Παρασκευή, Οκτωβρίου 06, 2017

ΒΥΣΣΙΝΟκΙΠΠΟΣ


Πληροφορηθήκαμε ότι σε μία εκπομπή του ΠΑΕ ράδιο, ο "μεγαλομέτοχος" αναφέρθηκε στις δράσεις του συλλόγου μας με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια.
Όπως καταλαβαίνετε οφείλουμε ένα μεγάλο συγγνώμη στους αγνούς οπαδούς της ΑΕΛ, γιατί "κάτι" δεν κάνουμε σωστά.
#freeAEL
Υ.Γ.εμείς πάντως ένα λεωφορείο το γεμίζουμε

«Φτάσαμε να μην πηγαίνουμε γήπεδο εξαιτίας του»

Πηγη: sportlarisa.

Η αντεπίθεση της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ και οι απαντήσεις

 Θέλοντας να  απαντήσει στο «χείμαρρο» κατηγοριών της συνέντευξης Τύπου του Αλέξη Κούγια τις προηγούμενες ημέρες, η Ερασιτεχνική ΑΕΛ έθεσε τη δική της θέση σήμερα με τον ίδιο τρόπο στο ξενοδοχείο «Διόνυσος».
Το μητρικό Σωματείο της ΑΕΛ σε μία συνέντευξη που κράτησε περισσότερο από μία ώρα απάντησε στις κατηγορίες που δέχεται από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, όπως τις δηλώσεις του αλλά και το «ορφανό» τηλέφωνο και τα υβριστικά μηνύματα που παρουσίασε ο γνωστός ποινικολόγος… που παρουσιάστηκε να έχει κάτοχο στην Κρήτη.
Παράλληλα, έθεσε βασικό άξονα της συζήτηση να καταλάβουν όλοι ποιος είναι ο ρόλος του σωματείου της ΑΕΛ και τις σχέσεις που υπάρχουν με την ΠΑΕ, πάντα με βάση τον Αθλητικό Νόμο. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι δηλώσεις του προέδρου της Ερασιτεχνικής, Γιώργου Νάκα, που έκανε μία αναδρομή σχετικά με ότι έχει υπάρξει μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ έντονη ήταν η τοποθέτηση του αντιπροέδρου, Αντώνη Τσαγκάλη, που επιτέθηκε προς τον Αλέξη Κούγια επιστρέφοντας του κατηγορίες προηγούμενων… δηλώσεων.
Αναφορά έγινε και για τον διαχειριστικό έλεγχο που ζητά η Ερασιτεχνική, φοβούμενη μήπως βρεθεί απέναντι σε μεγαλύτερα προβλήματα που θα μπορούσαν να καταδικάσουν την ποδοσφαιρική ομάδα στο μέλλον.
Τέλος, αναφορά έγινε και στη σχολή ποδοσφαίρου που δημιούργησε η ΠΑΕ ΑΕΛ με στην Αστραπή Νέας Πολιτείας από τον γενικό γραμματέα, Γρηγόρη Σοφό, που το χαρακτήρισε ως ένα «έκτρωμα» και υποβάθμιση ακόμα περισσότερο της Ερασιτεχνικής.
Η συνέντευξη Τύπου ξεκίνησε με μία τοποθέτηση του Γιώργου Βαλιάκου σχετικά με το τι εστί Σωματείο ΑΕΛ για την ενημέρωση του κοινού. Η πλευρά της Ερασιτεχνικής θεώρησε αναγκαίο να μάθουν όλοι ποιος είναι ο ρόλος.
O ρόλος του σωματείου

Η πλευρά του Σωματείου θεώρησε πως υπάρχει μερίδα του κόσμου που δεν γνωρίζει ή είναι πληροφορημένο λάθος για τους ρόλους σε σχέση με τις Ανώνυμες Εταιρίες. Ο Γιώργος Βαλιάκος, που ανέλαβε αυτό το ρόλο, εξήγησε πως το μητρικό σωματείο είναι αυτό που υπάρχει από την αρχή και ιδρύει Ανώνυμες Εταιρίες. Μέχρι στιγμής έχουν ιδρυθεί 3 ΠΑΕ (1979, 2003, 2014) και 1 ΚΑΕ (2006).
Ενώ έκανε ενημέρωση και για τα τμήματα που λειτουργούν αυτή τη στιγμή, αναλύοντας πως η ΑΕΛ είναι ένα από τα μεγαλύτερα σωματεία της περιφέρειας με τμήματα σε Εθνικές κατηγορίες.
Για να μεταβεί στο κομμάτι των σχέσεων του σωματείου με την ΠΑΕ αναφερόμενος στο 10% που μένει στο μητρικό σωματείο για να χρησιμοποιεί η ΠΑΕ το όνομα, το σήμα και το έμβλημα του Ιδρυτικού Σωματείου. Παράλληλα η ΠΑΕ οφείλει να αποδίδει το 10% των καθαρών εσόδων από τις αγωνιστικές δραστηριότητες της ομάδας, με τον κ. Βαλιάκο να διαβάζει και τον Αθλητικό Νόμο περί αυτού.
Παράλληλα εξήγησε πως το σωματείο διατηρεί τις Ακαδημίες ποδοσφαίρου, ενώ το σημαντικότερο, όπως τόνισε σαν υποχρέωση, να ασκεί έλεγχο στην οικονομική διαχείριση καθώς σύμφωνα με τον Αθλητικό Νόμο, η νέα ιδρυθείσα ΠΑΕ σε περίπτωση που υπάρχουν χρέη μεταφέρονται από το παρελθόν πλέον κανονικά.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε και πάλι ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, Γιώργος Νάκας, που εξήγησε κι αυτός από τη πλευρά του πως θα πρέπει όλα αυτά να τα μάθει ο κόσμος για να μην παραπληροφορείται.
Παράλληλα ανέφερε στους δημοσιογράφους πως δεν θα υπάρξει σκηνικό κανιβαλισμού, ειδικά προσώπων και καταστάσεων που αφορούν την οικογένεια της ΑΕΛ, από όποιο πόστο κι αν είναι (ΠΑΕ, Ερασιτεχνική κ.α.).
Νάκας: Το χρονικό της «κόντρας» με την ΠΑΕ

Ενώ συνέχισε αναφερόμενος στην κίνηση του Αλέξη Κούγια πριν από μία βδομάδα που ήταν να πουλήσει την ΑΕΛ: «Θα ήθελα να αναφερθώ στην προ μία εβδομάδας διαφαινόμενη διάθεση του μεγαλομετόχου, κ. Κούγια, να πουλήσει την ΠΑΕ. Σίγουρα θα πείτε πως αυτό δεν υφίσταται, αλλά επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει πρέπει να το θίξουμε.
