Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2016

ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ..ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ!!!




Σήμερα στις 11:00 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του διευθυντού του τμήματος ανωνύμων εταιριών του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Μασγανά με τον κ. Αλέξη Κούγια και τον νομικό σύμβουλο του Κώστα Πηλαδάκη κ. Νικόλαο Σκουλή.Στη συνάντηση αυτή τέθηκαν δύο θέματα: Το πρώτο ήταν η αδειοδότηση της ΠΑΕ ΑΕΛ από την Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ και το δεύτερο θέμα ήταν το νομικό ερώτημα του νομικού συμβούλου του κ. Πηλαδάκη προν στον κ. Μασγανά περί της δυνατότητος να συγχωνεύσει η πλευρά Πηλαδάκη την παλαιά ΠΑΕ ΑΕΛ, η οποία έχει μεν εκκαθαριστεί αλλά εκκρεμεί διαχειριστικός έλεγχος, με τη Γήπεδο ΑΕ κι έτσι να διαγραφεί αυτομάτως η ΠΑΕ ΑΕΛ του κ. Πηλαδάκη από το ΓΕΜΗ.

Oι απαντήσεις οι οποίες δόθηκαν είναι οι εξής:

1. Όσων αφορά την αδειοδότηση της νέας ΠΑΕ ΑΕΛ, η οποία αγωνίζεται στη Football League, ο κ. Μασγανάς, εκφράζοντας και τον Υπουργό κ. Σταθάκη, ήταν κατηγορηματικός ότι
ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ η Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ δεν έδωσε πέρυσι αδειοδότηση στη νέα ΠΑΕ ΑΕΛ, αφού η παλαιά ΠΑΕ ΑΕΛ, από τότε που έπαψε να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Football League και διελύθη, δεν έχει κανένα αθλητικό σκοπό κι έτσι δε διαφέρει σε τίποτα από μία κοινή ανώνυμη εταιρία η οποία θα έπρεπε άμεσα να διαγραφεί από το ΓΕΜΗ ανεξαρτήτως αν εκκρεμεί διαχειριστικός έλεγχος.ΜΑΛΙΣΤΑ Ο Κ. ΜΑΣΓΑΝΑΣ ΕΚΑΝΕ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟΝ Κ. ΚΟΥΓΙΑ ΟΤΙ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΕΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΠΑΕ ΑΕΛ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΜΗ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Κ. ΣΤΑΘΑΚΗΣ.

2. Όσων αφορά το ερώτημα της πλευράς του νομικού συμβούλου του κ. Πηλαδάκη, για τη συγχώνευση της παλαιάς ΠΑΕ με τη Γήπεδο ΑΕ, ο κ. Μασγανάς ήταν κατηγορηματικός ότι αυτό δεν γίνεται λόγω μιας σειράς νομικών προβλημάτων.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ και προσωπικά ο κ. Κούγιας είναι ιδιαίτερα ευτυχής από αυτή τη νομική εξέλιξη, γιατί μετά την απάντηση του Υπουργείου Ανάπτυξης στην επιστολή της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ και μετά την απόφαση της FIFA για τον Τοάμα, έρχεται πλέον και το Νομικό Συμβούλιο του κράτους να προσθέσει με τον πλέον επίσημο τρόπο τη νομική θέση του Ελληνικού κράτους για τη διαγραφή της παλαιάς ΠΑΕ ΑΕΛ του κ. Πηλαδάκη από το ΓΕΜΗ, ανοίγοντας πλέον το δρόμο για την αδειοδότηση της νέας ΠΑΕ ΑΕΛ για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Super League
.

ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΛΕΞΙΚΟΥ!!!!



