Τρίτη, Νοεμβρίου 15, 2016

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των 12

Οι αποφάσεις και οι τρεις άξονες των 12 (pics)

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των 12 της Λίγκας που ζητούν άμεσα από την διοργανώτρια Αρχή να υλοποιήσει τις συμφωνηθείσες δεσμεύσεις για διαιτησία, αναδιάρθωση κατηγορίας και τηλεοπτικά.










Πρόκειται για τρεις άξονες στους οποίους έχουν σταθεί ξανά οι 12 ομάδες. Τα τρία βασικά σκέλη είναι η διαιτησία και το επίπεδό της, η αναδιάρθωση της κατηγορίας αλλά και τα τηλεοπτικά. Δείτε σε φωτογραφίες τις αποφάσεις των συλλόγων και το άμεσο αίτημά τους για υλοποίηση από την Super League.
Παρακάτω η έρευνα από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα για τα τηλεοπτικά που παρουσιάζουν οι 12 και οι υπογραφές τους:

Ανατροπή: Ο ... Κωστάκης....

Ανατροπή: Ο Κουτσοκούμνης… σφυρίζει αμέσως σέντρα!

Σαν να μην έγινε ποτέ ο εμπρησμός στο σπίτι του Μπίκα ενεργεί ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης.πάνε στα σκουπίδια οι εξαγγελίες της Διοικούσας και πάμε για πρωτάθλημα αυτό το Σ/Κ! 

Ανατροπή: Ο Κουτσοκούμνης… σφυρίζει αμέσως σέντρα!
Ημερομηνία λήξης αποδεικνύεται ότι είχε η ευαισθησία των ποδοσφαιρικών φορέων για τον εμπρησμό στο σπίτι του Γιώργου Μπίκα. 

Ενώ είχε εξαγγελθεί ότι τα πρωταθλήματα θα διακοπούν μέχρι την ανακοίνωση του πορίσματος της Πυροσβεστικής -και παρόλο που αυτή δεν έχει δημοσιοποιηθεί και φέρεται να επιβεβαιώνει ότι επρόκειτο περί εμπρησμού- ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης δεν φαίνεται να λαμβάνει υπόψη του αυτές τις… λεπτομέρειες. 

Κάτι που σημαίνει ότι κατά 99,9% θα διεξαχθεί κανονικά αγωνιστική το προσεχές Σαβ/κο και η τρομοκρατική ενέργεια εναντίον του Μπίκα θα είναι… σαν να μη συνέβη ποτέ. 

Κατόπιν αυτού, εξάλλου, φαντάζει αστεία και η ανακοίνωση της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ την ημέρα του περιστατικού, σύμφωνα με την οποία αποφασίστηκε «η αναστολή της διεξαγωγής όλων των εθνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων μέχρι την ανακοίνωση του πορίσματος της έρευνας των αιτίων της πυρκαγιάς από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οπότε και θα επανεξετάσει την στάση της»

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η άμεση επανεκκίνηση του πρωταθλήματος φέρεται να αποτελεί επιθυμία και της κυβέρνησης. Τουλάχιστον αυτό συμπεραίνεται, αν ευσταθεί η ανεπιβεβαίωτη πληροφορία ότι σε επικοινωνία που είχε με τον Κουτσοκούμνη, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης του ζήτησε να γίνουν αγώνες το προσεχές Σ/Κ. 

Σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι η ανεύρεση των αιτίων για τα μαφιόζικα χτυπήματα στο ποδόσφαιρο και η αντιμετώπιση αντίστοιχων φαινομένων περνούν σε δεύτερη μοίρα από την Πολιτεία και τις ποδοσφαιρικές Αρχές, αφού κρίνεται σημαντικότερο το να παιχθεί ποδόσφαιρο και να ξεκινήσει άρον-άρον το πρωτάθλημα.

Το παραμύθι καταρρέει... και χωρίς λύκους!


