Τρίτη, Νοεμβρίου 08, 2016

Ορατότητης μηδέν για....

TwitterPinterestGoogle+TumblrEmail
ÓÐÁÍÏÓ ÐÁÑÏÕÓÉÁÓÇ ÔÏÕ ÍÅÏÕ ÐÑÏÐÏÍÇÔÇ ÔÏÕ ÁÔÑÏÌÇÔÏÕ ÔÑÁÉÁÍÏÕ ÄÅËËÁ

\



Ορατότης       μηδέν για νέο επενδυτή στην ΠΑΕ Ατρόμητος

Το…σιωπηρό πωλητήριο του Γιώργου Σπανού για την παραχώρηση της περιστεριώτικης ομάδας.
Δύσκολοι καιροί για επενδυτές. Εν μέσω οικονομικής κρίσης, μνημονίων και του ΔΝΤ στη χώρα μας, αυτού του είδους τα…τυπάκια τείνουν προς εξαφάνιση. Δυστυχώς.
Κάτι παραπάνω ασφαλώς και γνωρίζει επί του θέματος (περί επενδυτών) ο Γιώργος Σπανός.
Τι κι αν ο μεγαλομέτοχος του Ατρόμητο αναζητά – σιωπηρά και χωρίς να το διαφημίζει – τη διάδοχη λύση για την περιστεριώτικη ΠΑΕ;…
Τι κι αν το πωλητήριο των 4 εκατομμυρίων ευρώ για την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών συν τις προπονητικές εγκαταστάσεις της ομάδας – όπως έχει αποκαλύψει «Ο ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» – θεωρείται μια καλή τιμή για ένα νοικοκυρεμένο σωματείο της Superleague, που εδρεύει σε έναν από τους μεγαλύτερους Δήμους της χώρας και κατ΄επέκταση θεωρείται αυτό που είθισται να χαρακτηρίζουμε «μαγαζί – γωνία» σε αυτές τις περιπτώσεις…;
Οσο είδατε εσείς κάποιον ενδιαφερόμενο επενδυτή να χτυπάει την πόρτα της ΠΑΕ Ατρόμητος, άλλο τόσο τον είδε και ο Γιώργος Σπανός. Ορατότης μηδέν!
Να το γράψουμε άλλη μια φορά; Αντε να το γράψουμε: δύσκολοι καιροί για επενδυτές.
Ωστόσο, όπως για όλα τα πράγματα στη ζωή και στο ποδόσφαιρο, έτσι και στην προκειμένη περίπτωση, η ρημάδα η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία!

«Θετικά» δείγματα της... νέας ΑΕΛ του Σακη Τσιωλη !!!

