Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 09, 2016

.Τα «πέτρινα χρόνια» επιστρέφουν…

Πάνε τα μεγαλεία για τον Ολυμπιακό! Ξεχάστε όσα ξέρατε, η φετινή σεζόν είναι αρχή των νέων «πέτρινων χρόνων» των Πειραιωτών\]

Το πρωτάθλημα ξεκινάει την Κυριακή για τον Ολυμπιακό όμως μην «ψαρώνετε». Ο στόχος δεν είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, του 19ου στα τελευταία 21 χρόνια. Του 7ου συνεχόμενου και η ισοφάριση του ιστορικού ρεκόρ της «χρυσής» ομάδας του Σωκράτη Κόκκαλη. Πάει, η χούντα που ξέρατε τελείωσε! Ήρθε η ώρα των άλλων… Ποιών άλλων; Του ΠΑΟ, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ. Αυτοί θα διεκδικούν πλέον το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός; Μπα, last year που έλεγε και μια ψυχή.
Έτσι είναι κυρίες και κύριοι, γύρος είναι και γυρίζει. Τα 20 χρόνια βλέπετε είναι πολλά. Γενιές άλλαξαν, στην Ελλάδα της χλίδας ζούσαμε, του ΠΑΣΟΚ και των Ολυμπιακών Αγώνων, στην κρίση ήρθαμε, στον υπερήφανο Αλέξη και τον ΣΥΡΙΖΑ που «σαρώνει» και… σώζει την Ελλάδα βρισκόμαστε και ακόμη ο Ολυμπιακός κάνει ότι θέλει.

Ε, νισάφι πια! Αηδία κατάντησε. Βαρεθήκαμε ρε αδελφέ. Δώσε και σε κανέναν άλλο μπάρμπα!!! Και αφού δεν γίνεται αλλιώς βρήκανε τη λύση οι «τροικανοί». Αν τους την πρόσφερε στο… πιάτο και ο «μεγάλος» ακόμη καλύτερα για αυτούς, αλλά σαν να μην «κολλάνε» πολλά από όσα βλέπουμε τον τελευταίο καιρό…
Αλλά αυτά, έχουμε πει είναι άλλων δουλειά, να τα βρουν και τα λύσουν.
Βέβαια και εγώ που νόμιζα, προφανώς λανθασμένα, πως ακόμη ξέχωρα από τις εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί δεν έχει αλλάξει κάτι, τελικά «είδα το φως το αληθινό» και ανακάλυψα την «αλήθεια». Για αυτό και βάση αυτής της… αλήθειας λέω πως τα «πέτρινα χρόνια» επιστρέφουν για τους «γαύρους».
Και είναι πολλά, είναι η «αλήθεια».
Αφήστε που δεν υπάρχουν και τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ άρα πώς να πάρει το πρωτάθλημα; Είναι ξεκάθαρο πως η κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει την «σφραγίδα» του Ολυμπιακού. Είναι δυνατόν να παίρνει αυτός όλα τα λεφτά από το Τσάμπιονς Λιγκ τόσα χρόνια; Τι και αν ο Παναθηναϊκός σε αυτά τα 20 χρόνια έχει παίξει καμιά 10αρια φορές στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ; Τι και αν σε αυτά τα 20 χρόνια φτάσαμε να βάζουμε ακόμη και τρεις ομάδες στους ομίλους; Τι και αν η μοναδική εδώ και μια δεκαετία ελληνική ομάδα που είναι συνεπής στην Ευρώπη και φέρνει βαθμούς στην Ελλάδα είναι μόνο ο Ολυμπιακός; Τι και αν το καλοκαίρι του 2010 όπου ο Μαρινάκης πήρε τον Ολυμπιακό δεν υπήρχε καν Ευρώπη για τους «ερυθρόλευκους» αλλά στον όμιλο απευθείας ήταν ο Παναθηναικός; Λεπτομέρειες τώρα για την προπαγάνδα… Είπαμε και για αυτό ο Ολυμπιακός φταίει. Και για τους «40 Αμπράμοβιτς» και για την… σωτηρία της ΑΕΚ του «τίγρη» στην Γ΄ Εθνική.
Για αυτό ξαναλέω, τα «πέτρινα» επιστρέφουν.
Αφήστε το άλλο, αμ το άλλο; Την ΕΠΟ που την βάζετε; Την πήραν οι άλλοι και θα εξυγιάνουν το ποδόσφαιρο, δηλαδή θα κάνουν ότι μπορούν για να μην ξαναπάρει πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός. Λογικό, το λες και εξυγίανση και αυτό. Άλλωστε για να πάρεις πρωτάθλημα θέλεις την ΕΠΟ. Δεν θες παίκτες, την ΕΠΟ θες. Και ως γνωστόν, τελειωμένη δουλειά είναι η ΕΠΟ, είναι να απορεί κανείς γιατί θα γίνουν και εκλογές.
Αφήστε τα δικαστικά που τα έχουν ήδη «λύσει» οι «δικαστές». Αφού ο Μαρινάκης πάει φυλακή όπως προτείνει ο Δασκαλόπουλος και όπως και οι «εξωτερικοί δικαστές» έχουν συμφωνήσει τότε θα γίνει όπως με τον Μπεο και τον Ψωμιάδη. Θα πέσει δηλαδή ο Ολυμπιακός όπως έπεσε και ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα. Τι και αν τελικά οι δύο αυτές ομάδες τιμωρήθηκαν από την Επιτροπή της ΕΠΟ με αφαίρεση βαθμών στο πρωτάθλημα που είχε τελειώσει και έπεσαν από την ΕΕΑ εξαιτίας εικονικών ιδιοκτησιών; Λεπτομέρειες και αυτές…
Όσο για την παραβίαση των περιοριστικών όρων του Μαρινάκη, λογικό είναι να πάει φυλακή. Τι και αν τον Μάρτιο ο Δασκαλόπουλος είχε συναινέσει σε ελάφρυνση των περιοριστικών όρων; Τι και αν τα μισά από όσα αναφέρει πως έκανε ο Μαρινάκης και παρέβει τους όρους έγιναν το 2015 και τον Μάρτιο του 2016 ήταν θετικός σε καλύτερους όρους αλλά τον Σεπτέμβριο του 2016 πρότεινε προφυλάκιση;
Και εδώ που τα λέμε, επαναλαμβάνω, λογικό είναι να πάει ο Μαρινάκης φυλακή. Μπορεί να μην ανατίναξε τελικά αυτός τον φούρνο όπως ήταν… δεδομένο όλο αυτό τον καιρό αλλά δήλωσε πως θα πάρει άλλα 15 πρωτάθλημα. Αλλά ξαναλέω, τα δικαστικά ας τα βρουν οι ειδικοί, οι πραγματικοί, ας αποφασίσει το Συμβούλιο Εφετών για την απάτη, την εγκληματική οργάνωση, τον Γεωργέα, την Βέροια, τον Φύσσα και τον Ατρόμητο. Και ότι πουν, μαζί τους.
Ακόμη όμως, κυρίες και κύριοι, και τίποτα από όλα τα παραπάνω να μην συμβεί, ο Ολυμπιακός δηλαδή να μην υποβιβασθεί, όπως όλοι λένε άλλωστε πως θα γίνει, δεν έχει τύχη στο πρωτάθλημα. Και πώς να έχει άλλωστε; Είναι λογικό η ομάδα που έχει πάρει τα 18 από τα 20 τελευταία πρωτάθλημα, τα έξι τελευταία συνεχόμενα να είναι φαβορί; Εδώ την απέκλεισε η Μπερ Σεβά και την έφτασε μια ανάσα από τον αποκλεισμό η Αρούκα! Την παράτησε ο Μαρινάκης. Ε, τώρα αν έφερε τον Καρντόσο και τον Μάριν, μην «μασάτε», γέροι είναι δεν μπορούν.
Δεν έχει τύχη ο Ολυμπιακός, είναι ξεκάθαρο, και στην κατηγορία να μείνει. Δεν ενισχύθηκαν απλά ο ΠΑΟ, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Τούρμπο έγιναν!
«Μάχη» για τα πλέι οφ, και αν, θα δώσει ο Ολυμπιακός που δεν θα έχει την ΕΠΟ άλλωστε και ως γνωστόν και τα 18 πρωταθλήματα τα έχουν πάρει οι Γκαγκάτσηδες, οι Πιλάβιοι, οι Σαρρήδες και οι Γκιρτζίκαροι (ενός λεπτού σιγή εδώ παρακαλώ για την σημερινή παραίτηση του προέδρου…). Και οι Θωμάδες βεβαίως, και οι Θωμάδες!
Υ.Γ. Επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του «τρελού του χωριού»… Να ευθυμήσουμε λιγάκι. Καλή χρονιά να έχουμε (αν και δεν το βλέπω) και μην ξεχνάτε. Αγάπη μόνο!

Αει ...στο ...καλο!!


Τέλος εποχής στην ΕΠΟ με τον Γιώργο Γκιρτζίκη να υποβάλει την παραίτηση του από την προεδρία της Ομοσπονδίας.
O Γιώργος Γκιρτζίκης υπέβαλε την παραίτησή του από την προεδρία της ομοσπονδίας όπως και όφειλε λόγω της υπόθεσης της Κάρτας Υγείας.
Μετά τους Βαγγέλη Τοπολιάτη, Βαγγέλη Μαζαράκη, Γιώργο Καραμελίδη, Νίκο Προύντζο και Γιάννη Οικονομίδη ήρθε και η σειρά του Γιώργου Γκιρτζίκη να παραιτηθεί από το αξίωμα του.
Ο πρώην πλέον πρόεδρος της ΕΠΟ δεν είχε άλλο δρόμο εκτός από την παραίτηση, καθώς αλλιώς θα τελείωνει με διαπιστωτική πράξη.