Πολύ γρήγορα θα σας πω πως η πρώτη φορά που το ακούσαμε αυτό, ήταν αρχές Φεβρουαρίου συμπτωματικά και πάλι με αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Από τότε ξεκίνησε μία εσωτερική αλληλογραφία, όπως οφείλουμε και θεσμικά πρωτοκολλημένη μεταξύ Σωματείου και ΠΑΕ που ζητήσαμε να γίνει Γ.Σ. όπως όφειλε η ΠΑΕ για να γνωρίζουμε ποιες είναι οι υποχρεώσεις. Τα έσοδα, τα έξοδα, πως ορίζεται το ελάχιστον αντίτιμο, γιατί είναι απόλυτο και σεβαστό δικαίωμα του κάθε ιδιοκτήτη της μεγαλομετόχου εταιρίας της ΠΑΕ να ορίσει ένα αντίτιμο που τον ικανοποιεί. Αλλά αυτό να συμβαίνει με όρους. Να οριστεί και να είναι δίκαιο αλλά και συμφέρον, όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και την ομάδα ποσό.
Η συνέλευση του Φεβρουαρίου κατόπιν παρακλήσεως της ΠΑΕ, διότι συνέπιπτε με την περίοδο της αδειοδότησης, μετατέθηκε για Μάρτιο. Κάτι που δεν έγινε ποτέ. Συνεχίσαμε να ζητάμε, αντί για Γ.Σ. εφόσον καταλάβαμε πως δεν ήθελε να κάνει η ΠΑΕ, μία ενημέρωση γραπτή, εσωτερική και με ρήτρα εμπιστευτικότητας σχετικά με τα οικονομικά δεδομένα. Υπεύθυνη όμως κι όχι σε ένα απλό χαρτί. Είμαστε άλλωστε μέτοχοι κι είναι δικαίωμά μας.
Η ΠΑΕ συνέχισε να αρνείται κι έκανε μία παρουσίαση στην Πινακοθήκη, που ήταν κοπή πίτας κι όχι Γ.Σ. για να ενημερωθούν οι μέτοχοι, ενώ δεν υπήρχαν και πρακτικά που είναι το πιο σημαντικό. Τα πρακτικά μίας Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας είναι αυτά που πηγαίνουν στο υπουργείο Ανάπτυξης.
Για να καταλήξουμε να επιμένουμε πως δεν είμαστε σίγουροι. Εμείς δεν έχουμε λάβει όχι το ποσό των εκκαθαρίσεων, δεν έχουμε γνώση καθόλου τις εκκαθαρίσεις για πρώτη φορά όσο υπάρχει ΠΑΕ ΑΕΛ. Δεν τις έχουμε δει καν και το ζητάμε αυτό.
Έτσι αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη, όπως ορίζει ο Νόμος, το καταστατικό της εταιρίας και ο Αθλητικός Νόμος, στο δικαίωμά μας να ζητήσουμε να ασκηθεί διαχειριστικός έλεγχος.
Παρά την αναβολή που πήρε η ΠΑΕ η υπόθεση εκδικάστηκε τον Ιούνιο όπου και κατατέθηκαν υπομνήματα και από τις δύο πλευρές. Λάβαμε για πρώτη φορά γνώση των εκκαθαρίσεων όπου δεσμευόμαστε να τις αναφέρουμε σε εσάς διότι είναι δικόγραφο. Αναμένουμε πλέον την απόφαση του δικαστηρίου, όπου ξεκίνησε τώρα, για να δούμε αν εγκρίνεται ή όχι το αίτημά μας να ασκηθεί από το δημόσιο διαχειριστικός οικονομικός έλεγχος και να βγει το πόρισμα.
Αυτό ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα, γιατί θα είναι πάντα χρήσιμο για οποιαδήποτε βούληση κάποιου μεγαλομετόχου να γνωρίζουν όλοι οι μέτοχοι σε τι κατάσταση βρίσκεται η ΠΑΕ οικονομικά και διαχειριστικά έτσι ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις του παρελθόντος, αφετέρου με τον νέο Αθλητικό Νόμο. Μακάρι να είναι όλα καλά.
Πέρα από αυτό είδαμε το μεγαλόμετοχο να κάνει νέα δήλωση λέγοντας πως πωλείται η ΠΑΕ, ορίζοντας ένα τίμημα. Εμείς ξανά ζητήσαμε μέσω ανακοίνωσης πως πρέπει να λάβουμε γνώση. Άλλωστε αυτό δεν ισχύει πια καθώς με νέα του δήλωση είπε πως δεν πουλά.
Γ.Σ. πάντως ακόμα δεν έχει γίνει. Όπως γνωρίζεται είχε οριστεί για 3 Σεπτεμβρίου. Αναβλήθηκε για 1 Οκτωβρίου και αναβλήθηκε εκ νέου για 18 Νοεμβρίου. Διαβάζουμε παράλληλα πως μέλη του Δ.Σ. (κι εδώ υπάρχει μία τρομερή αντίφαση), σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΑΕ, αναφέρει πως έχουν τεθεί στη διάθεση του μεγαλομετόχου οι παραιτήσεις του Δ.Σ. έτσι ώστε να διευκολυνθεί τυχόν νέος ενδιαφερόμενος ή αγοραστής.
Από την άλλη, διαβάζουμε σήμερα πως έγιναν δεκτές μόνο δύο, των κ. Παλαιοχωρλίδη και Σοφή το οποίο δεν μπορούμε να το συνδέσουμε. Ενώ έγινε κι αντικατάσταση από τους κ. Πουλαράκη και Τσιαμπάλα. Τα οποία δεν βγάζουν νόημα καθώς είναι αντικρουόμενες ανακοινώσεις. Γι’αυτό είναι επιτακτική η Γ.Σ.
Νάκας: «Δεχτήκαμε προσωπικές επιθέσεις με μεγάλη σφοδρότητα»
Ενώ συνέχισε: «Το τελευταίο καιρό με μεγάλη σφοδρότητα, όχι ότι δεν υπήρχε στο παρελθόν, είχαμε προσωπικές επιθέσεις δια στόματος του κ. Κούγια σε μέλη με άσχημες εκφράσεις κι ανυπόστατες κατηγορίες. Θίχτηκαν ακόμα και οικογένειες με συκοφαντικές εκφράσεις.
Μου κάνει εντύπωση πως μετά τον αγώνα του Σαββάτου στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, αυτή που ανέφερε στη συνέντευξη του κι ο ίδιος, δεν απέφυγε να μας χαρακτηρίσει για ακόμα μία φορά με πολύ άσχημο τρόπο και θεώρησα χρέος μου να παρέμβω για να αποκαταστήσω τη τάξη.
