Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 26, 2016

..Τα δυνατότερα πλάγια: Από τον Ντέλαπ... στον Κόντορ! (vids




Τα δυνατότερα πλάγια: Από τον Ντέλαπ... στον Κόντορ! (vids

Ο Γκανέζος μπακ της Λάρισας, Οβούσου-Ανσά Κόντορ εκτελούσε τα πλάγια σαν... κόρνερ στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό και το SDNA σας θυμίζει κάποιες αντίστοιχες χαρακτηριστικές περιπτώσεις από Ελλάδα και εξωτερικό.

Ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά στιγμιότυπα στη χθεσινή συνάντηση της Λάρισας με τον Ολυμπιακό ήταν τα δυνατά πλάγια του Οβούσου-Ανσά Κόντορ. Μάλιστα ένα τέτοιο ήταν που στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης έφερε το γκολ του Γκόλια με το οποίο οι «βυσσινί» πανηγύρισαν μία σημαντική νίκη επί των πρωταθλητών Ελλάδας
Μπορεί ο συγκεκριμένος τρόπος να φαντάζει παράταιρος στο μάτι, ωστόσο δεν είναι κάτι που συναντάται για πρώτη φορά στα γήπεδα. Σε αρκετές περιπτώσεις ομάδες με δυνατότερο αντίπαλο έχουν χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο «όπλο» προκειμένου να βάλουν στην περιοχή του έναν δυνατότερο αντίπαλο. Το μόνο που αρκεί είναι να διαθέτουν κάποιον παίκτη με... δυνατά χέρια.
https://youtu.be/o6dCahgzMXE

Τέτοιος ήταν ο Γκανέζος μπακ της Λάρισας, Οβούσου-Ανσά Κόντορ, ο οποίος θύμισε χαρακτηριστικές περιπτώσεις τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό που συνήθιζαν να ακολουθούν τη συγκεκριμένη τακτική.
Ένας αντίστοιχος ήταν τη δεκαετία του 80' ο Λάκης Σημαιοφορίδης, ο οποίος για τρεις σεζόν (1980-1983) αγωνίστηκε και στον Παναθηναϊκό. Χαρακτηριστικό το πλάγιο από το προήλθε το γκολ της Καστοριάς στο 5-2 του τελικού του Κυπέλλου του 1980 επί του Ηρακλή.
Το ίδιο και ο Σταύρος Παπαδόπουλος, ο οποίος αγωνίστηκε από τα μέσα της δεκαετίας του 70' ως τα μέσα δεκαετίας του 80' στον Ολυμπιακό.


Τα δυνατά πλάγια-καμινάδες ήταν μια αγαπημένη τακτική της Στόουκ επί εποχής Τόνι Πιούλις. Ρόρι Ντέλαπ φυσικά εν δράση...
Τα δυνατά πλάγια σαν σέντρες εφαρμόστηκαν και από τον Άρον Γκούναρσον της Εθνικής Ισλανδίας στο Euro.


Δυνατό χέρι αποδείχθηκε πως έχει και ο Σέρβος υψηλόσωμος αμυντικός Λιούμπο Μπαράνιν, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίζεται στην Κουαντάν της Μαλαισίας.


Και βέβαια ο πλάγιος μπακ της Λέστερ, Κρίστιαν Φουξ

περαστικα !!!


ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ  ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ  ΚΑΙ  ΝΑ  ΕΠΑΝΕΛΘΕΤΕ   ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ!!!

Για νοσηρά μυαλά έκανε λόγο στο ο Αλέξης Κούγιας


Κούγιας : "Εκπτώσεις αξιοπρέπειας δεν κάνω"

