΕΛ

Μετά την 3η διαδοχική επιτυχία σε πρωτάθλημα και κύπελλο και με το αήττητο σερί να φτάνει τα 9 παιχνίδια η ομάδα της Ξάνθης  το απόγευμα της Τρίτης ξεκίνησε την προετοιμασία της για το Σαββατιάτικο εντός έδρας παιχνίδι με την Λάρισα
Μετά το ρεπό της Δευτέρας, τεχνικό επιτελείο και ποδοσφαιριστές συγκεντρώθηκαν στο προπονητήριο της ομάδας και χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ με τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα να ακολουθούν πρόγραμμα αποκατάστασης. Το δεύτερο γκρουπ ξεκίνησε με τις ασκήσεις προθέρμανσης, συνέχισε με passing game, κατοχή μπάλας και pressing στα παιχνίδια μικρών αγωνιστικών χώρων ενώ στη συνέχεια δούλεψαν σε θέματα τακτικής.