«Έχω γνωρίσει βοσκούς με μεγαλύτερη παιδεία από τον Κούγια»
Το κάναμε και πέρυσι με γραπτή μας δήλωση, το έκανα και προσωπικά, το κάνω και τώρα. Καταδικάζουμε οποιοδήποτε σύνθημα κατά οικογενείας, μέλους της ΑΕΛ. Είτε είναι ο μεγαλομέτοχος, ο προπονητής, παίκτης, ή μέλος του Σωματείου. Οποιοσδήποτε. Οι οικογένειας πρέπει να μένουν απ’ έξω.
Κι επειδή ακούγεται συχνά η λέξη ήθος και ηθική. Ποιος είναι ανήθικος και ποιος μορφωμένος. Δυστυχώς θα του πω πως έχω γνωρίσει, χωρίς να είναι θέμα μόρφωσης, ούτε πανεπιστημιακής κατάρτισης, επαγγέλματος και λειτουργήματος. Δεν θα εξετάσουμε τον κ. Κούγια σαν ποινικολόγο. Αν είναι ή όχι ο κορυφαίος εκ των κορυφαίων.
Αλλά έχω γνωρίσει βοσκούς που έχουν τελειώσει το δημοτικό να έχουν μεγαλύτερη παιδεία, ήθος και ευγένεια».
Σοφός: «Δεν έχουμε πάρει ούτε κώνο όσο είναι ο κ. Κούγιας στη διοίκηση»
Στη συνέχεια το λόγο πήρε γενικός  γραμματέας, Γρηγόρης Σοφός, όπου μίλησε για «μόρφωμα» όπως χαρακτηρίστηκε σχετικά με τις ακαδημίες ποδοσφαίρου Αστραπή Νέας Πολιτείας-ΑΕΛ.
«Έχοντας την ευθύνη της λειτουργίας της ακαδημίας σαν σωματείο, για τη λειτουργία των τμημάτων υποδομής στα χρόνια της υφιστάμενης ΠΑΕ. Δηλαδή τα τελευταία τρία χρόνια. Έχουμε ακούσει με δηλώσεις και ύμνους για την αναγκαιότητα ανάδειξης ποδοσφαιριστών από τα τμήματα υποδομής.
«Ο τρόπος λειτουργίας του δεν βοηθά την ανάδειξη Νέων παικτών»
Στην πραγματικότητα όμως δεν έχουμε δει ούτε μία πράξη από την ΠΑΕ που να βοηθά αυτά τα τμήματα. Χαρακτηριστικά μπορώ να πω, πως δεν έχουν δοθεί ούτε μία μπάλα κι ένας κώνος όσο είναι ο κ. Κούγιας στη διοίκηση.
Αντίθετα τα τμήματα υποδομής έχουν τροφοδοτήσει τις ομάδες Νέων της ΠΑΕ, τα τελευταία χρόνια με πάνω από 40 ποδοσφαιριστές. Ποδοσφαιριστές που μετά λύπης μου το λέω, αλλά κανείς δεν θα παίξει στην πρώτη ομάδα. Κατά 99% κι όχι γιατί δεν είναι καλοί, αλλά εξαιτίας του τρόπου λειτουργίας της ομάδας που δεν αφήνει περιθώρια για ανάδειξη νέων ποδοσφαιριστών.
Δεν είστε υποχρεωμένοι να ξέρετε τη λειτουργία των τμημάτων Νέων. Φέτος είχαμε το φαινόμενο η ΑΕΛ να μην κατεβάζει ομάδα στο πρωτάθλημα Κ15.
Σαν να είναι μία ομάδα κωμόπολης ή χωριού που δεν έχει παιδιά να στελεχώσει μία ομάδα ή δεν έχει τα ευτελή ποσά για τα λειτουργικά έξοδα.
«Κανένα πλάνο στις ομάδες Νέων, έκτρωμα όμοιο με το παραλίγον ΑΕΛοβέρεια»
Επίσης η λειτουργία των ομάδων Νέων, με μία φράση λειτουργούν όπως και η πρώτη ομάδα. Χωρίς καμία σταθερότητα, χωρίς κανένα πλάνο, με συνεχείς αλλαγές προσώπων και στους προπονητές και στους διοικητικούς και στους παίκτες από μεταγραφική περίοδο σε μεταγραφική περίοδο.
Γι’αυτό το λόγο να αναδειχθεί κάποιος παίκτες, χωρίς την υπομονή από την ΠΑΕ και παρά το κόπο μας, θεωρώ πως είναι μάταιος.
Φτάσαμε το φετινό καλοκαίρι, στο αποκορύφωμα της απαξίωσης του έργου της ακαδημίας, να είναι η δημιουργία της σχολή ποδοσφαίρου που δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα έκτρωμα σχεδόν όμοιο με το παραλίγο έκτρωμα της ΑΕΛοβέρειας κι όμοιο με της Κασσάνδρας. Απλά είναι σε τμήμα υποδομής κι όχι σε ανδρική ομάδα.
Το λέω έκτρωμα, γιατί και μόνο που υπάρχουν δύο σήματα είναι εικόνα αστεία. Δύο ονόματα και δύο σήματα. Από ηθικής πλευράς είναι κατάπτυστο, γιατί δεν νοείται να έχεις δική σου Ακαδημία και δικούς Αθλητές και να την απαξιώνεις λόγω στρατηγικής πιθανόν για διαφωνίες με το Δ.Σ και να χρησιμοποιείς τα παιδιά. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει πως οι Αθλητές της σχολής ποδοσφαίρου δεν είναι περιουσιακά στοιχεία της ΑΕΛ κι εμείς μπορούμε να σκεφτόμαστε πως μπορεί να ανήκουν στον Κούγια ή σε οποιονδήποτε άλλο.
Και για ηθικούς λόγους και για ουσιαστικούς καταδικάζουμε τη λειτουργία της σχολής. Όπως κι επίσης την απαξιωτική συμπεριφορά του κ. Κούγια στα τμήματα προς το σωματεία. Κερασάκι στη τούρτα ήταν η αποβολή, σαν άλλος διευθυντής από τον κ. Κούγια, των παιδιών από το γήπεδο.  Αυτό δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν. Τα παιδιά αυτά μπορεί να μην γίνουν ποδοσφαιριστές, τουλάχιστον όμως εξασφαλίζουμε πως γίνονται οπαδοί της ΑΕΛ.
Έφτασε λοιπόν στο σημείο ο κ. Κούγιας να χρησιμοποιεί τα παιδιά για να κάνει πολιτική».
Τσαγκάλης: «Έχω αγκαλιάσει ιδιοκτήτες που επενδύουν παρότι ζημιώθηκα»

«Θα χρειαστεί να κάνω μια μικρή ιστορική αναδρομή για να μπορούμε να συνεννοηθούμε όλοι. Να πω επίσης, πως έχω το συνήθειο όταν γράφω κάτι να είναι έτσι γραμμένο που όποτε κι αν το διαβάσεις να έχει την ίδια αξία. Να μην χρειάζεται ούτε συγγνώμη να ζητήσεις, ούτε να αλλάξεις μια γραμμή.
Κάποια στιγμή λοιπόν, όταν πέρασε το «γλυκύ έαρ» με τον κ. Κούγια, γιατί έχω το συνήθειο όποιος άνθρωπος έρχεται στη πόλη για να επενδύσει και μία τσίχλα να τον αγκαλιάζω και να τον βοηθάω. Το έχω κάνει και με τους προηγούμενους ιδιοκτήτες, παρότι δεν ήταν εύκολα κι ήταν οικονομικά ασύμφορο καθώς ζημιώθηκα. Δεν κρατάω όμως καμία κακία γιατί έγινε κάποιες φορές εξ ανάγκης ή κατ’ επιλογήν.
Στη σχέση μου με τον κ. Κούγια, υπήρχε ο θαυμασμός σε ένα πρόσωπο, δημόσιο, λαμπερό, με επιστημονική επάρκεια και γενικά έναν αέρα εξωτικό για πόλη. Έχοντας ζήσει την μισή και πάνω ζωή μου στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, αυτό το πράγμα τις περισσότερες φορές μου δημιουργούσε μία εσωτερική απέχθεια γιατί δεν έχω και καλή εμπειρία.
Είμαι όμως πάντα καλοπροάιρετος στην αρχή. Κάποια στιγμή λοιπόν, προσπαθώντας μέσα στη σχέση μας να τον νουθετήσω και να τον ενημερώσω για κάποια πράγματα και να του λέω τη γνώμη μου. Ο κ. Κούγιας δείχνοντας την άποψη που έχει για το τι είναι πραγματικά αρσενικό, αλλά και τι είναι ηθικά και νομικά σωστό… άσχετα αν δεν το ζήτησα ποτέ. Θεώρησε σκόπιμο να χρησιμοποιήσει τα μηνύματα που του έστελνα, παρότι δεν το επιθυμούσα για να πλήξει ανθρώπους.
«Ο άνθρωπος που παίρνει τηλέφωνο τους προϊστάμενους για να ζητήσει απολύσεις επειδή δεν συμφωνεί μαζί του είναι ανήθικος»
Είχα γράψει ένα κείμενο, που το προσυπογράφω και σήμερα, όπου μιλούσα για τους προσωπικούς του δαίμονες. Από εκείνη την ημέρα η σχέση μας κάθε μέρα γίνεται και χειρότερη. Ο κ. Κούγιας φρόντιζε, παρότι έγιναν προσπάθειες να τα βρούμε, να τορπιλίζει κάθε τι.
Δεν θα με πείραζε αν αυτό αφορούσε μόνο εμένα. Θα έκανα πάλι πίσω. Αυτό όμως που δεν μπορούσα να ανεχθώ που έβλεπα και ζούσα. Την προσπάθεια να πληγούν άνθρωποι που δεν τον συμπαθούσαν ή είχαν άλλη άποψη τόσο ηθικά όσο κι επαγγελματικά. Για μένα άνθρωπος, που σηκώνει σήμερα το τηλέφωνο για να πάρει σε κάποιον προϊστάμενο επειδή δεν συμφωνεί μαζί του για να απολυθεί, είναι ανήθικος.
«Το ραδιόφωνο είναι έκτρωμα»
Κοντά σ’αυτά βιώσαμε την ανάπτυξη ενός εκτρώματος όπως το ραδιόφωνο. Το οποίο λειτουργεί γκεμπελικά.
Απαντάει σε όσους θέλει, ο καθένας μπορεί να πει τη βρωμιά του χωρίς να προστατεύεται ο άνθρωπος που κατηγορούν.
Τώρα τελευταία κάποιος Αποστολής με τίμησε κι επαγγελματικά,κατηγορώντας με για κάτι που έπαθε η μητέρα του κι έφταιγα εγώ. Κι αυτό είναι ποινικά κολάσιμο.
«Δέχονται εξώδικα για ποστ στο facebook και αυτός γράφει πρωτοσέλιδα σε εφημερίδες»
Εδώ όμως ο Νόμος δεν έχει καμία αξία. Ο γνωστός υπηρέτης θεωρεί πως μπορεί να τον λαστιχάρει όπως θέλει. Ως εκ τούτου μπορεί να προβάλει ο ίδιος όποιον θέλει, όσο θέλει κι όποτε θέλει. Ενώ οι άλλοι, αφήνοντας μόνο ένα υπονοούμενο να δέχονται μηνύσεις. Στο Facebook γράφουν κάποιοι και δέχονται εξώδικα, αλλά αυτός μπορεί να γράφει πρωτοσέλιδα σε εφημερίδες.
Τα δικά του παιδιά δεν κάνει να βλέπουν στο Facebοοk ότι θίγεται ο μπαμπάς τους. Βλέπουν όμως στη τηλεόραση τι κάνει στα παιχνίδια. Τα δικά μου παιδιά; Δεν υπάρχει πρόβλημα να δουν στο μανταλάκι πράγματα για μένα;
Τσαγκάλης: «Θα πληρώσουν πολύ ακριβά»
Εκείνη τη στιγμή σήκωσε μία μπλούζα με διάφορα «κοσμητικά» επίθετα και συνέχισε λέγοντας πως ο μεγαλομέτοχος τον έχει κατηγορήσει με πολλά επίθετα.
«Ορκίζομαι στη μνήμη του πατέρα μου, του κυρ Βασίλη, πως τα γουρούνια μαζί με τον αρχηγούρουνο που έγραψαν τέτοια πράγματα για μένα και τον κ. Νάκα θα πληρώσουν κάθε γράμμα, πάρα πολύ ακριβά. Έστω  κι αν είναι το τελευταίο πράγμα στη ζωή μου.
«Ας πάει εκεί που τον αγαπούν»
Πρέπει κάποια στιγμή, κάθε άνθρωπος που έχει μία θέση να αναλογίζεται και τις ευθύνες. Δεν μπορείς να προσβάλλεις όλο το κόσμο της Λάρισας. Να σου φταίνε οι δικηγόροι που είναι ανάξιοι, οι αξιωματικοί, τα παιδιά της Ερασιτεχνικής, οι δημοσιογράφοι. Αν είμαστε όλοι τόσο χάλια τι μας θέλει και κάθεται εδώ. Ας πάει εκεί που τον αγαπούν. Εμείς τέτοιοι είμαστε δεν μας αξίωσε ο Θεός να είμαστε αντάξιοι. Συγγνώμη!