Για νοσηρά μυαλά έκανε λόγο στο Sport24.gr ο Αλέξης Κούγιας για όσα ακούστηκαν ότι η ομάδα του θα είναι "χαλαρή" απέναντι στον Ολυμπιακό, αν και επιβεβαίωσε τις καλές σχέσεις με τους Πειραιώτες. Η αποθέωση στον Αναστασιάδη και το... στοίχημα με τον Αφρουδάκη.
Δεν ήταν πολλοί αυτοί που θα στοιχημάτιζαν ότι η ΑΕΛ θα κατάφερνε να κόψει βαθμούς από τον Ολυμπιακό το βράδυ της Κυριακής (25/9) στην AEL FC Arena. Δεν είναι ότι ξαφνικά βγάζουν μάτια με την απόδοσή τους οι Πειραιώτες και δεν... βλέπουν τους αντιπάλους τους, πολύ απλά έχουν "χτίσει" αυτό το αίσθημα υπεροχής και καταφέρνουν να περνούν από έδρες όπως αυτή των "βυσσινί".
Όλα αυτά πήγαν περίπατο όμως και η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη έφτασε σε μια πανάξια νίκη (1-0), έστω και αν αυτή ήρθε στις καθυστερήσεις και με ένα γκολ που χρειάστηκε να γίνουν πολλά για να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα του Καπίνο. Σημασία έχει ότι πήρε το πρώτο τρίποντο της σεζόν και αυτό πανηγυρίστηκε έξαλλα απ' όλους.
Για τον μεγαλομέτοχο της ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια, ήταν μια βραδιά δικαίωσης και απαντήσεων. Ναι, ακόμη και σε αυτούς που "ψιθύριζαν" ότι η ομάδα του δεν θα πάλευε το ματς και θα έχανε λόγω των καλών του σχέσεων με την διοίκηση του Ολυμπιακού.
Για τον ίδιο, όπως είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Sport24.gr, άλλο πράγμα οι ομαλές σχέσεις και άλλο πράγμα οι ηθικές εκπτώσεις που δεν τις διαπραγματεύεται, ενώ παράλληλα αποθέωσε τον Άγγελο Αναστασιάδη και συν τις άλλοις μίλησε για το "σήμερα" και το "αύριο" της ΑΕΛ, το οποίο ξεκινά από την παραμονή και φτάνει μέχρι την κορυφή σε βάθος χρόνου.
 

Δεν φοβηθήκαμε τον Ολυμπιακό. Έχει πολύ μέλλον αυτή η ομάδα

Κάνοντας ένα πρώτο σχόλιο για τον αγώνα που είχε εξέλιξη-θρίλερ και κρίθηκε στο φινάλε, ο ισχυρός άνδρας της ομάδας του θεσσαλικού Κάμπου ανέφερε πως "ήταν ματσάρα με 13-9 τελικές προσπάθειες που και οι δυο ομάδες διεκδίκησαν τη νίκη μέχρι το τέλος. Ήταν ένα ενδιαφέρον ματς, ανοιχτό και εμείς πήγαμε για τη νίκη και δεν φοβηθήκαμε καθόλου τον Ολυμπιακό. Κάπου εδώ, πρέπει να πούμε ότι οι 8 από τους 11 παίκτες δεν είχαν παίξει ξανά στη Super League.
Τα παιδιά πίστεψαν στις ικανότητές τους και δικαιώθηκαν. Απέναντί τους είχαν την ομάδα με το ακριβότερο ρόστερ, με παίκτες μεγάλης κλάσης που έχουν κατακτήσει πρωταθλήματα, παγκόσμιους τίτλους και έχουν απίστευτη εμπειρία. Δείξαμε όμως ότι έχει μέλλον η ομάδα μας".

Νοσηρά μυαλά όσοι έλεγαν ότι θα χάσουμε. Έχω ειρηνικές σχέσεις με τον Ολυμπιακό

Ο μεγαλομέτοχος των "βυσσινί", αναφέρθηκε και σε όσα ακούστηκαν ως παραφιλολογία ότι η ομάδα του δεν θα... σκοτωνόταν κιόλας να χτυπήσει το ματς με τον Ολυμπιακό και ότι οι Πειραιώτες θα είχαν ένα σχετικά εύκολο βράδυ στον κάμπο. Το αποτέλεσμα προφανώς δικαίωσε τον Αλέξη Κούγια, ο οποίος... ξεσπάθωσε.
"Είναι νοσηρά μυαλά. Έτσι έχουν μάθει να φέρονται, διότι προφανώς τα έχουν κάνει οι ίδιοι. Πράγματι μετά την αγοραπωλησία του Πλέγα έχω καλές σχέσεις με τον κ. Βρέντζο και με τον κ. Κουντούρη. Με τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού, τον κ. Μαρινάκη, έχω συναντηθεί μονάχα μια φορά.
Η αλήθεια είναι πως την τελευταία διετία έχω αποφασίσει να έχω ειρηνικές σχέσεις με τον Ολυμπιακό. Εκπτώσεις ηθικής αξιοπρέπειας όμως δεν κάνω ποτέ. Η Λάρισα είναι μια πόλη 350.000 κατοίκων. Εδώ οι φίλαθλοι είναι μόνο ΑΕΛ. Δεν θα το επέτρεπε η ηθική μου να κάνω τέτοια πράγματα προς όλον αυτόν τον κόσμο.
Άνθρωποι όπως ο κ. Μητρόπουλος, ο κ. Μπέος και ο κ. Θωμαΐδης ζουν από την ίντριγκα και είναι το μόνο που τους ενδιαφέρει. Μιλούν οι ενέργειες τους. Δεν τους ενδιαφέρει να βγάλουν την καλή πλευρά του ποδοσφαίρου".

