Τετάρτη, Ιουνίου 29, 2016

;Η στατιστική !!!

Super League: Η στατιστική απεικόνιση του πρωταθλήματος


Μία πολύ ενδιαφέρουσα στατιστική "ακτινογραφία" του πρωταθλήματος της σεζόν 2015-16 δημοσίευσε η Super League, παρουσιάζοντας με τη βοήθεια των αριθμών όσα είδαμε εντός γηπέδων την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο.
Διαβάστε παρακάτω τα στατιστικά που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον (στο γκάλερι φωτογραφιών μπορείτε να δείτε και τα σχεδιαγράμματα):
Στο Πρωτάθλημα της Super League 2015-16, συμμετείχαν 251 Έλληνες ποδοσφαιριστές, δηλαδή ποσοστό 54%, ενώ 154 (33%) ήταν κοινοτικοί και 61 ποδοσφαιριστές (13%) ήταν μη κοινοτικοί.
Το Πρωτάθλημα της Super League ήταν μια… Κοινωνία των Εθνών, με έντονο διεθνές άρωμα, καθώς οι ποδοσφαιριστές που πρωταγωνίστησαν στα γήπεδα το 2015-16 προέρχονταν από 45 συνολικά χώρες, σύμφωνα με την υπηκοότητά τους. Η Ισπανία και η Γαλλία είχαν τη μερίδα του λέοντος με 25 ποδοσφαιριστές η καθεμιά, ενώ στον αντίποδα εκπροσωπήθηκαν και χώρες όπως η Φινλανδία (1), η Σλοβενία (1), η Ονδούρα (1), η Κολομβία (1) και η Μάλτα (1), μεταξύ άλλων.
Η κατανομή των αλλοδαπών ποδοσφαιριστών ανά ήπειρο, σύμφωνα με την υπηκοότητά τους, αναδεικνύει την Ευρώπη ως «πρωταθλήτρια», με 159 ποδοσφαιριστές (ποσοστό 74%), ενώ εκπροσωπείται η Ασία με 1 ποδοσφαιριστή (ποσοστό 0,5%), αλλά και η Βόρεια Αμερική με 3 (1,4%), μεταξύ άλλων.
Ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που πάτησε το χλοοτάπητα γηπέδου της Super League το 2015-16 ήταν ο Γιώργος Τζελέπης του Πανθρακικού σε ηλικία 16 ετών, ενώ ο… «Μαθουσάλας» ήταν ο Ανρί Καμαρά του Παναιτωλικού, ο οποίος αγωνίστηκε στο Πρωτάθλημα της Super League 2015-16 σε ηλικία 39 ετών. Το μεγαλύτερο ποσοστό ωστόσο, με 80 παίκτες συνολικά, ήταν στην ηλικιακή ομάδα 24-25 ετών.
Η ΑΕΛ Καλλονής χρησιμοποίησε συνολικά 35 ποδοσφαιριστές και ο ΠΑΣ Γιάννινα 23, με τις υπόλοιπες ομάδες να καλύπτουν το υπόλοιπο εύρος στα ρόστερ τους. Ο Πανιώνιος είχε 25 Έλληνες ποδοσφαιριστές στο δυναμολόγιό του και παράλληλα το χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας με 23,8 έτη.
Ο Ολυμπιακός με 440 τελικές προσπάθειες βρέθηκε στην κορυφή της σχετικής στατιστικής κατηγορίας, όπως και στα γκολ ανά τελική προσπάθεια με 1 ανά 5,4., αλλά και στις ασίστ με 45 και στα δοκάρια με 13. Ο ΠΑΟΚ πρώτευσε στις πάσες με 2882 αλλά και στα κλεψίματα με 938, ο Παναιτωλικός έκανε τα λιγότερα λάθη με 1166, ο Πανθρακικός τις περισσότερες αποκρούσεις με 149.
Ο Λουίζ Μπρίτο του Ατρομήτου δεν πήρε… απουσία, καθώς έπαιξε και στα 30 ματς της ομάδας του, ενώ ο Βάντερσον Σκαρντοβέλι του Πλατανιά μέτρησε 2734 λεπτά λεπτά συμμετοχής το 2015-16.
Ο Μιχάλης Μανιάς του ΠΑΣ Γιάννινα βρέθηκε στην κορυφή των τελικών προσπαθειών με 74 (1 ανά 7,4 προσπάθειες μετουσιώθηκαν σε γκολ), ενώ ο Μπράνα Ίλιτς του ΠΑΣ Γιάννινα είχε 65 στα 184 εύστοχα γεμίσματα.
Ο πρώτος σκόρερ του Πρωταθλήματος της Super League Κώστας Φορτούνης του Ολυμπιακού κατέγραψε, εκτός των γκολ που πέτυχε (18), και 12 ασίστ, κατακτώντας και αυτή τη στατιστική διάκριση.
Ο Αντριάν Λουσέρο της Ξάνθης είχε 381 πάσες συνολικά (13,8 ανά αγώνα), ο Γιώργος Αθανασιάδης του Πανθρακικού κατέγραψε 92 αποκρούσεις στο ενεργητικό του (3,8 ανά αγώνα) και ο Βαγγέλης Μάντζιος του Λεβαδειακού κέρδισε 85 φάουλ (3,04 ανά αγώνα), ενώ ο ίδιος ποδοσφαιριστής είχε την ατυχία να… σημαδέψει και 4 φορές τα δοκάρια της αντίπαλης εστίας.
πρέπει  να  πούμε  ότι το ρόστερ της ΑΕΛ με εκτός  των  παικτών  που θα αποχωρήσουν καθώς και με τις νέες μετάγραφες    εχει  μεσο ορο ηλικιας     23χρονια !!!