Ζητώ συγγνώμη από την οικογένειά μου. Όλες αυτές οι μέρες είναι πολύ δύσκολες και ξέρω τι έχει περάσει. Για μία αγάπη που έχω και την έχω βάλει πάνω απ’ όλους. Εγώ πρέπει να μαζεύω τα φτυσίματα για έναν άνθρωπο μηδενικής ηθικής.
Στο βάθος τον λυπάμαι, γιατί στα 67 του πρέπει να προσέξει να μην καταστρέψει την εικόνα του. Για τον ίδιο είναι ατιμωτικό όλο αυτό που γίνεται. Αυτοκαταστρέφεται.
Ας ζητήσει και μία επαγγελματική βοήθεια δεν είναι κακό. Δεν μπορεί όμως να πληγώνει αυτή τη πόλη. Δεν έχει το δικαίωμα. Δεν τον καλέσαμε,αλλά καλά έκανε που ήρθε να επενδύσει.
«Φτάσαμε να μην πηγαίνουμε γήπεδο εξαιτίας του»
Η ΑΕΛ δεν είναι μία ανώνυμη εταιρία απλά. Είναι μία ομάδα. Η ομάδα της καρδιάς μας. Όποιος είναι ιδιοκτήτης είναι μόνο για τη χρήση. Δεν κατέχει την ιδέα.
Όπως όλοι είμαστε υπηρέτες. Αν δεν μπορεί λοιπόν να την υπηρετήσει σωστά, σεβόμενος κάποιες ηθικές αξίες και αφουγκραζόμενος τον λαό που την υπηρετεί, αλλά να τον διχάζει.
Φτάσαμε να μην πηγαίνουμε στο γήπεδο. Να μη θέλουμε να βλέπουμε. Αφήστε που κι αυτό που βλέπουμε είναι από τα χειρότερα θεάματα. Αν θυμάται κάποιος, εγώ δεν έχω καλή μνήμη.
Οπαδικά να πάμε, αλλά πως να βλέπει κάποιος αυτό θέατρο του παραλόγου;
«Θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη για τα όσα δήλωσε για το συλλαλητήριο»
Το σημαντικό όμως είναι το κοινωνικό κομμάτι. Πρέπει να σκοτωθούμε στο ξύλο μεταξύ μας κι όποιος δεν ξέρει να πάρει όπλο;
Βγήκαν δύο χιλιάδες άνθρωποι στο δρόμο. Αν ήμουν στη θέση του με μία μικρή συγγνώμη, όχι μεγάλη, όλα θα ήταν καλά και με κόσμο στο γήπεδο. Δεν θα έλεγα πως ήταν παιδάκια, χρυσαυγίτες δεν ξέρω τι άλλο…
Ότι κι αν είσαι δεν μπορείς να πεις στο κόσμο δεν θα πας στη πλατεία! Δεν το έχει πει ο χειρότερος φασίστας. Ποιος είστε κ. Κούγια; Ποιος είσαι για να βάζεις να φωτογραφίζουν το κόσμο. Είναι Συνταγματικό δικαίωμα.
Δεν μιλάει κανένας σ’αυτή τη πόλη! Ούτε ένας Εισαγγελέας! Θέλω να πάρω τα παιδιά μου και να πάω στη πλατεία να φωνάξω και να βρίσω. Ας με βρίσει κι αυτός! Θα μου στερήσει το δικαίωμα; Μόνο οι Γερμανοί μας έβαζαν μπροστά στα αυτόματα. Πότε έγινε αυτό;
Το χειρότερο είναι πως κάποιοι τον δικαιολογούν και γίνονται και εκπρόσωποι Τύπου και μας γεμίζουν σάλια. Τουλάχιστον ο Κούγιας έφτυσε ένα παίκτη από τα ερτζιανά μας φτύνουν όλους. Τι πρέπει να γίνει;
«Αυτό το πράγμα δεν είναι ΑΕΛ»
Νομικά θα υπερασπίσω τον εαυτό μου, αλλά κάθε μέρα θα βάζω τη γυναίκα μου να γράφει. Αυτή είναι η συχνότητα. Δεν υπάρχει μέρα που να μην γίνει κάτι παράνομο. Εκτός αν είναι άλλος ο νόμος του Τσαγκάλη, άλλος του Νάκα κι άλλος του Κούγια. Αλλά ας μας το πει.
Ας αναλογιστεί ο κάθε άνθρωπος σ’αυτή τη πόλη πως θέλει να ζήσει γιατί το πράγμα έχει ξεφύγει από το ποδοσφαιρικό. Ποιες είναι οι ελευθερίες που θέλει να έχει και πως να κυκλοφορεί. Τα πράγματα είναι απλά. Δεν μας χωρίζει τίποτα ακόμα και με αυτούς που έχουμε μαλώσει. Είμαστε όλοι Λαρισαίοι και αγαπάμε το ίδιο πράγμα. Το να ενωθούμε είναι εύκολο, αρκεί να το θέλουμε.
Υπάρχει κι η συγγνώμη για όλους. Δεν θα ανεχθώ όμως να υποδαυλίζεται αυτός ο αγώνας από ανθρώπους που δεν είναι από εδώ. Ακόμα κι από που θέλει να βλέπει το ματς. Από το γήπεδο, από την τηλεόραση… καθόλου.
Εγώ αλλιώς μεγάλωσα. Δεν ξέρω αν με ξεπέρασε η καινούργια γενιά. Θα μου επιτρέψετε να είμαι εκεί που είμαι κι αν τελικά η ΑΕΛ αλλάξει και γίνει αυτό που δεν θέλω να βλέπω και Champion League να παίζει, αν είναι αυτό σίχαμα, θα πάρω μία από τις παλιές σημαίες και θα τυλιχθώ και θα την βλέπω στα όνειρά μου. Αυτό το πράγμα δεν είναι η ΑΕΛ».
Νάκας: «Ενημερώθηκα ότι δεν πρέπει να πάω στο γήπεδο»
Ενώ ο κ. Νάκας πρόσθεσε: «Εγώ πήγα στο γήπεδο αν και ενημερώθηκα πως καλό είναι να μην πάμε. Όπως συνηθίζω πήγα και είδα έκπληκτα πρόσωπα όταν με είδαν. Όποτε μπορώ πηγαίνω στο γήπεδο. Δεν ξέρω ποιος μπορεί να μου πάρει αυτό το δικαίωμα; Γιατί πρέπει να αισθάνομαι δύο και τρεις φορές αν πρέπει να πάω στο γήπεδο. Όχι αν το θέλουμε».
