Σάββατο, Σεπτεμβρίου 10, 2016

,Αναστασιάδης: "Αισιοδοξία για το μέλλον"






KOSTASVEROS  PICS

..ΔΙΑΠΛΟΚΗ «ΒΡΩΜΑΕΙ» Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΗ



  • πηγή: Intime
    Έχει πολύ περισσότερους οπαδούς ο Άρης απ' όσους νομίζουν κάποιοι. Δεν είναι απλά η δημοφιλέστερη ομάδα μετά από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Έχει μπούγιο μεγάλο η αρειανάρα, κόσμο που δεν βλέπει τίποτα άλλο παρά πότε, γαμώ το στανιό μας, θα πάμε στην Α' εθνική. Στο πρωτάθλημα της σούπερ ληγκ.
    Όμορφο κορίτσι η αδελφή του Καρυπίδη, ο ίδιος είναι ένας έντιμος και πεντακάθαρος επιχειρηματίας, όμως η αριστερή κυβέρνηση της κάθαρσης και της εξυγίανσης κλείνει τα μάτια σε κάποια πραγματάκια, τα οποία αν... φωτιστούν στο μέλλον θα κοστίσουν στην ΠΑΕ Άρης. Θα τα βρει παλούκια μπροστά της.
    Λέει κάθε μέρα τα παραμυθάκια του, ένα κάρο ατελείωτα σαλιαρίσματα υπέρ της νομιμότητας ο ασυμβίβαστος Κοντονής Σταύρος, όμως οι παρασκηνιακές «παρεμβάσεις» του υπέρ της διευκόλυνσης της επιστροφής του Άρεως στο μεγάλο πρωτάθλημα δεν έχουν σχέση με την μπαλκονάτη κυβερνητική παπαρολογία.
    Σύμφωνοι, όλοι οι προηγούμενοι υφυπουργοί αθλητισμού έκαναν τα στραβά μάτια, και μαζί πολιτικό παιχνίδι με την οπαδική πελατεία των μεγάλων ομάδων. Ο Κοντονής Σταύρος στην περίπτωση του Άρεως παίζει σπαθί; Να γελάσω.



    .. χοντρομαλακία περί «ισπανικού μοντέλου» στην Ελλάδα.

    ΣΤΟ ΚΟΓΚΟΛΕΖΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΣΤΑΘΕΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ

    πηγή: Intime
    Κάποιες ημέρες τώρα παίζει πρώτο τραπέζι πίστα αυτή η χοντρομαλακία περί «ισπανικού μοντέλου» στην Ελλάδα. Να εφαρμοστεί, δηλαδή, στο δικό μας πρωτάθλημα ο τρόπος που λειτουργεί η διαιτησία στο ισπανικό πρωτάθλημα.
    Να ξέρουμε τι λέμε. Οι Ισπανοί είναι οι πρώτοι στη γη που άρχισαν να χρησιμοποιούν μαφιόζικες μεθόδους στην διαιτησία. Πρώτα αυτός και μετά οι Ιταλοί, που γέννησαν κόζα νόστρα και μαφία και ομερτά.
    Δεύτερον. Ακόμα και σήμερα οι Ισπανοί έχουν τις περισσότερες άκρες στο κεφάλαιο διαιτησία τόσο στην FIFA, όσο και στην UEFA.
    Τρίτον, η Ισπανία παρουσιάζει ένα από τα δύο μεγαλύτερα σε μπίζνες και διεθνή προβολή πρωταθλήματα στον κόσμο. Κι αυτό δεν το κατάφερε λόγω... διαιτησίας. Σημασία, κύριοι μαλάκες, είναι ποιό ποδόσφαιρο έχεις, όχι πόσο επηρεάζει το πρωτάθλημά σου η κωλοδιαιτησία.
    Ας φτιάξουν πρώτα το ποδόσφαιρο οι εκάστοτε Κοντονήδες και οι ΠΑΕάρχες και μετά να συζητήσουμε για το ποιό...μοντέλο διαιτησίας να εφαρμόσουν. Μια τελική κουβέντα. Η διαιτησία δεν μολύνει το πρωτάθλημα. Το ποδόσφαιρο, δηλαδή οι ΠΑΕ διαφθείρουν τη διαιτησία. Σ' ένα υγιές ποδόσφαιρο δεν μπορεί παρά να ακολουθήσει η διαιτησία. Δύσκολο να το αντιληφθούν κάποιοι, όμως αυτή είναι η αλήθεια.
    Όταν είσαι ποδοσφαιρικά βρώμικος, όταν θες ως ποδόσφαιρο να κινείσαι στο παρασκήνιο, τότε την πάντα ανίσχυρη διαιτησία θα την φέρεις στην εγκληματική σου κουλτούρα. Και θα το παίζεις αδικημένος διαμαρτυρόμενος.
    Τι να σου κάνει το...ισπανικό μοντέλο, όταν είσαι απατεώνας. Συνεχίζεις κανονικά στο κογκολέζικο μοντέλο. Καις ζωντανούς στο καζάνι όπως οι ανθρωποφάγοι διαιτητές και αρχιδιαιτητές, που είναι δικά σου γεννήματα. Όσο είσαι απατεώνας ως ποδόσφαιρο, τόσο θα έχεις γιουσουφάκι την φουκαριάρα διαιτησία.