.για τους ψαγμένους, περίεργους και (εκ φύσεως) ανήσυχους !!!



Ενας παλιόφιλος στο «σημάδι» του Αγγελου για την ΑΕΛ!



Το κουίζ της ημέρας κλασικά για τους ψαγμένους, περίεργους και (εκ φύσεως) ανήσυχους της πιάτσας:
ποιον άλλοτε ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ (με τον οποίο πάντως δεν συνεργάστηκε επί των δικών του ημερών στον πάγκο του «Δικεφάλου του Βορρά») έχει βάλει στο μεταγραφικό… σημάδι ο Αγγελος Αναστασιάδης για λογαριασμό της Λάρισας;
Μήπως τυγχάνει να γνωρίζει περισσότερες λεπτομέρειες μια άλλοτε (ξένη) ψυχή, που είχε «οργώσει» κάποτε τα ελληνικά γήπεδα…;

ΚΟΥΓΙΑΣ! «Ταιριάζουμε με τον Άγγελο» ..το ευχομαστε!!

μακάρι το ευχόμαστε  ολόψυχα Αλεξη να  ταιριάξετε και  να κάνετε θαύματα!!!
Μόνο  που του εκλεψες την ατακα    ..: ότι δηλωση  θα  κανω  μονο την φορολογικη !!
μονο που ο Αγγελος την τηρει ..ακομη!!!

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας και αναφέρθηκε μίλησε για τη σχέση του με τον Άγγελο Αναστασιάδη, αλλά και για τις δικλίδες ασφαλείας που πρέπει να μπουν για τη βελτίωση του ελληνικού πρωταθλήματος.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια:
Για τα προβλήματα με τον Βαγγέλη Πλεξίδα: «Έχουν τελειώσει γιατί τους ξοφλήσαμε τους παίκτες που έπαιζαν στη Γ’ Εθνική. Δικαιώθηκαν και έπρεπε η ΑΕΛ να τους πληρώσει. Αυτά έγιναν μετά τη μεταβίβαση των μετοχών και ήμουν αναγκασμένος να τους πληρώσω. Συμψήφισα αυτές τις διαφορές με τον Πλεξίδα».
Για τις εντυπώσεις σχετικά με τη δουλειά του Άγγελου Αναστασιάδη: «Τα πάμε εξαιρετικά, είναι γνωστή η επάρκεια του κ. Αναστασιάδη σε ό,τι έχει να κάνει με το προπονητικό μέρος. Είναι ευαίσθητος άνθρωπους σε ό,τι αφορά την προστασία του ιδιοκτήτη, την αγορά παικτών και του ρόστερ που υπάρχει στην ομάδα. Έχουμε κοινό χαρακτηριστικό ότι στο τέλος δικαιωνόμαστε. Έχει πρόβλημα ο κ. Αναστασιάδης όταν δεν τα βρίσκει στο ποδοσφαιρικό θέμα με τον ιδιοκτήτη, αλλά εμείς ταιριάζουμε.
Δεν ασχολείται με διαιτητές και παρασκήνιο. Θέλουμε να παίζει καλό ποδόσφαιρο η ομάδα κι οι ποδοσφαιριστές να υποτάσσονται στο σύνολο και να μην κοιτάνε τον εαυτό τους. Είναι απόλυτα έντιμος και προσηλωμένος στην οικογένειά του, που είναι η ζωή του εκτός από το ποδόσφαιρο. Είναι δύσκολο να βρεις  ανθρώπους με αρχές και αυτή η εικόνα υπάρχει και για μένα θεωρώ».
Για τις αντιδράσεις των οπαδών για τον Αναστασιάδη: «Με το διαδίκτυο εμφανίζονται πολλά πράγματα. Η Λάρισα γνωρίζει ποδόσφαιρο. Βλέπουν ως επιχείρημα το ότι δήλωσε ΠΑΟΚτσής ο Αναστασιάδης».
Για το αν είναι σύμφωνος με τη μείωση των ομάδων της Super League από 16 σε 14: «Δεν συμφωνώ, νομίζω 16 ομάδες είναι ο ιδανικός αριθμός. Είμαι κατηγορηματικός. Θα πρέπει να τεθούν κριτήρια βιωσιμότητας των ομάδων. Το σύστημα κρατούσε κορυφαίες ομάδες, όπως ο ΠΑΟΚ στην κακή εποχή, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός, ο ΟΦΗ, ο Πανιώνιος, ο Άρης και ο Ηρακλής. Κρύβανε τα σκουπίδια κάτω από το τραπέζι.
Τώρα με την αυστηροποίηση και τον τρόπο που αδειοδοτούνται οι ομάδες είναι κέρδος. Θα πρέπει να φροντίσει ο ιδιοκτήτης της αντίστοιχης ΑΕΛ να είναι επαρκής όταν ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Είναι σημαντικός το ποιος είναι ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, του Άρη, του Ηρακλή, της ΑΕΛ και του ΟΦΗ. Δεν πρέπει να υπάρχουν ομάδες σφραγίδες. Τι να το κάνω να είναι ο άλλος παντοδύναμος και να καταφέρνει να έχει ομάδα στη Super League, χωρίς να το αξίζει;».
Για τις δικλίδες ασφαλείας που πρέπει να μπουν: «Εκείνο που προέχει να ελέγξεις είναι η προσωπικότητα του ανθρώπου που θα έχει μια ομάδα, αλλά και τι ομάδα είναι αυτή. Τι να το κάνω να καταφέρνει κάποιος να έχει ομάδα με 100 εισιτήρια και κατηγορείται για στημένα παιχνίδια; Διατηρείται στην κατηγορία χωρίς οικονομικά προβλήματα. Αλλά πώς να έχει οικονομικά προβλήματα, αφού δεν τον ενδιαφέρει να φτιάξει ομάδα. Δεν μπορεί να αποδειχθεί κάτι, μόνο με ενδείξεις. Δεν μπορείς να είσαι μπροστά όταν συμφωνείται ένα παιχνίδι. Υπάρχει μια πλάνη ότι με αποδείξεις τιμωρείται μια ομάδα, αλλά στο Δίκαιο αναγράφεται ότι φτάνουν και οι ενδείξεις».
Για τους τακτικούς δικαστές: «Είναι μεταβατική περίοδος γιατί οι δικαστές δεν γνώριζαν ποδόσφαιρο. Είναι διαφορετικό να κρίνεις μια εκδήλωση που τη ζεις κάθε μέρα και διαφορετικό να κρίνεις το ποδόσφαιρο. Είναι εξαιρετικοί δικαστές και ειδικά οι κυρίες, αλλά τώρα πλέον είναι επαρκείς. Είναι πρόοδος οι τακτικοί δικαστές. Ενεργοποιείται η επιτροπή δεοντολογίας. Δεν μπορείς να καταστρέψεις μια ομάδα από τη μία μέρα στην άλλη. Αυτοί που θα δουν το βίντεο ενός αγώνα πρέπει να ξέρουν ποδόσφαιρο. Αλλάζουν τα πράγματα».

/ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ!!!

ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ!!!ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ!!!

Thomas Nazlidis



Jump to: navigation, search
Thomas Nazlidis
Personal information
Full nameThomas Nazlidis
Date of birth(1987-10-23) 23 October 1987 (age 28)
Place of birthThessaloniki, Greece
Height1.85 m (6 ft 1 in)
Playing positionForward
Club information
Current team
Veria
Number9
Senior career*
YearsTeamApps(Gls)
2008–2009Ethnikos Soxou0(0)
2009–2010Makedonikos39(7)
2010–2011Kavala11(0)
2011–2015Platanias77(23)
2015–Veria35(5)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 6 March 2016.
† Appearances (goals)

,Προτάθηκε ο «Σάλπι»



ΑΝΤΕ ΜΗΠΩΣ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ!!!









Προτάθηκε ο «Σάλπι»
Για επίδειξη ενδιαφέροντος από τη μεριά του Δημήτρη Σαλπιγγίδη για να έρθει στην Λεμεσό και τον Απόλλωνα, κάνει λόγο Ελλαδικό δημοσίευμα που παραθέτει και πρώτες αντιδράσεις από τους «κυανόλευκους».

Αναλυτικά τι αναφέρει το sdna.gr:

«Ο Απόλλωνας Λεμεσού ψάχνεται για ενίσχυση στην μεσοεπιθετική γραμμή με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη να έχει προταθεί.
Πάντως, οι γαλάζιοι της Λεμεσού δύσκολα θα προχωρήσει μια τέτοια περίπτωση αυτή τη χρονική στιγμή, καθώς προτεραιότητα είναι ο στόπερ.
Επίσης, στον Απόλλωνα δυσανασχετούν με την μεγάλη αποχή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη αλλά και την ηλικία του (34 ετών).
Πέρσι, ο Απόλλωνας είχε καταθέσει πρόταση στον Σάλπι, αλλά δεν τον έπεισε να πάει στην Κύπρο...».

.Τέλος ο Πάτο να περάσει η επόμενη (φευγάτη) πεντάδα στην ΑΕΛ!



Τέλος ο Πάτο να περάσει η επόμενη (φευγάτη) πεντάδα στην ΑΕΛ!

Τίτλοι τέλους στη συνεργασία της ΑΕΛ με τον Μπάρυ Οσμάν Πάτο έπεσαν την Τετάρτη (29/6) με την θεσσαλική ΠΑΕ να προαναγγέλλει τα επερχόμενα «διαζύγια» με ακόμη πέντε ποδοσφαιριστές.
Ο λόγος για τους Ουρτάδο, Βέρτζο, Πατσιογιώργο, Ναγιάρ και Κουτσιανικούλη.
Η ανακοίνωση της θεσσαλικής ΠΑΕ αναφέρει τα εξής:
«Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου με τον Μπάρυ Οσμάν Πάτο. Θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε θερμά για την προσφορά του και να ευχηθούμε καλή συνέχεια και κάθε επιτυχία στην καριέρα του.
Μετά την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας με τον Πάτο οι παίκτες που έχουν αποχωρήσει από τη λίστα του κ. Αναστασιάδη είναι οι Νικολακάκης, Μπόγιοβιτς, Κομεσίδης, Μπανούσης και Πάτο.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται, σε πολιτισμένο κλίμα και με αναγνώριση της προσφοράς στην ΑΕΛ, να αποχωρήσουν και οι Ουρτάδο, Βέρτζος, Πατσιογιώργος, Ναγιάρ και Κουτσιανικούλης.
Εξ' αυτών των παικτών, όπως ενημέρωσαν την ΠΑΕ ΑΕΛ οι managers τους κ.κ. Στέλιος Βραδέλης και Βέλα Τζούνιορ, έχουν συμφωνήσει με ομάδες της επιλογής τους οι Ναγιάρ και Ουρτάδο, οι οποίοι αποτελούν στόχο πολλών ομάδων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».
Με δήλωσή του ο Οσμάν Πάτο υποστήριξε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους οπαδούς της ΑΕΛ. Είμαι πολύ χαρούμενος που έπαιξα στην ΑΕΛ κι εύχομαι τα καλύτερα για την ομάδα στη νέα σεζόν στη Super League. Ευχαριστώ πολύ όλους και να ξέρετε ότι η ΑΕΛ θα είναι πάντα στην καρδιά μου. AEL FOR EVER!».


Θέλει τον Αβραάμ ο Αναστασιάδης!


ΑΕΛ και Άγγελος Αναστασιάδης δεν έκλεισαν ποτέ τη πόρτα στην Κυπριακή αγορά και στο πρωτάθλημα της χώρας. Ο τεχνικός των “βυσσινί” με το πέρασμά του από την εθνική ομάδα, γνωρίζει πολλούς παίκτες και ελέγχει όλες τις περιπτώσεις που μπορούν να βοηθήσουν την ΑΕΛ στη Super League, τη στιγμή που η ομάδα ψάχνει να βρει τους παίκτες πλέον που θα ανεβάσουν το επίπεδο του ρόστερ.
Μετά τον Ματίας Ντεγκρά ακόμα μία περίπτωση μοιάζει να είναι κοντά. Σύμφωνα με κυπριακά δημοσιεύματα παίκτης που αγωνιζόταν πέρυσι στο πρωτάθλημα, με γεμάτες σεζόν (είναι στα κριτήρια που ζήτησε και ο Αλέξης Κούγιας) αναμένεται να παραμείνει ελεύθερος, με την ΑΕΛ να έχει δείξει το ενδιαφέρον της να τον εντάξει στο δυναμικό της.
Ο λόγος για τον Ανδρέα Αβραάμ που την περασμένη σεζόν αγωνιζόταν στην ομάδα της Ανόρθωσης. Ο 29χρονος ακραίος επιθετικός, που μπορεί να αγωνιστεί σε ολόκληρη την αριστερή πτέρυγα, ενημερώθηκε από τη διοίκηση της κυπριακής ομάδας πως δεν υπολογίζεται με τον Άγγελο Αναστασιάδη να κοιτάει ζεστά την περίπτωση αυτή.
Ο ίδιος έχει αγωνιστεί μόνο στο πρωτάθλημα της Κύπρου, ξεκινώντας από τον Απόλλων Λεμεσού τη καριέρα του. Στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στην Ομόνοια, ενώ από το 2013 αγωνιζόταν με την Ανόρθωση. Την σεζόν που πέρασε είχε 25 συμμετοχές και 3 γκολ.
Παράλληλα είναι και διεθνής με την ομάδα της Εθνικής Κύπρου, με 27 συμμετοχές και 5 γκολ. Έτσι αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο, ο παίκτης τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην ΑΕΛ.
Andreas Avraam
Personal information
Full nameAndreas Avraam
Date of birth(1987-06-06) 6 June 1987 (age 29)
Place of birthLarnaca, Cyprus
Height1.71 m (5 ft 7 in)
Playing positionLeft Winger
Club information
Current team
Anorthosis Famagusta
Number30
Youth career
Omonia Aradippou
Senior career*
YearsTeamApps(Gls)
2005-2006Omonia Aradippou16(7)
2007-2010Apollon Limassol74(16)
2010-2013AC Omonia57(5)
2013-Anorthosis Famagusta71(9)
National team
2007-2009Cyprus U-21
2009-Cyprus29(5)


Αν πληρωναμε για να δουμε αυτο το EURO θα ..κλαιγαμε . τα λεφτα μας



Έγιναν 44 παιχνίδια στο ευρωπαϊκό της Γαλλίας, όμως θα πω ότι από αύριο Πέμπτη αρχίζει το έργο. Το κανονικό έργο. Τι είδαμε μέχρι σήμερα; Τίποτα σπουδαίο. Δύο-τρία ημίχρονα και 4-5 φάσεις που άξιζαν τον κόπο. Και τα λεφτά μας!
Εντάξει, δεν πληρώσαμε κάτι από την τσέπη μας, αλλά όταν σου ζητάνε να παρακολουθείς ποδόσφαιρο μέχρι και 5 και 6 ώρες την ημέρα, όσο να 'ναι και ο χρόνος είναι χρήμα που λέει και το γνωστό απόφθεγμα.
Με την κρέμα, την αφρόκρεμα του Ευρω 2016 θα γλυφτούμε στις συγκρούσες της προημιτελικής φάσης. Δεν είναι μόνον ματς μπαμ και κάτω, αλλά ο νικητής περνάει στους «4». Στέκομαι στη σφαγή Γερμανίας-Ιταλίας. Στον πρόωρο «τελικό», όπως τον χαρακτηρίζουν, κι έτσι είναι.
Τον λένε πρόωρο τελικό και κάποιοι που δεν αντιλαμβάνονται τη σημασία του. Όταν π.χ. η Ιταλία βρίσκει απέναντί της την Ισπανία, τότε το ματς είναι «τελικός». Είναι ματς με στόχο που ζητάει να κάψεις λάδια. Να νικήσεις οπωσδήποτε για να προχωρήσεις εσύ και μαζΊ να στείλεις για τσάι κρύο και χωρίς βουτήγματα τον αντίπαλο. Τον μεγάλο αντίπαλο. Αυτόν που θέλει την κούπα.
Και μετά την Ισπανία η Ιταλία έχει να αντιμετωπίσει την Γερμανία. Άλλο παλούκι. Ο «τελικός». Που ναι μεν κερδίζεις, αλλά αδειάζεις από δυνάμεις. Αυτή η ανακούφιση που σε γεμίζει μετά τον αποκλεισμό του αντιπάλου σε... χαλαρώνει. Δύσκολο και στη συνέχεια να παραμείνεις στην τσίτα.
Γίνεται, λοιπόν, εύκολη η δουλειά της Γαλλίας. Τα αποτελέσματα κάθισαν έτσι που στρώνεται το χαλί να περάσουν οι διοργανωτές του Ευρώ. Πράγματι τους βγήκε η ψυχή να κερδίσουν τους Ιρλανδούς και όσο να πεις θα είναι προετοιμασμένοι με τους Ισλανδούς.
Άλλο κοντράρομαι με δύο μπλου τσιπς, Ισπανία και Γερμανία, το ένα καπάκι μετά το άλλο, όπως η Ιταλία, κι άλλο το «ευνοϊκό» σερί της Γαλλίας που συνεχίζεται με την Ισλανδία.

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ !! ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Ο Κ.ΚΟΥΓΙΑΣ!!

ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΕΠΙΣΗΜΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ  Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ  ΘΑ  ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΧΕΙΛΑΚΙ ΜΑΣ  ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ...ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ .!!
ΦΥΣΙΚΑ  ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ  ΚΥΡΙΟ ΚΟΥΓΙΑ ΙΣΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΩΣ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ .
ΦΥΣΙΚΑ  ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ Η ΜΠΑΛΑ ΠΑΙΖΟΤΑΝ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟ !! ΟΠΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΝ ...ΠΑΙΖΕΤΑΙ!!!



Χωρίς προβλήματα φαίνεται πως θα αγωνιστούν στην Super League η Κέρκυρα και η ΑΕΛ, οι δύο ομάδες από την Football League που εξασφάλισαν την άνοδό τους στην πρώτη τη τάξει κατηγορία της χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus, η εισήγηση για την αδειοδότηση των δύο ομάδων είναι θετική και έτσι θα μπορέσουν να προετοιμαστούν για τα «μεγάλα σαλόνια» χωρίς πονοκεφάλους.
Μάλιστα, οι πληροφορίες του SoccerPlus, αναφέρουν για την περίπτωση των "βυσσινί" πως η εικόνα τους άλλαξε προς το καλύτερο, καθώς τακτοποίησαν οφειλές προς πρώην ποδοσφαιριστές της ομάδας.

ΓΙΑΤΙ ? ΠΑΛΙ ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΓΙΑ ??

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΗΣΟΥΜΕ  ΤΟΝ ΜΑΝΤΗ ΚΑΛΧΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΦΟΒΟΥΜΑΣΤΕ  ΟΤΙ  Ο ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ  ΑΝ Η ΟΜΑΔΑ  ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ  ... ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ... ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙΙ  ΝΑ ..ΠΑΡΑΙΤΕΙ ;;:: ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥΣ ΒΕΒΑΙΑ... ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ  ΠΟΥ ΠΛΑΙΣΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ  ΠΑΕ .
 ΕΠΙΣΗΣ  ΜΕ ΤΟ ΧΟΥΙ  ΠΟΥ ΕΧΕΙ  ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΤΟΥ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΑΡΑΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ .ΗΔΗ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ  ΜΟΥΔΙΑΣΜΕΝΟΙ  ΜΕ ΤΟΝ  ΚΥΡΙΟ ΚΟΥΓΙΑ
ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ  ΜΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΑΣΧΗΜΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ  ΟΠΑΔΟΙ ΜΕ  ΤΙΣ ΓΚΡΙΝΙΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ  ΜΕ  ΕΣΤΩ  ΤΙΣ ΕΙΡΩΝΕΙΕΣ  ΤΟΥΣ...   ΑΛΛΑ ΚΑΙ  ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ..  ΕΚΦΩΝΗΤΕΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ 
ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ  ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ  ΕΒΡΙΖΕ  ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΑ.. ΓΙΑΤΙ ΙΣΩΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΤΟΥ  ΑΠΟ ΚΑΤΙ  .ΒΕΒΑΙΑ  Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΕΙΝΑΙ  ΓΝΩΣΤΟΣ  ΟΤΙ ΑΣΚΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΠΟΡ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ  ΝΑ ΒΡΙΖΕΙ .ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΙΓΜΗ  ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙ  ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ  ΤΟΝ  ΕΒΡΙΖΕ Ο ΜΠΕΟΣ  ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ  Ο ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΣ  ΦΙΛΟΣ  ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΛΑΛΙΑ ΤΟΥ.!! ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ  Ο ΚΑΘΕΙΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ  ΑΠΟ  ΟΛΟΥΣ.
ΑΥΤΟ ΤΟ  ΠΟΙΗΜΑ...  ΠΟΥ ΛΕΕΙ.... ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΜΕΙΣ  ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΝΤΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ. ΤΟ ΠΙ0 ΤΡΑΓΙΚΟ  ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ  ΟΤΙ Ο ΥΠΕΡΜΕΤΡΟΣ ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΝΑ ...ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΚΑΝΑ  ΛΑΘΟΣ!!!
ΠΡΟΧΘΕΣ  ΛΟΙΠΟΝ  Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΟΥΓΙΑΣ   ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ  ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΛΕΞΙΔΑ ΕΜΕΝΑ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ  ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ  ΚΑΤΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ  ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ  ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΚΑΛΥΨΕ  ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. 
ΑΛΛΑ  ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ  ΚΟΥΓΙΑ  ΟΤΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣ ΝΑ  ΚΑΝΕΙΣ  ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟ ΧΑΛΑΣ  ΚΑΙ ΞΕΝΕΡΩΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ?
ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΣΙΩΛΗ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ!!  Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ  ΕΚΑΝΕ  ΜΙΑ ΛΗΤΗ ΔΗΛΩΣΗ  ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ!! ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΞΑΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΩΛΗ? ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ  ΟΤΙ Ο ΤΣΙΩΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΕΛ  ΔΕΝ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ ΤΗΣ ΑΕΛ ΚΑΙ  ΚΑΙΡΕΙ ΕΚΤΗΜΙΣΗΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ!!
ΕΤΣΙ   ΛΟΙΠΟΝ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ  ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ!!
Η πρώτη αντίδραση από την πλευρά των παλαιμάχων στις πρόσφατεςδηλώσεις Κούγια ήρθε μέσω απάντησης που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Ελευθερία» από την Χρήστο Μιχαήλ.
Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας και πλέον προπονητής πήρε τον λόγο για τα όσα είπε ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ περί απαξίωσης των Βετεράνων προς το πρόσωπο του απαντώντας όμως στον γνωστό ποινικολόγο πως είναι σωστό να μην τσουβαλιάζει όλους τους ανθρώπους που πέρασαν από την ομάδα αλλά και να δείχνει τον ανάλογο σεβασμό.
Η δήλωση: «Επειδή στους παλαιμάχους της ΑΕΛ συμπεριλαμβάνομαι και εγώ και επειδή ούτε έχω μπει ούτε και θα μπω ποτέ τζάμπα στο γήπεδο, παρακαλώ τον κ. Κούγια να μην τσουβαλιάζει τους πάντες. Όλοι έχουμε την αξιοπρέπεια μας. Δεν πρόκειται να μπω σε διάλογο, αλλά θέλω στο μέλλον ο κ. Κούγιας να ασχολείται με σεβασμό στον θεσμό των παλαιμάχων την ΑΕΛ»

