Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2015

ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΑΕΛ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ...ΓΙΟΡΤΗ!!!!

ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΛ  ΕΜΕΙ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΗΣ  ΟΜΑΔΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ .....
ΕΝΝΟΟΎΜΕ   ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ...!!!!ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ!!!!ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕ ΤΟ!!!!
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΡΤΗ!!!!
                          
...... Το Σάββατο η Α.Ε.Λ. μας δίνει τον πρώτο της αγώνα στο AEL FC Arena. 
Από την Τετάρτη λοιπόν όλοι   Η ΠΟΛΗ  θα πρέπει να βρίσκεται στο πόδι .!!!
Η διοίκηση της Α.Ε.Λ. ΜΕ ΜΙΑ ΟΜΆΔΑ ποδοσφαιριστών  θα  επισκεφθεί σχολεία και θα δώσει εισιτήρια δωρεάν για την παιδική κερκίδα ,επίσης θα δώσει στους μικρούς μαθητές ,οι οποίοι είναι


 η υποψήφια νέα γενιά  οπαδών της Α.Ε.Λ, φανέλες κασκόλ  στύλο κλπ   όλοι μαζί οι ποδοσφαιριστές της βασίλισσας του κάμπου  θα είναι στην κεντρική πλατεία, θα δίνουν αυτόγραφα θα μοιράσουν αρκετές μπάλες με τις υπογραφές τους και παράλληλα θα φωτογραφηθούν με τους φίλους της ομάδας. Επίσης όσοι βρεθούν στο κέντρο της Λάρισας θα έχουν ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό για να κερδίσουν 20  εισιτήρια   για τον αγώνα , καθώς  επίσης και 3 διαρκείας    Προκειμένου να παρακολουθήσουν όλους τους εντός έδρας αγώνες της Α.Ε.Λ. Επισης η ΠΑΕ  ΑΕΛ εχει προγραμματίσει   στο ημίχρονο κάθε αγώνα  στο ΑΡΕΝΑ  κληρώσεις   με διάφορα  δώρα από το βυσσινί store . επίσης εισιτήρια του αγώνα για την διευκόλυνση των Λαρισαίων θα πωλούνται στη κεντρική πλατεία και στην πλατεία ταχυδρομείου απο ΑΕΛΙΚΑ   ΒΥΣΣΙΝΙ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ  !!!!Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των οπαδών της ομάδος.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης στο κέντρο της Λάρισας  σε συνεργασία με τον Δήμο θα παίζονται οι  ύμνοι και τα τραγούδια της  ΑΕΛ.
Όλες αυτές οι γιορτινές εκδηλώσεις  πρέπει να γίνονται  πολύ συχνά πριν πριν απο  αγώνες της ΑΕΛ  στη Λάρισα με σκοπό   να στείλει σε όλους τους φίλους της ΑΕΛ το μήνυμα της ενότητας. και να υπάρξει συσπείρωση/
 .







Κούγιας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ευλογημένος όποιος είναι πρόεδρος της ΑΕΛ»

Όταν ο Αλέξης Κούγιας επισκέφτηκε το AEL FC Arena ως πρόεδρος της Παναχαϊκής, η Λάρισα είχε μόλις υποβιβαστεί από τη Super League. Εντυπωσιασμένος από το νεότευκτο και υπερσύγχρονο γήπεδο, είχε χαρακτηρίσει «ευλογημένο» όποιον βρίσκεται στη διοίκηση της ΑΕΛ.
Τέσσερα χρόνια μετά, ο γνωστός ποινικολόγος συνδυάζει το ντεμπούτο του στον προεδρικό θώκο των «Βυσσινί» με την επιστροφή της ομάδας στο γήπεδο-στολίδι της Θεσσαλίας. Το Σάββατο η ΑΕΛ υποδέχεται τη Λαμία στην πρεμιέρα της Football League και το νέο «αφεντικό» του συλλόγου παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Είχα πει ότι είναι ευλογημένος όποιος έχει τις μετοχές της ΑΕΛ, γνωρίζει το αντικείμενο και διαθέτει προσωπικότητα με αισθητική ποδοσφαίρου. Η μεγάλη διαφορά της Λάρισας έγκειται στο γεγονός ότι όλοι στην Θεσσαλία είναι ΑΕΛ. Αφήνω έξω τον Βόλο, που είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Όλοι οι υπόλοιποι είναι ΑΕΛ και δεν είναι τυχαίο ότι στο νομό Λάρισας δεν υπάρχει σύνδεσμος άλλης ομάδας. Δεν υπάρχει σύνδεσμος του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ. Στη Λάρισα, δεν υπάρχει τίποτα.
Συνεπώς είμαι ευλογημένος γιατί έχω τη δυνατότητα να αγοράσω τις μετοχές μιας τέτοιας ομάδας. Συγχρόνως είμαι ευλογημένος γιατί με αποδέχθηκε ο στενός πυρήνας της ΑΕΛ, με πρώτους τους οργανωμένους. Έχουμε βρει ταυτίσεις και κώδικα επικοινωνίας με τους οργανωμένους. Με αποδέχθηκαν όλοι οι θεσμικοί παράγοντες από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας έως όλους τους Δημάρχους. Αν βρω μια προσωπικότητα που να εμπνέει και παράλληλα να έχει τη δυνατότητα να αναλαμβάνει ευθύνες, είμαι πρόθυμος να μην είμαι καν πρόεδρος», λέει μεταξύ άλλων.