το Καραϊσκάκη που... αποχαιρετά, η FIFA που παραβιάζει τους νόμους, το παραμύθι που κατέρρευσε στο Ολυμπιακός - Βέροια και το ηθικό λάθος με τον Γκαγκάτση στη Λίγκα. 
Tραμπουκισμοί, φωτιές σε σπίτια, εμετικά πανό, υπόδικοι, κατηγορούμενοι που αποφασίζουν να πουν την αλήθεια κι ένα κράτος που τα παίζει όλα για όλα στο ποδόσφαιρο.

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν πλήττεις ποτέ. Διότι τα ματς κρατάνε 90 λεπτά αλλά για να προλάβεις να παρακολουθήσεις και να σχολιάσεις τα... γεγονότα που τρέχουν απαιτούνται 90 μέρες με διάρκεια 36 ωρών η κάθε μία.
Κι από που να αρχίσεις... Ας το πιάσουμε από το τέλος:
* Το Καραϊσκάκη δε μπορεί πλέον να φιλοξενεί αγώνες της Εθνικής ομάδας. Είναι έδρα, είναι σύγχρονο γήπεδο, έχει τον καλύτερο χλοοτάπητα, αλλά αποτελεί πλέον ανεπιθύμητο προορισμό για τη συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων. Μόλις ένας στους δέκα Έλληνες το θεωρούν καταλληλότερο γήπεδο για αγώνες της Εθνικής. Απειλείται η ασφάλεια τους, οι δημοσιογράφοι πηγαίνουν με φόβο και οι αντίπαλοι γίνονται στόχος εθνικιστικής καφρίλας που συσσωρεύτηκε εκεί εσχάτως. Ως εκ τούτου, η Προσωρινή Διοίκηση οφείλει χθες κιόλας να αναζητήσει νέο σπίτι κι είναι υπόλογη απέναντι στους φιλάθλους ώστε να βρεθεί λύση που συνδυάζει "έδρα-ασφάλεια-φιλοξενία αντιπάλων-σύγχρονες εγκαταστάσεις-αγωνιστικός χώρος". Κι έπειτα ας αναζητήσουν οι ορκωτοί που ήδη ξεψαχνίζουν διάφορες συμφωνίες, τι νταλαβέρι υπήρχε με το συγκεκριμένο γήπεδο.
* Το ραντεβού των big 4 με τη FIFA προσδιοριζόταν για την Τετάρτη. Καταλαβαίνω τους προσωπικούς λόγους όσων θέλουν να πάνε, καταλαβαίνω και όσους δε θέλουν. Δεν αντιλαμβάνομαι όμως δυο πράγματα: 1) Η FIFA θέλει να επιβάλει τη νομιμότητα παραβιάζοντας τους νόμους του κράτους; Αν δεν το γνωρίζει ο κ. Κουτσοκούμνης υπάρχει δικαστική απόφαση που απαγορεύει την παρουσία του κ.Μαρινάκη για τον οποίο υπάρχει πρόταση προφυλάκισης. 2) Ποιο είναι το αντικείμενο συζήτησης; Να επιβληθεί σιωπητήριο; Και περιμέναμε τη FIFA να έρθει να δώσει αυτή τη μαγική λύση;
* Υπήρξαν και προκλήσεις από τους Βόσνιους στο Καραϊσκάκη.Αν θέλουμε να ψάξουμε δικαιολογίες θα βρούμε χιλιάδες. Ακριβώς όσες εφευ-ρίσκει το κατεστημένο για να συνεχίσει να στέκεται στα πόδια του. «Μας κυνηγάνε, δε μπορούν να μας φτάσουν, προπαγάνδα κλπ». H πραγματικότητα είναι ότι η Ελλάδα πια μοιάζει με το άδειο λίκνο της Δημοκρατίας, που σε όλες τις κοινωνικές εκφάνσεις της εξουσιάζεται από άκρατο εθνικισμό, εγκληματικές οργανώσεις, για να φτάσουμε στο δικό μας ποδοσφαιρικό παρακράτος. Θα μπορούσαμε σήμερα να λέμε ότι... έτυχε, ήταν μεμονωμένο περιστατικό κλπ. Μαζεύτηκαν πολλά όμως, για να θεωρεί κάποιος ότι έτυχε...
