Τρίτη, Σεπτεμβρίου 27, 2016

. "Είναι για να γελάει κανείς"


  •              Κούγιας στον Sport24 Radio 103,3: "Ποιος Αλμέιδα και ποιος Καρντόσο;"
Adtech Ad
Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, υποστήριξε στον Sport 24 Radio 103,3 ότι η απουσία πρόσκλησης από τον ΟΠΑΠ για διαφήμιση στη φανέλα των "βυσσινί" έχει τις ρίζες της στην ποδοσφαιρική αντιπάθεια που τρέφει ο Δημήτρης Μελισσανίδης και ότι η ενίσχυση των ΟΣΦΠ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΠΑΟ έγινε με "τελειωμένα ονόματα".
                                                                              
AdTech Ad
Στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Είναι για να γελάει κανείς" με τους Παντελή Βλαχόπουλο και Γιώργο Συρίγο, μίλησε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας. Ο ισχυρός άνδρας των "βυσσινί" μίλησε για τις καταγγελίες του στο Δ.Σ της Super League, υποστηρίζοντας ότι η ποδοσφαιρική αντιπάθεια που τρέφει ο Δημήτρης Μελισσανίδης για τον ίδιο, εξαιτίας των νομικών του πεποιθήσεων στην υπόθεση των κατηγοριών του Βαγγέλη Μαρινάκη, είχε ως αποτέλεσμα ο ΟΠΑΠ να μην απευθύνει πρόσκληση στην ομάδα της Λάρισας για διαφήμιση στη φανέλα της.
Για το κλίμα στο Δ.Σ της SuperLeague:  "Έγινε μια καταγγελία, το Δ.Σ έγινε σε ευχάριστο κλίμα, σε πολύ καλό επίπεδο, δε γνωρίζω για ποιο λόγο γιατί συνέβησαν αυτά στο παρελθόν. Μόνο μια αντιπαράθεση δική μου με τον πρόεδρο του Πλατανιά, κύριο Μαθιουλάκη, έγινε πριν από ένα μήνα αλλά σε προσωπικό επίπεδο και κακώς έγινε".
Για την κόντρα με τον Μελισσανίδη: "Είναι πολύ σπουδαίο θέμα, όλοι ευαγγελίζονται την ανταγωνιστικότητα, μια από τις πιο ανταγωνιστικές ομάδες, μια ομάδα που έχει πάρει ένα πρωτάθλημα, δύο Κύπελλα και είναι η δεύτερη σε προσέλευση οπαδών, με καταπληκτικές εγκαταστάσεις, όπως η ΑΕΛ,  αυτή η ομάδα δεν προσκλήθηκε ποτέ από τον ΟΠΑΠ. Αντίθετα, μικρότερες ομάδες επιλέχθηκαν και μπορώ να πω και ονόματα. Εγώ δεν είμαι αρεστός, υπάρχει μια προσωπική αντιπάθεια με το Δημήτρη Μελισσανίδη για το ποδόσφαιρο, και λέω για το ποδόσφαιρο γιατί εγώ τον θεωρώ φίλο μου. Η στάση που κρατώ απέναντι στον Μαρινάκη και επειδή λέω ότι κάποια αδικήματα δεν μπορούν να αποδειχθούν νομικά δεν αρέσουν στον Μελισσανίδη, δεν με καλεί γι' αυτό το λόγο αυτό. Το έθιξα αυτό στον Κοντονή, ο ΟΠΑΠ έχει εκπρόσωπο του Υπουργείου Οικονομικών, δεν είναι όπως παλιά όταν όποιος είχε μπάρμπα στην Κορώνη, έπαιρνε πισίνα και διαφημιζόταν. Η ΑΕΛ χάνει έσοδα, ήδη η ΑΕΛ δεν παίρνει 350.000 όπως οι άλλες ομάδες, ήδη η ΑΕΛ παίρνει λιγότερα τηλεοπτικά δικαιώματα, όλα αυτά φέρνουν ένα προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ μικρότερο από τις άλλες ομάδες".
Για τον Κοντονή: "Είδα αντίδραση τίμιου ανθρώπου, είδα έναν άνθρωπο να εκπλήσσεται γι αυτό που ακούει, ο ΟΠΑΠ, δεν είναι ιδιωτική εταιρία, μου είπε ότι θα το θέσει υπόψη του Υπουργού, κυρίου Αλεξιάδη, και θα το βρει νομικά εάν μπορεί να παρέμβει. Αυτό για τον κύριο Μελισσανίδη το γνωρίζω γιατί περιβάλλεται από ανθρώπους οι οποίοι δεν διάκεινται ευμενώς με εμένα, επειδή είναι απόλυτος στη διαμάχη του με τον Μαρινάκη. Αλλά, είμαι βέβαιος ότι έχει ακυρώσει μεγάλο μέρος των σκέψεων του μετά τη συμπεριφορά της ΑΕΛ την προηγούμενη Κυριακή (σ.σ στο ματς με τον Ολυμπιακό)."