    ...Βλέπεις αγώνα ελληνικού πρωταθλήματος και νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε κηδεία.


  • ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΘΕΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ

    πηγή: Intime
    Πρωτάθλημα της ήττας είναι το ελληνικό. Οι περισσότερες ομάδες βγαίνουν στο γήπεδο για να μη χάσουν. Όχι να ορμήξουν στον αντίπαλο, όπως περιμένει ο υγιής ποδοσφαιρόφιλος. Ακόμα και ομάδες «κορυφής», κάποιες που δήθεν κτυπάνε πρωτάθλημα, παίζουν αμυντικά, κομπλεξικά, επιφυλακτικά. Και με την ευλογία της νοσηρής και μίζερης εξέδρας. Επειδή στην Ελλάδα ο κόσμος δεν αγαπάει τόσο το ποδόσφαιρο, όσο τη νίκη. Η ομαδούλα μας να κερδίσει, μακάρι να μη φάμε γκολ, ας σφυρίξει λήξη και ένα τέταρτο νωρίτερα η κουφάλα ο διαιτητής, αρκεί να φύγουμε με τη νίκη, αρκεί να μη χάσουμε.
    Τι να κάνουμε. Ελλάδα είμαστε. Βλέπεις αγώνα ελληνικού πρωταθλήματος και νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε κηδεία. Μπανίζεις φάσεις από ξένα πρωταθλήματα και παθαίνεις. Φωτιά και τσεκούρι. Φάσεις, σουτ, ένταση, δύναμη, ταχύτητα, ρυθμός.
    Είμαστε η νύχτα με τη μέρα. Αρχίζει σήμερα το πρωτάθλημα, που στην πραγματικότητα δεν είναι πρωτάθλημα. Γιατί λείπει ο ανταγωνισμός. Και περισσεύει η χολερικου τύπου γκρίνια. Η πέραν από κάθε επιτρεπτό όριο δυσφήμιση από τις ίδιες τις ΠΑΕ. Έχουν δίκαιο θα μου πεις, υπάρχει πουστιά. Κι εγώ θα σου πω ότι έτσι δεν μπαίνουν πελάτες στο μαγαζί.
    Μη ξεφύγουμε από την κουβέντα μας. Το γήπεδο θέλει κόντρα. Δεν πας να δεις μπάλα όπως στη ροκ συναυλία, να φτιαχτείς με τον πρεζάκια τραγουδιστή, όπως στο θέατρο να θαυμάσεις παράσταση και ερμηνεία ηθοποιών. Το οξυγόνο στο γήπεδο ακόμα και στο πιο καλλιτεχνικό, το πιο αρτίστικο ποδόσφαιρο, είναι η αντιπαλότητα. Ε, δες τα ματσάκια στο πρόγραμμα κάθε αγωνιστικής στο ντόπιο πρωτάθλημα και θα συμφωνήσεις ότι πρόκειται για αντιπρωτάθλημα

