Κυριακή, Ιουλίου 03, 2016

.Μίλησε με Φούτσεκ η ΑΕΛ



Μίλησε με Φούτσεκ η ΑΕΛ
περίπτωση του Γιόσιπ Φούτσεκ εξετάζεται από τους επιτελείς της ΑΕΛ, σύμφωνα με πληροφορίες . Πρόκειται για Κροάτη επιθετικό, ο οποίος την τελευταία διετία έπαιζε στην Κρκα, στο πρωτάθλημα της Σλοβενίας (65 συμμετοχές, 12 γκολ).
Ο 31 ετών παίκτης (είναι γεννημένος στις 26/2/1985) είναι ενήμερος για το ενδιαφέρον των «βυσσινί» και μάλιστα ήρθε σε επαφή με τον συμπατριώτη του, Ζντράβκο Πόποβιτς, ο οποίος παίζει αρκετά χρόνια στην Ελλάδα, για να μάθει λεπτομέρειες.
Ο Φούτσεκ έχει παίξει στο παρελθόν σε Zagreb, Istra 1961, Samobor, Croatia Sesvete, Suhopolje, Lučko, Hartberg, Zelina, Split και Zavrč. Είναι διεθνής με τις μικρές ηλικιακά Εθνικές ομάδες της Κροατίας (Κ16, Κ17). Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ο στόχος της ΑΕΛ έπαιξε σε 33 παιχνίδια και σημείωσε 7 γκολ
Josip Fuček
Personal information
Full nameJosip Fuček
Date of birth(1985-02-26) 26 February 1985 (age 31)
Place of birthZagreb, SFR Yugoslavia
Height1.77 m (5 ft 10 in)
Playing positionForward
Senior career*
YearsTeamApps(Gls)
–2005Zagreb
2005–2006Istra 1961
2006Samobor
2006–2007Croatia Sesvete
2007Suhopolje
2008–2011Lučko16(3)
2012Hartberg13(1)
2012–2013Zelina10(3)
2013Split2(0)
2013–2014Zavrč29(4)
2014–2016Krka65(12)
National team
2001Croatia U164(0)
2001Croatia U171(0)




.Λάζαρος Λάμπρου, το μεγάλο αστέρι θελει ο Κουγιας!!

Λάζαρος Λάμπρου, το μεγάλο αστέρι της Ελλάδας (VIDEO
Η πασίγνωστη αγγλική εφημερίδα "Guardian" αναζήτησε τα κορυφαία ταλέντα του κόσμου που γεννήθηκαν το 1997 και το Contra.gr συμμετείχε στο μεγάλο αφιέρωμα, προτείνοντας τον 17χρονο επιθετικό Λάζαρο Λάμπρου του Παναθηναϊκού
Την επόμενη μεταγραφική κίνηση προσπαθεί να «κλείσει» η ΑΕΛ που θέλει να κάνει την «έκπληξη» με την απόκτηση ενός από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας μας.
Ο νεαρός άσος, διεθνής με την Εθνική κ-17, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες του ελληνικού ποδοσφαίρου και γι' αυτό εδώ και μερικούς μήνες ανήκει στους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές των "πρασίνων".

Ο "βενιαμίν" των 9 παικτών που υπέγραψαν επαγγελματικό συμβόλαιο με το "τριφύλλι" τον περασμένο Μάρτιο έχει ξεχωρίσει με την τεχνική κατάρτισή του και την έφεση στο σκοράρισμα κι έτσι επελέγη για το μεγάλο αφιέρωμα της πιο έγκυρης εφημερίδας στην Αγγλία.
Το κείμενο
"Ο Λάμπρου βρέθηκε στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού έχοντας αναδειχθεί τρεις σερί χρονιές πρώτος σκόρερ των Πόντιων Κατερίνης στις ακαδημίες και τον υπέγραψε το 2011. Πέρυσι σημείωσε πάνω από 20 γκολ με την κ-17 της αθηναϊκής ομάδας, παίζοντας είτε ως φουνταριστός είτε λίγο πιο πίσω. Έχει σπουδαία αντίληψη και πάντα ψάχνει την τέλεια κάθετη πάσα, κυρίως με το δεξί πόδι του. Δεν φοβάται τα κόλπα και τα τρικ, παρότι αγωνίζεται κυρίως με παίκτες μεγαλύτερούς του σε ηλικία. Έχοντας εντυπωσιάσει με την ικανότητα και τις επιδόσεις στο σκοράρισμα, ο Γιάννης Αναστασίου του προσέφερε επαγγελματικό συμβόλαιο τον Μάρτιο".



ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΟΛΙΣΕ?





Η ΑΕΛ είναι η ομάδα που εξετάζει την προοπτική της συνεργασίας με τον Λιβεριανό μεσοεπιθετικό ο οποίος τη διετία 2012-14 φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ κι έπειτα από το «διαζύγιο» με τους Θεσσαλονικείς έπαιξε στην ρωσική Κούμπαν, ενώ την περασμένη σεζόν πέρασε από την Αστρα Γκιούργκιου.



Personal information

Full name
Sekou Jabateh Oliseh
Date of birth(1990-06-05) 5 June 1990 (age 26)
Place of birthMonrovia, Liberia
Height1.78 m (5 ft 10 in)
Playing positionRight winger
Club information
Current team
Dalian Yifang
Number22
Youth career
Ebedei
2006–2008Midtjylland
Senior career*
YearsTeamApps(Gls)
2008–2009Midtjylland5(0)
2009CSKA Moscow (loan)5(1)
2010–2015CSKA Moscow65(3)
2013–2014PAOK (loan)23(4)
2014–2015Kuban Krasnodar (loan)12(4)
2015Al-Gharafa0(0)
2016Astra Giurgiu0(0)
2016–Dalian Yifang0(0)
National team
2010–Liberia[1]17(2)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic

..Νέο αποκτημα!!!



νεο αποκτημα !! 18 .... Μαίων!!! ...


Τον 18χρονο αριστερόμπακ απέκτησε η ομάδα της Λάρισας
Την απόκτηση του 18χρονου Λευτέρη Παπαδόπουλου από τη Θύελλα Ραφήνας ανακοίνωσε την Κυριακή (3/7) η ΑΕΛ. 
Ο νεαρός ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο πέντε ετών  και μπορεί να καλύψει ολόκληρη την αριστερή πλευρά. Η ανακοίνωσή αναφέρει ότι η ομάδα της Λάρισας είχε ανταγωνισμό με όλες σχεδόν τις αθηναϊκές ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας για τον παίκτη. 

Η ανακοίνωση της ΑΕΛ, αναφέρει τα εξής: «Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει την απόκτηση, μετά από ανταγωνισμό με όλες σχεδόν τις ΠΑΕ Super League της Αθήνας, ενός από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Αθηναϊκού ποδοσφαίρου.  Απέκτησε με συμβόλαιο 5 ετών τον 18χρονο Λευτέρη Παπαδόπουλο από τη Θύελλα Ραφήνας.

Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος έχει ύψος 1,84, αγωνίζεται στη θέση του αριστερού μπακ αλλά και του αριστερού περιφερειακού κυνηγού και είναι αναντικατάστατο στέλεχος της μεικτής ΕΠΣΑΝΑ.  Η ΠΑΕ ΑΕΛ θέλει να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τόσο τον πρόεδρο της Θύελλας Ραφήνας Σπύρο Λουκάτο όσο και τον πρόεδρο της ΕΠΣΑΝΑ, παλαιό άσο του Παναθηναϊκού, Τάκη Μακροδημήτρη που βοήθησαν για την πραγματοποίηση αυτής της μεταγραφής».
Πρωταθλήτρια Ευρώπης στις γυναίκες η Εθνική Κωφών
Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχθηκε στις γυναίκες η Εθνική Κωφών, καθώς στον μεγάλο τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξήχθη στο "Nick Galis Hall" επικράτησε 52-41 της Λιθουανίας.

Οσον αφορά την Εθνική Ανδρών, κατάφερε να κατακτήσει την 5η θέση επικρατώντας της Πολωνίας με σκορ 69-54.


.Ανάλυση συστήματος 3-5-2 Αγγελε? μπορει αραγε η ΑΕΛ? Με αυτο το ρόστερ?

Χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια από Γιουβέντους, Φιορεντίνα, Εθνική Ιταλίας και στο πρόσφατο Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014, από την Εθνική Ολλανδίας.



1)Πως λειτουργεί το αμυντικό σύστημα?
ΑΜΥΝΑ: Αμυντικά είναι σύστημα σταθερό, παρέχει ασφάλεια και το βασικό είναι πως οι δύο ακραίοι back-half μαρκάρουν ακατάπαυστα και ξεκινούν το πρεσάρισμα από ψηλά κλέβοντας πολλές μπάλες. Ο σχηματισμός προϋποθέτει  τέσσερις παίκτες με τρεξίματα και πρέσινγκ (2 κεντρικά χαφ / 2 ακραία μπακ χαφ).