Είναι σοφός άνθρωπος ο Αναστασιάδης

Η συζήτηση πήγε και στον προπονητή της ομάδας, τον Άγγελο Αναστασιάδη, για τον οποίον ο Αλέξης Κούγιας ουδέποτε αμφέβαλε, ούτε αμφισβήτησε το έργο του και την προπονητική του επάρκεια. Μάλιστα, τον θεωρεί "σοφό" και αισθάνεται δικαιωμένος με την επιλογή του στον πάγκο των "βυσσινί".
"Όταν αντικατέστησα τον Τσιώλη με τον Αναστασιάδη, όλοι έλεγαν ότι πήρα τον ΠΑΟΚτσή και κανένας δεν μιλούσε για την ποδοσφαιρική του αξία. Έκανα υπέρβαση με τον Αναστασιάδη. Μάλιστα, ο ίδιος έχει πει και με ικανοποιεί πολύ, ότι είμαι αυτός που τον έφερε πίσω στο ποδόσφαιρο. Είμαστε τυχεροί που τον έχουμε στην ομάδα μας.
Είναι σοφός ο Αναστασιάδης. Είναι ένας άνθρωπος που από 18 χρονών είναι με την ίδια γυναίκα, δεν έχουν παιδιά και αισθάνεται για δικά του παιδιά αυτά που έχουμε στην ομάδα και έτσι τους συμπεριφέρεται. Είναι ψέματα αυτό που έχει ειπωθεί ότι σκέφτηκα κάποια στιγμή να τον αλλάξω. Δεν πέρασε ποτέ αυτή η σκέψη από το μυαλό μου".
 

Δεν είναι επάγγελμα για μένα το ποδόσφαιρο

Ερωτηθείς από το Sport24.gr για το αν έχουν ομαλοποιηθεί οι σχέσεις του με τους οργανωμένους οπαδούς, βλέποντας χθες (25/9) ένα κατάμεστο γήπεδο που έβγαζε ενέργεια και στήριζε την ομάδα σε όλο το 90λεπτο, ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε πως "κάτι που δεν ήξερα και εγώ, αλλά το συνειδητοποίησα χθες, είναι ότι στη Λάρισα όλο το γήπεδο είναι... οργανωμένοι. Οι οργανωμένοι αυτοί όμως δεν έχουν σχέση με τους χούλιγκαν άλλων ομάδων. Έχουν ποδοσφαιρική κουλτούρα και την μεταλαμπαδεύουν οι μεγαλύτεροι στους μικρότερους. Από τον παππού στο εγγόνι, ακόμα και από την γιαγιά.
Είναι μια ποδοσφαιρική γιορτή και μόνο εμείς το καταφέρνουμε αυτό. Ξέρετε, δεν είναι επάγγελμα για μένα το ποδόσφαιρο. Χθες ήμουν εδώ μέχρι τη 01:30 το βράδυ και σήμερα είμαι στα δικαστήρια από το πρωί. Το απολαμβάνω όλο αυτό και το αντιλαμβάνεται ο κόσμος. Αν επιστρέψουν στο γήπεδο και αυτοί οι λίγοι οργανωμένοι που λείπουν, τότε θα είναι όλα τέλεια".

