Τρίτη, Νοεμβρίου 29, 2016

O μαγος .!!!





Ο Βασίλης Καραπιάλης γεννήθηκε το 1965, μεγάλωσε στη συνοικία των Αμπελοκήπων της Λάρισας και στις χωμάτινες αλάνες της περιοχής, παρουσίασε για πρώτη φορά το σπάνιο ταλέντο του. 

Κάπως έτσι είχε περιγράψει τον εαυτό του, ως πιτσιρικά ο Βασίλης Καραπιάλης και με αυτόν τον απλό και μαγικό τρόπο τράβηξε τα βλέμματα των ποδοσφαιρανθρώπων της πόλης. Ο Τοξότης Λάρισας ήταν ο πρώτος σταθμός για τον Καραπιάλη, που σταδιακά μεγάλωνε τη φήμη του, καθώς η τεχνική του κατάρτιση ήταν ασυνήθιστα προχωρημένη για την ηλικία του. 

Ο Καραπιάλης ήταν πια «talk of the town”, καθώς μάγευε στο πέρασμα του με τον Τοξότη απ’ το τοπικό πρωτάθλημα. Ήταν θέμα χρόνου να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του και να φορέσει μια πολύ πιο βαριά φανέλα! Η ΑΕΛ έδειξε ενδιαφέρον για τον Βασίλη Καραπιάλη και τον Γιώργο Αγορογιάννη, όμως μετά από εισήγηση του προπονητή Αντρέι Στρέιλαου ο Καραπιάλης δεν αποκτάται γιατί θεωρούσε πως «δεν καλύπτει παραπάνω από μία θεση στο γήπεδο». Ο ΟΦΓ φέρεται πως προσπάθησε να κάνει δικό του τον Καραπιάλη με ένα αρκετά μεγάλο ποσό, όμως η προσωπική βούληση του 19χρονου τότε μέσου να μεταγραφεί στην ΑΕΛ, τον έφεραν την επόμενη σεζόν στο Αλκαζάρ!

Πρωτάθλημα με την ΑΕΛ!

Το 1985 ο Καραπιάλης θα φορέσει τη φανέλα με το αλογάκι και θα ξεκινήσει ένα απίθανο ποδοσφαιρικό παραμύθι για τα ελληνικά δεδομένα με αποκορύφωμα την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας το 1988! Ο Καραπιάλης θα κάνει ντεμπούτο με τη φανέλα της ΑΕΛ στις 19 Οκτωβρίου του 1985 με αντίπαλο την ΑΕΚ, στο ισόπαλο 2-2 της Φιλαδέλφειας.



Το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ΑΕΛ, θα το πετύχει στις 30 Μαρτίου του 1986 στο παιχνίδι με τον Πανσερραικό. Οι βυσσινί ηττήθηκαν 3-2, όμως ο Καραπιάλης άνοιξε τεφτέρι με τα αντίπαλα δίκτυα! Ο Καραπιάλης στην πρώτη του σεζόν στην ΑΕΛ θα λάβει μέρος σε 19 ματς και αυτό ήταν το μοναδικό γκολ που πέτυχε.


Η εκ νέου έλευση του Γιάτσεκ Γκμοχ στη Λάρισα το 1986, καθιερώνει τον Καραπιάλη στο αρχικό σχήμα της ομάδας, πίσω απ΄τα δύο σέντερ φορ. Ο Καραπιάλης θα συμπληρώσει 16 συμμετοχές και ένα γκολ, όμως το θαύμα θα ερχόταν την αμέσως επόμενη σεζόν! 

Η ΑΕΛ κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδας τη σεζόν 1987-1988 και ο Καραπιάλης ήταν ο απόλυτος σταρ της ομάδας, συμμετέχοντας σε 30 παιχνίδια. Ο 23χρονος τότε μέσος πέτυχε και ένα απ’ τα πιο όμορφα γκολ που έχουν επιτευχθεί σε ελληνικό γήπεδο, με αντίπαλο τον Πανσερραικό την 1η Νοεμβρίου του 1987. 


