Σάββατο, Δεκεμβρίου 31, 2016

welcome to AEL !!!

  1. Heri ya mwaka mpya !!!
    bonne année !!!
    Feliz año nuevon!!!
    laimīgu Jauno gadu
    καλή χρονιά !!!

Τζέιμς Ευμορφίδης ΑΡΕΣΕ ΣΤΟΝ ΣΑΚΗ!!!



Τον Τζέιμς Ευμορφίδη δοκίμασε ο Σάκης Τσιώλης στο φιλικό δίτερμα της ΑΕΛ με την ομάδα της Κ20, με τον νεαρό Ελληνολλανδό να αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις στον Σάκη Τσιώλη!!!

Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός ανήκει στην Άλκμααρ
αγωνίστηκε στο φιλικό του Σαββάτου (31/12) με την ομάδα Νέων ώστε να έχει αντιπάλους τους μεγάλους της ΑΕΛ και δεν είναι απίθανο να υπογράψει αφού άφησε άριστες εντυπώσεις στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας.

Ο Τζέιμς γεννήθηκε στις 18/1/1996. Η πρώτη του επαφή με το ποδόσφαιρο έγινε στα 4. Πρώτη του ομάδα ήταν η Ένωση Ερυθραίας. Πρώτος του προπονητής ο Μίλτος Καρατζάς, που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην ανακάλυψη παιδιών με ταλέντο στο ποδόσφαιρο. Ο Τζέιμς, σε ηλικία 8 ετών, εντάχθηκε στις Ακαδημίες του Αγιαξ. Τον επέλεξαν ανάμεσα σε 1.000 άλλα παιδιά που ήθελαν να μπουν στην περίφημη σχολή ποδοσφαίρου του συλλόγου.
030915-154308-0071
Από εκεί και πέρα, το ταξίδι του με μια μπάλα στα πόδια είχε πολλούς σταθμούς. Την επόμενη χρονιά, για μία σεζόν, έπαιξε στο παιδικό της Ρεάλ Μαδρίτης. Και μετά, σε ένα φευγαλέο πέρασμα της οικογένειάς του από την Ελλάδα, έπαιξε μπάλα με την ΑΕΚ αλλά και με την παιδική ομάδα που έφτιαξε ο πατέρας του, την Cocomat (από το όνομα της εταιρείας του).
Κατόπιν ενδιαφέρθηκε η Μπαρτσελόνα και εισχώρησε το 2008 στη θρυλική ακαδημία της τη La Masia. όπου παρέμεινε ως τον Αύγουστο του 2011. Στη συνέχεια εντάχθηκε στον Άγιαξ απ’ όπου είχε ξεκινήσει ουσιαστικά την ευρωπαϊκή του πορεία.


Ο James Ευμορφίδης «Προσωπικά»
Tον 16χρονο James Ευμορφίδη, ένα μεγάλο ταλέντο στο χώρο του ποδοσφαίρου που έχει περάσει από τις παιδικές ομάδες των κορυφαίων ποδοσφαιρικών σωματείων της Ευρώπης, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα, και σήμερα αγωνίζεται με τη φανέλα της πρωταθλήτριας Ολλανδίας, τον Αγιαξ, συναντά η εκπομπή «προσωπικά» στο Άμστερνταμ.
Παρά το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε σε μικρή ηλικία αγωνίζεται να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Μιλά με πάθος για τη μπάλα, για την επιθυμία του να μορφωθεί ώστε να μην τον αποκαλούν, όπως χαρακτηριστικά λέει,”χαζό ποδοσφαιριστή”, για όσα του λείπουν από την Ελλάδα αλλά και για τον τρόπο που τον αντιμετωπίζουν τον τελευταίο καιρό στο Άμστερνταμ, λόγω της ελληνικής καταγωγής του.
Ο πατέρας του, (ένας επιτυχημένος έλληνας επιχειρηματίας που έχει καταφέρει να εξαπλώσει την εταιρεία COCOMAT σε όλο τον κόσμο) λάτρης της αθλητικής ζωής, έχει περάσει και στα τέσσερα παιδιά του την αγάπη του για τον αθλητισμό. Όνειρο ζωής για τον ίδιο είναι, όχι μόνο ο γιος του να κάνει διεθνή καριέρα αλλά κυρίως λόγω των προβλημάτων υγείας που έχει περάσει αλλά και μέσω των εμπειριών που προσπαθεί να του προσφέρει, να τον δει να βοηθάει άλλα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.
Ο προπονητής του James, Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος στο παρελθόν είχε αγωνιστεί με τη φανέλα του Άγιαξ, είναι ο πρώτος έλληνας που βρίσκεται στο προπονητικό τιμ της Ολλανδικής ομάδας. Μιλά για το λαμπρό μέλλον του James, μας εξηγεί πόσο διαφορετικά αντιμετωπίζουν στην ακαδημία ποδοσφαίρου τα παιδιά, αφού κύριο μέλημά τους δεν είναι απλώς να βγάλουν καλούς ποδοσφαιριστές αλλά ανθρώπους με παιδεία και αγάπη για τον αθλητισμό.
Μια φιλοσοφία που δυστυχώς για εμάς βρίσκεται πολύ μακριά από την ελληνική πραγματικότητα.
Επίσης, μας συστήνει ένα ακόμη ταλέντο, τον Τζόε Παπαμελοδιά, κυπριακής καταγωγής, ο οποίος θα είναι όπως πιστεύει ένα από τα μεγάλα ονόματα που σύντομα θα κυριαρχούν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.



ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ Η ..ΑΕΛ!!!


  • Οι 15 μεταγραφές στη Super League
Adtech Ad
Η χειμερινή μεταγραφική περίοδος είναι σε εξέλιξη και το Sport24.gr παρουσιάζει όλες τις κινήσεις ενίσχυσης που έχουν κάνει έως σήμερα οι ομάδες της Super League. "Πρωταθλήτρια" η ΑΕΛ.                                

 

Οι ομάδες της Super League, και ενώ φεύγει το 2016, έχουν αποκτήσει 15 ποδοσφαιριστές στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Επτά από τις 16 είναι αυτές που έχουν προχωρήσει επισήμως σε ενίσχυση. Η αναφορά σε ΑΕΚ, ΑΕΛ, Αστέρα Τρίπολης, Ατρόμητο, Βέροια, Παναθηναϊκό και Πλατανιά.
"Πρωταθλήτρια" μεταγραφών αναδεικνύεται ως τώρα η ΑΕΛ, η οποία έχει αποκτήσει ήδη πέντε παίκτες και θα πάρει και άλλους. Από δύο κινήσεις έχουν κάνει ΑΕΚ, Αστέρας, Ατρόμητος και Πλατανιάς, ενώ μία ο Παναθηναϊκός και η Βέροια. Είναι δεδομένο ότι μέσα στον Ιανουάριο θα προκύψουν αρκετές μεταγραφές ακόμα.
Για παράδειγμα, είναι σίγουρο ότι θα εντάξουν παίκτες στο δυναμικό τους οι Ηρακλής, Κέρκυρα, Λεβαδειακός, Παναιτωλικός, Πανιώνιος και ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός ψάχνεται, η Ξάνθη έκλεισε αλλά δεν έχει ανακοινώσει τον Παπαστεριανό, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα βλέπει πώς κινείται η αγορά, δεν "καίγεται", δίχως αυτό όμως να σημαίνει κιόλας ότι δεν θα του προκύψει μεταγραφή.
Ακόμα και οι ομάδες που έχουν ήδη προσθέσει νέους ποδοσφαιριστές στα ρόστερ τους, θα συνεχίσουν να το κάνουν. Σημειώνεται ότι υπάρχουν "στρατόπεδα" που έχουν πάρει παίκτες, απλά ακόμη δεν τους έχουν ανακοινώσει. Το Sport24.gr παρουσιάζει συγκεντρωτικά τις 15 μεταγραφές που έχουν πραγματοποιηθεί από τις επτά ομάδες της κατηγορίας:

ΑΕΚ

Όγκνιεν Βράνιες (Τομ Τομσκ) 27 / στόπερ / Βοσνία - Ερζεγοβίνη

Άστριτ Αϊντάρεβιτς (Έρεμπρο) 26 / μεσοεπιθετικός / Σουηδία

ΑΕΛ

Γιάνις Ικάουνιεκς (Μετς) 21 / επιθετικός / Λετονία
Στεβέν Τικό (Τοντέλα) 29 / στόπερ / Γαλλία

Πάμπλο Γκαγιέγο (Λεαλτάδ) 23 / μεσοεπιθετικός / Ισπανία
Κώστας Θεοδωρόπουλος (Πανιώνιος) 26 / τερματοφύλακας / Ελλάδα

Λελογκονόλο Μασαλέσα (Ορλάντο Πάιρατς) 24 / αμυντικός χαφ / Νότια Αφρική

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Γεβγκέν Σελίν (Ντινάμο Κιέβου) 28 / στόπερ / Ουκρανία

Μιχάλης Μανιάς (Βέστερλο) 26 / επιθετικός / Ελλάδα

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Βαγγέλης Πλατέλλας (ΑΕΚ) 28 / ακραίος επιθετικός / Ελλάδα

Παύλος Κυριακίδης (Ηρακλής) 25 / μεσοαμυντικός/ Ελλάδα

ΒΕΡΟΙΑ

Χαλιφά Σουλέ (Μπεζιέ) 26 / μέσος / Κομόρες

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δημήτρης Κουρμπέλης (Αστέρας Τρίπολης) 23 / μεσοαμυντικός / Ελλάδα

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Μικαλάι Σίγκνεβιτς (ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ) 24 / επιθετικός / Λευκορωσία

Ρενάτ Μοτσουλιάκ (Ντινάμο Κιέβου) / 18 / μέσος / Ουκρανία
* Μετά το ονοματεπώνυμο του ποδοσφαιριστή, σε παρένθεση είναι η προηγούμενη ομάδα του και εν συνεχεία εμφανίζονται ηλικία, θέση και εθνικότητα