ΜΕΧΙΤ, ΤΟ «ΜΗΝΥΜΑ» ΤΟΥ ΛΙΟΝΕΛ


Αποδέχομαι την πραγματικότητα. Αν συνέβαινε αυτό στους ανθρώπους, τότε η ζωή μας θα ήταν καλύτερη, πολύ καλύτερη. Ο κορυφαίος μπαλαδόρος της εποχής μας σήκωσε τα χέρια, από τα 29 του κιόλας χρόνια, και είπε «αντίο» στην εθνική ομάδα της Αργεντινής.
Μην πεις «Καλά έκανε». Ούτε «Κακώς έκανε». Δες το γεγονός με σοφία ζωής. Και βγάλε συμπέρασμα. Να αποδεχθείς ότι αυτό είναι. Και δεν μπορούσε να είναι διαφορετικά. Μην πνίγεις τις αλήθειες που φωτίζει η απόφαση του Μέσι.
Είναι ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής στη γη ο Μέσι. Και το τελευταίο που θα ήθελε ήταν να μη φοράει τη φανέλα της Αργεντινής. Δεν είναι θέμα πατριωτισμού. Όταν έχεις φθάσει στον τομέα σου τόσο υψηλά, τότε δεν αντέχεται με τίποτα στον ίδιο σου τον τόπο να σε χαρακτηρίζουν προδότη, ριψάσπη, αδιάφορο.
Ο Μέσι είναι και άνθρωπος. Εννοώ ανθρώπινο μηχάνημα. Όσο κι αν ντοπαριστεί, νόμιμα και παράνομα, επιστημονικά και με βουντού, να που δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε υψηλό επίπεδο αγωνιστικό και με την πίεση των κρίσιμων αγώνων, τόσο στην Μπαρτσελώνα, όσο και την εθνική.
Μην τον συγκρίνουμε με τον Μαραντόνα, που σχεδόν ταυτόχρονα πήρε μουντιάλ το 1986 και πρωταθλήματα με τη Νάπολη, όχι π.χ. την Γιούβε και την Μίλαν. Δεν βγαίνει κάτι ουσιαστικό αν κάνουμε σύγκριση των δύο Αργεντινών.
Περιορίζεσαι στο δεδομένο. Ότι ο Μέσι, κι αυτό δεν έχει σχέση με την κλάση του, με την αξία του, δεν μπορεί να 'ναι αυτός που θέλει όταν υποχρεώνεται να παίζει τόσα πολλά παιχνίδια κάθε χρόνο. Να διεκδικεί τίτλους διεθνείς και με την Μπάρτσα και με την εθνική.

Είμαι ευτυχής που στα χρόνια μου παίζει μπάλα ο Λιονέλ Μέσι.


