Τετάρτη, Οκτωβρίου 05, 2016

.Αλέξης Κούγιας μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ !!!



Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, στην εκπομπή «Μαζί δεν κάνουν και χώρια δεν μπορούν» και τους Χρήστο Κοντό και Μπάμπη Παπάζογλου για το θέμα των χορηγιών στις ομάδες και στη Σούπερ Λίγκα.
Ο πρόεδρος της Λάρισας τόνισε:
«Όχι απλώς έχει δημιουργήσει παρεξηγήσεις, αλλά είναι βεβαιωμένο πια ότι ο κύριος Μελισσανίδης χρησιμοποιεί τον ΟΠΑΠ τόσο για να επηρεάσει τις εκλογές της ΕΠΟ, όσο και τη λειτουργία ενός κυκλώματος ομάδων το οποίο θα διάκειται ευμενώς προς την ΑΕΚ. Δώστε μου μία δικαιολογία για την οποία κάποιος μπορεί να μην σκεφτεί όπως εγώ, γιατί δηλαδή σε αντίθεση με τη Βέροια, τον Λεβαδειακό, την Ξάνθη, τον Παναιτωλικό, τον Πλατανιά, τον ΠΑΣ Γιάννινα, δεν ζήτησε ποτέ από τη Λάρισα ο ΟΠΑΠ να έχει χορηγία στη φανέλα της. Και ρωτάω ποιο είναι το κριτήριο όταν οι άλλες ομάδες έχουν πλεονέκτημα 400.000 στον προϋπολογισμό τους έναντι μίας ομάδας όπως είναι η Λάρισα; Θα σας δώσω ένα άλλο παράδειγμα: Γίνονται εκλογές στην ΕΠΟ. Τι θα πείτε αν διαπιστώσετε την επομένη των εκλογών ότι τα μέλη των Ενώσεων που ψήφισαν και κέρδισαν τις εκλογές και είναι τώρα στην αντιπολίτευση, έχουν επιχορηγηθεί όλες από τον ΟΠΑΠ; Κι αυτές που είναι απέναντι στην αντιπολίτευση τώρα δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ; Η Λάρισα έχει μετρηθεί ότι είναι πέμπτη δύναμη του ελληνικού ποδοσφαίρου μαζί με τον Αρη. Διαφημίζεται με τον ίδιο τρόπο ο ΟΠΑΠ που δίνει 400.000 στον Πλατανιά, α’ αυτήν τη μικρή κωμόπολη των Χανίων ή διαφημίζεται καλύτερα στη Λάρισα;».
Για το θέμα της χορηγίας στη Σούπερ Λίγκα και το ενδεχόμενο να προέρχεται από εταιρεία συμφερόντων παράγοντα του ποδοσφαίρου:
«Η άποψή μου είναι ότι ελεύθερα κάθε εταιρεία μπορεί να κάνει την πρότασή της. Όλοι θα χορηγηθούμε το ίδιο, θα πάρουμε τα ίδια χρήματα. Η πρόταση του Μελισσανίδη είναι 90.000 για κάθε ομάδα. Χέστηκε η φοράδα… Δεν ξέρω ποια θα είναι η πρόταση της ALTER EGO και ποια μπορεί να είναι αύριο του Σαββίδη. Το σημαντικό είναι να ενισχυθούμε. Εχω την άποψη ότι αυτά που συνέβησαν από το 1996 και μετά δεν πρόκειται να συμβούν ξανά».
Για τις λύσεις που πρέπει να βρουν οι ίδιοι οι σύλλογοι:
«Καθίσαμε 12 ομάδες να βρούμε άκρη με τα οικονομικά. Και μετά σου έρχονται ονόματα κεντρικού διαιτητή για το ισπανικό μοντέλο και δεν ξέραμε από πού προήλθαν. Και παίρνει ο κύριος Κωστούλας τηλέφωνο τον Λεβαδειακό που υποτίθεται ότι ήταν με το κλαμπ των ομάδων που ήταν με τον Ολυμπιακό και του προτείνει να διαφημιστεί στον ΟΠΑΠ. Και γιατί δεν παίρνει εμένα αφού κάνει τον μεσάζοντα; Αν είσαι αξιοπρεπής και ανεξάρτητος πρέπει να είσαι πλούσιος για να διατηρείς την αξιοπρέπειά σου, αλλιώς θα σε φάει η μαρμάγκα. Δεν μπορεί 15 ΠΑΕ να παίρνουν διαφήμιση και όχι η ΑΕΛ γιατί έχει το θάρρος να διατυπώνει απόψεις ενώπιον του κυρίου Κοντονή και να λέει ότι όλοι λέμε ότι θέλουμε ανεξάρτητη διαιτησία και η ΑΕΚ έχει στα γραφεία της όλη μέρα τον Παπασταμάτη και τον Γιάννη Παπαδόπουλο από αυτούς που κατηγορούνται και ασχολούνται με τη διαιτησία και τις Ενώσεις. Το ίδιο κάνουν και άλλοι. Τι πρέπει να κάνουμε; Να παίρνουμε έναν διαιτητή να τον έχουμε στη διοίκηση ή στον πάγκο όπως η Ξάνθη με τον Κασναφέρη; Δεν το δέχομαι».