Οι «βυσσινί» δε κατάφεραν να πάρουν αποτέλεσμα στο Αγρίνιο, αλλά έδειξαν για πρώτη φορά καλό... πρόσωπο μακριά από την Λάρισα. 
Σε... νέα εποχή, προσπαθεί να μπει η ΑΕΛ. Όχι τόσο νέα, βέβαια, αφού ο Σάκης Τσιώλης επέστρεψε στον πάγκο των «βυσσινί», με στόχο την αλλαγή της προβληματικής εικόνας που παρουσίασε σε αρκετές αναμετρήσεις της σεζόν, ειδικά σε αυτές μακριά από την έδρα της. Το πρώτο δείγμα, δε συνδυάστηκε μεν με νίκη, όμως υπήρξε σαφή βελτίωση της εικόνας της ΑΕΛ. Οι αλλαγές, για τις οποίες σας είχαμε ενημερώσει ότι θα γίνουν, βοήθησαν το «αλογάκι» να διεκδικήσει στα... ίσα την νίκη, σε μία δύσκολη έδρα όπως αυτή του Παναιτωλικού. 
Καμία σχέση, δηλαδή, με την εικόνα που είχε παρουσιάσει η ομάδα από την Λάρισα, στα Γιάννενα και - ειδικά - στην Κέρκυρα. Αυτό, πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες του gazzetta.gr, θα είναι το βασικό πλάνο της ΑΕΛ από εδώ και πέρα, με το ματς στο Αγρίνιο να αποτελεί οδηγό για την συνέχεια. Επίσης, με την ευκαιρία της διακοπής του πρωταθλήματος, θα γίνουν κάποιες επιπλέον δοκιμές, ενώ θα πραγματοποιηθούν και κάποιες εξετάσεις, αρχής γενομένης από τις αιματολογικές. Στόχος αυτού, είναι να διαπιστωθεί η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ρόστερ αυτή τη στιγμή και σε ποιους τομείς θα χρειαστεί επιπλέον δουλειά, για να βελτιωθεί η εικόνα της ΑΕΛ. 
Ο ρυθμός που έχει βρει ο Ναζλίδης, ο οποίος πάλι βρήκε δίχτυα, αλλά και η καλή συνεργασία που είχε με τον Μαρουκάκη, δίνουν μία σημαντική ανάσα στην ομάδα στο επιθετικό κομμάτι, το οποίο, πλέον, μοιάζει αξιόπιστο. Και όταν γεμίσει ξανά η γραμμή πίσω από τα φορ - υπάρχουν απουσίες, ενώ η προώθηση του Ναβάρα δίνει ακόμα μία ποιοτική εναλλακτική - οι «βυσσινί» μπορούν να αποκομίσουν πολλαπλά οφέλη. Εκεί, άλλωστε, είναι το δυνατό κομμάτι του ρόστερ της ΑΕΛ. Δημιουργώντας... φόβο στις αντίπαλες άμυνες, θα καταφέρουν να κρατήσουν σε μεγάλο βαθμό τους αντιπάλους του μακριά από την εστία τους, δίνοντας μεγάλη βοήθεια στην - προβληματική η αλήθεια είναι - αμυντική γραμμή και ειδικά στα αργά της στόπερ. 

οικογενειακό «διπλό» με την ΑΕΛ kai Κ20


Την ευκαιρία να δει τους ποδοσφαιριστές της ομάδας σε ρυθμούς αγώνα είχε ο προπονητής της ΑΕΛ Σάκης Τσιώλης στο προγραμματισμένο οικογενειακό «διπλό» με την ΑΕΛ Κ20 του Μίλτου Ζιάκα στο προπονητήριο των Δέντρων με την αντρική ομάδα των «βυσσινί» να επικρατεί με 3-0 σε έναν αγώνα που αποτελούνταν από δύο 30άλεπτα.
Οι παίκτες και των δύο ομάδων είχαν κίνητρο για να αποδείξουν στο νέο τεχνικό της ομάδας πως αξίζουν να βρίσκονται στα πλάνα του. Για την ακρίβεια αυτό φάνηκε στο παιχνίδι με τον Σάκη Τσιώλη να μην μένει αμέτοχος κατά τη διάρκεια του αγώνα, ζητώντας διαρκώς αμυντική συνοχή, καλό passing game και γρήγορο transition (ειδικά στην κόντρα επίθεση) και από τις δύο ομάδες, ενώ έδινε διαρκώς οδηγίες για το πώς θα αποφευχθεί το λάθος στην κατοχή της μπάλας, δίνοντας έμφαση και στα τελειώματα των φάσεων. Το παιχνίδι διεξήχθη υπό καταρρακτώδη βροχή ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τους παίκτες να μπουν δυνατά σε όλες τις φάσεις.