Είμαι ευτυχής που στα χρόνια μου παίζει μπάλα ο Λιονέλ Μέσι. Ακριβώς όπως στο λέω, κύριε μαλάκα. Είμαι τυχερός. Να θαυμάζω live τον μεγαλύτερο ποδοσφαιριστή της εποχής μας. Αυτός είναι, ο Αργεντινός Μέσι. Είναι δυνατόν να είμαι τόσο χάλιας, εγώ ο φίλος του ποδοσφαίρου, και να μη σέβομαι τη μοναδικότητα ενός σπάνιου ταλέντου;
Όσοι τα έβαλαν με τον κοντό, επειδή η Αργεντινή έχασε πάλι το Κόπα Αμέρικα, απλά δεν έχουν σχέση με τη μπάλα. Ουδεμία σχέση, επί της ουσίας. Για άλλους λόγους, νοσηρούς και προσωπικούς, ασχολούνται με το παιχνίδι. Αυτό είναι και δεν το συζητώ.
Μην τρελαθούμε. Να γουστάρεις το σινεμά και να μην κάνεις κέφι τον Αλ Πατσίνο και τον Τζακ Νίκολσον. Τράβα στον γιατρό, δεν είσαι στα καλά σου, κάτι άρρωστο υπάρχει μέσα σου. Δεν υπάρχει στη γη άνθρωπος που λατρεύει την όπερα και δεν θεωρεί θεά την Μαρία Κάλας. Την πρώτη φωνή της γης.
Ναι, ο Μέσι είναι η Μαρία Κάλας του ποδοσφαίρου. Εδώ τελειώνει η κουβέντα. Τι άλλο να πούμε; Να κάνουμε σύγκριση με τον Μαραντόνα. Αυτή δεν είναι συζήτηση, είναι σύφιλη.
Θεός ο Μαραντόνα. Είναι ντροπή να τον συγκρίνεις μ' άλλον. Ο Θεός δεν κρίνεται, είναι βλασφημία, πολύ περισσότερο δεν συγκρίνεται. Ποιο, δηλαδή, είναι το νόημα να βγει το συμπέρασμα ότι ο Μαραντόνα είναι ανώτερος ποδοσφαιριστής του Μέσι;
Κατ' αρχήν απαγορεύονται οι συγκρίσεις ανάμεσα σε δύο τεράστιους παικταράδες διαφορετικών δεκαετιών. Να σου πω, λοιπόν, γιατί κάνουν τη σύγκριση. Κι αυτή είναι μία ακόμα προσφορά του Μέσι. Να βγάζει στη σέντρα όλους τους φασουλάδες, να τους εκθέτει.
Έχουν αντιπάθεια στον Μέσι. Κρύβουν ένα μίσος στο μεγάλο, στο σπουδαίο, στο ξεχωριστό. Η αποτυχία της Αργεντινής με Μέσι στον τελικό του Κόπα ήταν μία ακόμα ευκαιρία να βγάλουν χολή στον χωρίς συζήτηση κορυφαίο ποδοσφαιριστή, στο Μέσι.
Ναι, ας δεχθούμε ότι ιστορικά και πραγματικά, αν μπορούν να ισχύουν αξιόπιστα κριτήρια, ότι ο Μαραντόνα είναι ο ανώτερος. Ο τιτάνιος. Ο ουράνιος. Και λοιπόν; Αξίζει τη χλεύη ο Μέσι; Α, να χαθείτε.

Μάλλον δεν υπάρχει σωτηρία για την εθνική Αγγλίας. !!!


Αυτό που παρουσίασε η Αγγλία στο ματς με την Ισλανδία ήταν γελοίο. Δεν μπορώ να βρω καταλληλότερη λέξη. Η ποδοσφαιρομάνα αυτογελοιποιήθηκε. Μάλιστα, κύριε. Yes, Sir. Δεν ήταν απλώς μια κλασική αφελής εμφάνιση των τριών λιονταριών, που έχουν γίνει ψιψίνες προ πολλού. Ηταν κάτι έξω από κάθε λογική.
Με στεναχωρεί να βλέπω ανθρώπους, επαγγελματίες, να εξευτελίζονται με τέτοιο τρόπο. Είναι σα να στηθείς να παρακολουθήσεις ένα έργο στο οποίο οι ηθοποιοί έχουν ξεχάσει όλες τις ατάκες, σκοντάφτουν ο ένας πάνω στον άλλο, χωρίς όμως να βγάζουν ούτε γέλιο. Χωρίς το έργο καν να μπορεί να χαρακτηριστεί παρωδία.
Αυτό συνέβη με την Αγγλία στο γήπεδο απέναντι στην Ισλανδία, η οποία από την πλευρά της έδωσε το πιο εύκολο παιχνίδι της στην αξιομνημόνευτη πορεία της από τα προκριματικά μέχρι τα προημιτελικά του Euro.
Ο δε προπονητής της Αγγλίας γα λύπηση. Ενας αξιοπρεπής κύριος που όμως δεν πρέπει να είχε πάρει χαμπάρι τι γινόταν στο γήπεδο. Τον φαντάζομαι στα αποδυτήρια να μιλά σε πληθυντικό ευγενείας στον κάθε παίκτη ξεχωριστά και την ώρα που θα έπρεπε να σκέφτεται τις διορθώσεις στο παιχνίδι, να συντάσσει την επιστολή της παραίτησής του. «Garry πώς γράφεται το ταξίδι με ou ή σχέτο o»; Ο Ρόυ Χόντζον ευχαρίστησε για το υπέροχο ταξίδι των τεσσάρων χρόνων. Κανείς δεν κατάλαβε για ποίο λόγο εχρησιμοποιήθει η λέξη «υπέροχο». Ο Γκάρι είναι ο Νέβιλ. Ο γνωστός και βοηθός προπονητή έφτασε να γίνει ο σκερβελές, αφού πρώτα κατέστρεψε τη Βαλένθια μέσα σε ένα τρίμηνο. Μιλάμε για παράνοια made in England.
Μάλλον δεν υπάρχει σωτηρία για την εθνική Αγγλίας. Πρόκειται για ανέκδοτο. Μόνο που πια έχει σταματήσει να έχει πλάκα. Επομένως;

Η Ισλανδία στους «8». Γιατί, όχι.