* Και πέμπτος αυτόπτης μάρτυρας από τη Βέροια λέει ότι το ματς με τον Ολυμπιακό ήταν στημένο. Οι οπαδοί της Ε.Ο. βιώνουν το μαρτύριο της σταγόνας. Κάθε τόσο καταρρέει και ένα παραμύθι περί Γεωργέα, κατασκευασμένης ιστορίας κλπ. Όμως το ερώτημα δεν αφορά τους γραφικούς, αλλά τους δικαστές. Πιστεύουν ότι στήθηκε ματς με σκορ 3-0... μόνο του; Εδώ δε συζητάμε αν μια ομάδα κάθισε να χάσει αλλά ότι συνέβη και η... σατανική σύμπτωση: Να πιάσει και το σκορ! Θα επιληφθεί ποτέ η αθλητική δικαιοσύνη τώρα που τα όργανά της είναι ανεξάρτητα και αποτελούνται από τακτικούς δικαστές κι όχι από τα επίορκα ανθρωπάκια που είχαν πετάξει αβίαστα στα σκουπίδια την υπόθεση;
* Η έγκριση του Γκαγκάτση σήκωσε μεγάλο κύμα αγανάκτησης από τους οπαδούς των μεγάλων ομάδων και δικαίως. Ο Βάλνερ, τα στημένα πρωταθλήματα της προηγούμενης δεκαετίας, τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα... ακόμα στάζουν σαν φρέσκο αίμα. Η πρόταση του Μελισσανίδη και του Πανόπουλου για τον Βασίλη Γκαγκάτση, που βρήκε απροσδόκητο σύμμαχο τον Παναθηναϊκό που το... φωνάζει μάλιστα, και τη σιωπηρή αποδοχή του ΠΑΟΚ (πιθανότατα ως ανταπόδοση στην υποψηφιότητα του καθόλα έντιμου Γραμμένου) μπορεί να προκαλέσει ακόμα και κυβερνητική παρέμβαση, σύμφωνα με πληροφορίες. Κατανοώ πλήρως τους λόγους που φωνάζεις λύκο για να διώξει τα κοπρόσκυλα. Όταν όμως, τελειώνεις τις γκρανκάσες γιατί είναι κακουργηματικά κατηγορούμενοι, οφείλεις να είσαι συνεπής πρώτα απέναντι στον εαυτό σου. Ακόμα κι αν ο Γκαγκάτσης έχει 100 φορές περισσότερες ικανότητες από τα άτομα με πνευματική αναπηρία που υπάρχουν σήμερα στη Λίγκα. Η ψήφος του Ολυμπιακού στον Βασίλη Γκαγκάτση  δεν προβλημάτισε άραγε τους υπόλοιπους;
* Η παρουσία του Τσίπρα και της κυβερνητικής ηγεσίας στο Καραϊσκάκη δεν είναι τυχαία. Η κυβέρνηση παίζει το τελευταίο της χαρτί πάνω στο μοναδικό κομμάτι που μπορεί να αντιστρέψει την εικόνα της στην κοινωνία. Για τα οικονομικά δεν αποφασίζουν εκείνοι, αλλά για το ποδόσφαιρο δεν έχουν «ξένο μπαμπούλα». Είναι ο μοναδικός τομέας όπου έγιναν τεράστια βήματα - με σαφή κατεύθυνση Τσίπρα και εκτέλεση Κοντονή - μπροστά στη συγκάλυψη που επιχειρούσαν οι προηγούμενοι κλειδοκράτορες του τόπου. Η ευκαιρία είναι μπροστά τους. Αν έρθουν σε ρήξη με την παράγκα, αν τελειώσουν τους παραγκάρχες, αν επισπεύσουν τις δίκες όπως έπραξαν οι Ιταλοί με το calciopolis, θα γράψουν ιστορία. Το ποδόσφαιρο είναι το τελευταίο ανάχωμα. Και το γεγονός ότι έχουν σκύψει πάνω από το πρόβλημα το τελευταίο διάστημα δίνει ελπίδα πως μπορούν να σκίσουν κανονικά τους ποδοσφαιρικούς νταβέληδες. Όχι όπως τα μνημόνια...