Έβαλα στοίχημα 1.000 ευρώ με τον Γιώργο Αφρουδάκη για πρωτάθλημα σε 5 χρόνια

Ο Αλέξης Κούγιας είναι ξεκάθαρος όσον αφορά τον στόχο της φετινής σεζόν. "Πάμε για την παραμονή φέτος. Είναι αγώνας επιβίωσης κάθε αγώνας για μας. Στο πρώτο ματς με τον Ηρακλή παίξαμε πολύ καλά, αλλά δε νικήσαμε εξαιτίας της αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς του Ντεγκρά. Με την Κέρκυρα ήταν αγωνιστικό το ναυάγιό μας και χθες κάναμε μια θαυμάσια εμφάνιση.
Όσο για το μέλλον, θα σας πω μια ιστορία. Μένω στη Βουλιαγμένη και γνωρίζω πολύ καλά τους Αφρουδάκηδες που είναι και άρρωστοι Απολλωνιστές. Μια μέρα, λοιπόν, καθόμασταν και μιλούσαμε, κάναμε και πλάκα και μέσα στη συζήτηση που είχαμε, του έλεγα ότι η Λάρισα είναι πολύ μεγαλύτερο μέγεθος από τον Απόλλωνα. Μάλιστα, βάλαμε και ένα στοίχημα, με τον Γιώργο, ότι θα του δώσω 1.000 ευρώ αν μέσα σε πέντε χρόνια δεν έχουμε πάρει πρωτάθλημα, αλλιώς θα μου δώσει εκείνος 1.000 ευρώ.
Ήταν μια ωραία στιγμή αυτή και γελάσαμε και πάρα πολύ όλοι μας. Κοιτάξτε, είμαι άνθρωπος που από τη φύση μου βάζω τον πήχη ψηλά. Προφανώς, δεν περιορίζομαι στην παραμονή. Πάντως, αυτός είναι ο στόχος μας για φέτος".

Έχουν μικρύνει οι διαφορές, αλλά έχει καλύτερους παίκτες ο Ολυμπιακός

Τέλος, ρωτήθηκε η άποψή του και για το φετινό πρωτάθλημα της Super League, αναφέροντας ότι "θα γίνει μάχη και για το πρωτάθλημα, αλλά και για την παραμονή. Έχουν μικρύνει οι διαφορές των μεγάλων, αλλά ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να έχει τους καλύτερους παίκτες. Δεν είναι εύκολο να δέσουν.
Οι νεαροί παίκτες μας, μου έλεγαν χθες ότι όταν ήταν μικροί έβλεπαν στη τηλεόραση παίκτες όπως ο Καμπιάσο και ο Καρντόσο και χθες τους αντιμετώπισαν σαν ίσοι προς ίσους. Ο Φατιόν που δέχτηκε χτύπημα στη μύτη και συνέχισε να παίζει με κάταγμα, είναι θαυμαστής του Μιλιβόγεβιτς που τον χτύπησε και παρεμπιπτόντως δεν πήρε ούτε κίτρινη κάρτα στην φάση".
SHARE:
32

Οι 8 παίκτες της Football League

Οι 8 παίκτες της ΑΕΛ στη νίκη επί του Ολυμπιακού έπαιζαν πέρυσι   Football League

