Δευτέρα, Οκτωβρίου 05, 2015

4-10 -2015 ΑΕΛ -ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ 3-1 ΑΜΟΝΤΑΡΙΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ “Τώρα ή ποτέ” το σύνθημα του ..........ελάτε να γελάσουμε !!!!!!

δεκαετία  του 1970  ::    το συνθημα  των οπαδων της ΑΕΛ ΤΟΤΕ.!!!!!!!

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ    ΕΤΟΣ 2015  !! 

 το σύνθημα του Ασκ.....κ.λ.π . :“Τώρα ή ποτέ”



ΡΕ ΧΑΜΕΝΟΙ...!!!??? ακόμη δεν μάθατΙ  οτι : Η ΖΗΛΕΙΑ , ΤΟ ΚΟΜΠΛΙΞ , ΚΑΤΟΥΤΗΡΟΤΗΤΑΣ , ΚΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΜΑΡΤΗΜΑ??
Α  ΝΑ  ΜΟΥ ΧΑΘΕΙΤΙ  ...ΧΑΜΕΝΟΙ ΗΣΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΚΑΙ   ΧΑΜΕΝΟΙ  ΘΑ ΜΕΙΝΙΤΙ.....!!!!

ΤΙ ΜΑΣ ΘΥΜΙΣΕΣ...ΤΩΡΑ?|!!!! Μαρία Τσακνάκη !!!!



Σ.Φ. ΑΕΛ Ιερολοχίτες '70, '80 (& τρομπέτα Τάκη Χαλκιά)

ΤΙ ΜΑΣ ΘΥΜΙΣΕΣ...ΤΩΡΑ?|!!!! Μαρία Τσακνάκη !!!!





Σ.Φ. ΑΕΛ Ιερολοχίτες '70, '80 (& τρομπέτα Τάκη Χαλκιά)



ΑΡΕΝΑ ΦΩΤΟ 4-10-15







ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΕΛ !!!!!






Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής




Ολοκληρωμένη με 9 παιχνίδια θα διεξαχθεί για πρώτη φορά η επόμενη στροφή του πρωταθλήματος. Τέσσερις δόσεις, τρία ματς τηλεοπτικά (Παρασκευής, Σαββάτου, Δευτέρας).
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής
Παρασκευή 9 Οκτωβρίου
Πανελευσινιακός-Κέρκυρα (17:00, OTE TV, Δημοτικό Γήπεδο Ελευσίνας)

Σάββατο 10 Οκτωβρίου
Παναιγιάλειος-ΑΕΛ (16:00,  ΟΤΕ TV, Δημοτικό Στάδιο Αιγίου)

Κυριακή 11 Οκτωβρίου
Αναγέννηση Καρδίτσας-Παναχαϊκή (16:00, Δημ. Στάδιο Καρδίτσας)
Εργοτέλης-Λαμία (16:00, Παγκρήτιο)
Τρίκαλα-Καλλιθέα (16:00, Δημ. Στάδιο Τρικάλων)
Πανσερραϊκός-Αγροτικός Αστέρας (16:00, Δημ. Γήπεδο Σερρών)
Ολυμπιακός Βόλου-Χανιά (16:00, ΕΑΚ Βόλου)
Ζάκυνθος-Κισσαμικός (16:00, Δημ. Στάδιο Ζακύνθου)


ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΧΘΕΣΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ ...Μάκης Τακούλας

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ  ΜΙΑ  ΥΠΕΡΟΧΗ ΑΝΑΛΥΣΗ  ΤΟΥ ΧΘΕΣΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ  ΑΠΟ ΤΟΝ ..Μάκη 
Τακούλα  ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ!!!


