Παρασκευή, Δεκεμβρίου 16, 2016

.Γκαγιέγο "Έρχομαι στην ΑΕΛ, μια ιστορική ομάδα

Ο Πάμπλο Γκαγιέγο μιλά στο Sport24.gr για τη μεταγραφή του στην ΑΕΛ και υπόσχεται να δώσει τα πάντα για την ομάδα της Λάρισας. Στην Αθήνα το βράδυ ο Ισπανός, βλέπει από κοντά το ματς με τον Παναθηναϊκό. (video

Αρχικά, υπήρχαν δημοσιεύματα ότι ο 23χρονος Ισπανός επιθετικός της Λεαλτάδ - ομάδα τις τρίτης ισπανικής κατηγορίας - έρχεται στην Ελλάδα για την ΑΕΛ.
Αυτά τα επιβεβαίωσε ο Πάμπλο Γκαγιέγο με δηλώσεις του στο Sport24.gr: "Είμαι πολύ χαρούμενος που έρχομαι στην Ελλάδα. Γνωρίζω ότι έρχομαι σε μια από τις πιο ιστορικές ομάδες στην Ελλάδα. Γνωρίζω την ιστορία της ΑΕΛ και τι σημαίνει για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Εξάλλου ένας πρώην συμπαίκτης μου και συμπατριώτης μου έχει φορέσει τη φανέλα της ομάδας. Ο Χόρχε Πίνα μου έχει πει τα καλύτερα για την πόλη και για την ομάδα. Κυρίως για τους φανατικούς οπαδούς που έχει η ΑΕΛ.
Στο ελληνικό πρωτάθλημα, επίσης, αγωνίζονται πολλοί Ισπανοί. Στον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, τον ΠΑΣ Γιάννινα. Δεν θα υποσχεθώ γκολ στον κόσμο της Λάρισας, το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι να δώσω τα πάντα για να πετύχει τους στόχους της, η νέα μου ομάδα".
Ο Πάμπλο Γκαγιέγο φθάνει την Παρασκευή το βράδυ στην Αθήνα και θα μεταβεί στη Λάρισα, παρακολουθώντας από κοντά την αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον Παναθηναϊκό, την Κυριακή 18 Δεκέμβρη στις 19:30.


Pablo Gállego 4 videos




Γιάνις Ικάουνιεκς





Ένα εκ των φερόμενων αποκτημάτων της ΑΕΛ μας για την χειμερινή περίοδο είναι ο Γιάνις Ικάουνιεκς (Janis Ikaunieks)

Ποιος είναι ο Γιάνις Ικάουνιεκς λοιπόν?

Πρόκειται για ένα από τα ταλέντα που έβγαλε το Λετονικό πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια με πορεία στα γήπεδα της χώρας του αλλά και της Γαλλίας με την ομάδα της Μέτς.


Ο Ikaunieks ξεκίνησε λοιπόν από την νέων της Liepajas Metalurgs όπου βρήκε 11 φορές δίχτυα σε 20 ματς με συνέπεια το 2013 να συμπεριληφθεί στην ανδρική ομάδα . Εκεί βρήκε 3 φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα σε 19 ματς. 

Το μέλλον της ομάδας του όμως δεν ήταν το αναμενόμενο με συνέπεια να διαλυθεί και τους ποδοσφαιριστές της Metalurgs Liepaja να μένουν στην αβεβαιότητα (μαζί και ο Γιάνις) ως που λίγο αργότερα (Μάρτιο 2014) ιδρύθηκε η FK Liepaja.

Παίχτης της FK Liepaja γίνεται και ο Janis Ikaunieks όπου βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα 23 φορές σε 32 τέρματα χρήζοντας τον 2ον σκόρερ πίσω από τον 1ο σκόρερ της Σκόντο Ρίγα, τον Vladislavs Gutkovskis. 

Ο Γιάνις μάλιστα τον Μάϊο του 2014 βγήκε παίχτης του μήνα ενώ στις 11 Ιούνη του 2014 πέτυχε 4 γκολ στο ευρύ 7-0 της ομάδας του κόντρα στην FC Jurmala. Ακολούθησε μία δίκη στις 3 Αυγούστου του 2014 κόντρα στην Πρωταθλήτρια της Κροατίας, Ντινάμο Ζάγκρεμπ όπου προσπάθησε να τον αποσπάσει ελεύθερο ενώ τον Σεπτέμβριο του 2014 βγαίνει πάλι παίχτης του μήνα.

Εκεί κάπου έρχονται οι πρώτες σειρήνες μεγάλων Ευρωπαϊκών Συλλόγων όπως  του Άγιαξ, της Στουτγγάρδης, της Ουντινέζε αλλά και της Μέτς...

Τον μήνα Δεκέμβριο βγήκε πάλι παίχτης του μήνα και συνάμα παίχτης  της σεζόν στον πρωτάθλημα της Λετονίας.

Το 2015 αποχαιρετάει το πρωτάθλημα της χώρας του (Λετονία) για να κάνει το μεγαλύτερο άλμα στην καριέρα του (Μέτς). Έτσι ο Janis θα φορέσει τα βυσσινί για λογαριασμό της Γαλλικής Μέτς με το χρηματικό ποσό ποτέ να μην δημοσιεύεται...

Το ντεμπούτο του Janis στην Μέτς έγινε στις 20 Ιανουαρίου του 2015 κόντρα στην Avranches ομάδα 3ης κατηγορίας της Γαλλίας!!!

Τέλος ν αναφέρουμε πως ο Janis Ikaunieks ήταν διεθνής τόσο με την Λετονία Under 18, Under 19, Under 21 όπως και με την ανδρών... Το ντεμπούτο του στην ομάδα των ανδρών έκανε στις 13 Οκτωβρίου του 2014 κόντρα στην Τουρκία, στο ισόπαλο 1-1. Μάλιστα το ντεμπούτο του Ικάουνιεκς στην ανδρών ήταν και ένα ρεκόρ όσο αφορά την ηλικία (πιο νέος που έκανε ντεμπούτο στην Εθνική Λετονίας). Σύμφωνα πάντα με την επίσημη της Λετονίας το ρεκόρ το διακατείχε ένας άλλος γνώριμος μας (από το πέρασμα του στον Εργοτέλη), ο Μάρις Βερπακόφσκις