ΑΕΛ
Η σπουδαία νίκη (1-0) της ΑΕΛ επί του Ολυμπιακού έχει ιδιαίτερη σημασία και για τον εξής λόγο: Οι 8 από τους 14 παίκτες που αγωνίστηκαν, έπαιζαν πέρυσι στη Football League. Το Sport24.gr αναλύει.
Πριν από την έναρξη της σεζόν πολλοί υποστήριζαν ότι η ΑΕΛ δεν θα μπορέσει να πετύχει εφέτος στη Super League, διότι οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές της είναι επιπέδου Fοotball League. Την Κυριακή (25/9) το βράδυ, βέβαια, αυτοί οι παίκτες έφτασαν σε μια μεγάλη νίκη. Επικράτησαν 1-0 του Ολυμπιακού και έφτασαν στο πρώτο τρίποντο στη μεγάλη κατηγορία έπειτα από τρία παιχνίδια.
Είναι αξιοσημείωτο ότι οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν απέναντι στους "ερυθρόλευκους" προέρχονται από τη Football League. Έπαιζαν, δηλαδή, στη δεύτερη κατηγορία τη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Οι 8 στους 14 ήταν πέρυσι στην πορεία ανόδου. Μερικοί από αυτούς, μάλιστα, δεν έχουν εμπειρία από αναμετρήσεις της πρώτης κατηγορίας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο τερματοφύλακας Ξενοδόχοφ, ο οποίος έκανε ντεμπούτο στη Super League και ήταν και πάρα πολύ καλός (αλλά και άτυχος). Δείτε ποιοι ποδοσφαιριστές έπαιζαν πέρυσι στη δεύτερη κατηγορία, για να αντιληφθείτε πως ορισμένοι από αυτούς δεν είχαν την απαιτούμενη εμπειρία να αντεπεξέλθουν σε τέτοια ματς, άσχετα αν έκαναν εξαιρετικό ματς με τους Πειραιώτες.
1. Γκενάντι Ξενοδόχοφ: Πρώτη φορά έπαιξε σε παιχνίδι Super League. Έχει παίξει σε Β' και Γ' Εθνική με Ολυμπιακό Χερσονήσου, Θρασύβουλο, Δόξα Δράμας και Ζάκυνθο.
2. Μπόρισλαβ Γιοβάνοβιτς: Πέρυσι με την ΑΕΛ στη Football League. Έπαιξε σε 27 ματς και πέτυχε 2 γκολ. Με τον Εργοτέλη, ωστόσο, έχει παίξει μια τριετία στη μεγάλη κατηγορία.
3. Νίκος Γκόλιας: Προέρχεται από τη Football League και την Αναγέννηση Καρδίτσας. Τη σεζόν 2013-2014 είχε δώσει μόλις 2 ματς με τον Άρη στη Super League.
4. Βασίλης Ρέντζας: Έπαιξε την περασμένη σεζόν σε Εργοτέλη και ΑΕΛ, στη δεύτερη κατηγορία. Με την ομάδα του Ηρακλείου έχει συμμετοχές στη Super League.
5. Νίκος Αναστασόπουλος: Μόλις το τρίτο του παιχνίδι στη Super League. Πέρυσι με την ΑΕΛ στη Football League και παλαιότερα σε Νίκη Βόλου - Παναχαϊκή.
6. Άντονι Φατιόν: Το τρίτο του παιχνίδι στη Super League. Πέρυσι με την Απόλλωνα στη Football League και παλαιότερα σε Εθνικό Αστέρα, Παναχαϊκή, Λαμία και Απόλλωνα Σμύρνης.
7. Ανδρέας Λαμπρόπουλος: Πέρυσι με την ΑΕΛ στη Football League. Έμπειρος παίκτης, όμως, καθώς έχει παίξει με Κέρκυρα και ΟΦΗ στη Super League.
8. Νίκο Βαρέλα: Πέρυσι με την ΑΕΛ στη Football League και τη σεζόν 2014-2015 στη Ζάκυνθο, επίσης στη δεύτερη κατηγορία. Μόλις το 2ο παιχνίδι του στη Super League.

γεια σου ρε Αλε.!!!χαχαχα

Δεν κωλώνω και θα πω τι 11άδα θα κατέβαζα εγώ!

