Τετάρτη, Νοεμβρίου 16, 2016

θα τη βγάλουμε με ..φιλικα!!! Δεν ξεκινάει το πρωτάθλημα!

Ανατροπή στην ανατροπή και μπάλα... γιοκ το σαββατοκύριακο! Όπως μετέδωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 οι ομάδες ενημερώθηκαν ότι δεν θα γίνει, τελικά, η αγωνιστική. Από το «δεν θα γίνει η αγωνιστική» στο «θα γίνει» και τελικά, όπως όλα δείχνουν, οριστική «παύση» του πρωταθλήματος. Δεν θα διεξαχθούν αγώνες το προσεχές σαββατοκύριακο, αφού ουσιαστικά δεν βγαίνουν τα χρονικά «κουκιά» για να γίνει κάτι τέτοιο.
Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει καταστεί δυνατό να οριστούν τα νέα μέλη της ΚΕΔ –παρά τις συντονισμένες προσπάθειες του Κωστάκη Κουτσοκούμνη, αλλά και των πιέσεων που δέχθηκε από την UEFA/FIFA για κάτι τέτοιο- και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να προχωρήσει η «υπόθεση».
Την Πέμπτη αναμένεται να ανακοινωθεί η σύνθεση της επιτροπής –και κυρίως θα μάθουμε το όνομα του αρχιδιαιτητή- ωστόσο θα ήταν τρελό και εξωφρενικό οι σύλλογοι της Σούπερ Λίγκας να μάθουν αύριο το ότι θα αγωνιστούν σε… δύο και τρεις μέρες (Σάββατο και Κυριακή δηλαδή).
Ο επιτετραμμένος της παγκόσμιας ομοσπονδίας δεν προλάβαινε να ορίσει σήμερα την ΚΕΔ, οι ομάδες ασκούσαν από την μεριά τους πιέσεις για να γνωρίζουν το πρόγραμμά τους -άλλωστε τρεις εξ αυτών έχουν και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις την άλλη εβδομάδα- και κάπως έτσι φτάσαμε στην απόφαση να μην έχουμε δράση αυτό το σαββατοκύριακο.

βρε τον ...Κωστακη!!!





«Μέρος της διαφθοράς στο κυπριακό ποδόσφαιρο ο Κουτσοκούμνης»

Επίθεση στον Κωστάκη Κουτσοκούμνη από τον πρώην διαιτητή, Μάριο Παναγή.
Ο πρώην διαιτητής, Μάριος Παναγή... γελάει με την τοποθέτησή του Κουτσοκούμνη από τη FIFA να λύσει το ελληνικό πρόβλημα.
Αφού είπε ότι ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης αποτελεί μέρος της διαφθοράς του κυπριακού ποδοσφαίρου, προκάλεσε τον εκπρόσωπο FIFA-UEFA να του κάνει μήνυση για τα όσα λέει.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο «ΣΠΟΡ FM 94.6»:
Για τη σχέση του με τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη: «Ήμουν γενικός γραμματέας του συνδέσμου διαιτητών Κύπρου και τότε ο κ. Κουτσοκούμνης ήταν ενήμερος για πολλά θέματα σχετικά με τη διαφθορά, ακόμα και για καταδίκες διαιτητών για χουλιγκανισμό. Πολλές φορές είχε δεχθεί πρόσκληση να βρεθεί σε ματς που καταγγέλλονταν ως στημένα, αλλά δεν πήγαινε καν. 