Το σκορ το άνοιξε για την ΑΕΛ ο Δημήτρης Καπός, καθώς μετά από κόρνερ από αριστερά του Ναβάρο, ο Νίκος Αναστασόπουλος στόπαρε και με ανάποδο ψαλίδι βρήκε τον επιθετικό των «βυσσινί» που οριζοντιώθηκε και εκτέλεσε με γυριστό σουτ με το δεξί κάνοντας το 1-0 με πανέμορφο τρόπο.
Το 2-0 σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου ημιώρου, με τον Ανδρέα Λαμπρόπουλο να βρίσκει κάθετα τον Καπό που απέφυγε τον Καβουσάκη και από πλάγια θέση (δεξιά στην περιοχή) σκόραρε.
Το τελικό σκορ (3-0) το διαμόρφωσε στο δεύτερο ημίωρο ο Γιάννης Μασούρας με ένα σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή και πλάγια δεξιά σημαδεύοντας την διαγώνια γωνία και χαμηλά.
Η σημερινή ημέρα ήταν μία καλή ευκαιρία για τους παίκτες που δεν έχουν αρκετό χρόνο συμμετοχής όπως οι Σουλιώτης, Μασούρας, Μονιάκης, Λαμπρόπουλος, Κουτσιανικούλης και Καπός με τους ποδοσφαιριστές των «βυσσινί» να αρπάζουν την ευκαιρία και να αγωνίζονται σε φουλ ρυθμούς με σκοπό να αποδείξουν στον τεχνικό τους πως μπορεί να τους υπολογίζει στις επόμενες αναμετρήσεις. Παράλληλα ειδικό ήταν το κίνητρο και για την ομάδα της Κ20 που αποτελείται από αρκετά ταλαντούχους παίκτες και περιμένουν στην… γωνία για την προώθηση τους στους μεγάλους.
Ατομικό πρόγραμμα στην προπόνηση ακολούθησε ο Ντοντό (σε υψηλότερη ένταση σε σχέση με χθες), μαζί με τον Καρατάσιο, ενώ οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο Αγρίνιο είχαν πιο χαλαρό πρόγραμμα. Εκτός προπόνησης ήταν ο Κόντορ (έχει άδεια) και ο Αβραάμ (ενσωματώθηκε με την Εθνική Κύπρου) ενώ οι τερματοφύλακες που δεν αγωνίστηκαν στο φιλικό προπονήθηκαν υπό τις εντολές του Βαγγέλη Τσότσα.
 Κ20 του Μίλτου Ζιάκα αγωνίστηκε ο Ζαχαρίας Καβουσάκης κάτω από τα δοκάρια μαζί με τους Κυρίτση Γ., Αναγνώστη, Ναλμπάντη, Παπαδόπουλο, Γεωργακόπουλο, Καραλούλη, Νούσια, Χοτζάλι, Μακρή, Κεϊτά, ενώ έπαιξαν στη συνέχεια και οι Χατζής, Μαστακούλης, Κρητικός, Κυρίτσης Θ., Καλούσης, Τζέκας μεταξύ άλλων.
Για την ΑΕΛ του Σάκη Τσιώλη έπαιξαν οι Μασούρας, Μονιάκης, Σουλιώτης, Γκόλιας, Λαμπρόπουλος, Αναστασόπουλος, Ντέλετιτς, Ναβάρο, Κουτσιανικούλης, Καπός (σε σχηματισμό 4-2-3-1) ενώ στην θέση του Ναβάρο αγωνίστηκε στο δεύτερο μέρος και ο Ουρτάδο.

Ο Σάκης Τσιώλης είναι προπονητής που ασχολείται αρκετά με τους νεαρούς παίκτες και αυτό έγινε στην σημερινή προπόνηση. Μετά το τέλος του οικογενειακού διτέρματος ο Καρδιτσιώτης τεχνικός κράτησε στον αγωνιστικό χώρο την εντεκάδα της Κ20 με σκοπό να τους δείξει μερικές αρχές του στην κυκλοφορία μπάλας και την επιθετική ανάπτυξη γενικότερα.
dsc03779
Ο Τσιώλης δούλεψε μαζί τους στο passing game και σε δύο αυτοματισμούς που περιείχαν τελείωμα φάσης με επιλογή στον στόχο στην τελική πάσα φέρνοντας παραδείγματα από τους τελευταίους αγώνες της ΑΕΛ προς τους παίκτες με σκοπό να γίνει ακόμη πιο εύκολα κατανοητός.
Οι παίκτες της Κ20 έδειξαν αρκετά ενθουσιασμένοι για τον χρόνο που διέθεσε ο προπονητής της αντρικής ομάδας και αξίζει να σημειωθεί πως κέρδισαν τα εύσημα από τον τεχνικό των «βυσσινί» για την τακτική τους συμπεριφορά μετά τις οδηγίες που τους έδωσε και στο τελείωμα των ασκήσεων.

Γιώργος Σιώχας

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΜΠΑΣ !