Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2016

Το Copa90 για τη διαμαρτυρία στο ΑΕΛ-Αχαρναϊκός! (vid)

Η καθιστική διαμαρτυρία στο ματς της ΑΕΛ με τον Αχαρναϊκό ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα, καθώς έγινε θέμα στο τελευταίο επεισόδιο του World of Football από το Copa90.

ο Copa90 αναφέρεται συχνά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτή τη φορά, το έκανε για την πρωτοβουλία της διοίκησης της ΑΕΛ στο ματς με τον Αχαρναϊκό. Οι παίκτες και των δύο ομάδων με τη σέντρα πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία για τους πρόσφυγες, με το γεγονός να μην περνάει απαρατήρητο.

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΚΗ ΤΣΩΛΗ !!!









Χίλια Χείλια» από 6 μ.μ. έως 8.30 μ.μ.,κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας !!!!


Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016. Σύσσωμη η οικογένεια της «βασίλισσας του κάμπου» γιορτάζει και στέλνει για πολλοστή φορά αέναο το μήνυμα, ότι αυτός ο σύλλογος, αυτή η Ομάδα, είναι ΙΔΕΑ και ανήκει αποκλειστικά στη Λάρισα, στο λαό της και στους απανταχού φίλους της.
Φέτος για πρώτη φορά το Σωματείο και η ΠΑΕ ΑΕΛ συνδιοργανώνουν από κοινού την ετήσια κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους, σε μία εκδήλωση η οποία περιλαμβάνει απονομές τιμητικών διακρίσεων, αλλά και την τελετή παράδοσης-παραλαβής των τριών κορυφαίων τροπαίων.
Το κύπελλο του 1985, το πρωτάθλημα του 1988 και το κύπελλο του 2007, ως βαρύτιμα έπαθλα ανεκτίμητης ιστορικής αξίας, επιστρέφουν στην ΠΑΕ, ώστε να τοποθετηθούν στο αμεσότατο μέλλον στο μουσείο της «βασίλισσας», το οποίο θα εξαγγείλει κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο απερχόμενος πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Αλέξης Κούγιας.
Τάκης Παραφέστας, Γιάννης Γκαλίτσιος, Νίκος Νταμπίζας και Ζήσης Ζιάγκας, θα παραλάβουν τα τρόπαια από τον πρόεδρο του Σωματείου κ. Αντώνη Τσαγκάλη και θα τα παραδώσουν στον κ. Αλέξη Κούγια. Έτσι θα ολοκληρωθεί ο «επαναπατρισμός» των ολόχρυσων επάθλων μετά από τέσσερα περίπου χρόνια περιπετειών και προβλημάτων που ταλάνισαν την ΑΕΛ.
Στο μεταξύ κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο «Χίλια Χείλια» από 6 μ.μ. έως 8.30 μ.μ., με ομόφωνες αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων του Σωματείου και της ΠΑΕ, θα τιμηθούν αθλητές αλλά και κοινωνικές προσωπικότητες που ξεχώρισαν για τις επιτυχίες και το κύρος τους.