Συνέντευξη στο Γιώργο Μανταίο, για λογαριασμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ


Συνέντευξη στο Γιώργο Μανταίο, για λογαριασμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, παραχώρησε ο Αλέξης Κούγιας που μιλάει για όλα όσα αφορούν την ΑΕΛ.

-Τελικά γιατί είναι «ευλογημένος» ο πρόεδρος της ΑΕΛ, όπως είχατε δηλώσει κάποτε;
«Είχα πει ότι είναι ευλογημένος όποιος έχει τις μετοχές της ΑΕΛ, γνωρίζει το αντικείμενο και διαθέτει προσωπικότητα με αισθητική ποδοσφαίρου. Η μεγάλη διαφορά της Λάρισας έγκειται στο γεγονός ότι όλοι στην Θεσσαλία είναι ΑΕΛ. Αφήνω έξω τον Βόλο που είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Ολοι οι υπόλοιποι είναι ΑΕΛ και δεν είναι τυχαίο ότι στο νομό Λάρισας δεν υπάρχει σύνδεσμος άλλης ομάδας. Δεν υπάρχει σύνδεσμος του Ολυμπιακου, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ. Στη Λάρισα, δεν υπάρχει τίποτα. Συνεπώς είμαι ευλογημένος γιατί έχω τη δυνατότητα να αγοράσω τις μετοχές μιας τέτοιας ομάδας. Συγχρόνως είμαι ευλογημένος γιατί με αποδέχθηκε ο στενός πυρήνας της ΑΕΛ, με πρώτους τους οργανωμένους. Εχουμε βρει ταυτίσεις και κώδικα επικοινωνίας με τους οργανωμένους. Με αποδέχθηκαν όλοι οι θεσμικοί παράγοντες από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας έως όλους τους Δημάρχους. Με έχουν αγκαλιάσει κι οι τοπικοί επιχειρηματίες όπως ο κ. Γιώργος Καντώνιας κι ο κ. Ανδρέας Λιόντος. Αν βρω μια προσωπικότητα που να εμπνέει και παράλληλα να έχει τη δυνατότητα να αναλαμβάνει ευθύνες, είμαι πρόθυμος να μην είμαι καν πρόεδρος».
-Σε λίγα 24ωρα ξεκινά η νέα σεζόν. Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας;
«Οταν έχω μια ομάδα με αυτό το γήπεδο, αυτόν τον κόσμο, αυτήν την ιστορία και αυτούς τους παίκτες, οι στόχοι μου δεν έχουν οροφή. Δεν θα είναι έκπληξη να έχουμε ξεχωριστές διακρίσεις από την πρώτη κιόλας χρονιά».
-Ουσιαστικά μιλάμε για άνοδο. Δεν είναι παρακινδυνευμένη μια τέτοια δέσμευση από τη στιγμή που και στο παρελθόν η ΑΕΛ διέθετε τα στοιχεία που αναφέρετε, όμως αδικήθηκε και δεν πήρε αυτό που άξιζε;
«Εκείνο που εγγυώμαι εγώ είναι ότι αυτή τη φορά το ποδοσφαιρικό κατεστημένο θα έχει απέναντί του μια ενωμένη Λάρισα. Είτε στη Football League είτε στη Super League που είμαι βέβαιος ότι θα συμμετάσχουμε του χρόνου. Παρότι αρχικά είχα επιφυλάξεις, βλέπω πλέον ότι η δική μας ομάδα δεν έχει καμία σχέση με τις ανταγωνίστριές μας ούτε σε επίπεδο, ούτε σε ποιότητα, ούτε σε προοπτική.
