Παρασκευή, Αυγούστου 12, 2016

.Υπόσχομαι να δώσω τα πάντα για την ΑΕΛ»


Τις πρώτες του δηλώσεις στο AEL RADIO, έκανε το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΛ, Λουίς Πάμπλο Ιλάριο ή Ντοντό όπως είναι το παρατσούκλι του Βραζιλιάνου επιθετικού, που υπέγραψε συμβόλαιο για δύο χρόνια με τους «βυσσινί».  
Αναλυτικά ο Ντοντό «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στην ΑΕΛ και ικανοποιημένος από τους ανθρώπους του συλλόγου. Η ΑΕΛ είναι μια μεγάλη ομάδα, με πολλούς φιλάθλους που την ακολουθούν παντού και είναι μεγάλη η χαρά μου που θα παίξω σ' αυτήν την ομάδα. Υπόσχομαι να δώσω ψυχή και καρδιά για την ΑΕΛ. Θα δώσω τα πάντα, το ποδόσφαιρο είναι η δουλειά μου και ζω από αυτό».

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΟΥΓΙΑ !!!!!




Ντοντό, ο εκλεκτός! (pics&vids)

Dodo10
Η ΑΕΛ έψαξε, ενημερώθηκε και έκρινε πως το… βήμα παραπάνω προς τη βελτίωση του ρόστερ της ομάδας έγινε με την απόκτηση του Λουίς Πάουλο Ιλάριο (Ντοντό) φέρνοντας στη Λάρισα τον 28χρονο Βραζιλιάνο εξτρέμ από τον οποίο περιμένει και ανάλογη απόδοση μετά τις συστάσεις που τον συνοδεύουν.
Ο Ντοντό δεν είναι άγνωστος στο ελληνικό κοινό, μετά την γνωστή απόδοση του στο περσινό ματς προκριματικών Γιουρόπα Λιγκ με την Καμπάλα κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, αποκλείοντας με δύο προσωπικά τέρματα το «τριφύλλι» από την διοργάνωση. Δεν είναι όμως μόνο αυτό το ματς που κουβαλάει ως περγαμηνή από την έως τώρα καριέρα του.
Δύο πρωταθλήματα Κροατίας με την Ζάγκρεμπ, ρεκόρ συμμετοχών με την Καμπάλα, δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας από το Αζερμπαϊτζάν (να σημειωθεί ως εξτρέμ), θετικές εμφανίσεις στην Ευρώπη, ιδανική ηλικία και αγωνιστικά λεπτά στο πρόσφατο παρελθόν έρχονται να προστεθούν σε αυτά που περιμένουμε να δούμε από τον ποδοσφαιριστή.
Η θέση του και τα χαρακτηριστικά του
dodo_qabala
Ο Λουίς Πάουλο Ιλάριο αγωνίζεται κυρίως στις πτέρυγες της επίθεσης. Του αρέσει να πηγαίνει στο ένας με έναν και να βοηθά στη κυκλοφορία της μπάλας, πατάει την αντίπαλη περιοχή, ενώ χρησιμοποιεί και τα δύο του πόδια (πιο συχνά το δεξί). Παρά το ύψος του (1,74μ.) έχει σκοράρει αρκετές φορές με το κεφάλι γιατί το άλμα του είναι αρκετά καλό, ενώ μπορεί να αγωνιστεί και ως επιτελικό μέσος. Είναι από τους ποδοσφαιριστές που θα κάνουν την θεαματική ντρίμπλα για να προσπεράσουν αντιπάλους και να κερδίσουν τον χειροκρότημα (το Βραζιλιάνικο ταμπεραμέντο γαρ) ενώ έχει αποδείξει πως μπορεί να γίνει αρκετά ουσιαστικός στο παιχνίδι του με τις κατάλληλες συνθήκες.
Η τελευταία ομάδα του
dodo(1)