Για τις κατηγορίες που του αποδίδουν περί αλλαγής συμπεριφοράς του πολλές φορές:  "Μία φορά και στο νομικό μέρος. Αν το έλεγε ένας επαρκής νομικός θα ανοίγαμε διάλογο. Εγώ έχω κάνει τις μηνύσεις. Άλλο μήνυση κι άλλο καταδίκη. Είμαι 42χρόνια στο χώρο, γνωρίζω ποιος θα αθωωθεί και ποιος θα καταδικαστεί. Για τις κατηγορίες του Μαρινάκη είχα πει θα αθωωθεί. Δεν δικαιολογούν τα στοιχεία, τις κατηγορίες της απάτης. Άλλο να ασκείται δίωξη κι άλλο να καταδικάζεται.
Ενώ όλοι έλεγαν ότι η ΑΕΛ είναι στο άρμα του Ολυμπιακού είναι "δορυφόρος", δεν νομίζω ότι έχουμε δώσει δείγματα "δορυφόρου", οι να "βαράμε προσοχές", είμαστε ιστορική ομάδα, έχω αξιοπρέπεια, έχω αυτή τη νομική άποψη που μπορεί να μην εξυπηρετεί Αλαφούζο και Μελισσανίδη. Προς τιμήν του Ολυμπιακού που έγινε ένα σωστό ματς και κέρδισε ο καλύτερος. Έτσι θα γίνει και με Παναθηναϊκό και με ΠΑΟΚ".
Για το πρωτάθλημα: "Δεν είναι πιο ήρεμο, είναι πιο δίκαιο. Πιο δίκαια διαιτησία, καλύτερες ομάδες στην κορυφή, θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Από τις τέσσερις ομάδες,  καμία δεν έχει βάση περυσινή με εξαίρεση την ΑΕΚ. Πλην της ΑΕΚ στις άλλες έχει εξαφανιστεί το ελληνικό στοιχείο. Η προχειρότητα με την οποία σχεδιάστηκαν ξεχωρίζει, είναι ομάδες του "άρπα κόλλα" τελειωμένα ονόματα, ποιος Αλμέιδα, ακόμη και για τον Λέσκοτ έχω αντιρρήσεις. Για τον Κολοβέτσιο θεωρώ ότι θυσιάζεται, όπως κι άλλος ο αμυντικός της ΑΕΚ. Μεταγραφές τύπου Καρντόσο, τον πήρε πιτσιρικάς της ΑΕΛ (Γκόλιας) και δεν ακούμπησε την μπάλα. Όποιος είναι πιο σοβαρός, θα πάρει το πρωτάθλημα. Δέκα ομάδες θα διεκδικήσουν την Ευρώπη, εμάς στόχος είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία".
Τι μπορεί να αλλάξει το κλίμα στη διαιτησία: "Οι εκλογές τις ΕΠΟ μπορούν να αλλάξουν τα πάντα και η λάθος αντίληψη αυτών που θα επικρατήσουν. Νέα παιδιά που αποδεικνύουν ότι είναι ικανά. Εμάς μας ψιλοαδίκησε, δεν μπορείς να μη δίνεις κίτρινη στο χτύπημα του Μιλιβόγιεβιτς στον Φατιόν ή στο μαρκάρισμα του Μαρίν, καλός στα σφυρίγματα των φάουλ αλλά άφησε το σκληρό παιχνίδι του Ολυμπιακού. Οι εκλογές της ΕΠΟ και η επιλογή του νικητή. Εάν ο νικητής θέλει να ταυτίσει το όνομά του με αυτό... Ο Κοντονής έχει προσφέρει πολλά, έφερε ισπανικό μοντέλο, δικαστές, άλλη νοοτροπία, δεν έχει ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, αλλά έχει τη μέση λογική.
Μη νομίζετε ότι όταν μπλέκει η πολιτική στη μέση, δεν επηρεάζονται τα πράγματα. Δεν έγινε ξαφνικά το 3% του ΣΥΡΙΖΑ, 36%. Δεν έγινε ξαφνικά, ήμουν προσωπικά κατά της απόφασης να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Αφού, όμως, η αποτελεσματικότητα επιβράβευσε τον Κοντονή, πρέπει κάποιος να του το αναγνωρίσει. Δεν είναι πρόεδρος της Κυβέρνησης ο Κοντονής για να αλλάξει τα πάντα. Πρώτη φορά βλέπω, ωστόσο, τόσο ρηξικέλευθες αλλαγές. Εάν εξαφανίσουμε την αντιπαράθεση των ιδιοκτητών,  ποιος θα εξευτελίσει τον άλλον θα βελτιωθούμε. Για παράδειγμα, εγώ ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ πήγαμε στη Λάρισα και χάσαμε. Ο Λεβαδειακός είχε 167 εισιτήρια με την Κέρκυρα, δεν είναι μόνο θέματα του Υπουργού αλλά και δικά μας, μπορούμε κι εμείς οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες να αναβαθμίσουμε το ποδόσφαιρο".