Δεν κωλώνω και θα πω τι 11άδα θα κατέβαζα εγώ!
Δυστυχώς δικαιώνομαι. Αν διαβάσετε και την προηγούμενη στήλη και τις ακόμα πιο προηγούμενες θα δείτε τι έλεγα παρά τις νίκες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και στην Ελβετία. Έλεγα ότι αυτή η ομάδα θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα και ότι ανησυχώ πολύ, το φετινό πρωτάθλημα δεν θα είναι όπως τα άλλα.
Δεν βλέπω τον προπονητή αυτόν να αξιοποιεί το υλικό του Ολυμπιακού. Κάνει μεγάλα λάθη. Δεν γίνεται να έχεις τρεις χάφαρους όπως ο Φορτούνης, ο Τσόρι και ο Μαρίν και εσύ να παίζεις 4-4-2! Θυσιάζεις έτσι μία πολύτιμη θέση για τον έναν από τους τρεις παικταράδες. Και παίζεις με τι δύο κυνηγούς; Με τον Καρντόσο που είναι ανέτοιμος και σε ρυθμό παλαιμάχου, και με τον Ιντέγε που δεν ξέρει μπάλα, δεν μπορεί να ντριμπλάρει ούτε τον εαυτό του.
Δεν μπορούν να συνδυαστούν δύο τέτοιοι παίκτες. Διότι είναι εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους. Ο ένας δεν ξέρει μπάλα και ο άλλος είναι αργός. Και μετά βάζει αλλαγή τον νεαρό Πορτογάλο στη φωτιά της Λάρισας. Πάλι με δύο φορ. Και ποιος είναι ο νεαρός Πορτογάλος;
Με τρεις στόπερ έπαιζε η Λάρισα πολύ ωραία και σε έκλεινε. Έψαχνες το κεφάλι του Καρντόσο και του Ιντέγε ή του Πορτογάλου, αλλά οι στόπερ της Λάρισας καθαρίζανε όλες τις ψηλιές μπαλιές και έβγαινε ωραία και ο τερματοφύλακας.
Να βλέπεις τον Ντομίνγκες έξω, τον Μαρίν έξω, τον Φορτούνη σε λάθος θέση, και να παίζει μέσα ο Σεμπά και ο Νορβηγός, άλλο πρόβλημα με τα εξτρέμ. Είναι μακριά από το γκολ, σας το έχω πει.
Για να παίξεις 4-4-2 πρέπει να έχεις παικταράδες κυνηγούς που μπορούν να συνδυαστούν και εξτρέμ σε στιλ Τζόρτζεβιτς-Γιαννακόπουλο. Άσε που έτσι το βάρος όλο πέφτει αμυντικά στα δύο αμυντικά χαφ και στα στόπερ...
Δεν θέλω να πω πολλά, αποφεύγω να λέω πολλά μετά από ήττες του Ολυμπιακού, εγώ τα λέω μετά από νίκες.
Με ρωτάει ο Σινάνογλου τι 11άδα θα κατέβαζα και να προτείνω λύσεις, όχι μόνο κριτική. Δεν θα κωλώσω να την πω την ομάδα. Τερματοφύλακα Καπίνο βρέξει χιονίσει. Ας είναι καλός ο Ιταλός. Εγώ το δικό μας παιδί θέλω να αναδείξω, είναι και καλός γκολκίπερ. Δεξιά και αριστερά τα δύο καινούργια μπακ που έχουμε, δεν θα μπορούσα να κάνω και αλλιώς. Στόπερ όμως δεν θα κούναγα Μποτία-Ντα Κόστα. Αυτοί είναι οι έμπειροι, από πού κι ως πού να παίζει βασικός ο νεαρός Βραζιλιάνος. Επειδή είναι κι αυτός παιδί του προπονητή; Όλο τους δικούς του βάζει. Ο νεαρός Βραζιλιάνος αν ήταν λασπωμένο το γήπεδο από βροχή, θα τελείωνε το ματς και δεν θα είχε λερώσει τη φανέλα. Πρέπει να γίνει πιο σκύλος, πιο σκληρός.