Ας ξεκινήσουμε με το πρόσφατο παρελθόν. Η τελευταία ομάδα του Ντοντό πριν την ΑΕΛ ήταν η άσημη Ζοϊνβίλ, ομάδα που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία της Βραζιλίας με τον ποδοσφαιριστή να ανακοινώνεται στις 16 Ιουνίου 2016 έχοντας ως σκοπό να επιστρέψει στην πατρίδα μετά από αρκετά χρόνια στην… ξενιτιά. Τα πράγματα δεν πήγαν καλά, ο Ντοντό πήρε μόλις τρία παιχνίδια, η ομάδα δίνει την δική της μάχη για την σωτηρία όμως η μη χρησιμοποίηση του στο παιχνίδι στις 30 Ιουλίου 2016 ήταν και η τελευταία που τον βρήκε στην αποστολή της Ζοϊνβίλ. Εκεί άρχισε να αναζωπυρώνεται τον ενδιαφέρον του για την ΑΕΛ και την Ευρώπη. Είχαν γίνει επαφές μαζί του από τα τέλη Μαΐου άρα γνώριζε πράγματα και καταστάσεις στην «Βασίλισσα». Το γεγονός πάντως πως έχει ήδη 3 επίσημα παιχνίδια στα πόδια του «βολεύει» αρκετά τους «βυσσινί» καθώς έρχεται θεωρητικά έτοιμος στο σύλλογο.
Τα πρώτα βήματα
dodo98
Ο Λουίς Πάουλο Ιλάριο έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ομάδα της περιοχής του, Ζουβέντους. Σε αυτή την ομάδα ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά παίζοντας εκεί από μικρή ηλικία μέχρι τα 20 του χρόνια. Στη συγκεκριμένη ομάδα απέκτησε και το παρατσούκλι Ντοντό. Του γνωστού ενδημικού πουλί που ζούσε στον Ινδικό ωκεανό και ειδικότερα στο νησί του Μαυρίκιου και εξαλείφθηκε εξαιτίας της παρουσίας ανθρώπων στον Μαυρίκιο μεταξύ 1660-1680.
Ο Εντουάρντο άνοιξε την πόρτα της Ευρώπης
Zagreb, 110110. Stadion u Maksimiru, Maksimirska 128. Konferencija za medije povodom potpisivanja ugovora Dinama sa novim igracem Dodom. Na fotografiji: Zoran Mamic i Dodo. Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Την βοήθεια που χρειαζόταν ο Ντοντό για να παίξει στην Ευρώπη την βρήκε από ένα συντοπίτη και γνωστό στο ευρύ κοινό των ποδοσφαιρόφιλων. Ο Εντουάρντο (με θητεία σε Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Άρσεναλ, Σαχτάρ Ντονέτσκ) γνώριζε εξ αρχής την αξία του Βραζιλιάνου και τον πρότεινε σε μία ομάδα που έκανε κι αυτός τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Την Ίντερ Ζάπρεσιτς. Αυτή ήταν και η πρώτη ομάδα του Ντοντό όπου τον Ιανουάριο του 2009 υπέγραψε στην Κροατική ομάδα και μέχρι το τέλος της χρονιάς πρόλαβε να σκοράρει 5 φορές σε 13 εμφανίσεις, δικαιώνοντας τον Εντουάρντο. Ουσιαστικά χρειάστηκε τότε μόλις ένα ματς για να δείξει την αξία του, όπου τον Μάιο του 2009 σκόραρε τρεις φορές (χατ-τρικ) κόντρα στη Ριέκα κάνοντας τους Κροάτες να παραμιλούν για το ταλέντο του.
Η καταξίωση στην Ζάπρεσιτς, η Ζάγκρεμπ και το πρώτο πρωτάθλημα
dodo (1)
Λογικό ήταν στην Ίντερ Ζάπρεσιτς να στηριχτούν πάνω του την επόμενη χρονιά με τον Ντοντό στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος να τους δικαιώνει πετυχαίνοντας 4 τέρματα σε 17 εμφανίσεις, ενώ μοίρασε και 4 ασίστ στους συμπαίκτες του. Οι «μεγάλοι» της Κροατίας αμέσως ενδιαφέρθηκαν για να τον αποκτήσουν με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ να νικά στο νήμα τους υπόλοιπους και τον Ιλάριο να υπογράφει στην ομάδα. Εννέα εμφανίσεις και 3 γκολ μέχρι το τέλος της σεζόν, όπου ο Βραζιλιάνος άσος πανηγύρισε και το πρώτο του πρωτάθλημα με την ομάδα.
Οι πρώτες ευρωπαϊκές συμμετοχές, η «πικρή» γεύση του Τσάμπιονς Λιγκ και ο δανεισμός