Η ΠΑΕ ΑΕΛ θα τιμήσει:
1. Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνάτιο, γιατί από τη μέρα της ενθρόνισής του μέχρι και σήμερα, επέδειξε με όλες τις δομές της τοπικής εκκλησίας, ανεκτίμητο φιλανθρωπικό έργο.
2. Την Ολυμπιονίκη Φανή Χαλκιά, για την κατάκτηση του Χρυσού μεταλλίου και την τεράστια διαδρομή της στο παγκόσμιο στιβικό στερέωμα.
3. Τον αρχαιολόγο κ. Αθανάσιο Τζαφάλια, τον επί δεκαετίας άοκνο αρχισκαπανέα της αποκάλυψης του Αρχαίου Θεάτρου της Λάρισας.
4. Τον αγιογράφο κ. Χρήστο Παπανικολάου για το παγκόσμιο κύρους και κάλλους έργο του.
5. Τον Οράσιο Μοράλες, για την πολυσχιδή και ανεκτίμητη προσφορά του στην ΑΕΛ και στο λαρισινό ποδόσφαιρο.
6. Τον Νίκο Νταμπίζα, γιατί κατά την 6ετή παρουσία του με τη φανέλα της ΑΕΛ, διακρίθηκε για την παροιμιώδη αγωνιστικότητά του, τιμώντας παράλληλα και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.
7. Επίσης τιμητικές διακρίσεις θα απονεμηθούν στους «Χρυσούς χορηγούς» της φετινής αγωνιστικής περιόδου, ΥΦΑΝΤΗΣ ΑΒΕΕ, EXALCO SA και BAYER HELLAS ΑG.
Από την πλευρά της η Ερασιτεχνική ΑΕΛ θα βραβεύσει:
1. Τον προσφάτως αποδημήσαντα Κώστα Σαμαρά, κυπελλούχο πρόεδρο του 1985 και από τους κορυφαίους παράγοντες στην 52χρονη πορεία της ΑΕΛ.
2. Τον επίσης προσφάτως αποδημήσαντα Νίκο Οικονομίδη, τραγουδοποιό της ΑΕΛ και υπόδειγμα φιλάθλου.
3. Τον Κώστα Κατσάρα, για την αφοσίωσή του στην ιδέα της ΑΕΛ και τις υπηρεσίες που πρόσφερε στην ομάδα με διαφορετικές ιδιότητες.
4. Τον Θανάση Κυριλλίδη, προπονητή των τμημάτων υποδομής του Σωματείου, ο οποίος πρόσφατα έλαβε επάξια το πτυχίο προπονητη UEFA A’.
5. Τον μπασκετμπολίστα του συλλόγου Νίκο Τσούτσο, για το παγκόσμιο ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε με την Εθνική μας ομάδα των Ενόπλων.
6. Τον βολεϊμπολίστα Χρήστο Γκιντέρσο για την προεπιλογή του στην Εθνική Παίδων.
7. Την Μαρία Χριστοφορίδου, παίκτρια της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου της ΑΕΛ, ως 1η σκόρερ του περυσινού πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής.
8. Τον Νίκο Μασούρα, για τις επιτυχίες του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου.
Στην εκδήλωση θα δώσουν το «παρών» οι εκπρόσωποι των αρχών, οι βετεράνοι της ΑΕΛ, οι Σύνδεσμοι των Φιλάθλων της, αλλά και όσοι θέλουν να ζήσουν από κοντά αυτές τις όμορφες και ιστορικές στιγμές, παρότι δεν στάλθηκαν ιδιαίτερες προσκλήσεις.