Ταχύτητα, καλό ποδόσφαιρο, υψηλός ρυθμός σε μεγάλα διαστήματα, αποτελεσματικότητα και εξαιρετικό τρανζίσιον είναι τα πρώτα στοιχεία της ΑΕΛ του Ντόστανιτς.
Μετά και το 3-1 κόντρα στον Πανελευσινιακό, καλό είναι να δούμε πως αναλύεται στατιστικά και ποιοτικά το παιχνίδι των "βυσσινί", μετά τα θετικά αποτελέσματα.
Η ΑΕΛ έχει ξεκινήσει πολύ καλά στο φετινό πρωτάθλημα της Football League, με δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες, ενώ μάλιστα έχει σημειώσει από τρία γκολ στα ματς του AEL FC ARENA.
Κόντρα στην ομάδα της Ελευσίνας είδαμε τους ποδοσφαιριστές του Ντόστανιτς να έχουν μοιρασμένη απόδοση σε ότι αφορά τη διάρκεια, με "νεκρά" ή πεσμένα διαστήματα, αλλά και 5-άλεπτα με τρομερό ρυθμό και ταχύτητα κυρίως στο τρανζίσιον παιχνίδι της ΑΕΛ.
Ξεκινώντας από τα βασικά, κανείς μπορεί να αναγνώσει ότι στις συνολικά 17 τελικές των "βυσσινί", οι οκτώ κατέληξαν εντός εστίας για τα τρία τέρματα που σημείωσαν οι Μαρουκάκης και Λαμπρόπουλος.
Ειδικά δε, αν πάρει κανείς ότι και τα τρία γκολ προήλθαν από σουτ, βγάζει ένα πολύ καλό ποιοτικό ποσοστό 50% επιτυχίας(!) στην αναμέτρηση, δεδομένου ότι έξι σουτ κατέληξαν στην αντίπαλη εστία.

Πάντως, πέρα από τα σουτ, στις συνολικά 17 τελικές, τα τρία γκολ μεταφράζονται σε ένα τέρμα ανά 5,6 τελικές ολοκληρωμένες προσπάθειες της ΑΕΛ (17% επιτυχία), ουσιαστικά ένα επιθυμητό και πολύ καλό ποσοστό.
Σε ότι αφορά την αμυντική λειτουργία της ομάδας, ο Πανελευσινιακός κατάφερε να ολοκληρώσει επιτυχώς έξι προσπάθειες προς το τέρμα της ΑΕΛ, σημειώνοντας ένα γκολ από σουτ εκτός περιοχής.
Το κυριότερο στοιχείο όμως που κανείς πρέπει να δει είναι ότι η ΑΕΛ δέχτηκε μόλις τρεις τελικές μέσα στην περιοχή της (εξαιρούνται οι κεφαλιές από στημένες φάσεις).
Αυτό, ιδιαίτερα, κάνει πιο θετική εντύπωση, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Πανελευσινιακός κατάφερε να κάνει έξι ολοκληρωμένες τελικές προσπάθειες προς την περιοχή του Καβουσάκη, ενώ επίσης έκανε και 10 σέντρες στην περιοχή της ΑΕΛ.
Σε αυτό, σίγουρα κανείς μπορεί να αναγνώσει ότι το ποσοστό κοψιμάτων και σωστής αμυντικής λειτουργίας είναι πολύ καλό, μιας και συνολικά (σουτ, σέντρες, προσπάθειες που καταλήγουν εντός περιοχής) σε 24 περιπτώσεις κινδύνου για την άμυνα της ΑΕΛ, οι "βυσσινί" ανέκοψαν τις 18, με τις υπόλοιπες έξι (πέρα από ένα γκολ με σουτ εκτός περιοχής) να αναλύονται σε σουτ και μία κεφαλιά που εύκολα εξουδετέρωσε ο Καβουσάκης.
Σε ότι αφορά τώρα το παιχνίδι της ΑΕΛ, εδώ βγαίνουν πολύ σημαντικά συμπεράσματα.