2)Τι γίνεται αν ο αντίπαλος περάσει τη πρώτη ζώνη άμυνας?
Δε συντρέχει κίνδυνος για τα μετόπισθεν διότι υπάρχουν οι 3 κεντρικοί αμυντικοί και το αμυντικό χαφ που τους βοηθάει. Αμυντική πληρότητα. Έτσι, με σοβαρούς αμυντικούς και ικανό τερματοφύλακα δημιουργείς συμπαγή άμυνα. Επομένως έχουμε μια εξαιρετική αμυντική λειτουργία.


3) Είναι μόνο αμυντικογενές το σύστημα?
Ο αμυντικός του χαρακτήρας δεν αναιρεί την επιθετικότητά του. Η άμυνα των 3 επιτρέπει στον αμυντικό ο οποίος χειρίζεται καλύτερα την μπάλα να προωθεί το παιχνίδι από πίσω. Αυτό σημαίνει: α) γρηγορότερη ανάπτυξη, που είναι σημαντικό όταν αντιμετωπίζουμε πολυσύνθετες και πολυπρόσωπες άμυνες και β)μεταφορά του παιχνιδιού στο μισό του αντιπάλου. Όλα αυτά όμως ξεκινούν από τις κερδισμένες μπάλες λόγω του πρεσινγκ.

4)Πώς εμποδίζουμε την επίθεση του αντιπάλου και εκμεταλλευόμαστε γρήγορη αντεπίθεση μέσω της μετάβασης από την άμυνα στην επίθεση (transition game)?
Η πολυπρόσωπη και διαρκής πίεση που ασκείται από τους κεντρικούς μέσους και από τα ακραία μπακ είναι ασφυκτική καταστρέφοντας το παιχνίδι του αντιπάλου με παράλληλη δημιουργία κενών χώρων. Μαζί με τα δύο φορ οι δύο ακραίοι μπακ χαφ και τα δύο κεντρικά χαφ πατούν περιοχή, δημιουργούν ευκαιρίες με πολλά πρόσωπα, κλείνουν τον αντίπαλο στη περιοχή του και στο τέλος σκοράρουν.



4)3 παίκτες στο κέντρο παρακολουθούν και πρεσάρουν μαζί σαν ομάδα.



4)Και οι 2 γραμμές (αμυντική – κεντρική), δουλεύουν μαζί παίρνουν βάθος προς την άμυνα έτσι προκαλούν τον αντίπαλο να βγεί μπροστά, συγχρόνως οι 2 επιθετικοί είναι έτοιμοι να εκμεταλλευτούν τον κενό χώρο στην αντεπίθεση, όταν οι αμυνόμενοι κερδίσουν την μπάλα.



ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ ΑΠΟ ΑΜΥΝΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ:
Βαθιά πειθαρχημένη άμυνα.
1 τερματοφύλακας, 3 αμυντικοί, 2 ακραίοι μπακ χαφ, 1 αμυντικό χαφ και 2 κεντρικά χαφ, 2 επιθετικοί, ένας παίχτης στόχος (target man) και ένας επιθετικός υποστηριχτής του target man (support man).
Δουλεύουν αμυντικά σαν ένα ανθρώπινο τείχος 5 ατόμων.



Όταν ξεκινάει η αντεπίθεση τα ακραία μπακ βγαίνουν μπροστά και ψάχνουν τους δύο επιθετικούς που είναι ο στόχος. Ο ένας από τους δύο επιθετικούς είναι ο παίκτης στόχος που μπορεί να πάρει τη μπάλα γρήγορα μπροστά.

Στόχος να δημιουργήσουν κατάσταση 2 vs 1, εναντίων του αντίπαλου κεντρικού αμυντικού.

Το ακραίο μπακ κοιτάει να δώσει μεγάλη μπαλιά ώστε ο αντίπαλος αμυντικός να είναι υπό πίεση. Έτσι ο support man υποστηρίζει με ταχύτητα από πίσω τον target man.

Ο support man συνεχίζει να υποστηρίζει και παρακολουθεί τη φάση σε περίπτωση που ο target man δεν μπορεί να σκοράρει.