Το 2010 βρίσκει τον Ντοντό στα 22 του, με την χαρά και τον ενθουσιασμό των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Βραζιλιάνος πανηγύρισε με την ομάδα του την πρόκριση στον δεύτερο γύρο των play-offs με την Κόπερ με χαρακτηριστική άνεση, ενώ στον 3ο γύρο η Ντινάμο έπεσε πάνω στην Σέριφ. Ισοπαλία (1-1) στη Μολδαβία, ίδιο σκορ και στη ρεβάνς στη πρωτεύουσα της Κροατίας με σειρά να οδηγείται στα πέναλτι. Ο Ντοντό έχασε το πρώτο από τα τέσσερα συνολικά χαμένα της ομάδας του η οποία συνέχισε στο Γιουρόπα Λιγκ (απέκλεισε πρώτα την Ουγγρική Γκιόρ) με Βιγιαρεάλ, ΠΑΟΚ και Μπριζ στους ομίλους. Η απόκτηση αρκετών ποδοσφαιριστών βρήκε τον Ντοντό στον πάγκο με τον ποδοσφαιριστή να παίρνει μόλις 11 παιχνίδια στο πρώτο μισό, με την Ζάγκρεμπ να τον δίνει δανεικό στην Λοκομοτίβα. Εκεί ο Βραζιλιάνος αναγεννήθηκε, έπαιξε 12 ματς, σκόραρε δύο φορές κάνοντας θετικές εμφανίσεις και επέστρεψε για να πάρει το μετάλλιο του πρωταθλητή του 2011 με την Ζάγκρεμπ.
Τα λεφτά στο Αζερμπαϊτζάν, ο Φάρκας και οι επιτυχίες με την Καμπάλα
dodo_farkas
Οι λίγες συμμετοχές με την Ζάγκρεμπ, το πρότζεκτ της Καμπάλα και το οικονομικό πείθουν τον Λουίς Πάουλο Ιλάριο να μετοικίσει στο Αζερμπαϊτζάν τον Ιούλιο του 2011 και η πορεία ήταν καλύτερη από ότι φανταζόταν. Μάλιστα έγραψε και το όνομα του στην ιστορία του συλλόγου ως δεύτερος σκόρερ της ομάδας και πρώτος σε συμμετοχές. Μπορεί το πρωτάθλημα της χώρα να μην κατακτήθηκε όμως η νέα του ομάδα κατέγραψε πρωτόγνωρες για τα δεδομένα της Ευρωπαϊκές πορείες και διακρίσεις στο Γιουρόπα Λιγκ φέρνοντας την ως υπολογίσιμη δύναμη στη χώρα. Ο Ντοντό διετέλεσε για αρκετό χρονικό διάστημα και αρχηγός της Καμπάλα, σημείωσε 26 τέρματα σε 146 εμφανίσεις, ενώ παράλληλα τα 5 τα έβαλε στο Europa League σε 10 εμφανίσεις με την Καμπάλα. Συμπαίκτης του την σεζόν 2014-2015 που βοήθησε στην έξοδο την Ευρώπη, ο νυν παίκτης της ΑΕΛ, Πάβολ Φάρκας, με τον οποίο ξανασμίγει στη Λάρισα.
«Δήμιος» του Παναθηναϊκού και το γκολ κόντρα στην Ντόρτμουντ

Η περσινή χρονιά ήταν από τις καλύτερες της καριέρας του. Ο Ντοντό με δύο γκολ στη Λεωφόρο απέκλεισε τον Παναθηναϊκό, έπαιξε κόντρα σε ΠΑΟΚ, Κράσνονταρ και Ντόρτμουντ στους ομίλους του Europa League και εκτός από θετικές εμφανίσεις έχει να περηφανεύεται και για το γκολ κόντρα στους Γερμανούς με τη φανέλα της Καμπάλα σε ένα ματς όπου ήταν ιδιαίτερα απειλητικός και αν ήταν και πιο εύστοχος ίσως ο Πιέρ Έμερικ Ομπαμεγιάνγκ να μην είχε καταφέρει να καταγράψει το χατ-τρικ και να τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω του.

Το προφίλ του
Ονοματεπώνυμο: Λουίς Πάουλο Ιλάριο (Ντοντό)
Εθνικότητα: Βραζιλιάνος
Ημ. Γέννησης: 16/10/1987 (28)
Τόπος γέννησης: Ρίο Ντε Τζενέιρο
Θέση: Εξτρέμ
Πόδι: Και τα δύο
Ύψος: 1,74 μ.
Επιτεύγματα καριέρας: 2 πρωταθλήματα Κροατίας, πρώτος σε συμμετοχές με την Καμπάλα, δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών με την Καμπάλα, συμμετοχές σε Europa League(προκριματικά και Ομίλους), Champions League(προκριματικά)
Διεθνείς συμμετοχές: –
ΣΕΖΟΝΟΜΑΔΑΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣΓΚΟΛΑΣΙΣΤΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
2007-2009Ζουβέντους
2008-2009 (β’ μισό)Ίντερ Ζάπρεσιτς1351Α’ Κροατίας
2009-2010 (α’ μισό)Ίντερ Ζάπρεσιτς1744Α’ Κροατίας
2009-2010 (β’ μισό)Ντινάμο Ζάγκρεμπ931Α’ Κροατίας
2010-2011 (α’ μισό)Ντινάμο Ζάγκρεμπ111Α’ Κροατίας-Europa League-Champions League
2010-2011Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ1221Α’ Κροατίας
2011-2016Καμπάλα16130Α’ Αζερμπαϊτζάν-Europa League
2016-2017Zόινβιλ3Β’ Βραζιλίας
2016-2017ΑΕΛΑ’ Ελλάδας
*Τα στοιχεία είναι από το transfermarkt, τη Wikipedia, το finalscore, το soccerway και το worldfootball.net.
kioussis