.Έβγαλε πρόγραμμα από 7η - 15η αγωνιστική η Λίγκα





 




ΔΕΝν γνωρίζουμε εάν είναι fan του τσίπουρου.

Ενας απρόσμενος ήρωας

Η ΑΕΛ βρήκε μια ιστορική νίκη με το σουτ ενός Καρδιτσιώτη ο οποίος πριν την Λαρισα είχε μόλις δύο συμμετοχές στην Σούπερ Λίγκα. Κανένα φάουλ κόντρα σε Καρντόσο και Ιντέγε ο Γκόλιας.
Επιμέλεια: Αντώνης Σαούλης
ΔΕΝν γνωρίζουμε εάν είναι fan του τσίπουρου. Μεταξύ μας, δεν νομίζουμε να υπάρχει και κάποιος από την Καρδίτσα που να μην είναι λάτρης του συγκεκριμένου ποτού.
Ομως πόσο να καταναλώσει για να πει σε κολλητούς και οικογένεια πως κάποια μέρα θα... έσβηνε τον Οσκαρ Καρντόσο και στη συνέχεια θα έβαζε και το νικητήριο γκολ στο 92'. Σοβαροί να 'μαστε...
Ομως το ποδόσφαιρο δημιουργεί υπέροχες ιστορίες και απρόσμενους ήρωες. Και τέτοιος είναι ο Νικος Γκόλιας (περί ου ο λόγος). Ο 23χρονος κεντρικός αμυντικός της ΑΕΛ ο οποίος είναι δίχως αμφιβολία ο πολυτιμότερος του Match Review για την 5η αγωνιστική.
Ναι ένα γκολ αρκεί για να αναδειχθεί MVP. Γιατί δίπλα στο γκολ (το οποίο είναι και το μοναδικό του αγώνα) ο Γκόλιας κόλλησε και την εξαιρετική του εμφάνιση απέναντι σε δύο επιθετικούς του Ολυμπιακού!
Τον Οσκαρ Καρντόσο ο οποίος έχει κολλήσει περισσότερα από 200 τεμάχια στην καριέρα του και τον πρώτο σκόρερ της φετινής Λίγκας, Μπράουν Ιντεγε.
Οχι μόνο λοιπόν σκόραρε αλλά είχε κρατήσει και το μηδέν μέχρι το 92' κόντρα σε δύο φορ. Ο 23χρονος στόπερ στην μόλις 4η του συμμετοχή στην μεγάλη κατηγορία (άλλη μία με την ΑΕΛ και άλλες δύο με τον Αρη την σεζόν 13/14) γίνεται το πρόσωπο της αγωνιστικής.
Οπως δήλωσε και ο ίδιος μετά το παιχνίδι δε το πολυσκέφτηκε. Οταν είδε την μπάλα να του στρώνεται (έξι παίκτες του Ολυμπιακού απλά την παρακολουθούσαν) ο Γκόλιας αποφάσισε να σουτάρει κι όπου πάει.
Και η αλήθεια είναι ότι για να καταλήξει στα δίχτυα έπρεπε να βρει στο πόδι του Μιλιβόγεβιτς που έκανε το τάκλιν, να πάει στο πρόσωπο του Καπίνο και μετά να πάει στα δίχτυα του Ολυμπιακού.
Το αποτέλεσμα μετράει όμως. O Γκόλιας έκανε το τέλειο ματς. Ενα γκολ στην μοναδική τελική που προσπάθησε (λογικό ως κεντρικός αμυντικός) αλλά το ακόμα πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι αυτό που κατάφερε στην άμυνα.
Ο 23χρονος στόπερ τελείωσε το ματς που κράτησε 97 λεπτά χωρίς να έχει κάνει ένα φάουλ! Επαναλαμβάνουμε. Χωρίς να κάνει ένα φάουλ με αντιπάλους τον Καρντόσο και τον Ιντέγε (βεβαίως αυτό δείχνει και την πίεση που (δεν) άσκησε ο Ολυμπιακός).
Οπως και να ΄χει ο Νίκος Γκόλιας είναι ο MVP του Match Review για την πέμπτη αγωνιστική. Για την μεγαλύτερη νίκη της αγωνιστικής στην επιστροφή της ΑΕΛ στην μεγάλη κατηγορία.