  • Σε ερώτηση γιατί από τη στιγμή δεν αντιδρά κανείς, γιατί δεν αναλαμβάνει η Ερασιτεχνική να κάνει κάτι; 
«To ότι δεν αντιδρά κάνεις δεν είναι ακριβές. Δεν υπάρχει η αντίδραση που χρειάζεται. Παρά τις προσπάθειες, τις πολύ έντονες και χωρίς να συμμετέχω αν και θα ήθελα, αλλά δεν ήξερα. Η διοργάνωση της ιστορίας έγινε από μικρά παιδιά. Υπήρξε μία αντίδραση παρά τον εκφοβισμό. Μου λέγανε στο τηλέφωνο πως θα έρθουν όχι για την ΑΕΛ, αλλά γι’αυτόν που έλεγε πως θα βγάλει τις φωτογραφίες.
Στην αρχή όταν έγινε η συγκέντρωση, μέσα στο χώρο της πλατείας ήταν 100 άτομα. Και γύρω διάφοροι διάσπαρτοι. Όταν ξεκίνησε η πορεία σε κάθε μέτρο έμπαιναν ακόμα 100. Ο κόσμος ήταν φοβισμένος.
Η τρομοκρατία αυτή έχει περάσει σε όλα τα επίπεδα και το ξέρετε και προσωπικά. Εμένα δεν με ενδιαφέρει το πως θα αντιδράσει ο κόσμος, αλλά το έκανε. Άλλωστε δεν είναι όλοι γενναίοι και τρελοί. Ούτε έχω απαιτήσει από όλους να αντιδρούν. Είναι αδιάφοροι κι είναι δικαίωμά τους.
Αλλά οι θεσμοί, οφείλουν να συμμετέχουν σ’αυτό και να προστατεύουν τους πολίτες ότι υπάρχουν εκτροπές. Και μεγαλύτερη εκτροπή δεν έχω δει. Αυτό το πράγμα δεν το έχω ακούσει ούτε από αστυνομικό, ούτε από χωροφύλακα στη χούντα. Να δίνει εντολή σε ιδιωτική εταιρία να τραβά φωτογραφίες το κόσμο και μετά να τις χρησιμοποιεί.
Οι θεσμοί αυτής της πόλης και του κράτους, όπως και οι πολίτες ο καθένας για τον διπλανό του οφείλουν να πάρουν θέση. Ας δείξουν ότι ενδιαφέρονται και ασχολούνται», απάντησε ο Αντώνης Τσαγκάλης.
  • Σε ερώτηση για τα μηνύματα που δημοσιοποίησε ο Αλέξης Κούγιας σε μία από τις συνεντεύξεις Τύπου που παραχώρησε:
«Τη Δευτέρα αναφέρθηκαν τα δήθεν μηνύματα που στείλαμε εμείς. Πριν από αυτό να πω πως έχει πει τα μισά ο κ. Κούγιας. Όντως μου τηλεφώνησε 01:03 και οι μόνες λέξεις που είπα εγώ είναι παρακαλώ και πως είπατε. Στο παρακαλώ ήταν το κ. Νάκας γιατί όπως είπε στη συνέντευξη δεν με γνωρίζει, με έβρισε χυδαία, ακολούθησε το πως είπατε από μένα και το έκανε ξανά. Η κλήση διήρκησε 17 δευτερόλεπτα κι όχι τρία λεπτά και συζητήσεις.
Εγώ πληροφορήθηκα τον αριθμό από κάποιον, καθώς το έδωσε στη δημοσιότητα και με έκπληξη αναρωτήθηκα πως δεν μπορεί να βρει που ανήκει αυτός ο αριθμός. Στις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας ήξερα σε ποιον ανήκει. Δεν είμαι ούτε δικηγόρος, ούτε αστυνομικός, ούτε τίποτα.
Με μία απλή έρευνα που σας προτρέπω να την κάνετε θα το βρείτε εύκολα. Αυτό το καρτοκινητό που το βάφτισε ορφανό δεν είναι καθόλου. Βρέθηκε από την εταιρία κινητής τηλεφωνίας να έχει πωληθεί στα Χανιά. Ο ιδιοκτήτης που έχουμε το όνομά του, αλλά δεν μπορώ να το πω καθώς δεν έχουμε την εισαγγελική παραγγελία για να κινηθούμε, είναι κάτοικος Χανίων.
Ενεργοποιήθηκε το Σάββατο, με χρόνο αξίας του ενός ευρώ. Χρησιμοποιήθηκαν 41 λεπτά σε μηνύματα για να μείνουν 59 και απενεργοποιήθηκε την Κυριακή. Αυτό το κινητό έχει πωληθεί στα Χανιά και ο ιδιοκτήτης είναι κάτοικος Χανίων, επαγγελματίας.
Η εταιρία και οι δικηγόροι μας συμβούλεψαν μόλις πάρουμε την άρση απορρήτου από τον εισαγγελέα, θα το έχουμε να σας το μοιράσουμε με τα στοιχεία του. Για υπόλοιπα μηνύματα τι ειπώθηκε κι άλλα, εγώ συμφωνώ και φαντάζομαι και τα υπόλοιπα μέλη να πάμε από κοινού με τον κ. Κούγια και τον κ. Μάρκου. Υπήρξε ένα περιστατικό με τον δεύτερο πριν από ένα μήνα. Να πάμε από κοινού να ζητήσουμε να γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Τον προκαλώ και περιμένω να δεχθεί. Σε όλα τα μέλη».
«Η σιωπή μας εκλήφθηκε σαν αδυναμία»
«Η σιωπή μας εκλήφθηκε σαν αδυναμία. Αλλά δεν ήταν η πρώτη φορά που είχα τέτοιες κλήσεις από τον κ. Κούγια. Εγώ προσωπικά δέχθηκα και πέρυσι τον Ιούνιο και πρόπερσι τον Δεκέμβριο και τον Φεβρουάριο με απειλές. Κι επειδή είδε πως δεν αντιδρώ κατάλαβε πως δεν είναι εύκολος στόχος και σταμάτησε εκεί», απάντησε ο Γιώργος Νάκας.
  • Σε ερώτηση για το αν είναι ο μόνος λόγος το 10% που όξυνε τις σχέσεις:
«Όχι βέβαια. Υπήρχε τριβή και τις πιο πρόσφατες ιδιοκτησίες της ΠΑΕ. Φαντάζομαι και από παλαιότερες διοικήσεις. Όσοι είμαστε εδώ κι έχουμε προλάβει και τον κ. Πλεξίδα, αλλά και τον κ. Πηλαδάκη πάντως βλέπουμε πως δεν υπάρχει καμία σχέση. Υπήρχε μία διαφορά αν ήταν σωστές, αν έγραφαν τα σωστά ποσά. Εδώ τελείωσε η χρονιά και το σωματείο έλαβε το ποσό των μηδέν ευρώ.
