Σάββατο, Αυγούστου 13, 2016

Αναστασιάδης: «Λάθη από τον τερματοφύλακα μέχρι το φορ»

IMG_1661
Προβληματισμένος εμφανίστηκε ο Άγγελος Αναστασιάδης στη Συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι με τα Τρίκαλα, οποίος αποκάλυψε πως έχει εισηγηθεί στη διοίκηση για την απόκτηση ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στον άξονα (θέσεις τις οποίες ποντάρει πολλά όπως είπε) όπου εντόπισε τα περισσότερα λάθη.
Παράλληλα ο Μακεδόνας τεχνικός έμεινε ευχαριστημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του, ανέφερε πως χθες έγινε μία κοπιαστική προπόνηση με σπριντ και ταχύτητες που επέφεραν μεγάλη κόπωση στους ποδοσφαιριστές του όμως το κύριο μέλημα του είναι η ομάδα του να παρουσιαστεί όπως πρέπει στο ματς με την Βέροια.
Αναλυτικά οι δηλώσεις:
Άγγελος Αναστασιάδης (προπονητής της ΑΕΛ): «Ευχαριστώ τα καλύτερα κι εγώ για τα Τρίκαλα γιατί μας έδωσαν τα δυνατότητα να κάνουμε δύο αγώνες που θα τις χαρακτήριζα δυνατές προπονήσεις. Και να τους ευχηθώ να κάνουν πραγματικότητα τους στόχους.
Εμείς σήμερα ήμασταν καλά από πλευράς τακτικής. Το λέω αυτό γιατί ήμασταν κουρασμένοι. Βγάλαμε αρκετά σπριντ, αρκετές ταχύτητες χθες. Ήταν μια προπόνηση που έπρεπε να γίνει. Ήταν δύσκολο για τα παιδιά. Γιατί όταν είσαι ενημερωμένος ότι είσαι κουρασμένος και όταν τα πόδια δεν ακούν, πρέπει να δουλεύει το μυαλό.
Κι εκεί κάναμε πολλά λάθη στον άξονα, από τον τερματοφύλακα μέχρι και το σέντερ φορ. Κάτι το οποίο το είχαμε πει και δεν έπρεπε να έχει γίνει.. Κάνουμε κάποια λάθη, θα τα συζητήσουμε όμως στις προπονήσεις. Μέλημα μας είναι να είμαστε καλά το Σάββατο.
Αυτό μας ενδιαφέρει. Όχι τα φιλικά. Σας είχαμε πει πως δεν μας ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα στα φιλικά. Όχι γιατί θέλαμε να χάσουμε εσκεμμένα, αλλά για να κάνουμε λάθη και να τα βελτιώσουμε γρήγορα. Είμαι, όμως, ευχαριστημένος από την δουλειά που γίνεται».
Για τον παρτενέρ του Φατιόν που αλλάζει ανά παιχνίδι: «Προβληματίζομαι αρκετά για την θέση αυτή. Έχουμε συζητήσει με την διοίκηση για να πάρουμε έναν παίκτη που θα είναι καλύτερος από αυτούς που έχουμε. Το ψάχνουμε λεπτομερέστατα. Αν δεν τον βρούμε, θα μείνουμε έτσι. Τα φιλικά παιχνίδια είναι γι αυτό το λόγο. Για να εντοπίζουμε τις ελλείψεις μας. Τα συμπεράσματα είναι θετικά και αρνητικά επειδή εγώ έχω μεγάλο στόχο στους άξονες και είμαι προβληματισμένος στο κομμάτι αυτό. Θα το συζητήσουμε και θα δούμε. Έχουμε χρόνο. Τα παιδιά βρήκαν καινούριο προπονητή εδώ που τους ζητά να αλλάξουν αγωνιστική ταυτότητα. Δεν είναι εύκολο.
Τους έχουμε γονατίσει. Είναι όλοι πολύ κουρασμένοι. Σήμερα όχι παιχνίδι δεν έπρεπε να παίξουμε αλλά ούτε προπόνηση. Κι αυτό γιατί πήραμε τις ιατρικές και αιματολογικές εξετάσεις και μας το έδειξαν αυτό.
Αυτό δεν μειώνει τα Τρίκαλα. Εγώ μιλάω για την δικιά μου ομάδα. Πρέπει να βγάλουμε και άλλα πράγματα. Είχαμε και καλά και άσχημα που πρέπει να δουλέψουμε».
Για τον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας του: «Να σας πω την αλήθεια δεν περίμενα να έχουμε τόσο πολύ μεγάλη προσήλωση σε κάποια πράγματα που ζητήσαμε. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ο χρόνος είναι υπέρ μας. Θέλουμε να ελπίζουμε πως οι κόποι μας θα βγουν στο πρώτο επίσημο παιχνίδι. Ελπίζω και πιστεύω ότι θα μπορέσουμε μέσα από αυτά τα παιδιά, να βγάλουμε το καλύτερο για την ομάδα».
IMG_1643
Σταύρος Ψιμουλάκης (τεχνικός σύμβουλος του ΑΟ Τρίκαλα): Παίξαμε δύο φορές με μία αρκετά καλή ομάδα. Σήμερα βάλαμε να παίξουν δύο ομάδες στο γήπεδο για να δούμε την ετοιμότητα τους και είμαι ικανοποιημένος. Η Λάρισα στο πρώτο φάνηκε πιο έτοιμη. Ο χρόνος που μεσολαβεί είναι κέρδος για μένα. Ήρθαν κάποια παιδιά που τους δώσαμε χρόνο σήμερα και περιμένουμε να μπουν σε ρυθμούς ομάδας. Μας λείπει ένα μεγάλο μερος για να ολοκληρωθούμε σαν ομάδα. Έχουμε μπροστά μας έναν μήνα όμως. Είμαι ευχαριστημένος. Η ΑΕΛ είναι καλή ομάδα δουλεμένη, έχει ταχυδύναμη…