Η Λάρισα θα επανέλθει έτσι και αλλιώς. Το σημαντικό είναι να επανέλθει με όλους μας.


Παρουσιάστηκε επίσημα ο νέος τεχνικός της ΑΕΛ, Σάκης Τσιώλης, από τον Αλέξη Κούγια, με την ευχή των δύο να είναι να παραμείνει στην ομάδα για πολλά χρόνια.
 Μεγαλομέτοχος και τεχνικός μίλησαν για το νέο μεγάλο πλάνο που θα πραγματοποιηθεί στην ΑΕΛ, με βάθος ετών, ώστε να ξαναγίνουν οι "βυσσινί" το πρότυπο της ομάδας της περιφέρειας, όπως τη χρυσή δεκαετία του '80.
Ο Αλέξης Κούγιας φανερά χαρούμενος, αποκάλυψε ότι ο Σάκης Τσιώλης ήταν διαχρονικά ο ευγενής του πόθος ως προπονητής...
Σημαντικά κομμάτια των δηλώσεών του:
"Σήμερα είναι η προτελευταία φορά που θα έχω δημόσια παρουσία για την ΑΕΛ, η τελευταία θα είναι στη γιορτή της πίτας του Σαββάτου. Το άλφα και το ωμέγα θα είναι ο προπονητής της. Εδώ προσωπικά κατάφερα σε ομάδα Β’ Ενικής να φέρω τον καλύτερο προπονητή.
Ενώ την ίδια στιγμή σε πόλη της Ελλάδας περίμενε ένα απλό «ναι» συνέχισε να λειτουργεί με το δικό του πλάνο. Πριν πάρω τις μετοχές της ΑΕΛ προσπάθησα να το κάνω πράξη. Επισκέφτηκα τον κ. Τσιώλη στη Ρόδο, μου είχε πει το όνειρό του, αλλά είχε δώσει το λόγο του στη Κέρκυρα. Αρνήθηκε να παραμείνει στην Κέρκυρα όταν υποβιβάστηκε η ομάδα.
Άρα είναι μια τεράστια παραχώρηση του κ. Τσιώλη, εγώ προσωπικά σαν εγγυητής αυτής της ομάδας, θα κάνουμε τα πάντα για να καταλάβουν όλοι οι Λαρισαίοι, το αφεντικό αυτής της ομάδας ακόμη και αν δεν ανέβουμε, αλλά και αν βγούμε στη Σούπερ Λίγκα, είναι ο Σάκης Τσιώλης, είναι σχέση ζωής.
Η δική μου καταξίωση θα είναι να ακούσω το όνομα του προπονητή μας στο AEL FC ARENA. Από σήμερα και η θέση του ιδιοκτήτη της ΑΕΛ θα είναι με τους απλούς οπαδούς.  Αλλά θα καμαρώνω τους ποδοσφαιριστές μου και όλους και αυτό είναι ένα μάθημα για όλους τους προέδρους.
Η δέσμευση που είχα κάνει την πρώτη μέρα ότι θα τους κάνω όλους υπερήφανους. Πρώτη φορά δεν έβαλε το οικονομικό προπονητής, αλλά άλλα πράγματα. Χαίρομαι τόσο πολύ που ταράχθηκαν τόσο πολύ τα νερά του Ελληνικού ποδοσφαίρου από την πρόσληψη του Σάκη Τσιώλη στην ΑΕΛ.
Τώρα πλέον δεν θα έχω καμία συμμετοχή, μόνο αν μου το ζητήσουν οι συνεργάτες μου αλλά και με τον κ. Τσιώλη. Δεν θα κάνουμε αελόμετρο στον κ. Τσιώλη και είμαι βέβαιος πως κάποιοι θα στεναχωρήθηκαν γι’ αυτή την αναμπουμπούλα που υπήρχε.

Τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα μιλάω με τον κ. Τσιώλη για παίκτες μαζί του και είναι εντελώς διαφορετικό να μιλάς με έναν φίλο και άλλο ότι είναι ο προπονητής μας.
Πήραμε έναν προπονητή που θα μπορούσε να είναι μόνιμος στην Εθνική αλλά και ένας από τους παίκτες που φόρεσαν με επιτυχία την φανέλα της ΑΕΛ. Θα πρέπει λοιπόν να τον βοηθήσουμε και στις δύσκολες στιγμές εμείς θα πρέπει να έχουμε την ωριμότητα και να πούμε και ποιος θα’ ρθει στη θέση του;"
Από την πλευρά του ο Σάκης Τσιώλης απεύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να συσπειρωθούν γύρω από την ομάδα, ώστε να πετύχει τον στόχο της, αλλά και να βοηθήσουν να χτιστεί αγωνιστικά μία νέα μεγάλη ΑΕΛ.
"Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον άνθρωπο που με εμπιστεύτηκε σε αυτόν τον μεγάλο στόχο. Αυτό που έχει τη μεγαλύτερη αξία είναι ότι όταν μίλησε για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Και είπε πως ένας από αυτούς είναι ο Σάκης Τσιώλης. Φυσικά δεν ήταν δύσκολο να έρθω για τον ερχομό μου στην ΑΕΛ.
Θα πρέπει σήμερα να τελειώσουν με τα εξωτερικά θέματα και πρωταγωνιστές θα είναι οι ποδοσφαιριστές. Με την δυναμική που έχει αυτή η ομάδα όλο μπορεί να γίνουν. Η Λάρισα θα επανέλθει έτσι και αλλιώς. Το σημαντικό είναι να επανέλθει με όλους μας.
Αυτά που έρχονται είναι τα σπουδαία και τα μεγάλα. Φυσικά ο στόχος είναι να βγει η ΑΕΛ αλλά να οργανωθεί ξανά σωστά. Αυτή τη στιγμή η ΑΕΛ μπορεί να ταράξει τα νερά ακόμη και των ομάδων που είναι στις πρώτες θέσεις στη Σούπερ Λίγκα. Οι δηλώσεις του κόσμου στο πρόσωπό μου είναι συγκινητικές. Κάθε 15 μέρες θα υπάρχει μια ενημέρωση προς όλους σας. Πάνω απ’ όλα όμως ο στόχος είναι να βγει η ομάδα.
Η ομάδα αφού με το καλό βγει, θα στελεχωθεί και με άλλα άτομα. Για το τώρα, δεν υπήρχε λόγος να αλλάξει κάτι από την πλευρά μου τουλάχιστον. Τα τελευταία 10 χρόνια υπάρχει ένα τιμ, με τον Λάζαρο Κυριλίδη, τον Βαγγέλη Τσιώλη και τον Κοσμά Στράτο. Όλοι μαζί προχωράμε στην παρούσα φάση."

Τσιώλης: «Αυτά που έρχονται είναι τα σπουδαία»

 Πραγματοποιήθηκε σήμερα (25/2) η παρουσίαση του νέου τεχνικού της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Σάκη Τσιώλη.  Σε μία κατάμεστη αίθουσα από δημοσιογράφους παρουσιάστηκε από τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Αλέξη Κούγια που πήρε πρώτος το λόγο, ενώ στη συνέχεια μίλησε ο Καρδιτσιώτης τεχνικός για την επόμενη μέρα της ομάδας. Αρχικά ο κ. Κούγιας τόνισε:  
«Σήμερα είναι η προτελευταία φορά που θα έχω δημόσια παρουσία για την ΑΕΛ, η τελευταία θα είναι στη γιορτή της πίτας του Σαββάτου. Το άλφα και το ωμέγα θα είναι ο προπονητής της. Εδώ προσωπικά κατάφερα σε ομάδα Β’ Ενικής να φέρω τον καλύτερο προπονητή. Ενώ την ίδια στιγμή σε πόλη της Ελλάδας περίμενε ένα απλό «ναι» συνέχισε να λειτουργεί με το δικό του πλάνο. Πριν πάρω τις μετοχές της ΑΕΛ προσπάθησα να το κάνω πράξη. Επισκέφτηκα τον κ. Τσιώλη στη Ρόδο, μου είχε πει το όνειρό του, αλλά είχε δώσει το λόγο του στη Κέρκυρα. Αρνήθηκε να παραμείνει στην Κέρκυρα όταν υποβιβάστηκε η ομάδα. Άρα είναι μια τεράστια παραχώρηση του κ. Τσιώλη, εγώ προσωπικά σαν εγγυητής αυτής της ομάδας, θα κάνουμε τα πάντα για να καταλάβουν όλοι οι Λαρισαίοι, το αφεντικό αυτής της ομάδας ακόμη και αν δεν ανέβουμε, αλλά και αν βγούμε στη Σούπερ Λίγκα, είναι ο Σάκης Τσιώλης, είναι σχέση ζωής.