Ο κ. Κουτσοκούμνης είναι μέρος της διαφθοράς του κυπριακού ποδοσφαίρου και ήρθε να σώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχω έγγραφα που το αποδεικνύουν. Πήρε σωρεία αποφάσεων χωρίς να υπάρχει εκτελεστική επιτροπή. Η FIFA δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου. Έχω ετοιμάσει κάποιες καταγγελίες. Ξέρει η FIFA ότι συγγενικό πρόσωπο του Κουτσοκούμνη είναι ένας από τους 93 που εμπλέκονται στο σκάνδαλο Κοριόπολις»; 
Για τις επαφές τους σχετικά με τα προβλήματα του κυπριακού ποδοσφαίρου:«Είχαμε συναντηθεί και του είχα παρουσιάσει μέχρι και άρθρα σουηδικών εφημερίδων, που έλεγαν ότι στήνονται ματς στην Κύπρο. Μου είπε να μη μιλάω δημόσια και θα τα βρούμε. Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης γνώριζε, αλλά δεν έπραττε. 
Ο απεσταλμένος της UEFA στην Κύπρο έχει βάλει τα πόδια του Κουτσοκούμνη σε… μισό παπούτσι και μετά απ’ αυτή την επίσκεψη επέβαλε μέτρα. Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης είναι μέρος της διαφθοράς του κυπριακού ποδοσφαίρου. Τον προκαλώ δημοσίως να με μηνύσει. Έχει σωρεία παραβιάσεων των άρθρων της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας». 
Για τους λόγους που παρόλα αυτά η FIFA τον όρισε υπεύθυνο για τα ελληνικά θέματα: «Ίσως η FIFA να μην είναι ενημερωμένη για όσα συμβαίνουν στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Δεν έχει τα έγγραφα και τα πρακτικά που έχω εγώ στη διάθεσή μου. Τα κατήγγειλα στις κυπριακές αρχές και στην αστυνομία, αλλά δεν έχει κάνει τίποτα με τη δικαιολογία ότι είναι ιδιωτική εταιρεία και δεν μπορεί να επέμβει. Ενήργησα λοιπόν τελείως μόνος και αυτόβουλα». 
Για το πώς αντέδρασε όταν έμαθε ότι η FIFA τοποθέτησε τον Κουτσοκούμνη ως αρμόδιο επίλυσης του ελληνικού ζητήματος: «Γέλασα. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο. Ο κ. Ινφαντίνο που είναι φίλος του και μάλλον τον διόρισε, γνώριζε τι συμβαίνει στο κυπριακό ποδόσφαιρο; Για να καταλάβετε, σκεφτείτε ποιοι είχαν έρθει προσκεκλημένοι σε κοσμικά γεγονότα στην Ελλάδα. 
Εγώ δεν έχω πει ότι ο γάμος ήταν διαφθορά. Θέλω να δείξω τη διαπροσωπική σχέση που υπάρχει ανάμεσα στους ανθρώπους του ποδοσφαίρου. Ο αντιπρόεδρος της κυπριακής ομοσπονδίας, ο κ. Κούμας, έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας και της εθνικής Ελλάδας. Αυτό το γνώριζε ο κ. Ινφαντίνο; Αν το γνώριζε, γιατί όρισε τον κ. Κουτσοκούμνη; Αν δεν το γνώριζε, γιατί δεν τον ενημέρωσε θεσμικά ο κ. Κουτσοκούμνης»; 
Για την άποψη που υπάρχει στην Κύπρο για τον Κουτσοκούμνη: «Στην Κύπρο μιλάνε όλοι για έναν ευέλικτο και πανούργο άνθρωπο. Θα κάνει το άσπρο μαύρο και θα σε βγάλει τρελό. Η τοποθέτησή του στην αναστολή του ελληνικού πρωταθλήματος με βρίσκει καθ’ όλα σύμφωνο, ήταν μια σωστή απόφαση. Εκεί που πρέπει να του βγάλεις το καπέλο, να του το βγάλεις και εκεί που πρέπει να του τα χώσεις, να του τα χώσεις. Αν αλλάξει, θα είναι η λεγόμενη… κωλοτούμπα. Δεν μπορεί κάποιος να παίζει ποδόσφαιρο με το πιστόλι στον κρόταφο. Και ρωτάω επίσης, πώς διέρρευσαν οι πίνακες διαιτησίας πριν τη διεξαγωγή των τεστ;» 
Για το πώς αντιμετωπίζονται οι καταγγελίες του από τα ΜΜΕ της Κύπρου:«Το πώς εμφανίζονται κάποια θέματα στον Τύπο είναι θέμα τακτικής και δημοσιογραφίας. Έχει δυο χρόνια τώρα που μιλάω δημόσια και λέω τα πράγματα με το όνομά τους. Έχω στα χέρια μου εσωτερική αλληλογραφία του Κουτσοκούμνη, παρεμβάσεις και αποφάσεις του. Υπάρχουν έγγραφα σύμφωνα με τα οποία ο κ. Κουτσοκούμνης, πριν καταρτιστεί σε σώμα το ΔΣ της ΚΟΠ, έκανε συνεδρία… μόνος του. Μόνο ένας τρελός μιλάει δημόσια, αν δεν έχει κάτι στα χέρια του. Αν δεν έχεις αποδείξεις, δεν μπορείς να μιλάς. 