Δεν επιλέξαμε τυχαίους ποδοσφαιριστές, ενώ φροντίσαμε να κάνουμε τριετή συμβόλαια. Τα παιδιά που ήρθαν από την Παναχαϊκή είναι από 17 έως 21 ετών. Από Super League πήραμε Ναγιάρ, Ξενοδόχοφ, Ανστασόπουλο, Καρουσάκη, Νικολακάκη, Βέρτζο, Κομεσίδη, Μονιάκη, Μπανούση και τόσους άλλους. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι κάτω των 27 ετών και μόνο ο Βέρτζος άνω των 30. Μια ομάδα με παρόν, αλλά και προοπτική. Επίσης, παίκτες της Παναχαϊκής όπως οι Καρβουνιάρης, Κάργας, Τρίγκας, Στεργίδης Κούσσα, όλοι αυτοί μου ανήκουν με βάση το συμβόλαιο πώλησης της Παναχαϊκής. Βάσει συμφωνητικού έχουμε προτεραιότητα ως ΑΕΛ να αγοράσουμε εμείς κάποιους παίκτες που επέλεξα. Η ΑΕΛ αγωνιστικά και οργανωτικά είναι πολύ καλύτερη από τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας. Θεωρώ επίσης ότι υπάρχει ανάγκη του πρωταθλήματος, να μην αντιμετωπίσει η ΑΕΛ αυτά που αντιμετώπισα εγώ στα Γιάννινα και την Παναχαϊκή με τις διαιτησίες».
-Στον διοικητικό τομέα, έχετε βρει τους κατάλληλους συνεργάτες;
«Ηδη έχω επανδρώσει την ΠΑΕ με δύο στελέχη. Ο ένας είναι ο Σωτήρης Μάρκου, παλιός συνεργάτης του Κώστα Πηλαδάκη με σπουδές στο αθλητικό μάνατζμεντ στο Κόβεντρι. Το μεγάλο μας όπλο όμως λέγεται Θωμάς Κυπαρίσσης που είναι τεχνικός διευθυντής, αλλά και όλο το προπονητικό επιτελείο που αποτελείται -πλην του Ντόστανιτς- από Λαρισαίους οι οποίοι βρίσκονται συνεχως πάνω στην ομάδα. Δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να επιλέξω ακόμα ένα πρόσωπο που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες. Ενα πρόσωπο που όπου έχει πάει, έχει παρουσιάσει έργο».
-Πήρατε ένα ρίσκο με την απόφαση να επιστρέψει η ομάδα στο AEL FC Arena. Τι ανταπόκριση περιμένετε;
«Δεν θέλω να μιλήσω για διαρκείας, αν και οι πωλήσεις που έχουμε κάνει έως τώρα (σ.σ. περίπου 1.000 εισιτήρια) είναι ικανοποιητικές. Η ΑΕΛ μπορεί να ζήσει ξανά τις δόξες του παρελθόντος κι αυτό το λέω με κάθε σιγουριά. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που γίνεται εδώ. Δεν θέλω να βάζω στόχους. Θα στενοχωρηθώ όμως αν σε κάθε ματς πρωταθλήματος δεν έχουμε τουλάχιστον 5.000. Προσέξτε, δεν με νοιάζει σε ένα ματς να έχουμε 15.000 με τον Ολυμπιακό Βόλου, που θα συμβεί. Προτιμώ 5.000 ορκισμένους!»
-Τι υπόσχεση θα δίνατε στον κόσμο;
«Εκείνο που μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι θα προσπαθήσω να κάνω όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη. Δεν θα πάρω τελειωμένους παίκτες για να εντυπωσιάσω, διαταράσσοντας το κλίμα στα αποδυτήρια. Δεν θα πάρω προπονητή «όνομα» αλλά εργάτη. Λάθος θα ήταν να αλλάξεις τον προπονητή από πίεση του κόσμου».
-Οταν η ΑΕΛ υποβιβάστηκε το 2011, ο τότε μεγαλομέτοχος, Κώστας Πηλαδάκης, δέχθηκε σκληρή κριτική με κύριο επιχείρημα το σύνθημα: «Η ομάδα δεν διοικείται από την Αθήνα».