Επίσης, ο  support man μπορεί να υποδεχτεί την 2η μπαλιά μετά από κερδισμένη μπαλιά του κεντρικού αμυντικού και να δημιουργήσει επιθετική κατάσταση. Στόχος είναι η ταχύτητα του παιχνιδιού και η αντίδραση των επιτιθέμενων να είναι γρήγορη πριν προλάβουν οι αμυντικοί να επιστρέψουν.

Σημαντικό στην γρήγορη αντεπίθεση είναι η δημιουργία κενού χώρου και κίνηση χωρίς τη μπάλα και υποστήριξη του παίχτη που είναι έτοιμος να επιτεθεί.



ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΓΩΝΑ 3-5-2: Με γρήγορη αντεπίθεση από άμυνα στην επίθεση CELTIC (53% κατοχή μπάλας) VS JUVENTUS (47% κατοχή μπάλας)
                                                                        SCORE
                                                                       0-3





.Ο ΜΕΣΙ ΕΒΓΑΛΕ ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΤΟΥΡΕΣ



Είμαι ευτυχής που στα χρόνια μου παίζει μπάλα ο Λιονέλ Μέσι. Ακριβώς όπως στο λέω, κύριε μαλάκα. Είμαι τυχερός. Να θαυμάζω live τον μεγαλύτερο ποδοσφαιριστή της εποχής μας. Αυτός είναι, ο Αργεντινός Μέσι. Είναι δυνατόν να είμαι τόσο χάλιας, εγώ ο φίλος του ποδοσφαίρου, και να μη σέβομαι τη μοναδικότητα ενός σπάνιου ταλέντου;
Όσοι τα έβαλαν με τον κοντό, επειδή η Αργεντινή έχασε πάλι το Κόπα Αμέρικα, απλά δεν έχουν σχέση με τη μπάλα. Ουδεμία σχέση, επί της ουσίας. Για άλλους λόγους, νοσηρούς και προσωπικούς, ασχολούνται με το παιχνίδι. Αυτό είναι και δεν το συζητώ.
Μην τρελαθούμε. Να γουστάρεις το σινεμά και να μην κάνεις κέφι τον Αλ Πατσίνο και τον Τζακ Νίκολσον. Τράβα στον γιατρό, δεν είσαι στα καλά σου, κάτι άρρωστο υπάρχει μέσα σου. Δεν υπάρχει στη γη άνθρωπος που λατρεύει την όπερα και δεν θεωρεί θεά την Μαρία Κάλας. Την πρώτη φωνή της γης.
Ναι, ο Μέσι είναι η Μαρία Κάλας του ποδοσφαίρου. Εδώ τελειώνει η κουβέντα. Τι άλλο να πούμε; Να κάνουμε σύγκριση με τον Μαραντόνα. Αυτή δεν είναι συζήτηση, είναι σύφιλη.
Θεός ο Μαραντόνα. Είναι ντροπή να τον συγκρίνεις μ' άλλον. Ο Θεός δεν κρίνεται, είναι βλασφημία, πολύ περισσότερο δεν συγκρίνεται. Ποιο, δηλαδή, είναι το νόημα να βγει το συμπέρασμα ότι ο Μαραντόνα είναι ανώτερος ποδοσφαιριστής του Μέσι;
Κατ' αρχήν απαγορεύονται οι συγκρίσεις ανάμεσα σε δύο τεράστιους παικταράδες διαφορετικών δεκαετιών. Να σου πω, λοιπόν, γιατί κάνουν τη σύγκριση. Κι αυτή είναι μία ακόμα προσφορά του Μέσι. Να βγάζει στη σέντρα όλους τους φασουλάδες, να τους εκθέτει.
Έχουν αντιπάθεια στον Μέσι. Κρύβουν ένα μίσος στο μεγάλο, στο σπουδαίο, στο ξεχωριστό. Η αποτυχία της Αργεντινής με Μέσι στον τελικό του Κόπα ήταν μία ακόμα ευκαιρία να βγάλουν χολή στον χωρίς συζήτηση κορυφαίο ποδοσφαιριστή, στο Μέσι.
Ναι, ας δεχθούμε ότι ιστορικά και πραγματικά, αν μπορούν να ισχύουν αξιόπιστα κριτήρια, ότι ο Μαραντόνα είναι ο ανώτερος. Ο τιτάνιος. Ο ουράνιος. Και λοιπόν; Αξίζει τη χλεύη ο Μέσι; Α, να χαθείτε.