Να προσκομίσω τα στοιχεία στην κυπριακή ομοσπονδία; Να ζητήσω δηλαδή από τον κ. Κουτσοκούμνη να ελέγξει τον εαυτό του; Θα το κάνω στη FIFA και την UEFA. Κάποια έγγραφα μου είπαν ότι παρανόμως τα έχω στα χέρια μου. Παρόλα αυτά, η Ιντερπόλ δέχεται ακόμα και αυτά που έχουν ληφθεί παράνομα». 
Για τα στημένα παιχνίδια στην Κύπρο: «Οι στημένοι αγώνες στην Κύπρο δεν είναι πρόβλημα. Η διαφθορά ξεκινάει μέσα από την ομοσπονδία, όπου ο κ. Κουτσοκούμνης, για να διασφαλίσει τη θέση του, αύξησε τις ομάδες και μετά αυξήθηκαν τα στημένα παιχνίδια. Ό,τι έσπειρε στα τόσα χρόνια προεδρίας, έρχεται και το θερίζει τώρα».

Για λιγο μαζί μας ,για πάντα στην ..καρδια μας.!!!

















 Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν λίγο πριν τις 3:00… Η νύχτα δεν είχε φθάσει ακόμα στην κορύφωσή της, όμως στην άμπωτη των σκοταδιών, πολύ πριν απεγκλωβιστούν τα πρώτα χρώματα της μέρας, μια γυναικεία κραυγή αντιστεκόταν.
Μια γυναίκα που δεν μιλούσε ούτε ελληνικά, ούτε αγγλικά έψαχνε απεγνωσμένα βοήθεια… Το «βυσσινί αλογάκι» ήταν το μόνο που μπορούσε να αφουγκραστεί την αγωνία της, αφού το νυχτερινό του χλιμίντρισμα είχε προμηνύσει για μία ακόμα φορά το μεγάλο κακό που παραμόνευε.
Η Σόνια Ντε Νίγκρις, έκανε απέλπιδες προσπάθειες να επικοινωνήσει με κάποιον από την ομάδα της ΑΕΛ, καθώς ο 31χρονος σύζυγος της Αντόνιο ανέπνεε με δυσκολία.
Η απόπειρα να μιλήσει με τον Γκαστόν Κάσας, συμπαίκτη του Αντόνιο Ντε Νίγκρις στους «βυσσινί», έπεσε στο κενό, αναγκαζόμενη έτσι να στραφεί σε μέλος της διοίκησης για να ζητήσει βοήθεια. Από τον τόνο περισσότερο της φωνής της κατάλαβε πως κάτι σοβαρό συνέβαινε, καλώντας αμέσως ασθενοφόρο να πάει στο σπίτι του επιθετικού της Λάρισας, όμως ήταν ήδη αργά…
Ήταν 16 Νοέμβρη του 2009, πάνε δηλαδή έξι χρόνια και κανείς στη Λάρισα δεν έχει ξεχάσει τον Αντόνιο, τον «οδοιπόρο της μπάλας» που πλέον παίζει το αγαπημένο του άθλημα εκεί στον ουρανό, παρέα με τους υπόλοιπους «βυσσινί».