Συγχαρητήρια για το νέο iPhone 7 Τιμ Κουκ,

Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματική τιμή των gadget μας

Όσο η Apple παρουσίαζε χθες το βράδυ το iPhone 7, η ανθρωπιστική οργάνωση Amnesty International της θύμισε πόσο αλήθεια κοστίζουν τα αγαπημένα μας gadgets.
Μπορεί να μην το πήρατε χαμπάρι, αλλά χθες μπορεί να πέρασε από το timeline σας στο Twitter αυτό το tweet: 
«Συγχαρητήρια για το νέο iPhone 7 Τιμ Κουκ, αλλά πες μας, περιέχει κοβάλτιο που έχει εξορυχθεί από παιδάκια;».


Με αυτόν τον κάπως άκομψο, η αλήθεια είναι, τρόπο την στιγμή που η Apple γιόρταζε το νέο της gadget, η οργάνωση αυτή για τα ανθρώπινα δικαιώματα ήρθε να μας θυμίσει τον ρόλο της παιδικής εργασίας στον τομέα της εξόρυξης του πολίτιμου κοβαλτίου.
Το κοβάλτιο (Cobaltum), είναι σιδηρομαγνητικό μέταλλο που δεν το βρίσκουμε ελεύθερο στη φύση. Ενώσεις του κοβαλτίου είναι συνήθεις υπό μορφή ορυκτών. Μικρές ποσότητες κοβαλτίου μπορούν να βρεθούν στις πέτρες, το χώμα, τα φυτά και τα ζώα. Και σε ορυχεία ασφαλώς. Της Αφρικής φυσικά.
Γιατί όμως η οργάνωση αυτή ασχολήθηκε με το κοβάλτιο και όχι με κάποιο άλλο μέταλλο;
Το κοβάλτιο λοιπόν, είναι ένα από τα κύρια υλικά που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία των μπαταριών ιόντων λιθίου που βρίσκουμε στα προϊόντα της Apple .
Όχι όμως μόνο της Apple.
Η Apple δεν είναι η μόνη εταιρεία που χρησιμοποιεί κοβάλτιο. Και η Samsung το κάνει. Και η κατά τα άλλα πρωτοπόρος και καινοτόμα Tesla το κάνει.
Ας το κάνουν όμως, δεν μας πειράζει. Το πως το αγοράζουν, από ποιους και φυσικά ποιοι δούλεψαν για την εξόρυξή του, είναι αυτό που μας νοιάζει. 
Ο εκτελεστικός διευθυντής της οργάνωσης African Resources Watch, μιας οργάνωσης - παρατηρητήριο για τους φυσικούς πόρους της Αφρικής και την παιδική εργασία, είπε στο πάντα έγκριτο CNN Money. «Βρήκαμε ότι οι έμποροι αγοράζουν κοβαλτίο χωρίς πολλές πολλές ερωτήσεις για το πού ήταν αλλά ούτε καν για το πως εκείνο εξορύσσεται ούτε από ποιους».
Τι θέλει να πει μέσες-άκρες;
Ότι το πολυπόθητο για τα πολυπόθητα gadget μας κοβάλτιο, εξορύχθηκε από παιδιά, τα οποία υποβλήθηκαν σε σκληρή και πολλές φορές απάθρωπη εργασία για να λάβουν το ποσό, του ενός ή δύο στην καλύτερη περίπτωση, δολαρίων μεροκάματου. 
Το κοβάλτιο  από τα ορυχεία καταλήγει σε παράνομα ανταλλακτήρια που ελέγχονται και από τους αντάρτες. Οι ξένοι έμποροι αγοράζουν το μετάλλευμα και το στέλνουν στο εξωτερικό σε εταιρίες, με που μετατρέπουν το κοβάλτιο σε σκόνη τανταλίου.
Η σκόνη μετά πωλείται σε κατασκευαστές για χρήση στα κινητά τηλέφωνα καθώς και άλλα προϊόντα.
Τόσο αλήθεια κοστίζουν τα κινητά μας. 1 με 2 δολάρια παιδικό μεροκάματο.
Οπότε λοιπόν την επόμενη φορά που θα καταραστείς την Apple ή την Samsung για το πόσο γρήγορα τελειώνει η «κωλομπαταρία» του κινητού σου, σκέψου λίγο το κοβάλτιο και τα πιτσιρίκια που το βγάζουν από τα ορυχεία.
Και ότι περισσότεροι από 4 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην κεντρική Αφρική στον πόλεμο για την απόκτηση του κοβαλτίου, 
Κάμποσοι από αυτούς παιδάκια. 
Έτσι είναι ο κωλοκόσμος μας δυστυχώς.
Αυτά.