Στα χαφ και στην επίθεση θα έπαιζα όπως πέρσι. Με έναν φορ, τον Ιντέγε, Καρντόσο κάτσε έξω και περίμενε. Δεξιά θα ανάσταινα τον Πάρντο φτιάχνοντας την ψυχολογία του, διότι είναι καλύτερος από τους άλλους εξτρέμ, αυτός μπορεί να πάει στο ένας με έναν και στο γκολ. Αριστερά θα έβαζα τον Μαρίν. Τον Μαρίν στη θέση του ρε! Και πίσω από τον Ιντέγε τον Φορτούνη λέγοντάς του να ησυχάσει και να παίζει όπως ακριβώς πέρσι, θα τον έφτιαχνα και τακτικά και ψυχολογικά. Δεν γίνεται να ξέχασε την μπάλα ο πρώτος στα γκολ και στις ασίστ πέρσι. Ακόμα τον θυμούνται στο Λονδίνο τι τους έκανε μέσα στην Άρσεναλ.
Από εκεί και πέρα, θα είχα και τις αλλαγές μου διότι ο Ολυμπιακός έχει μεγάλο υλικό, θα έκανα και τις αλλαγές μου μέσα στο ματς. Τον Ρέτσο για παράδειγμα, ή τον Μανθάτη (μην το φάτε αυτό το παιδί επειδή ο Μπέντο βάζει τους δικούς του, τον Τσόρι βεβαίως, κ.λπ. Αυτή είναι η ομάδα, αυτό είναι το υλικό του Ολυμπιακού, αυτή είναι κατά τη γνώμη μου η συνταγή για να παίξεις μπάλα και όχι να καταστραφείς με τα πειράματα.
Έχεις αργή ομάδα τώρα. Θα συναντήσεις προβλήματα και σε άλλα ματς. Το ποδόσφαιρο είναι χώρος, εκμετάλλευση του χώρου. Ο Ολυμπιακός δεν παίζει σωστά το χώρο ούτε πίσω ούτε μπροστά.
Να αφήσουν τον Μαρινάκη ήσυχο, αρκετά έχει στο κεφάλι του. Ο Μαρινάκης έχει κάνει για τον Ολυμπιακό 6 χρόνια ό,τι καλύτερο μπορούσε. Και βοηθάει κόσμο πολύ, έχουν φάει από εκείνον φαγητό χιλιάδες κόσμος στον Πειραιά μέσω της εκκλησίας. Και όχι μόνο Έλληνες αλλά και μετανάστες. Ο Μαρινάκης είναι θρήσκος, και στο Άγιο Όρος που πήγε βοηθάει και εκεί. Εδώ μιλάμε για ποδοσφαιρικά λάθη, τι να κάνει ο Μαρινάκης να μπει να βάλει το γκολ; Τον Γενάρη στις μεταγραφές θα βοηθήσει, αλλά ως τότε πρέπει να αξιοποιήσει ο προπονητής το υλικό.
Βλέπουμε και τον ΠΑΟΚ που δεν πήρε σέντερ φορ. Τους τα είχα πει 20 φορές. Καλή ομάδα φτιάχνετε, γρήγορη ομάδα είστε, μου αρέσετε φέτος, αλλά έγκλημα κάνετε που δεν παίρνετε κυνηγό. Είδαμε λοιπόν τον ΠΑΟΚ με την Ξάνθη να πετάει δύο βαθμούς επειδή δεν μπορούσε να βάλει γκολ. Έχασε του κόσμου τα γκολ. Είναι χασογκόληδες αυτοί που έχει γύρω από τη θέση του φορ. Όσο για τη θέση του φορ, με Αθανασιάδη και Κουλούρη δεν μπορείς να πάρεις πρωτάθλημα. Θα σου κάνουν ένα ματς, θα σου κάνουν δύο ματς, αλλά πρωτάθλημα δεν παίρνεις.
Και ο Παναθηναϊκός έχει προβλήματα. Ενώ ενισχύθηκε και δεν έχει σχέση με τον περσινό Παναθηναϊκό, αν δεν σκοράρει ο Μπεργκ, οι άλλοι βλέπουν το τέρμα και τρέχουν μακριά. Δεν το έχει κανένας από τους άλλους το γκολ.
Όσοι λένε ότι ο Ολυμπιακός φέτος δεν θα πάρει το πρωτάθλημα, είναι άσχετοι από μπάλα. Ο Ολυμπιακός μπορεί να το πάρει το πρωτάθλημα, αλλά πρέπει να σταματήσουν τα λάθη και τα πειράματα. Με δύο μεταγραφικές κινήσεις τον Γενάρη και με σωστές κινήσεις τώρα-άμεσα από τον προπονητή, μπορεί να βελτιωθεί πολύ η ομάδα.