Αλήθεια είναι ότι ο κόσμος της Λάρισας δεν πρόλαβε να τον γνωρίσει. Ούτε καν τον ποδοσφαιριστή Ντε Νίγκρις, πολύ περισσότερο τον άνθρωπο Αντόνιο. Η αντίδραση, όμως, στο θάνατό του δεν μπορεί παρά να έχει την εξήγησή της. Κι η εξήγηση βρίσκεται στο ένστικτο, σ’ αυτό που ο Μεξικάνος εξέπεμπε μέσα κι έξω απ’ τις γραμμές του γηπέδου. Στην αύρα, που επιτρέπει να ξέρεις λίγα αλλά να καταλαβαίνεις πολλά. Ακόμη περισσότερα κατάλαβαν, φυσικά, όσοι είχαν το προνόμιο να περάσουν μαζί του μια στιγμή, μια μέρα, ένα βράδυ στο ξενοδοχείο της αποστολής. Απλές λέξεις, σκέψεις και ιδέες αποτελούν – τώρα που ο Αντόνιο έχει φύγει – πολύτιμες μαρτυρίες, τις οποίες κατέγραψε τότε το επίσημο περιοδικό της ΑΕΛ “The Official”, τα κυριότερα σημεία των οποίων ξαναθυμίζει το “Sportlarissa”.
Η κρυφή πρώτη προπόνηση
ΑΝΤΟΝΙΟ_ΝΤΕΝΙΓΚΡΙΣ_02Η πρώτη από τις τρεις ιστορίες μιλάει για την πρώτη προπόνηση του Ντε Νίγκρις επί λαρισινού εδάφους, που έγινε στην ουσία… πριβέ και «ινκόγκνιτο» επειδή ο Αντόνιο ήταν ακόμη τυπικά δεσμευμένος με την Ανκαραγκουτσού και ως εκ τούτου μια φωτογραφία με τα χρώματα της ΑΕΛ ενδεχομένως περιέπλεκε τη διαδικασία αποδέσμευσής του. Η προπόνηση έγινε στο ανοιχτό βοηθητικό γήπεδο της Νεάπολης με τον «Τόνιο» να φορά συμβατικά αθλητικά ρούχα και τις οδηγίες του τότε γυμναστή της ομάδας, Χρήστου Μουρίκη, να δίνονται τηλεφωνικά. Κατά σύμπτωση στον ίδιο χώρο βρέθηκε ένας άλλος, παλιός σέντερ φορ της ΑΕΛ, ο Μίμης Τσακμακίδης, μετέπειτα στέλεχος της ΠΑΕ, και τρεις-τέσσερις πιτσιρικάδες οι οποίοι αναγνώρισαν τον “El Tano”, αλλά ορκίστηκαν να φυλάξουν το μυστικό…
Ταξιδιάρα ψυχή
ΑΝΤΟΝΙΟ_ΝΤΕΝΙΓΚΡΙΣ_04Η δεύτερη ιστορία επιχειρεί να φωτίσει μερικές από τις πτυχές του ανθρώπου Ντε Νίγκρις. Κάνει αναφορά στην ταξιδιάρικη καριέρα του Αντόνιο – από Μεξικό και Ευρώπη μέχρι Κίνα – που τον καθιστούσε «πολίτη του κόσμου», τη δίψα του να γνωρίσει κανούριους τόπους, ανθρώπους και κουλτούρες, την επίσκεψη στην Ακρόπολη και τα ποδοσφαιρικά του σχέδια: «Πριν πατήσει το πόδι του στη Λάρισα ήθελε να εξαντλήσει την διετία του με τη φανέλα της ΑΕΛ κι έχοντας ενδιάμεσα εκπληρώσει το όνειρό του για συμμετοχή σ’ ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, ν’ αναχωρήσει για την Αμερική. Άλλα δυο χρόνια στο Λος Άντζελες, για μπάλα χωρίς πίεση, με καλές οικονομικές απολαβές και δίπλα στην πατρίδα του, θα ‘ταν αρκετά. Κι ύστερα Μεξικό… Ανεξάρτητα αν έπαιζε ή όχι ακόμη ποδόσφαιρο, η επιθυμία του ήταν σαφής: «Θα ‘ρχεστε να σας φιλοξενώ, θα ξαπλώνεται στον ήλιο σε μια πολυθρόνα κι εγώ θα έχω την ευθύνη για το μπάρμπεκιου»! Ήξερε πως είχε πάντα και παντού πολλούς φίλους… Η ΑΕΛ συμβόλιζε για τον Αντόνιο και την οικογένειά του – μετά από την καθόλου ευχάριστη, στο φινάλε της – περιπέτεια επί τουρκικού εδάφους, μια νέα αρχή και μια νέα ζωή. Γι’ αυτό και θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη όλων όσοι ήταν παρόντες, η σκηνή τα μεσάνυχτα εκείνης της Πέμπτης, τη δύσκολη στιγμή του αποχαιρετισμού, όταν η σύζυγός του, Σόνια, λίγο πριν ανέβει τα σκαλιά του λεωφορείου για το μεγάλο ταξίδι της επιστροφής γύρισε να κοιτάξει για τελευταία φορά με μάτια δακρυσμένα ψελλίζοντας: «Το σπίτι μας, το σπίτι μας…»
Το ραγισμένο φυλαχτό
ΑΝΤΟΝΙΟ_ΝΤΕΝΙΓΚΡΙΣ_03Η τρίτη είναι η πλέον συγκλονιστική γιατί αναφέρεται σε ένα περιστατικό που συνδέεται άμεσα με τον θάνατο του Αντόνιο. Η περιγραφή από το στόμα του Ματίας Ιγκλέσιας φέρνει συγκίνηση και ανατριχίλα:
 «Ο Αντόνιο είχε πάντα μαζί του μια πέτρα, έναν πολύτιμο λίθο, σαν φυλαχτό. Δεν το είχε δει κανείς μας, παρά μόνο η Σόνια. Το κρατούσε πάντα στην τσέπη του παντελονιού του. Το χάιδευε, το έσφιγγε στο χέρι του και μας είχε δώσει την εντύπωση ότι το θεωρούσε πολύ σημαντικό. Το πρωί του Σαββάτου, δύο μέρες πριν «φύγει», η Σόνια ξυπνώντας είδε ακουμπισμένο το φυλαχτό στο κομοδίνο της κρεβατοκάμαρας. Κάτι δεν πήγαινε καλά, όμως. Η πέτρα ήταν ραγισμένη. Αργότερα, στο δρόμο για Θεσσαλονίκη όπου πήγαιναν οικογενειακώς για βόλτα με τον Γκαστόν Κάσας, η Σόνια απορημένη ρώτησε τον Αντόνιο: «Τι συνέβη; Σου έπεσε κάτω και ράγισε;», για να αποκριθεί εκείνος: «Όχι. Την είχα διαρκώς στην τσέπη μου». «Σημαίνει κάτι;» τον ξαναρώτησε. «Δεν ξέρω. Ίσως», απάντησε». Η καρδιά του Αντόνιο δεν άντεξε για πολύ. Δύο βράδια αργότερα, θα ράγιζε, όπως εκείνο το πολύτιμο φυλαχτό που πάντα κουβαλούσε μαζί του… «Φίλε, όταν μου το είπε αυτό η Σόνια, ανατρίχιασα».
Χάρης Γεωργούλας