ερχεται η ωρα ..του ....Γιαννη Βαλαωρα!!!


Προτείνει Βαλαώρα ο Βίκτωρας!!!

Προσωρινή διοίκηση πέντε μήνων στην ΕΠΟ ζητεί ο Βίκτωρας!

Ημερομηνία: 05 Οκτωβρίου, 2016 18:09
Προσωρινή διοίκηση πέντε μήνων στην ΕΠΟ ζητεί ο Βίκτωρας!

Προσωρινή διοίκηση στην ΕΠΟ για τουλάχιστον πέντε μήνες ζητούν, με την προσφυγή που κατέθεσαν στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ομοσπονδίας  οι Β. Μητρόπουλος και Αρ. Ξηντάρας, ως μέλη των ερασιτεχνικών σωματείων Αιγάλεω και Κηφισιά 2000.
Παράλληλα με το αίτημα ακύρωσης των εκλογών της ΕΠΟ, που έχουν προσδιοριστεί να γίνουν στις 26/10, επειδή δεν θα γίνουν όπως προβλέπει ο νόμος (ένας εκλέκτορας ανά δέκα σωματεία) αλλά όπως προβλέπει το καταστατικό της ΕΠΟ (τρεις εκλέκτορες ανά μία Ένωση).              
1.    Στην προσφυγή τους, που βρίσκεται στην κατοχή του SoccerPlus, μεταξύ άλλων ζητούν: «Να διορισθεί  προσωρινή διοίκηση στην ΕΠΟ, για διάστημα πέντε (5) μηνών η οποία θα επιμεληθεί των τρεχουσών υποθέσεων του σωματείου, ασκούσα τα διοικητικά της καθήκοντα σύμφωνα με τα άρθρα του Καταστατικού τα οποία δεν αντιτίθενται στην ισχύουσα νομοθεσία, και ιδία αυτό της εναρμόνισης του καταστατικού της σύμφωνα με όσα ο νόμος ορίζει, προκειμένου η εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου να γίνει με πλήρη τήρηση της νομιμότητας.
Επίσης εκτός από την ακύρωση των εκλογών ζητούν και την ακύρωση της απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ για τη Γενική Συνέλευση στις 14/10.
Στην προσφυγή ασκείται κριτική και στη διοίκηση της ΕΠΟ αλλά και στην «αντιπολίτευση».
Για τη διοίκηση της ΕΠΟ αναφέρεται στην προσφυγή ότι  «έχει σκοπό την εκ νέου εκλογή ατόμων που πρόσκειται σε αυτήν, και έχοντας επί δεκαετίες «κλειστά» τα μάτια σε σειρά παρανομιών-που ήδη έχουν οδηγήσει μεγάλο μέρος στελεχών του Δ.Σ. ενώπιον της Δικαιοσύνης για σειρά κακουργηματικών αδικημάτων-, παραλείποντας να εφαρμόσει την ισχύουσα νομοθεσία, που διέπει την εκλογική διαδικασία και που προβλέπει ότι το Δ.Σ. της ΕΠΟ εκλέγεται από εκλέκτορες οι οποίοι έχουν εκλεγεί από όλα τα σωματεία της ελληνικής επικράτειας, και αντί της εφαρμογής του νόμου να προσπαθεί να χειραγωγήσει την εκλογική διαδικασία, προσφέροντας «δώρο» υποσχέσεις και απειλές κατά περίπτωση».
Για την «αντιπολίτευση» αναφέρεται ότι: «Δυστυχώς, την κατηφόρα αυτή ακολουθεί και η αντιπολίτευση, η οποία αν και γνωρίζει την ύπαρξη του σχετικού νόμου για εκλέκτορες, επί 16 μήνες σιωπά, με σκοπό να κερδίσει εκείνη τις εκλογές, με διαδικασία διάτρητη, που οδήγησε το ποδόσφαιρο στη σημερινή κατάσταση, ανυποληψίας και διαφθοράς.
Τέλος ζητεί «την εφαρμογή του νόμου από την επιτροπή σας ως τακτικοί δικαστές θεωρείται δεδομένη και να είστε βέβαιοι ότι με την απόφασή σας θα τεθεί «τέλος» στις διαδικασίες διάλυσης του «βασιλέα» των αθλημάτων, τίτλο τον οποίο επάξια φέρει το ποδόσφαιρο».
Τα ονόματα που προτείνονται για την προσωρινή διοίκηση στην ΕΠΟ είναι:
1)   Μητρόπουλος Βίκτωρας. Διπλωματούχος Μηχ/λόγος-Ηλεκ/λόγος ΕΜΠ, εκδότης, πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ, πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Αιγάλεω, πρώην μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της UEFA
2)          Σκαρτάδος Γεώργιος. Πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ
3)          Κασιμάτης Γεώργιος. Αντιπρόεδρος Εθνικών Αθλητικών Κέντρων Θεσσαλονίκης, πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, πρώην αντιπρόεδρος της ΕΠΑΕ