Η Ισλανδία στους «8». Γιατί, όχι. Μήπως προκριθεί και στους «4». Γιατί, όχι. Τίποτα δεν αποκλείεται. Όλα μέσα είναι στο ποδόσφαιρο δίνω την... αποκλειστική πληροφορία.
Λένε «ψαράδες» τους Ισλανδούς. Όπως άλλους άσχετους από ποδόσφαιρο τους αποκαλούν απαξιωτικά «ξυλοκόπους». Ότι δεν είναι τεχνίτες, ότι είναι άμπαλοι, άσχετοι από μπάλα.
Οι Ισλανδοί, όμως, πράγματι παίζουν σα ψαράδες. Και μπράβο τους! Δηλαδή; Ρωτάω αν έχεις παρακολουθήσεις σε ντοκυμανταίρ τους Ισλανδούς να ψαρεύουν. Παλληκάρια! Οι ψυχάρες. Θηρία σκέτα στη πάλη με τη θάλασσα.
Αυτό θέλω να πω. Ότι αυτή η δύναμη, αυτό το πάθος τους στην αλιεία της άγριας φύσης, το βγάζαμε και στο γήπεδο! Άσε ότι είναι έξω από το πνευματικό τους ρεπερτόριο το άγχος. Στα παπάρια τους. Οι Άγγλοι είχαν την πίεση, όχι οι Ισλανδοί, οι οποίοι τα δίνουν όλα και το χαίρονται το παιχνίδι.
Μήπως η Ισλανδία των 320.000 κατοίκων κάνει την έκπληξη αλά Ελλάδα το 2004. Είπαμε. Όλα γίνονται. Και ένα τα εκατό να τους δίνεις, στο ποδόσφαιρο αυτό το ένα τα εκατό κάποια φορά πηδάει το 99%.

Προς εκτόνωση το θέμα του προπονητηρίου στην ΑΕΛ

 Προς εκτόνωση το θέμα του προπονητηρίου στην ΑΕΛ
Παρά το γεγονός ότι ο κ.Πλεξίδας δεν αποδέχτηκε την πρόσκληση του Α. Κούγια για δημόσιο διάλογο στο θέμα των Δένδρων, τα όσα είπε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ δείχνουν ότι το θέμα οδεύει προς εκτόνωση. 
Προς εκτόνωση το θέμα του προπονητηρίου στην ΑΕΛ

Ο Αλέξης Κούγιας και η ΠΑΕ ΑΕΛ είχαν προσκαλέσει χθες τον Βαγγέλη Πλεξίδα σε δημόσιο διάλογο, παρουσία των δημοσιογράφων της πόλης για να λυθεί το θέμα του προπονητικού κέντρου της ομάδας. Ο πρώην ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ δεν έδωσε το παρών και έτσι ο Αλέξης Κούγιας βρήκε την ευκαιρία και μίλησε για όλους και για όλα. 

Για περίπου 1,5 ώρα ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στους δημοσιογράφους της πόλης για το θέμα του προπονητηρίου των Δένδρων, για τη μικρή στήριξη την οποία έχει αλλά και τα μεταγραφικά σενάρια για τους «βισσυνί». 

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ παρέδωσε στους δημοσιογράφους ένα αρχείο 300 σελίδων με όλες τις συναλλαγές της ΠΑΕ την περασμένη σεζόν οπου οι περισσότερες είχαν να κάνουν με ληξιπρόθεσμες οφειλές της προηγούμενης διοίκησης. Ακόμα ισχυρίστηκε ότι η οικονομική διαφορά με τη La Farm (εταιρία του κ. Πλεξίδα) ανέρχεται στις 105 χιλιάδες ευρώ και αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα να πληρώσει 60 χιλιάδες ενώ τα υπόλοιπα 45 χιλιάδες σε δύο δόσεις. 

Ο γνωστός ποινικολόγος αναφέρθηκε επίσης στην προηγούμενη διοίκηση τονίζοντας ότι έχει εξοφληθεί από την εταιρία του τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ αναφερόμενος στον Βαγγέλη Πλεξίδα είπε «είναι σαν να μιλάς σε τοίχο. Επιχειρηματολογείς, του δείχνεις έγγραφα κι αυτός κάνει πως δεν καταλαβαίνει». 

Επίσης αναφερόμενος στο θέμα της άδειας δήλωσε ότι : «Η ΑΕΛ έχει τον πιο υπέροχο φάκελο» και προέβλεψε ότι σίγουρα οι «βυσσινί» θα πάρουν άδεια, ίσως και σε πρώτο βαθμό. 

Στη συνέχεια ο Αλέξης Κούγιας έκανε «παράπονα» όσων αφορά τη συζήτηση που προέκυψε για τα κύπελλα που δόθηκαν στη φιέστα αλλά και την αντίδραση των βετεράνων στην απομάκρυνση Τσιώλη. Ακόμα ανέφερε την ανησυχία που προκλήθηκε στον Άγγελο Αναστασιάδη αλλά και αρκετούς ποδοσφαιριστές από το θέμα του προπονητικού κέντρου. 

Όσον αφορά τα μεταγραφικά ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ τόνισε ότι είναι κολακευτικό το να μη θέλει κάποιος να αποχωρήσει από την ομάδα ενώ είναι απόφαση του Άγγελου Αναστασιάδη να αποχωρήσουν αυτοί που ανακοινώθηκαν. Ακόμα επισήμανε ότι οι «βυσσινί» θα κινηθούν για τέσσερις μεσοεπιθετικούς οι οποίοι θα πρέπει να είναι παίκτες που «θα κάνουν τη διαφορά», χωρίς όμως να δίνει κάποιο όνομα στη δημοσιότητα.