.Τζορτζ Μπεστ : Ποδοσφαιρικη ...ιδιοφυΐα !!!

«Το 1969 παράτησα τις γυναίκες και το αλκοόλ. Ήταν τα χειρότερα 20 λεπτά της ζωής μου». Τζορτζ Μπεστ, ο σκόρερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεχόταν 40 χιλιάδες γράμματα το μήνα, αλλά το ποτό και οι καταχρήσεις του στοίχισαν τη ζωή

best00248184mpix
«Νομίζω πως σου βρήκα μια ιδιοφυΐα» ήταν τα λόγια του σκάουτερ Μπομπ Μπίσοπ στον προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όταν είδε τον δεκαπεντάχρονο Τζορτζ Μπεστ να παίζει μπάλα.
Και όχι άδικα αφού λίγα χρόνια αργότερα ο Μπεστ θα τον επιβεβαίωνε.
article-2278258-0392A7620000044D-333_306x423Ο «πέμπτος Beatle» όπως τον αποκαλούσαν, λόγω του χαρακτηριστικού κουρέματος που παρέπεμπε στα «Σκαθάρια», γεννήθηκε στις 22 Μαΐου 1946 στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας.
Μεγάλωσε μαζί με τα τέσσερα αδέρφια του και από μικρός ξεκίνησε να κάνει κοπάνες από το σχολείο για να παίξει ποδόσφαιρο.
Πολλές ομάδες τον απέρριπταν επειδή τον θεωρούσαν μικροκαμωμένο, αλλά το ταλέντο του δεν θα έμενε ανεκμετάλλευτο.
Σε έναν αγώνα που έπαιξε με τον τοπικό σύλλογο, ο Μπεστ σκόραρε δύο φορές και αυτό ήταν το παιχνίδι που του άλλαξε τη ζωή.
Ο σκάουτερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έψαχνε νέα ταλέντα, παρακολουθούσε τον αγώνα και ενθουσιάστηκε από τα κόλπα του μικρόσωμου Μπεστ με την μπάλα.
Αμέσως ενημέρωσε τον προπονητή Ματ Μπάσμπι και τον κάλεσαν για δοκιμαστικό στην Γιουνάιτεντ.
Ο μικρός λόγω του άγχους του δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει και επέστρεψε στο Μπέλφαστ.
Ο Μπάσμπι τηλεφώνησε στον πατέρα του και συμφώνησαν να γυρίσει στο Μάντσεστερ έπειτα από δύο εβδομάδες.
Σε ηλικία 17 ετών έπαιξε το πρώτο του επίσημο παιχνίδι με τους κόκκινους διαβόλους.
Με το τέλος του αγώνα ο Μπεστ ξαναπήγε στο Μπέλφαστ για να δει την οικογένειά του.
Η διοίκηση της ομάδας τον πήρε τηλέφωνο και του ζήτησε να επιστρέψει για να παίξει βασικός στο Σαββατιάτικο αγώνα.
Ο Μπεστ έδειξε από νωρίς την έντονη προσωπικότητα του, λέγοντας ότι θα πάει μόνο εάν φροντίσουν με το τέλος του αγώνα να τον μεταφέρουν στο σπίτι του.
Πράγματι έτσι έγινε, ο Μπεστ σκόραρε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ και για τα επόμενα έξι χρόνια έγινε ο πρωταγωνιστής της ομάδας.
Ξεπερνούσε εύκολα τους αντιπάλους με γρήγορες τρίπλες και έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο. Ο Μπεστ μαζί με τους Ντένις Λόου και Μπόμπι Τσάρλτον χάρισαν στην ομάδα στιγμές δόξας, κατακτώντας το πρωτάθλημα του 1965 και 1967.
Ένα χρόνο αργότερα η Γιουνάιτεντ στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης και ο Μπεστ ανακηρύχτηκε ο καλύτερος παίκτης της χρονιάς.
Ήταν 22 χρόνων και σε μία τετραετία είχε κατακτήσει όσα άλλοι ποδοσφαιριστές προσπαθούν σε όλη τους τη καριέρα.
Οι Άγγλοι τον λάτρεψαν και ο Πελέ τον αποκάλεσε τον μεγαλύτερο ποδοσφαιριστή που είχε δει.