ΑΕΛ, Ντοντό και Μάρλμπορο σκληρό

Οι τέσσερις "μεγάλοι" των μηδέν γκολ και ο Αστέρας των μηδέν βαθμών. Το αλογάκι της... Παναγίας , ο Βίτι, ο Μάντζιος και ο αήττητος Ντοντό, που πια δεν είναι ανέκδοτο.

10. Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

Ο Αστέρας έχει κάνει το χειρότερο ξεκίνημά του στη Superleague. Ποτέ άλλοτε οι Αρκάδες δεν είχαν τρεις ήττες στα πρώτα τρία ματς. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν “λογικό” να την πληρώσει ο Χάβος, που η στήλη θα ήθελε να τον δει να συνεχίζει στην Τρίπολη. Στο Περιστέρι πάντως ήταν άτυχος, αφού και ευκαιρίες είχε πριν το 1-0 απ’την γκολάρα του Ούμπιδες και φάσεις για να ισοφαρίσει. 

9. ΒΙΤΙ, Ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ

Η Βέροια την έκανε την “κηδεία” στη Νέα Σμύρνη, παρότι πήγε στην πλατεία με δύο ήττες και υπηρεσιακό τον Απόστολο Τερζή. Ο προπονητής της Κ20 εμφάνισε τον Μεληκιώτη στα αριστερά της επίθεσης, αλλά τη διαφορά την έκανε ο Βίτι. Ο Αργεντινός είχε αγωνιστεί μόλις 21 λεπτά κόντρα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ, στην Νέα Σμύρνη έπαιξε μια ώρα και σκόραρε δύο φορές. Κάποτε συμπαίκτης του Μέσι, του Αγουέρο, του Ζαμπαλέτα, του Μπίλια, του Γκάγκο και του Αρτσούμπι στην Αργεντινή που πήρε το Παγκόσμιο Νέων το 2005.

8. ΜΑΝΤΖΙΟΣ Νο70

Ο Λεβαδειακός την έχει την ικανότητα να παίρνει τα ματς που πρέπει. Έξι γκολ έφαγε στα δύο πρώτα ματς, αλλά στο τρίτο τον έκανε τον άσο με την Κέρκυρα. Και μπορεί να έπαιξαν τρεις απ’τους νεοφερμένους την τελευταία μέρα των μεταγραφών (Σίλβα, Καραμπουέ, Κουλιμπαλί), αλλά τη διαφορά την έκανε πάλι ο Μάντζιος. Ο φορ/ηγέτης του Λεβαδειακού έφτασε τα 70 γκολ στην Α’ Εθνική, τα 33 με τη φανέλα της ομάδας του Κομπότη. Δεν το λες και λίγο. 