Οι "βυσσινί" ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση μία εξαιρετικά ισορροπημένη απόδοση στις πλευρές και τον "άξονα", ουσιαστικά μοιράζοντας τις προσπάθειές τους.
Από αριστερά οι παίκτες του Ντόστανιτς ολοκλήρωσαν με επιτυχία 14 προσπάθειες προς την αντίπαλη περιοχή (7 σέντρες και 7 διεισδύσεις) οι οποίες είτε μετατράπηκαν σε τελική προσπάθεια ή κόπηκαν πριν την τελική.
Αντίστοιχα από τα δεξιά είδαμε 17 συνολικές προσπάθειες- κυρίως λόγω της ανεβασμένης απόδοσης στο δεύτερο μέρος του Νικολακάκη που πήρε αρκετό παιχνίδι έχοντας δυνάμεις- ενώ η ΑΕΛ έπαιξε επιτυχώς και κάθετα μπροστά από την αντίπαλη περιοχή με επτά προσπάθειες από ελεύθερο παιχνίδι (διεισδύσεις ή κάθετες μεταβιβάσεις).
Μάλιστα ενδεικτικό είναι ότι και τα τρία γκολ της ΑΕΛ ήρθαν από το παιχνίδι αυτό, μία κάθετη διείσδυση (σουτ του Ουρτάδο) και δύο κάθετες πάσες (ασίστ του Μπουντόπουλου), όλα από εξαιρετική αντίδραση και τοποθετήσεις στο τρανζίσιον των "βυσσινί".
Πέρα από αυτές τις καταστάσεις αντεπιθέσεων, η ομάδα του Ντόστανιτς- και παρά τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της- μοίρασε πολύ σωστά στα άκρα τις επιθετικές της προσπάθειες.
Αν αναλογιστεί κανείς ότι συνολικά σε 38 περιπτώσεις σωστής επιθετικής δραστηριότητας που καταλήγει σε ολοκληρωμένες προσπάθειες εντός αντίπαλης περιοχής, η ΑΕΛ σημειώνει τρία γκολ, κανείς βλέπει ένα πολύ καλό ποσοστό.
Αυτό σημαίνει ότι οι "βυσσινί" κάθε 13 περίπου φορές, είτε από σέντρα, πάσα, διείσδυση που καταλήγει στην αντίπαλη περιοχή μέσα από ελεύθερο παιχνίδι, σημειώνει γκολ!
Μάκης Τακούλας