    ..ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    Με τρία ματσάκια αρχίζει απόψε το πρωτάθλημα. Ένα ακόμα πρωτάθλημα που θα μας βοηθήσει να βγάλουμε προς τα έξω, να μην τα κρατάμε μέσα μας, αυτά που έχουμε ανάγκη να ξεράσουμε. Να ρίξουμε τα μπινελίκια μας στους αντιπάλους, στους διαιτητές. Αυτή είναι η μεγάλη και η ουσιαστική προσφορά του πρωταθλήματος ειδικά στην Ελλάδα.
    Ασχολούμεθα μ' ένα κωλοπρωτάθλημα για να ξεχαρμανιάσουμε από τα αρρωστημένα μας εσώψυχα.Τι άλλο;
    Κανονικά αυτός που αγαπάει το ποδόσφαιρο δεν πάει γήπεδο, δεν ασχολείται με το αντικείμενο. Όπως άλλος δεν είναι μαλάκας να πάει σινεμά με τη σιγουράτζα ότι θα δει μάπα έργο. Στην Ελλάδα το μόνο που μας καίει είναι η ομαδάρα μας. Να κερδάει. Να παίρνει το πρωτάθλημα. Διαφορετικά υπάρχει πουστιά. Διαιτησία πιασμένη.
    Ύστερα είναι και οι φουκαράδες οι παράγοντες. Οι παράγοντες που τους λένε έτσι διότι...παράγουν έργο. Οι προεδράρες, που δεν αφήνουμε το ματς στην τύχη του. Κάτι να κάνουμε, να επέμβουμε, όσο γίνεται αποτελεσματικά, πριν την ημέρα του αγώνα.Πώς θα την φέρουμε στον άλλον, στον αντίπαλο. Πονηρά. Βρώμικα. Να μην κριθεί το αποτέλεσμα μονάχα στο γήπεδο.
    «Θεσμός» στο ελληνικό πρωτάθλημα η αμαρτία. Πράγματι, το ποδόσφαιρο δεν παίζεται καθαρά, στα ίσα, διότι οι πρόεδροι εδώ και 50 χρόνια, κι ακόμα ενωρίτερα, θέλοντας και μη είχανε μπει στο κόλπο. Και να θέλανε να αγιάσουν, δεν μπορούσαν. Όταν ξέρανε πως «δούλευε» ο αντίπαλος, πως οι ίδιοι να μείνουν έξω από το χορό.

    .Αμφίβολος ο Βαρέλα

    Στην τελική ευθεία η ΑΕΛ ενόψει της πρεμιέρας της στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ με τον Νίκολας Βαρέλα να είναι το μοναδικό ερωτηματικό για τον Άγγελο Αναστασιάδη ενόψει του αγώνα κόντρα στον Ηρακλή.
    Ο Ουρουγουανός κατά την χθεσινή προπόνηση αισθάνθηκε ενοχλήσεις στη γάμπα και θα δοκιμάσει σήμερα το απόγευμα στην προπόνηση που θα πραγματοποιηθεί στο AEL FC ARENA να μπει σε ρυθμούς ομάδας.
    Παράλληλα σε φουλ ρυθμούς προπονήθηκε ο «Όμηρος» που θέτει εαυτόν στην διάθεση του Μακεδόνα τεχνικού μαζί με τους Κουτσιανικούλη, Ποτουρίδη και Ντοντό που έως τώρα έχουν καταφέρει να βρεθούν σε ικανοποιητικό επίπεδο φυσικής κατάστασης και δεν αποκλείεται, κάποιος ή κάποιοι εξ’ αυτών, να μπουν στην αποστολή για τον αγώνα με τον Ηρακλή.
    Πάντως εκτός του αμφίβολου Βαρέλα που σήμερα θα βγουν πιο σωστά συμπεράσματα για το αν θα βρεθεί σε φουλ αγωνιστική κατάσταση, θα λείπει σίγουρα ο Δημήτρης Σουλιώτης που δεν έχει επανέλθει ακόμη από τον τραυματισμό του, ενώ οι νεαροί Χοτζάλι, Καρατάσιος και Μασούρας που προπονούνται με την αντρική ομάδα θα αγωνιστούν σε 5 περίπου ώρες με την Κ20 σήμερα.

    : Το " καθαρόαιμο ...΄Ατι ειναι ετοιμο να καλπασει!!

    Η μεγάλη επιστροφή, η προσδοκίες, αλλά και το… βάσανο της διχόνοιας για την ΑΕΛ που ψάχνει νέα μεγαλεία, εκεί που ανήκει, στην ελίτ