υπαρχει ελπις

Έξαλλος ο κόσμος του Θρύλου με το non paper για τον διαιτητή! (pics)

Η διαρροή του Ολυμπιακού περί... εχθρικής διαιτησίας του Παπαδόπουλου στη Λάρισα, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της συντριπτικής πλειονότητας του κόσμου των «ερυθρολεύκων», που έστειλε σαφές και ηχηρό μήνυμα ότι δεν δέχεται να τον κοροϊδεύουν!

Γκράν σουξέ ήττα για τον Ολυμπιακό που στάθηκε τυχερός διότι έχασε μόλις 1-0.

ΜΕ ΤΑ... ΜΠΟΥΤΙΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

πηγή: Intime
Μεγάλη νίκη της Λάρισας. Όχι μόνον! Γκράν σουξέ ήττα για τον Ολυμπιακό που στάθηκε τυχερός διότι έχασε μόλις 1-0.
Έτσι είναι. Δεν κερδίζει μόνο ο νικητής, χάνει και ο άλλος. Με δύο παίζεται το τόπι. Επειδή, όμως, ο Ολυμπιακός έχει το όνομα και τη χάρη, σου λένε νίκησε ο Ολυμπιακός, έχασε ο Ολυμπιακός. Ο αντίπαλος τι έκανε;
Η Λάρισα τον πάτησε τον Ολυμπιακό. Αυτό έκανε ο αντίπαλος, και δεν θα έφτανε στη νίκη η Λάρισα με το πιο φτηνό ρόστερ, αν δεν πίστευε στο αποτέλεσμα, αν δεν τα έδινε όλα. Δεν είχε τίποτα άλλο να δώσει η Λάρισα, ό,τι είχε το άφησε στο γήπεδο.
Ο δε Ολυμπιακός έπαιξε σαν Ολυμπιακός. Δηλαδή μια ομάδα που δεν είναι ομάδα. Ένα σκορποχώρι. Άψυχο σκορποχώρι, που δεν ήξερε ούτε ο προπονητής, ούτε οι παίκτες τι ακριβώς κάνουν στο γήπεδο. Τι θέλουν.
Έφθασε το 90 και το παιχνίδι συνέχισε να γίνεται στην περιοχή του Ολυμπιακού, με 5 και 6 παίκτες της Λάρισας να μυρίζουν την ανάσα του Καπίνο. Διψασμένοι να πιούνε αίμα.
Ο Μπέντο, ο προπονητής του πρωταθλητή, κατέβασε ενδεκάδα, όχι ομάδα, ενδεκάδα με παίκτες που θα έπαιζαν για πρώτη φορά μαζί. Το χειρώτερο δεν ήταν αυτό. Ο Καμπιάσο στα 35 φεύγα, αμυντικό χαφ και επιτελικός μέσος!!! Έκανε όλο το παιχνίδι από τη σέντρα (!), δήθεν ο παίκτης πίσω από τα δύο σέντερ φορ, Καμπιάσο και Ιντέγε. Φρίκη.
Δεν βρίσκεις νόημα στις επιλογές του Πορτογάλου προπονητη. Μέχρι που…θυμήθηκε τον Φορτούνη, τον έβαλε αλλαγή να...βγάλει τα κάστανα από το μαγκάλι της Λάρισας.

Αβραάμ: «Αυτή η νίκη θα μας κάνει να πεισμώσουμε»

Αβραάμ: «Αυτή η νίκη θα μας κάνει να πεισμώσουμε»

Στο μέγεθος της ΑΕΛ αλλά και στη σημασία της νίκης επί του Ολυμπιακού, ενόψει της συνέχειας στάθηκε ο Ανδρέας Αβραάμ.
«Το θέλαμε πάρα πολύ. Έπρεπε να αποδείξουμε ότι είμαστε μεγάλη ομάδα, να παίζει ο ένας για τον άλλον κι αυτό αποδείξαμε», είπε στην κάμερα της Nova ο άσος της ΑΕΛ για να συνεχίσει λέγοντας:
«Είναι κάτι που λέγαμε όλη την εβδομάδα. Η ΑΕΛ εδώ μέσα πρέπει να παίζει για τη νίκη κι αυτό κάναμε. Το πιστεύαμε. Είναι μεγάλη ομάδα η ΑΕΛ. Φέραμε τον κόσμο πίσω και του άξιζε αυτή η νίκη. Καλό μας έκανε το παιχνίδι με την Κέρκυρα. Μετά τον Ηρακλή νομίζαμε ότι ήμασταν καλοί. Σήμερα το αφήσαμε στην άκρη και θα κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά.
Να πούμε ότι είναι μόνο τρεις βαθμοί, αλλά αυτή η νίκη θα μας κάνει να πεισμώσουμε και να αποδείξουμε ότι είναι η ΑΕΛ μία πολύ καλή ομάδα. Ευχαριστούμε τον κόσμο, τη διοίκηση και τους προπονητές μας.