Η ΑΕΛ είχε ζήσει το όνειρο της όμως τα επόμενα χρόνια δεν είναι ρόδινα. Τα οικονομικά προβλήματα ωθούν τη διοίκηση της ΑΕΛ να επενδύσει στο ανθρώπινο δυναμικό της, πουλώντας τα μεγαλύτερα αστέρια της. Απ’ τη στρατηγική αυτή δεν ξέφυγε ούτε ο Καραπιάλης, παρά τη διάθεση του να μείνει στο σύλλογο στον οποίο τον ανέδειξε (μάλιστα είχε απειληθεί πως αν δεν δεχτεί τους όρους της μεταγραφής, θα του «κρεμούσαν» το δελτίο). Το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού ήταν κάτι παραπάνω από ένθερμο, μάλιστα οι δύο πλευρές (Βαρδινογιάννης – Καραπιάλης) είχαν προχωρήσει σε ραντεβού στην Αθήνα. Όνειρο του Καραπιάλη ήταν ν’ αγωνιστεί στον Ολυμπιακό, παρά τα διοικητικά προβλήματα που τον ταλαιπωρούσαν. Την τελευταία μέρα των καλοκαιρινών μεταγραφών του 1991, ο Πέτρος Μίχος και ο Γιώργος Μπανασάκης πείθουν τον Καραπιάλη να ταξιδέψει στον Πειραιά, για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο! Μια θρυλική εποχή ξεκινούσε...











ΠΟΛΛΟΙ ΟΠΑΔΟΙ  ΤΗΣ ΑΕΛ   ΔΕΝ  ΤΟΥ  ΣΥΓΧΩΡΕΣΑΝ   ΠΟΤΕ  .,ΟΧΙ  ΓΙΑΤΙ  ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΑΕΛ  ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ  ΓΙΑΤΙ  ΠΗΓΕ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ  ΠΟΥ  ΕΙΝΑΙ  ΑΠΟ  ΤΙΣ ΠΙΟ  ΜΙΣΗΤΕΣ ΣΤΗΝ  ΛΑΡΙΣΑ !!
ΛΕΝΕ ΟΤΙ  ΤΕΤΟΙΟΙ  ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ .!!ΠΑΙΚΤΕΣ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ  ΑΝΟΙΓΟΤΝ  ΤΑ ΦΤΕΡΑ  ΤΟΥΣ  ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ  ΙΣΩΣ ΝΑ  ΕΧΟΥΝ  ΔΙΚΑΙΟ  ΟΜΩΣ Ο  ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΣ ΠΗΓΕ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ  ΕΙΝΑΙ  ΝΤΡΟΠΗ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  !!!
ΕΓΩ...ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ  ΤΟΤΕ  ΕΝΟΙΩΣΑ  ΚΑΤ΄ΑΡΧΑΣ ΟΡΓΗ , ΕΠΕΙΤΑ ΜΕΓΑΛΗ  ΛΥΠΗ  ΚΑΙ  ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ  ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ  ΠΗΓΕ  ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ  ΝΑ  ΑΠΟΦΕΥΓΩ ΝΑ  ΒΛΕΠΩ  ΑΓΩΝΕΣ  ΜΕ ΤΗΝ  ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ   ΘΡΗΝΟΥ !!ΓΙΑΤΙ  ΕΝΟΙΩΘΑ ΠΟΛΥ  ΑΣΧΗΜΑ  ΝΑ  ΒΛΕΠΩ ΤΟΥΣ ΓΑΥΡΟΥΣ ΝΑ  ΤΟΝ ....ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ !!! ..ΝΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ  ΤΙΣ  ΜΑΓΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΓΚΟΛ  ΤΟΥ !!!
ΦΥΣΙΚΑ   ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΜΙΑ  ΖΥΓΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ  ΜΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΟΥ  ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΣΤΗΝ  ΑΕΛ   , ΚΑΙ  ΣΤΗΝ  ΑΛΛΗ  ΜΕΡΙΑ ΤΗΝ  ΦΥΓΗ ΤΟΥ .. .
ΚΡΑΤΗΣΑ ΤΙΣ  ΜΑΓΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ  ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΕΔΩ .!!
ΠΟΕ ΑΠΟ ΜΕΝΑ  ΕΙΝΑΙ  ΣΥΓΧΩΕΜΕΝΟΣ  ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ  ΠΑΝΤΑ !!
ΓΙΑΤΙ  ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ  Ο  ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ   ΕΝΑ  ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ  ΠΑΙΔΙ !!!
ΟΣΟ ΦΟΡΕΣΕ ΤΗΝ  ΒΥΣΣΙΝΙ  ΦΑΝΕΛΑ  ΤΗΝ  ΤΙΜΗΣΕ  !!
ΚΑΙ  ΦΥΣΙΚΑ  ΤΟΝ  ΤΙΜΩ ΚΑΙ  ΕΓΩ !!!
ΚΑΙ  ΤΟ  ΛΙΓΟΤΕΡΟ  ΠΟΥ  ΜΠΟΡΩ ΝΑ  ΚΑΝΩ   ΕΙΝΑΙ  ΑΥΤΟ  ΤΟ  ΜΙΚΡΟ  ΑΦΙΕΡΩΜΑ!!!
                                                                                                                 kostas veros