Εδώ και λίγη ώρα η ΑΕΛ ανακοίνωσε την δεύτερη απόκτηση της για την περίοδο του Ιανουαρίου με τον Πάμπλο Γκαγιέγο να κάνει το ταξίδι Ισπανία-Ελλάδα για λογαριασμό των «βυσσινί».
Ο ποδοσφαιριστής διάλεξε την φανέλα με το νούμερο στην πλάτη και δοκιμάζει την τύχει του για πρώτη φορά (όπως και ο Μασαλέσα) εκτός της πατρίδας του σε ένα πρωτάθλημα με διαφορετικές απαιτήσεις. Ο Γκαγιέγο που ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα 20 του στο πρωτάθλημα της 3ης τη τάξει κατηγορίας της Ισπανίας έρχεται στην Ελλάδα με φιλοδοξίες και μία γεμάτη μισή σεζόν (18 ματς).
Το SportLarissa σας παρουσιάζει την καριέρα του 23χρονου μεσοεπιθετικού.

Τα πρώτα βήματα
Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο ήταν εμφανής από μικρή ηλικία. Ο Γκαγιέγο προσπάθησε να συνδυάσει σπουδές και αθλητισμό από αρκετά μικρός ξεκινώντας παράλληλα το ποδόσφαιρο από την γενέτειρα του Ουέσκα. Η Αλμουδέβαρ, ομάδα που αγωνίζεται στο περιφερειακό πρωτάθλημα, ήταν η πρώτη που του έδωσε την ευκαιρία να παίξει ποδόσφαιρο.

Οι σπουδές
Ο Pablo Gallego Lardies, εκτός από το ποδόσφαιρο, ήταν παράλληλα ικανός μαθητής. Συμμετείχε το 2013 σε ένα πρόγραμμα ενίσχυσης, καθοδήγησης και υποστήριξης της Παιδαγωγικής σχολής της Σαραγόσα από το ινστιτούτο IES Sierra de Guara στην Ουέσκα ενώ σπούδασε Αγγλική φιλολογία. Κατάφερε για ένα ικανό διάστημα να αγωνίζεται ως ποδοσφαιριστής και να παρακολουθεί τις σπουδές του.
Η εκμάθηση αγγλικών είναι κάτι με το οποίο ασχολήθηκε αρκετά όπως φαίνεται και σε μία δημοσίευση του το 2015 όταν ανέφερε. «Τι χαρά να τους ξαναδούμε και πάλι. Τι ωραίο που είναι να είσαι δάσκαλος».
Ντεμπούτο στα 20
Έχοντας δείξει αρκετά καλά στοιχεία η Ουέσκα αποφασίζει να τον προωθήσει στην πρώτη ομάδα δίνοντας του την πρώτη του συμμετοχή σε ηλικία 20 ετών στο πρωτάθλημα της Γ’ Ισπανίας.
Το ματς αυτό ήταν στις 25 Αυγούστου του 2013 στην πρεμιέρα της σεζόν, όταν ο Γκαγιέγο αγωνίστηκε ως αλλαγή σε ένα ματς με την Λας Πάλμας για τον δεύτερο όμιλο της Segunda B’, ενώ παράλληλα συνέχισε να παίζει στο περιφερειακό πρωτάθλημα της πόλης με την Αλμουδεβάρ κάνοντας παράλληλα προπονήσεις με την πρώτη ομάδα.

Η πρώτη μεταγραφή
Στα μισά της σεζόν και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2014 ο ποδοσφαιριστής ξεπηδάει στην Σαρινιένα για να βρει τις συμμετοχές που χρειαζόταν στον ίδιο όμιλο της ίδιας κατηγορίας.
Εκεί μέχρι την λήξη της περιόδου κατάφερε να βρει τα αγωνιστικά λεπτά που χρειαζόταν, κατέγραψε 10 συμμετοχές (οι περισσότερες ως βασικός) όμως ο στόχος δεν επιτεύχθη.
Η ομάδα του υποβιβάστηκε εκείνη την σεζόν με τον Γκαγιέγο το καλοκαίρι του 14’ να αναζητεί τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του.

To επεισόδιο με τον αστυνομικό και η εξήγηση
Αρκετές ήταν οι ομάδες που ασχολήθηκαν με την περίπτωση του καλοκαίρι του 14’ και μάλιστα από μεγαλύτερες κατηγορίες όμως κάποιες από αυτές ήταν επιφυλακτικές για την περίπτωση του λόγω του μικρού αριθμού των συμμετοχών του.
Αυτό οδήγησε τον Γκαγιέγο σε έναν άλλο όμιλο της Segunda B, στον 4ο,  που υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με Καχερένο.
Εκεί άρχισε να παίρνει φανέλα βασικού με το… καλημέρα ενώ κομβικό ήταν το ματς στις 20/9/2014 στην εκτός έδρας ήττα με 3-1 με την Λουκένα.
Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΛ κατηγορήθηκε για εξύβριση σε έναν αστυνομικό με δημοσιεύματα να αναφέρουν πως τους αποκάλεσε «καθάρματα» έχοντας παράπονα για τον τρόπο προστασίας των παικτών σε ένα τέτοιο ματς.  
«Δεν αντιστοιχεί με την πραγματικότητα. Αρνούμαι κατηγορηματικά ότι προσέβαλα την αστυνομία. Εγώ ποτέ δεν έχω πει ούτε θα πω κάτι τέτοιο. Είμαι ένας μορφωμένος άνθρωπος και οι μορφωμένοι άνθρωποι δεν ενεργούν με αυτόν τον τρόπο. Ο αθλητισμός μου έχει διδάξει να είμαι πειθαρχημένος και ποτέ δεν είχα κανένα πρόβλημα είτε με τους διαιτητές ή αξιωματούχους επιβολής του νόμου ή θεατές σε όλη την καριέρα μου. Ελπίζω, λοιπόν, ότι έχουν επιλυθεί τα δίκαια μου», είχε δηλώσει δύο μέρες μετά μέσω twitter με τον παίκτη να δικαιώνεται εν τέλει καθώς δεν τιμωρήθηκε από την διοργανώτρια αρχή.
Στα αγωνιστικά ο Γκαγιέγο εκείνη την σεζόν κατέγραψε την πρώτη του «γεμάτη» χρονιά σημειώνοντας 32 συμμετοχές και βοηθώντας την ομάδα του να παραμείνει στην κατηγορία που ήταν και ο στόχος.