«Είναι άδικο αυτό, πολύ άδικο, γιατί με διοίκηση από την Αθήνα ήρθε η άνοδος από την Β΄ στην Α΄ κατηγορία, η κατάκτηση του κυπέλλου, οι διαδοχικές συμμετοχές της ΑΕΛ στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Τον Πηλαδάκη τον εκτιμώ απεριόριστα, είναι απίστευτο αυτό που πέτυχε. Έφερε τίτλο και έχτισε αυτό το αριστούργημα στο οποίο παίζουμε, έστω κι αν μας στοιχίζει ακριβά.
Κι εμένα στην Αθήνα είναι η βάση μου, αλλά με τον Κώστα έχουμε μία διαφορά: το γνωρίζω το ποδόσφαιρο, δεν χρειάζομαι ούτε τον Λυράκη, ούτε κάποιους από τους μυαλοπώληδες που είχε δίπλα του. Το ίδιο ισχύει και για τη διοίκηση Πλεξίδα που είχε τον Γαλανακόπουλο και όλους του νταραβερτζήδες που τον πλησίαζαν και τον κατέστρεψαν. Τώρα οι επιλογές των παικτών γίνονται από κοινού με τον προπονητή και τον Κυπαρίσση. Δεν θα μου φέρουν εμένα τον Γκέρεμι 45 χρόνων να τον πληρώσω 500 χιλιάδες ευρώ».
-Δεν είναι οπισθοδρομική η εικόνα του πρόεδρου που αποφασίζει και για τους παίκτες;
«Είμαι ο σύγχρονος πρόεδρος που θα ακούσω πρώτα τον προπονητή, μετά τον τεχνικό διευθυντή και μετά θα παρακολουθήσω ο ίδιος. Στο τέλος υπερισχύει η πλειοψηφία. Ενα παράδειγμα είναι ο Κουτσιανικούλης. Εγώ δεν τον ήθελα, τον ήθελε όμως ο Θωμάς και δικαιώνεται. Δεν ήθελα τον Μπόγιοβιτς γιατί έκανε κακό πρωτάθλημα. Τον ήθελαν όμως και ο προπονητής και ο Θωμάς και δικαιώνονται με βάση αυτά που βλέπουμε στις προπονήσεις».
-Δεν ικανοποιήθηκε πάντως η επιθυμία των Λαρισαίων για περισσότερους γηγενείς ποδοσφαιριστές.
«Ο,τι υπήρχε το πήραμε. Προσπαθήσαμε να πάρουμε κι άλλους Λαρισαίους όπως τον Βενέτη, αλλά του χρωστάει λεφτά η Κέρκυρα. Η ατυχία μας είναι ότι οι μεγάλοι ποδοσφαιριστές της Λάρισας παίζουν στο εξωτερικό, όπως ο Γκέκας και ο Μόρας. Του χρόνου θα δούμε αν μπορούν να παίξουν. Ο Μόρας σίγουρα μπορεί, για τον Γκέκα δεν ξέρω. Επιχειρήσαμε να πάρουμε τον Κλέιτον με 400.000 ευρώ για τρία χρόνια, αλλά προτίμησε να πάει στη Β΄ Τουρκίας με 250.000 για έναν χρόνο. Το ποσό ήταν απαγορευτικό».
-Αντιλαμβάνομαι ότι έχετε ήδη επενδύσει πολλά σε ρευστό. Τα έχετε υπολογίσει;
«Δεν θέλω να μιλάω για νούμερα, αλλά αν αναλογιστεί κανείς τα χρήματα που έχω δώσει για μετοχικό κεφάλαιο, προπονητικό κέντρο, προετοιμασία, προκαταβολές συμβολαίων, αγορές νεαρών παικτών, θα έλεγε ότι... αυτός είναι τρελός. Σοβαρός δικηγόρος, ένας από τους καλύτερους στην Ελλάδα, αλλά τρελός με το ποδόσφαιρο, έτσι θα έλεγε. Οταν ακούω τα λεφτά που λένε ότι βάζουν κάποιες ομάδες στη Super League, εγώ γελάω και ταυτόχρονα κλαίω. Κλαίω για τα λεφτά που έχω βάλει στα Γιάννινα, στην Παναχαϊκή και τώρα στην ΑΕΛ».
-Είστε έτοιμος για ρήξεις σε περίπτωση που αδικηθεί η ΑΕΛ;
«Είμαι έτοιμος για συμμαχίες. Δεν έχω διάθεση για κόντρες. Μου αρέσει όμως το προβλέπειν και το συνέρχεσθαι και κατόπιν το καταγγέλειν».
ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ο μαύρο φτερό.!!! η Μαλούμα!!!