Η δημοτικότητα του είχε φτάσει στα ύψη και στην Αγγλία αντιμετωπιζόταν σαν σταρ του κινηματογράφου.
Περισσότερα από σαράντα χιλιάδες γράμματα κατέφθαναν κάθε μήνα στο σπίτι του από θαυμαστές.
Οι φανέλες του γινόταν ανάρπαστες και μια κερδοφόρα επιχείρηση είχε στηθεί γύρω από το όνομα του.
Είχε τα πάντα, δόξα, χρήμα, ταλέντο και γυναίκες. Όπως είχε δηλώσει άλλωστε, για να κατακτήσει μία γυναίκα αρκούσε να πει ότι είναι ο Τζορτζ Μπεστ, ο ποδοσφαιριστής της Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Παντρεύτηκε δύο φορές και απέκτησε έναν γιο, αλλά η άστατη ζωή που έκανε διέλυσε τους γάμους του.
Manchester-United-and-Northern-Irelandsuperstar-George-Best-pictured-with-his-girlfriend-Jackie-Glass
Ο George Best με την φίλη του Jackie Glass
SNF2732B-380_742478a


Τα ξέφρενα πάρτι και το αλκοόλ έγιναν προτεραιότητα τα επόμενα χρόνια
Είχε εθιστεί στο ποτό και όσο και αν προσπαθούσε να το κόψει και να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις δεν τα κατάφερε.
Όταν ο Μπάσμπι παραιτήθηκε κανείς δεν μπορούσε να τον κουμαντάρει.
Σε ηλικία 27 ετών έφυγε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχοντας σκοράρει συνολικά 179 φορές, τερματίζοντας πρόωρα μια επιτυχημένη καριέρα.
Τα επόμενα χρόνια συνέχισε να παίζει σε διάφορους συλλόγους χωρίς να καταφέρει να επαναλάβει και τελικώς να διαχειριστεί την επιτυχία.
Όπως είχε δηλώσει: «Το 1969 παράτησα τις γυναίκες και το αλκοόλ. Ήταν τα χειρότερα 20 λεπτά της ζωής μου».
Δύο φορές τον συνέλαβαν για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και μία για παρενόχληση ενός ανήλικου κοριτσιού για την οποία κατηγορία όμως απαλλάχθηκε.
Το χρόνιο πρόβλημα με το αλκοόλ δεν κατέστρεψε μόνο την καριέρα του αλλά και την υγεία του.
Άρχισε να μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία και τις κλινικές αποτοξίνωσης.
Το 2001 έπαθε λοίμωξη στο αναπνευστικό και την επόμενη χρονιά υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση στο συκώτι.
Παρά την επιτυχημένη επέμβαση ο Μπεστ δεν ακολούθησε τις συμβουλές των γιατρών και ξανακύλησε.
Τον Οκτώβρη του 2005 μπήκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και έναν μήνα μετά πέθανε από ανεπάρκεια οργάνων.
Στην κηδεία του παρευρέθηκαν περισσότεροι από 100.000 Βρετανοί για να αποχαιρετήσουν τον μεγαλύτερο ποδοσφαιριστή που έπαιξε ποτέ στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Εφυγες και συ ...πολυ νωρις !!!


Σαν σήμερα το 2010, η οικογένεια της ΑΕΛ έχασε τον Παναγιώτη Μπαχράμη, αλλά δεν τον ξέχασε

'Οσα χρόνια όμως κι αν περάσουν, οι μνήμες παραμένουν άσβεστες. 'Ενα από τα καλύτερα παιδιά και τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την τιμημένη φανέλα με το άλογο στο στήθος...
Παναγιώτη ζεις στις καρδιές μας αιώνια! Και κάθε χρόνο τέτοια μέρα, οι λογισμοί μας θα τρέχουν εκεί ψηλά, δίπλα σου, στο club του Παραδείσου και στα γήπεδα τ' ουρανού, εκεί που μαζί με τα άλλα αδικοχαμένα "βυσσινί" αδέλφια μας, είμαστε βέβαιοι ότι ξαναγράφετε σελίδες δόξας!
Αξέχαστη η μορφή σου Παναγιώτη... Αιώνια η μνήμη σου!