7. ΠΡΩΤΗ ΗΤΤΑ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Ψηλά τον πήρε τον αμανέ ο Πανιώνιος και προσγειώθηκε απότομα. Όχι, δεν ήταν αδικαιολόγητη η ευφορία μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές, αφού η ομάδα του Μιλογέβιτς έκανε έξι πόντους με ωραίο ποδόσφαιρο. Όμως, ένα κακό ξεκίνημα στο ματς και ένας αντίπαλος βελτιωμένος αρκούν για να έρθει η κρυάδα της πρώτης ήττας. Τουλάχιστον, ήρθε η παρουσία του Ν’Γκονγκ να “ζεστάνει” λίγο το κλίμα. Ο Γάλλος μπήκε στο 49’, ήταν στις φάσεις και σκόραρε. Μένει να δούμε πως θα τον ενσωματώσει ο Μιλόγεβιτς. 

6. ΓΡΗΓΟΡΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΒΙΑΣΤΙΚΟΣ

Είναι ακόμα νωρίς, αλλά ο ΠΑΟΚ είναι οργανωμένος. Με τον Ίβιτς έχει καλύτερη αμυντική λειτουργία, στέκεται πιο σοβαρά στο γήπεδο και προσπαθεί να παίξει οργανωμένα απ’τα άκρα. Με την Ξάνθη δυσκολεύθηκε πολύ, αλλά παρόλα αυτά είχε τρεις καθαρές ευκαιρίες: με το ελάχιστο ποσοστό ευστοχίας θα έβρισκε ένα γκολ και θα έκανε τρίτη νίκη. Δεν το πέτυχε, αλλά δεν είναι βέβαιο πως είναι θέμα ατυχίας. Ο ΠΑΟΚ παίζει γρήγορα όσο και βιαστικά. Οι παίκτες του πάνε σε γρήγορες συνεργασίες, αλλά έχουν και βιαστικά τελειώματα. Ο Μπίσεσβαρ πρέπει να δώσει πράγματα που δεν έχουμε δει, αλλιώς ο Δικέφαλος θα δυσκολεύεται όταν δεν θα βρίσκει νωρίς το προβάδισμα. Και ο Περέιρα θα πρέπει να είναι στον πάγκο και όχι εκτός αποστολής: μπορεί στο τελευταίο κομμάτι των φάσεων να προσφέρει αυτό που δεν έχουν οι υπόλοιποι.

5. ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Ποια είναι η μοναδική ομάδα με μηδέν παθητικό στους τρεις πρώτους αγώνες; Ο Παναθηναϊκός, της τόσης κουβέντας για την αμυντική του λειτουργία. Ο Στραματσόνι έχει δείξει φέτος πως τον απασχολούν πολύ τα μετόπισθεν: πιστεύει πως αν πίσω είναι καλά, μπροστά η ομάδα έχει την ποιότητα και τους τρόπους να δημιουργήσει και να σκοράρει. Εν μέρει έχει δίκιο: αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός λειτουργεί καλύτερα απ’όλους τους μεγάλους στο τελευταίο κομμάτι του γηπέδου. Όμως, δεν πάνε όλα πάντα κατ’ευχήν και δεν θα είναι όλες οι ομάδες εύκολη λεία. Εκεί σίγουρα θα χρειαστεί καλύτερη διαχείριση απ’αυτήν που έγινε στο Αγρίνιο, όταν και ο Παναθηναϊκός τα βρήκε σκούρα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν κατάφερε να λειτουργήσει σωστά στο τελευταίο μισάωρο του αγώνα. Για το ματς έγραψε και ο Σερέτης και ο Τσάρλυ. Μέχρι να δούμε τη συνέχεια, κρατάμε πως η απόκρουση του Στιλ στο σουτ του Τομανέ στο 7’ ήταν η πρώτη που έκανε ο Στιλ στο φετινό πρωτάθλημα. Όχι κι άσχημα για ομάδα που για χρόνια έχει γκρίνια και μουρμούρα για την άμυνα.

4. ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Ναι, έλειπε ο Μάνταλος και ο Αλμέιδα. Ναι, είναι άδικο για τον Αραβίδη να είναι τέταρτη επιλογή πίσω από Αλμέιδα, Πέκχαρτ και Μπακασέτα. Ναι, χτύπησε και έπρεπε να βγει ο Βάργκας. Ναι, ο Μπακασέτας δύσκολα θα έχει σταθερή προσφορά σε παιχνίδια απέναντι σε οργανωμένες άμυνες. Όλα αυτά ισχύουν. Χωρίς απουσίες ή/και με διαφορετικές επιλογές Κετσπάγια, η ΑΕΚ θα μπορούσε να κάνει άσο με τον Ηρακλή και να πατήσει κορυφή. Όμως ακόμα και μια τέτοια εξέλιξη δεν θα άλλαζε το γεγονός πως η Ένωση έχει έναν προπονητή χωρίς επιθετική τακτική και ξεκάθαρο/δουλεμένο σχέδιο δημιουργίας. Στο παιχνίδι με τον Ηρακλή αναρωτήθηκα πόσο εξαντλητικά κουραστικό πρέπει να είναι το να είσαι ποδοσφαιριστής και να παίζεις σε ομάδα χωρίς σχέδιο επίθεσης.

3. ΔΙΔΥΜΟΙ ΠΥΡΓΟΙ

Ο Μπέντο προφανώς και ακόμα μαθαίνει: την ομάδα του, τους παίκτες του, το πρωτάθλημα, τις απαιτήσεις του club. Σ’αυτήν την πορεία, με αγωνιστικές υποχρεώσεις να τρέχουν είναι δεδομένο πως θα κάνει λάθη. Το λάθος είναι κατανοητό, το 4-4-2 με Ιντέγε-Καρντόσο και Σεμπά-Ελγιουνούσι δεν είναι. Γιατί είτε με διπλό, είτε με ισοπαλία είτε με ήττα στη Λάρισα, δεν είναι σύγχρονο ποδοσφαιρικό σχέδιο, δεν είναι κάτι που ταιριάζει στο ρόστερ, δεν είναι κάτι που μπορεί να έχει συνέχεια και μέλλον.

 

2. ΜΗΔΕΝ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ

Να, ορίστε. Ανταγωνισμός. Ή μάλλον, καλύτερα εμπόδια. Στις δύο πρώτες αγωνιστικές Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έκαναν το 8 στα 8. Τρίτη αγωνιστική, μηδέν στα τέσσερα. Ναι, έκαναν οι μεγάλοι τα λάθη τους για να μην νικήσει/σκοράρει κανείς για πρώτη φορά απ’το 2007, αλλά το βασικό ήταν οι πιο ανταγωνιστικοί αντίπαλοι. Παναιτωλικός, Ξάνθη, ΑΕΛ και Ηρακλής ήταν καλύτεροι απ’τους πρώτους τους αγώνες και λειτούργησαν ως καθρέφτες: έδειξαν στους μεγάλους τι δεν έκαναν καλά, τι θα πρέπει να βελτιώσουν στην πορεία.

1. ΑΕΛ, ΝΤΟΝΤΟ ΚΑΙ ΜΑΡΛΜΠΟΡΟ ΣΚΛΗΡΟ

Η νίκη της αγωνιστικής. Η ΑΕΛ είχε μπει κάκιστα στην επάνοδο στη Superleague. Όχι μόνο για την ισοπαλία με τον Ηρακλή και την ήττα στην Κέρκυρα, αλλά κυρίως για τα όσα έγιναν με τον Ντεγκρά στην πρεμιέρα και τον ντόρο που ακολούθησε. Ο Μπέντο μπορεί να μη σεβάστηκε το ποδόσφαιρο με τις επιλογές του, αλλά για να το πληρώσει έπρεπε να βάλει το χέρι του και ο αντίπαλος. Ο Άγγελος περίμενε το 4-4-2, έπαιξε 5-3-2 και επικράτησε παντού. Καλωσορίζουμε στο πρωτάθλημα τον Ντοντό, τον Βραζιλιάνο που έκανε ντεμπούτο. Ο φονέας των γιγάντων έχει παίξει με τη φανέλα της Καμπάλα δύο ματς με τον Παναθηναϊκό και ένα με τον ΠΑΟΚ, ενώ με την ΑΕΛ έπαιξε και ένα με τον Ολυμπιακό: αήττητος, με τρεις ισοπαλίες, μια νίκη και τα δύο γκολ στη Λεωφόρο που απέκλεισαν τον Παναθηναϊκό.