Άγχος στον Αθλητισμό: Ο ρόλος των προπονητών του ...Τάσου Κυριάκου

Άγχος στον Αθλητισμό: Ο ρόλος των προπονητών

Τάσος Κυριάκος

Όπως έχει ήδη αναφερθεί τα αθλήματα μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά χαρά, διασκέδαση, υγιές σώμα και κοινωνικοποίηση. Υπάρχουν, όμως και φορές που η πίεση για την επιτυχία μπορεί να οδηγήσει σε αναστάτωση και δάκρυα.
Το κάθε παιδί φέρνει στο γήπεδο τη δική του μοναδική προσωπικότητα και τη δική του ιστορία. Κάποια παιδιά μπορούν να χαρακτηριστούν ως τελειομανή και να είναι πολύ σκληρά με τον εαυτό τους όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Άλλες φορές η πίεση που υφίστανται μπορεί να είναι εξωγενής. Στην προσπάθειά τους να ικανοποιήσουν τους άλλους και να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των γονέων και των προπονητών μπορεί να τα οδηγήσει στο συναίσθημα και την πεποίθηση ότι μόνο με τη νίκη μπορούν να κερδίσουν την αποδοχή από τα άτομα που αγαπούν και σέβονται.
Ο τρόπος που τα παιδιά αντιμετωπίζουν το άγχος και την πίεση από το άθλημα που συμμετέχουν έχει αντίκτυπο στην επίδοσή τους αλλά μπορεί να έχει ακόμα και μια μακροχρόνια επίδραση στο πως θα αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις στη ζωή τους γενικότερα.
Πολλές φορές το άγχος που σχετίζεται με τα αθλήματα μπορεί να είναι θετικό με την έννοια ότι προετοιμάζει το σώμα και το νου να αντιμετωπίσει την πρόκληση με συγκέντρωση, δύναμη και επαγρύπνηση. Από την άλλη πλευρά το υπερβολικό και έντονο άγχος μπορεί να εξαντλήσει το παιδί και να το οδηγήσει σε αθλητική εξουθένωση.
Οι προπονητές μπορούν να αναγνωρίσουν την παραπάνω διαφορά μεταξύ θετικού και αρνητικού άγχους με το να παρατηρήσουν τη συμπεριφορά των μικρών αθλητών. Για παράδειγμα είναι το παιδί συγκεντρωμένο και έτοιμο να αναλάβει δράση ή είναι πολύ νευρικό και ανήσυχο; Πως διαχειρίζεται τα λάθη του; Παραπονιέται για πονοκεφάλους, στομαχόπονο πριν τις προπονήσεις ή τους αγώνες; Μπορεί να ελέγχει τα συναισθηματά του σε περίπτωση λάθους;
Άλλα επιπλέον σημάδια του άγχους μπορεί να περιλαμβάνουν την ξαφνική αντίσταση του παιδιού στο να συμμετέχει στην προπόνηση ή στον αγώνα, έλλειψη ενδιαφέροντος για το άθλημα που αγαπούσε πολύ, φόβο όταν πάει να παίξει είτε στην προπόνηση είτε στον αγώνα, διαταραχές στον ύπνο ή ακόμα και στο συναίσθημα (π.χ. διαρκής θλίψη και απογοήτευση).
Ανεξάρτητα από τα παραπάνω είναι σημαντικό ως προπονητές να παρατηρήσουμε και το δικό μας ρόλο στην ενδεχόμενη πίεση και άγχος που βιώνουν οι μικροί αθλητές μας. Ρίχνουμε όλο μας το βάρος στις επιτυχίες και τις νίκες της ομάδας προσθέτοντας έτσι περαιτέρω πίεση στα παιδιά; Εάν καλλιεργούμε στα παιδιά την πeποίθηση ότι πρέπει να κερδίζουμε διαρκώς με οποιοδήποτε κόστος τότε αυτό μπορεί να είναι υπερβολικό και εξουθενωτικό για τους αθλητές. Η ποιότητα και το επίπεδο της προπόνησης μπορεί να τροφοδοτήσει και να προκαλέσει άγχος επίδοσης.
Προκειμένου να βοηθήσουμε τα παιδιά να ανταπεξέλθουν στις αγχωτικές προκλήσεις του αθλήματος ας έχουμε στο νου μας και ας τα διδάξουμε καταρχάς ότι το άγχος πριν τους αγώνες είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο. Ακόμα, είναι σημαντικό να διδάξουμε στους αθλητές τεχνικές χαλάρωσης και τεχνικές αναπνοών που βοηθούν στην καταπολέμιση του άγχους. Ας προετοιμάσουμε του μικρούς αθλητές πνευματικά και σωματικά για τον αγώνα περιγράφοντάς τον και εξηγώντας τους στόχους μας, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος. Ας τους δώσουμε τη δυνατότητα να παίξουν για να διασκεδάσουν. Μετά τον αγώνα ας σχολιάσουμε όλοι μαζί τα λάθη αλλά ας μην ξεχνάμε και τις επιτυχίες του κάθε παιδιού. Τέλος, θα ήταν βοηθητικό να σχεδιάσουμε μια προπόνηση σαν εξoμοίωση ενός αγώνα προκειμένου τα παιδιά να αρχίζουν να συνηθίζουν, να επεξεργάζονται και να διαχειρίζονται τις αγωνιστικές συνθήκες στο ασφαλές περιβάλλον της προπόνησης.

Η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΚΡΙΤΙΚΗ!!!! ΘΕΛΕΙ.... ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΚΟΜΗ Η ΟΜΑΔΑ.!!!