    Η ώρα μίας ακόμα επιστροφής, ήρθε. Η ΑΕΛ είναι εκεί που ανήκει, στα μεγάλα σαλόνια και στοχεύει στην καθιέρωση, για αρχή και σε νέες επιτυχίες στο - άμεσο αν είναι δυνατόν - μέλλον. Σιγουρα, ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά και πότε ήταν. Οι δυσκολίες αρκετές και αντικειμενικές.
    Μία ομάδα που καλείται να δείξει ότι δεν έχασε το DNA της και θα σταθεί στην κατηγορία… σαν να μην έφυγε ποτέ. Παίκτες υπάρχουν, προπονητής υπάρχει, θέληση υπάρχει, όμως δεν λείπουν και τα προβλήματα. Πέρα από τα… κλασικά που αντιμετωπίζει όποια ομάδα ανεβαίνει και τον ανταγωνισμό που αντιμετωπίζει στο «τοπ» επίπεδο, η ΑΕΛ έχει να χειριστεί και την εσωτερική κόντρα που έχει ξεσπάσει για μία ακόμα φορά. Με τους οπαδούς, με την ερασιτεχνική, με τον Τύπο, με όλους… Μεγάλο «μικρόβιο» που όλες οι πλευρές πρέπει να καταπολεμήσουν για το καλό της ΑΕΛ, καθώς από αυτό, σε μεγάλο βαθμό θα κριθούν τα πάντα μέσα στην χρονιά.
    ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ ΑΝ: Αν μπει στα πλέι οφ. Μπορεί ο κόσμος να έχει απαιτήσεις, γιατί αλλιώς έμαθε την ΑΕΛ, αλλά ακόμα είναι νωρίς και απαιτείται υπομονή. Αν όμως η… φανέλα, μαζί με την δουλειά που γίνεται και τον κόσμο των «βυσινί» κάνουν το θαύμα τους, τότε, ναι, η Λάρισα θα ανοίξει σαμπάνιες.
    ΠΙΚΡΟΣ ΚΑΦΕΣ ΑΝ: Υποβιβασμός. Αντικειμενικά, είναι η μόνη περίπτωση που θα δικαιολογείται η απογοήτευση. Μπορεί οι απαιτήσεις να είναι μεγάλες, όμως όταν απέχεις για χρόνια από τα μεγάλα σαλόνια, απαιτείται χρόνος προσαρμογής. Ειδικά, αν μιλάμε για ένα ρόστερ που το ταλέντο υπερτερεί της εμπειρίας.
    ΗΡΘΑΝ: Τσίμο Ναβάρο, Φατιόν, Γκόλιας, Ντεγκρά, Ντέλετιτς, Γιαννιτσάνης, Ναζλίδης , Αβραάμ, Παπαδόπουλος, Φάρκας, Κόντορ, Ντόντο, Ποτουρίδης
    ΕΦΥΓΑΝ: Νικολακάκης, Κομεσίδης, Μπανούσης , Μπόγιοβιτς, Ναγιάρ , Πάτο, Καμπλιώνης, Χάμος, Βέρτζος, Ζέρης, Γιαννιτσάνης, Κοντοχρήστος
    ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Ντόντο. Η προ-τελευταία μεταγραφή της ΑΕΛ είναι και αυτή που προκαλεί τις μεγαλύτερες προσδοκίες. Πριν από ένα χρόνο «σκότωνε» τον Παναθηναϊκό, με την φανέλα της Καμπάλα, σε μία από τις χειρότερες στιγμές των «πρασίνων» στην Ευρωπαϊκή τους ιστορία. Τώρα, στον κάμπο περιμένουν από τον ταλαντούχο επιθετικό να κάνει την διαφορά και να οδηγήσει και πάλι την ΑΕΛ σε μεγάλες στιγμές και επιτυχίες.
    ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Άγγελος Αναστασιάδης, ένα όνομα και μία - μεγάλη - ιστορία. Με τα καλά, αλλά και τα κακά του. Με την εμπειρία του, αλλά και τις παραξενιές του. Παλιά… καραβάνα, ξέρει τι κάνει, όμως μεγάλο αγκάθι, αποτελεί η σχέση του με τον κόσμο. Μεγάλη μερίδα των οπαδών από την πρώτη στιγμή εξέφρασε την έντονη αντίδρασή της, με το παρελθόν του στον ΠΑΟΚ να είναι η βασική αιτία. Μεγάλο ερωτηματικό, αν με την δουλειά του θα καταφέρει να τους κερδίσει και να φέρει, μαζί με τις επιτυχίες και την ομόνοια στον «οργανισμό» που ονομάζεται ΑΕΛ.
    ΓΗΠΕΔΟ: «AEL FC ARENA». Ένα πραγματικό στολίδι, ένα από τα πιο όμορφα γήπεδα στην Ελλάδα. Μεγάλο όπλο για την Λάρισα, τόσο οι εγκαταστάσεις, όσο και ο κόσμος που το γεμίζει και και δημιουργεί μία μαγική ατμόσφαιρα.
    SITE OMAΔΑΣ: aelfc.gr