Δευτέρα, Αυγούστου 20, 2018

Βυσσινι..Αναμνησεις !!!

Μία 11άδα της ΑΕΛ της περιόδου 1972-73, ίσως η μοναδική στην οποία υπάρχουν και οι 6 Αργεντινοί ποδοσφαιριστές, που είχαν έλθει για λογαριασμό της ΑΕΛ εκείνη την περίοδο. Ο ένας από αυτούς, ο Κάρλο Λας Πάλμας, δεν αγωνίστηκε σε επίσημο αγώνα με τους βυσσινί καθώς δεν απέκτησε ποτέ δικαίωμα συμμετοχής.
ΟΡΘΙΟΙ από αριστερά : Μπούτος, Λιαδέλης, Μακρής, Λας Πάλμας, Μοράλες, Δ.Σεϊταρίδης.
ΚΑΘΙΣΤΟΙ : Καβόλι, Ντάους, Παγκαρλιώτας, Βαγιέχο, Χιλ.

Βυσσινι αναμνησεις!!

Α' ΕΘΝΙΚΗ 1973-74 : 17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: 27.01.1974: ΑΕΛ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 3-1, ΣΤΑΔΙΟ ΑΛΚΑΖΑΡ.
Δύο φωτογραφίες και το δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθερία" από τον αγώνα ΑΕΛ-Απόλλωνα Αθηνών 3-1 για την 17η αγωνιστική του πρωταθληματος Α' Εθνικής της περιόδου 1973-74.
Τα στοιχεία του αγώνα :
Α' Εθνική 1973-74
27.01.1974
17η αγωνιστική : ΑΕΛ – Απόλλων Αθηνών 3-1 (1-0)
(Ρακιτζόγλου 8’, 43’, Μαντζουράκης 63’ – Ανυφαντής 61’)

ΑΕΛ (Ιβ.Κότσεφ) : Λιαδέλης (73’ Κουβεντάρης), Χιλ, Μπούτος, Λέλλης, Μ.Σεϊταρίδης, Δράμαλης, Κυριακίδης, Δ.Σεϊταρίδης, Καβόλι, Ρακιντζόγλου, Μαντζουράκης (78’ Χαριτίδης).
Απόλλων Αθηνών (Τζόζεφ Μάλετ) : Συγγελάκης, Σασάνης, Οικονόμου (29’ Σερβέτας), Νέγρης, Ασημακόπουλος, Τσιριμιάγκος, Καραγιώργος, Θεοδωρόπουλος, Ανυφαντής, Αρδίζογλου, Υφαντής.
Γήπεδο : Αλκαζάρ ** Διαιτητής : Μαρτίνης ** Επόπτες : Ποιμενίδης-Γεωργιάδης ** Εισιτήρια – Εισπράξεις : 6.367 – 337.545 δρχ.
** Η ΑΕΛ θα μπορούσε να επιτύχει αστρονομικό σκορ εάν οι επιθετικοί της δεν ήταν τόσο επιπόλαιοι. Καθάρισε το παιχνίδι ουσιαστικά από το πρώτο μερος με δύο κεφαλιές του Μανώλη Ρακιντζόγλου, ενώ η αποβολή του Νέγρη στο 44' -εξύβριση του διαιτητή μετά το δεύτερο γκολ της ΑΕΛ- δημιούργησε τις προϋποθέσεις για μια ευρεία νίκη επί του ουραγού Απόλλωνα. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν, κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, αλλά το γρήγορο γκολ του Μαντζουράκη επανέφερε την τάξη στο παιχνίδι. Δύο ακόμη τέρματα που σημείωσαν οι βυσσινί ακυρώθηκαν από τον διαιτητή Μαρτίνη (Ρακιτζόγλου στο 46' ως επιθετικό φάουλ και Δημ.Σεϊταρίδη στο 86' ως οφσάιντ).


52

Βυσσινι..Αναμνησεις !!!

Η ΑΕΛ φωτογραφίζεται στο ξερό γήπεδο της Φιλιππούπολης λίγο πριν την έναρξη της φιλικής αναμέτρησης με τον Απόλλωνα στις 13.09.1979. Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ φορούν μαύρα περιβραχιόνια, ένδειξη πένθους, για το θάνατο των Δημήτρη Κουκουλίτσιου και Δημήτρη Μουσιάρη μια εβδομάδα νωρίτερα.
ΟΡΘΙΟΙ από αριστερά : Β.Καραμήτσος (γεν.αρχηγός), Αργυρούλης, Παραφέστας, Ραμμος, Γκαλίτσιος, Μπουντόλος, Δράμαλης, Κ.Πολυχρονίου (προπονητής).
ΚΑΘΙΣΤΟΙ : Μαλουμίδης, Γκόλαντας, Χάτζιαμπιτς, Ανδρεούδης, Σπασόφσκι.