Ειχα την τυχη να δω την ομαδα σχεδον σε ολα τα φιλικα και θα ηθελα να  να πω δυο λογια παντα καλοπιστα και για  το καλο της ομαδος.
Η ομάδα μετα απο τους δυο επίσημους αγώνες ειναι πολύ καλη  εχει ενεργεια δυναμη  και το κυριοτερο η επιθεση της ειναι φωτια  και πολυ παραγωγικη/ βεβαια  απο δυο μονο παιχνιδια δεν μπορεις να  βγαλεις ασφαλη συμπερασματα.η ομάδα δειχνει να εχει ενεργεια δυναμη και  παθος   ,αν και στον χθεσινο αγωνα στο β ημερος μου φανηκε οτι εβγαλε καποια κουραση και  μερικα λαθη αμυντικα.ειδικα απο το λεπτο που βγηκε ο Αναστασόπουλος  και μετα..
η   εκτελεστικη ικανοτητα  του Μαρουκακη   μας εντυπωσιαζει  κανει τη δουλεια του μεχρι στιγμης τελεια.!!. σεντερ φορ που δεν χαριζει ..!!!  μεσα και εξω απ'την περιοχη..
-ο Μπανουσης  δεν είναι αυτος που περιμενουμε  αν δεν ανεβασει στροφες  και αν γυρισει και ο Ναγιαρ  δεν νομιζω να παιξει βασικος  γιατι ο Αναστασοπουλος δεν βγαινει απο την 11 αδα με τιποτα!!!
 Καβουσακη  κανεις λαθακια, αλλα δικαιολογεισαι γιατι υπαρχει το αγχος του να παιζεις σε μια μεγαλη ομαδα  οπως η Α.Ε.Λ, ομως η καρτα για καθυστερηση ενω κερδιζεις 3-1   ειναι απαραδεκτη΄.!!!  πρεπει να ξερεις ο τι  στον κοσμο της ΑΕΛ  ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕς  ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ  ΑΡΕΝΑ ΚΑΙ ΕΝΩ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 70  ΜΕ 3-1!!
οσο για την αμυνα  δεν ξερω αλλα ο Γιοβανοβιτς η δεν ειναι ετοιμος ακομη ,η αν δεν βελτιωθει θα εχουμε προβλημα  με δυνατες ομαδες. Ας δουμε και τον Σουλιωτη  καποια στιγμη ... Μονιακης ειναι πολυ καλος παικτης  αλλα θελει ακομη λιγο να ελθει  στα ισια του. Ροβιθης ειναι και αυτος παικταρας αλλα θελει χρονο ακομη? 
Ο κυριος Ντοστανιτς πιστευουμε οτι  ξερει που ποναει η ομαδα και οτι θα πραξει  σωστα. ΜΗΝ ξεχναμε οτι  ο Ναγιαρ  ειναι ο παικτης που αποκτηθηκε  για να κανει τη διαφορα.. το  ιδιο και ο Κουτσια αλλα και ο Μπογιοβιτς ας περιμενουμε  ...μετα τα  επομενα 3-4 παιχνιδια  θα εχουμε  πιο πληρη εικονα της ομαδος.

To νέο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ ΑΕΛ



Στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΛ σήμερα το πρωί διεξήχθη η γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΛ προκειμένου να εκλεγεί η νέα διοίκηση των Βυσσινί. 

Το παρόν έδωσαν όλοι οι μέτοχοι, ο Αλέξης Κούγιας αλλά και εκπρόσωποι της ερασιτεχνικής ΑΕΛ. Υπήρξε συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων σε πολύ καλό κλίμα με κύριο θέμα φυσικά τα τεκταινόμενα γύρω από την ΑΕΛ ,το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και τις σκέψεις και το πλάνο διοίκησης του Αλέξη Κούγια. Στη συνέχεια οι μέτοχοι ψήφισαν και εξέλεξαν το διοικητικό σχήμα που αποτελείται από πέντε μέλη και είναι οι εξής: Αλέξης Κούγιας: Πρόεδρος, Ανδρέας Λιόντος:Αντιπρόεδρος Α΄, Παναγιώτης Κιούσης: Αντιπρόεδρος Β΄,Σωτήρης Μάρκου: Διευθύνων Σύμβουλος και εκπρόσωπος της ερασιτεχνικής ΑΕΛ θα ναι ο Νίκος Χατζούλης.

το To πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής ανακοίνωσε η Football league,




Ολόκληρο το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής ανακοίνωσε η Football league, σε αυτό η ΑΕΛ θα αντιμετωπίσει τον Παναιγιάλειο στο πρώτο της εκτός έδρας παιχνίδι για τη φετινή σεζόν, το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, σε μία αναμέτρηση που θα καλυφθεί τηλεοπτικά από τον OTE TV.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Παρασκευή 9 Οκτωβρίου:
Πανελευσινιακός – Κέρκυρα
Σάββατο 10 Οκτωβρίου:
Παναιγιάλειος – ΑΕΛ
Κυριακή 11 Οκτωβρίου:
Αναγέννηση Καρδίτσας – Παναχαϊκή
Εργοτέλης – Λαμία
ΑΟ Τρίκαλα – Καλλιθέα
Πανσερραϊκός – Αγροτικός Αστέρας
Ολυμπιακός Βόλου – ΑΟ Χανιά
Ζάκυνθος – Κισσαμικός
Δευτέρα 12 Οκτωβρίου:
Απόλλων – Αχαρναϊκός