Πέμπτη, Δεκεμβρίου 24, 2015

Οταν ο Ολυμπιακός πάλευε για την παραμονή του...

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΙΣΑΡΗΣ

Οταν ο Ολυμπιακός πάλευε για την παραμονή του...

ΔΕΝ ξέρω αν αυτό το «δεκαπέντε στα δεκαπέντε» του Ολυμπιακού, πέρα από πανελλήνιο ρεκόρ είναι και πανευρωπαϊκό. Ενδεχόμενα και παγκόσμιο, ίσως και διαπλανητικό. Αυτό που ξέρω είναι ότι έχει ο καιρός γυρίσματα. Αν σήμερα ο πύρινος ερυθρόλευκος κόσμος πανηγυρίζει επειδή η ομάδα με το επιβλητικό 2-0 επί της Καλλονής έκλεισε τον πρώτο γύρο με νίκες, πριν από 28 χρόνια έκλαιγε με μαύρο δάκρυ. Για ένα άλλο, αλλά ιδιαίτερα οδυνηρό ρεκόρ: Εντεκα ματς στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος χωρίς νίκη!
Στις 20 Δεκεμβρίου 1987, ύστερα από 11 αγωνιστικές, ο Ολυμπιακός ήταν προτελευταίος στη βαθμολογία! Με έξι βαθμούς, έναν περισσότερο από την τελευταία Παναχαϊκή! Με έξι ισοπαλίες, πέντε ήττες. Μαύρα Χριστούγεννα. Κατά σειρά τα παιχνίδια: Με Λάρισα εκτός 1-3, με ΑΕΚ 1-2, με Πανιώνιο 1-1, με Βέροια εκτός 0-1, με Λεβαδειακό 1-1, με Καλαμαριά εκτός 0-0, με Παναθηναϊκό 1-4, με Εθνικό εκτός 0-0, με Ηρακλή εντός 1-2, με ΠΑΟΚ εκτός 1-6 και με Πανσερραϊκό εκτός 2-2. Συντελεστής τερμάτων 10-22!
Ο βαθμολογικός πίνακας ύστερα από αυτές τις 11 αγωνιστικές είναι πράγματι σπάνιος και συλλεκτικός (φωτό): Πρώτη η Λάρισα (που κατέκτησε εκείνη τη σεζόν το πρωτάθλημα) και στη συνέχεια ΟΦΗ, Εθνικός, ΠΑΟΚ και Αρης. Η ΑΕΚ στην 6η θέση, ο Παναθηναϊκός στην 7η και ο Ολυμπιακός στη 15η! Η σεζόν αυτή για τον Ολυμπιακό ήταν από τις πλέον δραματικές. Ξεκίνησε με Σταύρο Νταϊφά και Αλκέτα Παναγούλια και ολοκληρώθηκε με Κοσκωτά και Παύλο Γρηγοριάδη (αφού είχε μεσολαβήσει ο Λίμπρεχτς).
Με τον χαμένο τελικό Κυπέλλου (2-2) στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό, με ήρωα τον Νίκο Σαργκάνη στη διαδικασία των πέναλτι. Το καλοκαίρι είχε πουληθεί ο Αναστόπουλος στην Αβελίνο, ενώ οι μεταγραφές που έγιναν, Καζιμιέρσκι , Χαρδαλιάς, Ψεύτης, Σάντμπεργκ, κλπ., δεν πρόσφεραν τίποτα. Με την ομάδα να ταλαιπωρείται με φιλικά παιχνίδια στην Αμερική και να καταρρέει. Ο Ολυμπιακός πράγματι είχε κινδυνεύσει με υποβιβασμό.
Ο κόσμος είχε ξεσηκωθεί και ο Σταύρος Νταϊφάς υποχρεώθηκε να πουλήσει. Ο Κοσκωτάς στην εμβόλιμη μεταγραφική περίοδο (που άρχιζε τότε την 1η Δεκεμβρίου) κάνει δεκαπέντε μεταγραφές, ενώ αγοράζει από τον ΠΑΟΚ και τον Τάις Λίμπρεχτς! Συνολικά εκείνη τη σεζόν χρησιμοποιήθηκαν 38 ποδοσφαιριστές! Ανάμεσα σε αυτούς, με δυο συμμετοχές έκαστος, ο Μάκης Χάβος και ο νυν προπονητής της ομάδας Κ19 των «ερυθρολεύκων», Βασίλης Βούζας. Η πρώτη νίκη για τον Ολυμπιακό ήρθε στις 27 Δεκεμβρίου στο ματς με την Παναχαϊκή στο ΟΑΚΑ. Με 2-0, σκόρερ τους Μητρόπουλο-Μουστακίδη και με 60.976 εισιτήρια! Αριθμό εξωπραγματικό για τα σημερινά δεδομένα.
Την ίδια μέρα, ο Εθνικός με τον ΟΦΗ έκοβε 9.992 εισιτήρια. Η σύνθεση στο ματς με την Παναχαϊκή (ντέρμπι ουραγών) που έκανε σεφτέ στις νίκες ήταν η εξής: Πλίτσης, Αποστολάκης (Παχατουρίδης), Νεντίδης, Μίχος, Μπανιώτης, Τσαλουχίδης, Ξανθόπουλος, Μουστακίδης, Αγκίρε (Δρακόπουλος), Μητρόπουλος, Τσιαντάκης. Απ' τους 13 που χρησιμοποιήθηκαν, μόνο οι Αποστολάκης, Μίχος, Ξανθόπουλος, Μητρόπουλος, ήταν από την αρχή της σεζόν.
Οι άλλοι εννιά ήταν μεταγραφές του Δεκεμβρίου! Παρά τη νίκη του, ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις. Φτάνει τους 8 βαθμούς, αλλά παραμένει προτελευταίος μαζί με Διαγόρα, Λεβαδειακό, Πανσερραϊκό και κάτω από Καλαμάρια και Βέροια! Με τον Τάις Λίμπρεχτς να λέει μετά το ματς: «Κρατάμε μόνο το αποτέλεσμα. Κερδίσαμε με το ζόρι μια ομάδα που αγωνιζόταν με δέκα παίκτες. Το ποδόσφαιρο παίζεται χωρίς την μπάλα κι εμείς τρέχαμε με την μπάλα σαν τσίρκο». Τελικά ο Ολυμπιακός τερμάτισε 8ος κι έμεινε εκτός Ευρώπης, αφού έχασε στον τελικό του Κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό. Ηταν το πρώτο από τα δέκα πέτρινα χρόνια. Μέχρι το 1997 όταν και άρχισαν τα πέτρινα χρόνια όλων των άλλων. Αυτά.