4)          Δομάζος Δημήτριος (Μίμης). Πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού
5)          Καμάρας Αριστείδης. Δικηγόρος, πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού
6)          Δέδες Αλέξιος. Δημοσιογράφος, αντιπρόεδρος του Δ.Σ. ΠΑΕ ΑΕΚ, μέλος του Δ.Σ. της Super League, τέως μέλος Επιτροπής Επικοινωνίας της UEFA
7)          Αγραφιώτης Δημήτρης (Τάκης). Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός, πρώην πρόεδρος Super League
8)          Μαχλάς Νικόλαος. Επιχειρηματίας, πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής ΟΦΗ, Άγιαξ, Φίτεσε, πρώην πρόεδρος ΠΑΕ ΟΦΗ
9)          Βαλαώρας Ιωάννης. Επιχειρηματίας, πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής της Λάρισας
10)     Τουντσιάρης Θεοφάνης. Πτηνοτρόφος, πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Ηρακλή Θεσσαλονίκης
11)     Παναγιωτάκης Βασίλης. Πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, πρώην διευθυντής αθλητικού προγράμματος Alpha TV
12)     Αλεξόπουλος Παναγιώτης. Επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, τμήματος διαχείρισης και οργάνωσης Αθλητισμού, πρώην τακτικό μέλος της Επιτροπής Αθλητισμού
13)     Στράτος Γεώργιος. Δικηγόρος, πρόεδρος  Δ.Σ. Super League
14)     Σφακιανάκης Στυλιανός. Πρόεδρος Δ.Σ. Football League, πρώην γενικός γραμματέας Αθλητισμού
15)     Δαμουράκης Ιωάννης. Δικηγόρος, πρώην μέλος Πειθαρχικής Επιτροπής, Επιτροπής Κανονισμών και Επιτροπής Αποτίμησης της ΕΠΑΕ
16)     Βουγίδης Αντώνιος. Δικηγόρος, νομικός σύμβουλος της Football League
17)     Χαραλαμπίδη Γαρυφαλλιά. Εφέτης εν συντάξει, πρώην αθλητικός δικαστής ΕΣΑΚΕ
18)     Κονταρίδης Χρήστος. Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. εν συντάξει
19)     Ασλανίδης Απόστολος. Μηχανολόγος - Μηχανικός
20)     Ξηντάρας Αριστείδης. Επιχειρηματίας, πρόεδρος σωματείου «Κηφισιά 2010»
21)     Αντωνιάδης Αντώνης. Πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού
22)     Σταβλάς Σπυρίδων.  Δικηγόρος, πρώην ποδοσφαιριστής Πανσερραϊκού
23)     Χρονόπουλος Αλέξιος. Επιχειρηματίας, πρώην μέλος της ΕΠΣ Ηλείας
24)     Καπράνας Κωνσταντίνος. Επιχειρηματίας, πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΑΕ, πρώην πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου ΑΟ Καρδίτσας
25)     Παπαγεωργίου Κωνσταντίνος. Πρόεδρος Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης, πρώην αντιπρόεδρος ΠΑΕ Απόλλων
26)     Δημητρόπουλος Κωνσταντίνος. Δικηγόρος, πρώην μέλος της Επιτοπής Κανονισμών ΕΠΑΕ
27)     Παυλόπουλος Χαράλαμπος. Πρώην γενικός διευθυντής της ΕΠΑΕ
28)     Δέδες Γρηγόρης. Επιχειρηματίας
29)     Μάρκου Κωνσταντίνος. Οικονομολόγος
30)     Χάικας Στάθης. Πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Πανιωνίου
31)     Καραγκιοζόπουλος Παναγιώτης. Πρώην ποδοσφαιριστής ΑΕΚ

Ανακοίνωση ΠΑΕ ΑΕΛ

Ανακοίνωση ΠΑΕ ΑΕΛ
Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει, με πολύ μεγάλη ικανοποίηση, ότι σήμερα το τμήμα αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ, ελέγχοντας τη λειτουργία της ΠΑΕ, τον τρόπο διοικήσεως και όλα τα οικονομικά στοιχεία, ανέστειλε τη διαδικασία επιτήρησης, στην οποία βρισκόταν συνεχώς η ΠΑΕ ΑΕΛ από την ίδρυσή της το 2014.

Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο ότι πλέον δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο για την, με αργά αλλά σταθερά βήματα, πρόοδο της ομάδας μας σε όλους τους τομείς.