ΤΟ επίσημο έγγραφο προς τη FL για τον Λεβεντογιάννη


Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει ότι σήμερα το πρωί το νομικό τμήμα επικοινώνησε με τη Football League και ζήτησε άμεσα έγγραφη απάντηση στο ερώτημα "ποια ιδιότητα έχει ο Αντώνης Λεβεντογιάννης στο Δ.Σ. της ΠΑΕ Απόλλων", διότι για να εκπροσωπεί την ΠΑΕ Απόλλων στο Δ.Σ. της Football League (που την εκπροσωπεί) πρέπει να έχει την ιδιότητα είτε του προέδρου, είτε του αντιπροέδρου, είτε του κατόχου τουλάχιστον 10% των μετοχών. Εφόσον όμως έχει αυτές τις ιδιότητες απαγορεύεται σύμφωνα με τον ΚΑΠ να βρίσκεται στον πάγκο των ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ Απόλλων στους αγώνες κι εφόσον κάθεται η ΠΑΕ κινδυνεύει με πολύ σοβαρές κυρώσεις

ΦΤΟΥ ΜΑΣ ΜΗΝ ΜΑΣ.... ΜΑΤΙΑΣΟΥΝ!!!


Τόσα καλά νέα, μαζεμένα…
Είναι ίσως η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον, που τα καλά αγωνιστικά νέα συνδυάζονται άψογα με τα επίσης καλά εξωαγωνιστικά νέα για την ΠΑΕ ΑΕΛ.
Ουσιαστικά μιλάμε για ένα διάστημα περίπου μίας εβδομάδας, μετά και την ανακοίνωση της πρόσληψης του Σάκη Τσιώλη στον «βυσσινί» πάγκο, που δεν προλαβαίνουμε να… μετράμε καλά νέα για την λαρισινή ομάδα κι αυτή εκτινάσσει την αισιοδοξία των χιλιάδων Λαρισαίων φιλάθλων στα ύψη.
Αρχικά, η απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών και Ανάπτυξης στην επιστολή της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ, όπου και ξεκαθαρίσει ότι «είναι αδικαιολόγητη η Επιτροπή Αδειδότησης της ΕΠΟ που δεν αδειοδότησε πέρυσι την ΠΑΕ ΑΕΛ», στη συνέχεια το CAS που δικαίωσε τους «βυσσινί» στην υπόθεση Σαλίμ Τουάμα και τους ανοίγει παράλληλα και τον ευρωπαϊκό δρόμο, ακολούθησε η νίκη επί του Απόλλωνα και η αναρρίχηση στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα και φυσικά τελευταίο επεισόδιο σε αυτή την πολύ καλή σειρά αποτέλεσε η σημερινή συνάντηση με τον κ. Μασγανά, που κι αυτός από την πλευρά του ξεκαθάρισε ότι «παρανόμως δεν αδειοδοτήθηκε η ΠΑΕ ΑΕΛ» (εξελίξεις που σαφέστατα και δημιουργούν πάμπολλα ερωτήματα αναφορικά με τις κινήσεις της προηγούμενης ιδιοκτησίας σε ένα τόσο φλέγον θέμα).
Για να είμαστε σχεδόν απόλυτοι, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι το νυν νομικό επιτελείο της ΠΑΕ ΑΕΛ, ασχολούμενο μόλις λίγους μήνες με τη συγκεκριμένη υπόθεση έχει να παρουσιάσει θετικά αποτελέσματα, ενώ πέρυσι ούτε αποτελέσματα είδαμε, αλλά ούτε και σαφέστατες απαντήσεις στο μεγάλο ερώτημα είχαμε λάβει, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται και «στρατόπεδα» στις τάξεις των Λαρισαίων φιλάθλων.
Μπορούμε λοιπόν να συμπεράνουμε απ’ όλα αυτά, ότι η υπόθεση «αδειοδότηση» για τη νέα χρονιά βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό δρόμο ή αν το θέλετε η ΠΑΕ ΑΕΛ έχει γεμίσει τη «φαρέτρα» της με ιδιαίτερα ισχυρά όπλα σε αυτόν τον αγώνα που θα ξεκινήσει σε μικρό χρονικό διάστημα.
Τι απομένει λοιπόν; Η ΑΕΛ, αγωνιστικά και υπό τις οδηγίες του Σάκη Τσιώλη να καταλάβει τις μία εκ των δύο προνομιούχων θέσεων για να έρθει έτσι και η μεγάλη επιστροφή…

Νίκος Ι. Ασπρούδης