ΕΙΜΑΙ ΓΕΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΑΕΛ...!!! ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ...ΧΟΡΤΑΣΑ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ !!!





Χρόνια πολλά !!!

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ  ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ  ΟΜΑΔΟΣ ΜΑΣ ...ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ   ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΥΓΕΙΕΙΣ  ΔΥΝΑΤΟΙ  .ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ  ΠΑΝΤΑ...Α.Ε.Λ.!!!

Η παρακάμερα της ΠΑΕ ΑΕΛ από AEL FC ARENA (Video)

Παρακολουθήστε το βίντεο από τον αγωνιστικό χώρο και τις εξέδρες του AEL FC ARENA, από την αναμέτρηση ΑΕΛ-Τρίκαλα 2-0, που έγινε στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Football, για την σεζόν 2015-2016 και ανέβηκε από το επίσημο κανάλι της ΠΑΕ ΑΕΛ στο Υοutube. 

ΧΡΟΝΙΑ ..ΠΟΛΛΑ.!!!!

Το AELFANSMONO και ο διαχειριστής του  Κώστας Λάμπρου  (kostas veros) εύχονται  στον  Πρόεδρο  κύριο Αλέξη Κούγια , όλους τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ,
σε όλα τα διοικητικά μέλη των βυσσινί, σε όλο το προπονητικό τιμ - ιατρικό τιμ 
και σε όλους τους τον βυσσινί   αδελφούς..... Χρόνια Πολλά, Χρόνια Καλά, χαρούμενα Χριστούγεννα και υγεία πάνω απ όλα... Επίσης εύχονται  οι φετινές γιορτές να είναι οι τελευταίες όπου η ομάδα μας θα είναι στην 2η κατηγορία .!!!