  • Θα ήθελα να  ευχαριστήσω  ειλικρινά   προσωπικά  τον  μεγαλομέτοχο  της ομαδος  μας  κυριο   Αλέξη  Κούγια  για  αυτή  την μεταγραφή .που  πιστευω  απολυτα  ότι  είναι  από  πάνω  πάνω  ράφι.
  • Για  να  είμαι  ειλικρινής δεν  πίστευα  ότι  θα έπαιρνε  ένα τέτοιο  παίκτη !!!
  • γι αυτό  και  η σατυρικη  μου  ανάρτηση ,που  πάντα  ήταν  και  είναι καλοπροεραιτη   .!!!Κι  πανω  σε  αυτό  το  θεμα  σκυβω  το  κεφαλι  και  του  ζητω  ταπεινα  συγνωμη.
  • είμαι  ενας   απλος  και  ταπεινος  οπαδος  για  52 χρονια. αυτης  της  ιδεας  που λεγεται  ΑΕΛ .και  θα ηθελα  να  διαβεβαιωσω  τον  κυριο  Κουγια ότι  προσωπικα με τον  ιδιο δεν  εχω  τιποτα αντιθέτως  μου  είναι  πολύ  συμπαθης  και  πολλες φορες  τον  χαιρομαι   που  είναι  παντα παρων  ακομη και  σε  προπονήσεις τις  ομαδος .
  • φυσικα  και εχει  κανει  πολλα  λαθη  που  όμως  αν  τα  διορθωσει θα  είναι  προς οφελος  του, αλλα και  προς  οφελος  την  ομαδος  μας.
  • φυσικα  και  ολοι  κανουμε  λαθη αρκει  να  μην  είναι    επαναλαμβανόμενά  , και  όταν    εχουμε  το θαρρος  και  την μπεσα  να  ζητούμε  συγνωμη γι αυτά.
  • Όμως  ην  γνωμη  που  εχω για μερικους  υπαλληλους  του  δεν  αλλαζει και  είναι  η  ιδια. μαλιστα  πιστευω ότι  αυτοι  κανουν κακο  τον ιιδιο τον  προεδρο  αλλα και  την ομαδα.!!μακαρι  να  το  καταλαβει.
  • ισως  καποιοι  από  αυτους  tον  παραπληροφορήσαν για  μενα και  του  ειπαν μονο   οσα  τους συνεφερε  να  του  πουν ,επειδή  όμως  τα  γραπτα μου  και  οι  δημοσιεύσεις  μου  υπαρχουν  ακομη και  στο  facebook αλλα  και  στο  blog mou aelansmono.
  • αν   τα  διαβασει  όλα  τοτε  θα καταλαβει  ποιος  ραγματικα  είμαι   και  ποιοι  πραγματικα  ιναι  αυτοι  που  εμπιστεευεται  και  τους κραζει  σχεδόν  ολη  η  Λαρισα.\
  • Δεν  εχω  κερδισει ποτε   χρηματα  από  την  ΑΕΛ  ΠΑΝΤΑ  ΚΑΤΕΘΕΤΑ ΤΟΝ  ΟΒΟΛΟΝ  ΜΟΥ  ΓΙ ΑΥΤΗΝ ,ΦΥΣΙΚΑ ΕΧΩ  ΚΕΡΔΙΣΕΙ  ΑΝΕΙΠΩΤΕΣ  ΧΑΡΕΣ  .
  • ΑΠΟ ΜΕΣΑ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ  ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΤΟΝ   ΚΥΡΙΟ  ΚΟΥΓΙΑ  ΝΑ  ΖΗΣΕΙ  ΚΑΙ  ΑΥΤΟΣ  ΤΙΣ  ΙΔΙΕΣ ΧΑΡΕΣ.ΜΑΖΙ  ΜΑΣ ΕΠΙΣΗΣ  ΕΥΧΟΜΑΙ  ΝΑ  ΜΠΟΡΕΣΕΙ  ΝΑ  ΦΤΑΣΕΙ  ΤΗΝ  ΟΜΑΔΑ  ΕΚΕΙ  ΠΟΥ  ΗΤΑΝ  ΚΑΠΟΤΕ !!!