Αυτό σημαίνει πως όλη τη περσινή χρονιά σε πρωτάθλημα και κύπελλο η ΑΕΛ πήρε μηδέν ευρώ. Δεν είναι απλά οι τριβές που υπάρχουν σε όλες τις ΠΑΕ. Άλλο να λέμε όμως πως δεν είναι 1000 ευρώ είναι 1500 κι άλλο να λέμε είναι μηδέν.
Εμείς δεν μπορούμε να δούμε καν τις εκκαθαρίσεις. Εμείς στα αιτήματά μας δεν ζητάμε χρήματα, ζητάμε να δούμε τις εκκαθαρίσεις. Αν η ΠΑΕ μας αποδείξει πως είναι μηδέν τότε δεν θα ζητήσουμε κάτι. Το 10% του μηδέν είναι… μηδέν».
  • Σε ερώτηση σχετικά με τη φημολογία πως έχουν προσεγγίσει επενδυτές της Ερασιτεχνική: 
Δεν ισχύει για τον εξής απλό λόγο. Αν πάμε εμείς υποθετικά σε κάποιων που είναι υποψήφιος αγοραστής η απάντηση θα είναι πως δεν ξέρουμε τίποτα γι’αυτή τη ΠΑΕ οικονομικά.
Αν πάμε και ζητήσουμε από τον κ. Κούγια είτε να συμμετέχουμε, είτε να αγοράσουμε τη ΠΑΕ, την Τετάρτη λέει πως πουλάει και τη Κυριακή όχι. Δεν θα ήταν σοβαρό. Εμείς ζητάμε θεσμικά να γίνει Γ.Σ. για να δούμε ποια είναι η οικονομική κατάσταση και ποιο είναι το αντίτιμο.
Αναφέρθηκαν κάποια ποσά και είναι δικαίωμα του κ. Κούγια να ζητήσει 3 εκατομμύρια ευρώ, ας πει και 30. Όχι όμως να πει επενδύθηκαν τόσα, τόση είναι η ζημία. Αυτά τα λένε οι ισολογισμοί και οι αριθμοί είναι αμείλικτοι.
Έχουμε παρουσιάσει σε προγενέστεροι συνέλευση, πως η ΠΑΕ αγοράστηκε 160.000 ευρώ συν 240.000 που είναι η αντικειμενική αξία τα Δέντρα. Από τις 160.000 εκπίπτουν οτιδήποτε βρεθεί, όπως η οφειλή του ΕΑΚΛ από τον κ. Πλεξίδα, οφειλές στο ΙΚΑ και σε ποδοσφαιριστές και αφαιρούνται. Το συνολικό τίμημα, το μάξιμουμ, θα μπορούσε να είναι 400.000. Από αυτά έχουν αφαιρεθεί οτιδήποτε έχει δηλώσει ο κ. Κούγια.
Ξεκινάμε λοιπόν από εκεί. Ας πει αγόρασα 400.000 μαζί με τα Δέντρα και θέλω να πουλήσω 40 εκατομμύρια.», τόνισε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ.
  • Σε ερώτηση για το αν υπάρχει δυνατότητα ομαλής συνύπαρξης πλέον:
«Αυτό είναι ένα ερώτημα που μας απευθύνουν εδώ κι ένα χρόνο. Τα έχουμε βρει τρεις φορές. Που σημαίνει πως τα έχουμε χάσει τρεις φορές. Πέρυσι τέτοιο καιρό, μπορεί και την ίδια μέρα στη διπλανή αίθουσα είχε ζητήσει συγγνώμη ο κ. Κούγιας. Δεν ξέρω πόσοι το θυμάστε.
Το προηγούμενο καλοκαίρι είχαμε τις ανακοινώσεις που ήμασταν λαμόγια, εκβιαστές, εξώδικα. Τα χαρίσαμε όμως δεν κινηθήκαμε νομικά.Είχαμε μία περίοδο τριών μηνών περίπου μόλις αρχικά τέθηκε το θέμα των εκκαθαρίσεων, μετά το θέμα της αδειοδότησης φτάσαμε στην κοπή πίτας για να μας προσβάλει ο κ. Κούγιας δια μικροφώνου.
Και ξανά τα ίδια. Είναι ένας φαύλος κύκλος. Και τώρα να μπει από την πόρτα, θα μας πει αυτά που θέλουμε να ακούσουμε, θα φύγουμε αγκαλιασμένοι και την άλλη μέρα να γυρίσει και να πει πήγα χθες στο «Διόνυσο» και με έβριζα. Όπως έχει γίνει κι αυτό
Ακόμα και στο θέμα της αδειοδότησης. Φτάσαμε να απειλούμαστε. Είχα κατέβει στην ΕΕΑ ως γενικός γραμματέας στην πρώτη αδειοδότηση που ήταν για να παίξουμε στη Super League. Με τα θέματα σχετικά με την εκκαθάριση που ήταν όλα δύσκολα.
Ήμασταν εκπρόσωπος της ΠΑΕ ο κ. Κούγιας, εκπρόσωπος του ερασιτέχνη εγώ, εκπρόσωπος του κ. Πηλαδάκη δικηγόρος που ήταν ο εκκαθαριστής και να έχει κατατεθεί ένας φάκελος που ευτυχώς η γραμματέας μας άφησε να τον δούμε. Μ’αυτά που είχε δεν θα παίρναμε ποτέ αδειοδότηση.
Έφυγε ο κ. Κούγιας από μέσα κι εμείς προσπαθούσαμε να εξηγήσουμε ότι μπορούσαμε. Κάναμε κάποιες ενέργειες αυτοβούλως, έχοντας την απορία αν όντως θέλει να πάρουμε αδειοδότηση ή όχι. Είχε μέσα άσχετα πράγματα, όπως δημοσιεύματα από εφημερίδες και μηνύσεις. Υπάρχουν όλα αυτά.
Χτυπήσαμε την πόρτα του Υπουργού Ανάπτυξης και χρησιμοποιήσαμε γνωριμίες, ασκώντας πολιτική πίεση που τα κοροϊδεύουμε. Είπαμε πως δεν είναι απλά μία εταιρία. Είναι μία πόλη και μία ιστορική ομάδα που δεν γίνεται να είναι σε ομηρία από δύο ΠΑΕ. Να γνωμοδοτήσει το Νομικό συμβούλιο του κράτους, να κάνουμε ερώτημα με το οποίο να φτάσουμε να πούμε στην ΕΠΟ πως είναι άλλο το μητρώο και πρέπει να το διαγράψει. Πως έπαψε να λειτουργεί τους σκοπούς της η προηγούμενη ΠΑΕ.