 Η δική μου καταξίωση θα είναι να ακούσω το όνομα του προπονητή μας στο AEL FC ARENA. Από σήμερα και η θέση του ιδιοκτήτη της ΑΕΛ θα είναι με τους απλούς οπαδούς.  Αλλά θα καμαρώνω τους ποδοσφαιριστές μου και όλους και αυτό είναι ένα μάθημα για όλους τους προέδρους.
Η δέσμευση που είχα κάνει την πρώτη μέρα ότι θα τους κάνω όλους υπερήφανους. Πρώτη φορά δεν έβαλε το οικονομικό προπονητής, αλλά άλλα πράγματα. Χαίρομαι τόσο πολύ που ταράχθηκαν τόσο πολύ τα νερά του Ελληνικού ποδοσφαίρου από την πρόσληψη του Σάκη Τσιώλη στην ΑΕΛ.
Τώρα πλέον δεν θα έχω καμία συμμετοχή, μόνο αν μου το ζητήσουν οι συνεργάτες μου αλλά και με τον κ. Τσιώλη. Δεν θα κάνουμε αελόμετρο στον κ. Τσιώλη και είμαι βέβαιος πως κάποιοι θα στεναχωρήθηκαν γι’ αυτή την αναμπουμπούλα που υπήρχε.
Τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα μιλάω με τον κ. Τσιώλη για παίκτες μαζί του και είναι εντελώς διαφορετικό να μιλάς με έναν φίλο και άλλο ότι είναι ο προπονητής μας.
Πήραμε έναν προπονητή που θα μπορούσε να είναι μόνιμος στην Εθνική αλλά και ένας από τους παίκτες που φόρεσαν με επιτυχία την φανέλα της ΑΕΛ. Θα πρέπει λοιπόν να τον βοηθήσουμε και στις δύσκολες στιγμές εμείς θα πρέπει να έχουμε την ωριμότητα και να πούμε και ποιος θα’ ρθει στη θέση του;

 Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον άνθρωπο που με εμπιστεύτηκε σε αυτόν τον μεγάλο στόχο. Αυτό που έχει τη μεγαλύτερη αξία είναι ότι όταν μίλησε για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Και είπε πως ένας από αυτούς είναι ο Σάκης Τσιώλης. Φυσικά δεν ήταν δύσκολο να έρθω για τον ερχομό μου στην ΑΕΛ. Θα πρέπει σήμερα να τελειώσουν με τα εξωτερικά θέματα και πρωταγωνιστές θα είναι οι ποδοσφαιριστές. Με την δυναμική που έχει αυτή η ομάδα όλο μπορεί να γίνουν. Η Λάρισα θα επανέλθει έτσι και αλλιώς. Το σημαντικό είναι να επανέλθει με όλους μας.
Αυτά που έρχονται είναι τα σπουδαία και τα μεγάλα. Φυσικά ο στόχος είναι να βγει η ΑΕΛ αλλά να οργανωθεί ξανά σωστά. Αυτή τη στιγμή η ΑΕΛ μπορεί να ταράξει τα νερά ακόμη και των ομάδων που είναι στις πρώτες θέσεις στη Σούπερ Λίγκα. Οι δηλώσεις του κόσμου στο πρόσωπό μου είναι συγκινητικές. Κάθε 15 μέρες θα υπάρχει μια ενημέρωση προς όλους σας. Πάνω απ’ όλα όμως ο στόχος είναι να βγει η ομάδα.
Για το τεχνικό τιμ ανέφερε: «Η ομάδα αφού με το καλό βγει, θα στελεχωθεί και με άλλα άτομα. Για το τώρα, δεν υπήρχε λόγος να αλλάξει κάτι από την πλευρά μου τουλάχιστον. Τα τελευταία 10 χρόνια υπάρχει ένα τιμ, με τον Λάζαρο Κυριλίδη, τον Βαγγέλη Τσιώλη και τον Κοσμά Στράτο. Όλοι μαζί προχωράμε στην παρούσα φάση».