Η καλύτερη του χρονιά
Οι θετικές εντυπώσεις που αφήνει στην λήξη της περιόδου 2014-2015 στην Καχερένιο, τον κρατούν στον σύλλογο που την περασμένη χρονιά κάνει την πιο παραγωγική του χρονιά.
Ο Γκαγιέγο ως δεξί εξτρέμ κυρίως γράφει 29 συμμετοχές με την Καχερένιο, σημειώνει 7 γκολ και φτάνει μέχρι τα play-off ανόδου με την ομάδα του να ηττάται σε δύο παιχνίδια από την Λινάρες.

Φέτος…
Ο Γκαγιέγο έρχεται στην ΑΕΛ με γεμάτες παρουσίες την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο σε ένα πρωτάθλημα βέβαια πιο χαμηλής ποιότητας. Έλυσε το συμβόλαιο του την Τετάρτη 14/12/2016 με την Λεαλτάδ στην οποία πρόλαβε να καταγράψει 18 συμμετοχές αφήνοντας την στην 8η θέση της βαθμολογίας.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα εργομετρικά του ήταν τα καλύτερα δυνατά και μένει να δείξει πως μπορεί να κερδίσει θέση άμεσα στην ομάδα.

Το «τι σημαίνει ΑΕΛ» μέσω ενός παλιού… γνώριμου
Για την ιστορία της ομάδας και τους φιλάθλους ο Πάμπλο Γκαγιέγο έχει πληροφορηθεί από έναν παίκτη που γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις στην ομάδα. Ο λόγος για τον Χόρχε Πίνα που ήρθε στην ΑΕΛ το 2012 και αγωνίστηκε 12 φορές με την «βυσσινί» φανέλα με τον Ισπανό να μιλά με τα καλύτερα λόγια στο νέο μεταγραφικό απόκτημα του συλλόγου.
«Είμαι πολύ χαρούμενος που έρχομαι στην Ελλάδα. Γνωρίζω ότι έρχομαι σε μια από τις πιο ιστορικές ομάδες στην Ελλάδα. Γνωρίζω την ιστορία της ΑΕΛ και τι σημαίνει για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εξάλλου ένας πρώην συμπαίκτης μου και συμπατριώτης μου έχει φορέσει τη φανέλα της ομάδας. Ο Χόρχε Πίνα μου έχει πει τα καλύτερα για την πόλη και για την ομάδα. Κυρίως για τους φανατικούς οπαδούς που έχει η ΑΕΛ.
Στο ελληνικό πρωτάθλημα, επίσης, αγωνίζονται πολλοί Ισπανοί. Στον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, τον ΠΑΣ Γιάννινα. Δεν θα υποσχεθώ γκολ στον κόσμο της Λάρισας, το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι να δώσω τα πάντα για να πετύχει τους στόχους της, η νέα μου ομάδα».

Αγωνιστικά χαρακτηριστικά
Ο 23χρονος αγωνίζεται κυρίως στις πτέρυγες της μεσοεπιθετικής γραμμής. Είναι γρήγορος, του αρέσει να δοκιμάζει να περάσει στο ένας με έναν, χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο το δεξί του πόδι ενώ χρειάζεται δουλειά στην σέντρα. Δεν είναι εξτρέμ-σκόρερ, βάζει δυνατά το σώμα του στις μονομαχίες ενώ μπορεί να αγωνιστεί και πιο πίσω, δηλαδή ως δεξί μπακ όπως έκανε στο ξεκίνημα της καριέρας του.
Λογικά στην ΑΕΛ έρχεται για να διεκδικήσει θέσει στην μεσοεπιθετική «τριπλέτα» του 4-2-3-1 και καλείται να αποδείξει στον Τσιώλη πως είναι ικανός για να βοηθήσει την νέα του ομάδα.

Το βιογραφικό του:
Ονοματεπώνυμο: Πάμπλο Γκαγιέγο Λαρντίεθ
Εθνικότητα: Ισπανός
Ημ. Γέννησης: 01/10/1993
Θέση: Δεξί εξτρέμ
Πόδι: Δεξί
Ύψος: 1,74μ.
Διεθνείς συμμετοχές: 
ΣΕΖΟΝΟΜΑΔΑΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣΛΕΠΤΑΓΚΟΛ 
2013/14(α’ μισό)ΟυέσκαΓ’ Ισπανίας115′ 
2013/14 (β’ μισό)ΣαρινιέναΓ’ Ισπανίας10650′ 
2014/15ΚαχερίνιοΓ’ Ισπανίας321.296′ 
2015/16ΚαχερίνιοΓ’ Ισπανίας291.776′7 
2016/17ΛεαλτάδΓ’ Ισπανίας181.052′ 

Γιώργος Σιώχας