Κι ο κ. Κούγιας να μας λέει πως δεν θα ξαναανακατευτούμε. Και που καταλήξαμε; Το Μάιο που είχε κατατεθεί ο φάκελος με τα τρέχοντα οικονομικά στοιχεία, ευτυχώς κρατήσαμε και ζητήσαμε από τον δικηγόρο του κ. Συνοδινό, τα χαρτιά που ζήτησε από εμάς αποδεικτικό παραλαβής. Έπρεπε να κρατάμε αποδείξεις με όλα αυτά. Και τα δώσαμε πακετάκι για να πάρουμε αδειοδότηση από την ΕΠΟ.
Και πάλι ο κ. Κούγιας μας είπε ένα μήνα μετά πως δεν πήραμε από αυτά, αλλά από προσωπικές του γνωριμίες που ντρέπομαι να πω οπαδικά, γιατί αν το κάνω θα ρίξω λάδι στη φωτιά. Και το επόμενο πρωί μας είπε και εκβιαστές. Εμείς δεν είχαμε ανάγκη από δόξα. Δεν μπορούμε όμως να δεχθούμε το γεγονός να λένε πως τα έκανε όλα ο κ. Κούγιας κι εμείς δημιουργούμε προβλήματα.
Αν και θυμάμαι πως σε τηλεοπτική εκπομπή ότι είχε ζητήσει συγγνώμη ξανά και είπε πως ο Ερασιτέχνης βοηθήθηκε, αλλά δέκα μέρες μετά το ξέχασε», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Νάκας.
  • Σε ερώτηση σχετικά με το ταξίδι στα Τρίκαλα και το ραντεβού με τον κ. Πλεξίδα το οποίο ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας σε μία από τις ανακοινώσεις του:
«Πέρυσι τέτοια εποχή είχε πάει ο κ. Γιολδάσης και στη Γλυφάδα και στον κ. Πηλαδάκη… Προφανώς άργησε να πληροφορηθεί πως υπήρχε μία χορηγική συμφωνία με τον κ. Πλεξίδα και αναφέρεται σε προηγούμενη οφειλή. Και έγινε μία συμφωνία να διαφημιστεί στο τμήμα μπάσκετ. Είναι μια χορηγία.
Όσον αφορά στα άλλα περί νύξης, ότι ζήτησε να μπει συμμέτοχος ή να την αγοράσει… αυτά είναι προσωπικά μεταξύ του κ. Πλεξίδα και του κ. Κούγια. Εμείς τι να πούμε; Ότι πωλείται μία ΠΑΕ και θα μας ρωτήσουν η μέρα είναι μονή ή ζυγή σχετικά με την πώληση;
Αν και μας έχει αποκαλέσεις διακοσμητικούς και πως δεν είμαστε μεσίτες, ο ρόλος μας τελειώνει στο να καθοριστεί ποια είναι τα οικονομικά στοιχεία. Από εκεί πέρα είναι δικαίωμά του να ζητήσει ότι θέλει. Αν μας ζητηθεί και μας πει να αναλάβουμε ή κάποιον είναι μία άλλη κουβέντα. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι άλλο. Δυστυχώς δεν μπορούμε να μιλήσουμε σε πιο απλά».
  • Σε ερώτηση για το θεσμικό ρόλο της Ερασιτεχνικής κι αν θα έπρεπε να γνωρίζει τα οικονομικά της ομάδας:
«Γι’αυτό προσφύγαμε στη δικαιοσύνη. Ζητήσαμε να γίνει εσωτερικά και δεν μας απάντησαν. Προσφύγαμε το Μάρτιο κι ο πρώτος δικαστής που έδωσε αναβολή μας είπε «αφού είστε μέτοχοι στο ίδιο μαγαζί, δείξτε τα» κι απάντησαν πως τα έδειξαν στον δήμαρχο. Ο δικαστής ρώτησε ξανά «ο δήμαρχος έχει μετοχές;» για να εισπράξει αρνητική απάντηση.
Φτάσαμε τον Ιουνίου όπου εκδικάστηκε και περιμένουμε την απόφαση. Πολλοί μας λένε μάλιστα τι ζητάμε κι αν είμαστε λογιστές. Είναι υποχρέωσή μας. Ο ίδιος κ. Κούγιας έχει χαρακτηρίσει εμένα συνεργάτη του κ. Πηλαδάκη και γελάω. Που συγκάλυψα όλη την οικονομική διαταραχή που είχε η ΠΑΕ. Και τότε μαλώναμε με τον κ. Πηλαδάκη που του έλεγα πρέπει να φανούν. Κι ο κ. Πηλαδάκης και ο κ. Πλεξίδας είχαν την εξυπνάδα, να πω, να κάνουν αυτόκλητη Γ.Σ.
Μας κάλεσαν στα γραφεία και μας είπαν αυτά. Ο κ. Πλεξίδας είχε φρέσκια ΠΑΕ και δεν ήταν πολλά. Ο δε κ. Πηλαδάκης μας τα έδειξε όλα στο μέγεθος τους τα οικονομικά προβλήματα που μας τρόμαξαν.
Εμείς δεν υπονοούμε πως υπάρχουν χρέη. Μπορεί να είναι μηδέν και το είπαμε και στον ίδιο. Και μετά να βγούμε και να του δώσουμε και δημόσια συγχαρητήρια. Άρα δεν υπήρχε λόγος αυτά να αποκρύπτονται κι ας μας πουν και καταστροφολόγους.
Αν η ΠΑΕ χρεοκοπήσει με ένα ποσό, πως θα δημιουργηθεί νέα με όλο αυτό το χρέος. Εδώ μιλάμε για διάλυση του σωματείου αν ισχύει κάτι τέτοιο και λύσεις που δεν ταιριάζουν με την κουλτούρα μας και τις έχουμε απορρίψει. Χωρίς τα σήματα της ΑΕΛ.
Δεν χρειάζεται να φτάσουμε εκεί. Η ομάδα δεν πάει καλά αγωνιστικά, αλλά αυτό δεν είναι το μέλημα μας. Αυτά συμβαίνουν. Η αφορμή μπορεί να ήταν, αλλά αν υπήρχε υγεία στην ομάδα όλοι θα θέλαμε να βγει η χρονιά και να σωθούμε. Εγώ δεν λέω καν να διαλυθεί η ΠΑΕ. Αν υποβαθμιστούμε αγωνιστικά στη Football League κι ας είναι λίγα τα χρέη. Με τη σημερινή Football League που δεν έχει έσοδα είναι πρώτον αποτρεπτική για κάθε ενδιαφερόμενο επενδυτή, είναι θηλιά στο λαιμό για τον κ. Κούγια που ήδη ισχυρίζεται πως «ματώνει» οικονομικά, αλλά και για το μέλλον πως θα ανέβει.
Δεν βλέπετε πως η ομάδα κινδυνεύει;».
Χρίστος Τζίκας