    Ενας εξαίρετος καθηγητής Χημείας.με την απίστευτη ..... "  ντρίμπλα"

       Κώστας Μαλουμίδης

      Θέση: Εξτρέμ      Συμμετοχές: 182
       Γκολ: 31
     Περίοδος: 1979-1984 



         Διακρίσεις:
      Δευτεραθλητής 1983
      Φιναλίστ Κυπ. 1982
       Φιναλίστ Κυπ. 1984

      Διεθνής: 3 συμ.

       Προηγούμενες ομάδες:
   Φίλιππος Φλαμουριάς, Εδεσσαϊκός


Και ήδη θα έχετε αναρωτηθεί, τι σπούδαζε. Χημεία, είναι η απάντηση! Παρότι μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής καριέρας του παρέμεινε ενεργά στο χώρο ως μάνατζερ του Εδεσσαϊκού, σήμερα απασχολείται πάνω στο αντικείμενο των σπουδών του, όντας ένας εξαίρετος καθηγητής Χημείας. Παλαιότερα, ως παίκτης, διέθετε τα κατάλληλα... συστατικά ώστε να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των ενδεκάδων των ομάδων του και διαρκής φόβος για τους αντιπάλους τους!

Στα Καισαριανά Έδεσσας γεννήθηκε ο παλαίμαχος ακραίος επιθετικός. Η πρώτη του επαφή με το ποδόσφαιρο ήταν στον Φίλιππο Φλαμουριάς. Έχοντας «μάτια» παντού στις χαμηλές κατηγορίες, η μεγάλη ομάδα του νομού, ο Εδεσσαϊκός, δεν άργησε να εντοπίσει τον ανερχόμενο Μαλουμίδη και να τον εντάξει στο δυναμικό της.

Το μεγάλο προσόν του διεθνούς άσου ήταν η εξαιρετική ντρίμπλα του, αλλά και η ικανότητα να διεισδύει και να πλαγιοκοπεί τις αντίπαλες άμυνες. Αναδεικνύεται σε φυσιογνωμία για το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας. Κι αφού μένει μετέωρη η μετεγγραφή του στον...Ολυμπιακό, που στο μεταξύ είχε ενδιαφερθεί γι’ αυτόν, αντί 2.300.000 δραχμών γίνεται παίκτης της Λάρισας!

Απ’ το 1978 ως το 1984 ο Μαλουμίδης διέπρεψε με τη βυσσινί φανέλα. Στάθηκε όμως και άτυχος, διότι δεν ανήκε πια στη Λάρισα όταν η ομάδα κατέκτησε τους πρώτους τίτλους της ιστορίας της, μόλις λίγα χρόνια αφότου την είχε αφήσει εκείνος! Ακόμα κι έτσι, μπόρεσε να καταξιωθεί, όντας εκ των καλυτέρων της ομάδας, η οποία τότε δημιουργούσε τις βάσεις γι’ αυτά που θα παρουσίαζε στο β’ μισό της δεκαετίας του ’80 και θα άφηναν άλαλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα.

Ο Μαλουμίδης κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα με την  Α.ΕΛ   το 1983 (χρονιά κατά την οποία σημείωσε 14 τέρματα!), αλλά και το μετάλλιο του ηττημένου σε δύο τελικούς Κυπέλλου (1982-84). Σ’ αμφότερες τις περιπτώσεις, ο Παναθηναϊκός στέρησε το τρόπαιο από τους Λαρισαίους. Το 1984 το συμβόλαιό του έληγε. Ο έμπειρος παίκτης όμως δεν είχε την προσφορά που περίμενε και άξιζε από τη διοίκηση της Λάρισας. Ήθελε να μείνει στην ομάδα. Αναγκάζεται όμως να αποχωρήσει. Υπογράφει στον Ηρακλή.

Παίζοντας πλάι στο Βασίλη Χατζηπαναγή, είχαν οι δυό τους άψογη συνεργασία! Χειροκροτήθηκε και από τους φιλάθλους του «Γηραιού», αφού κέρδισε τις εντυπώσεις ξανά. Το 1988, στα 32 του, ο Μαλουμίδης (έχοντας χάσει άλλο ένα Κύπελλο, από τον ΟΦΗ αυτή τη φορά, το 1987) αφήνει τον Ηρακλή και μετακινείται στη Βέροια για δύο χρόνια.