Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2015

Κούγιας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ευλογημένος όποιος είναι πρόεδρος της ΑΕΛ»

Όταν ο Αλέξης Κούγιας επισκέφτηκε το AEL FC Arena ως πρόεδρος της Παναχαϊκής, η Λάρισα είχε μόλις υποβιβαστεί από τη Super League. Εντυπωσιασμένος από το νεότευκτο και υπερσύγχρονο γήπεδο, είχε χαρακτηρίσει «ευλογημένο» όποιον βρίσκεται στη διοίκηση της ΑΕΛ.
Τέσσερα χρόνια μετά, ο γνωστός ποινικολόγος συνδυάζει το ντεμπούτο του στον προεδρικό θώκο των «Βυσσινί» με την επιστροφή της ομάδας στο γήπεδο-στολίδι της Θεσσαλίας. Το Σάββατο η ΑΕΛ υποδέχεται τη Λαμία στην πρεμιέρα της Football League και το νέο «αφεντικό» του συλλόγου παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Είχα πει ότι είναι ευλογημένος όποιος έχει τις μετοχές της ΑΕΛ, γνωρίζει το αντικείμενο και διαθέτει προσωπικότητα με αισθητική ποδοσφαίρου. Η μεγάλη διαφορά της Λάρισας έγκειται στο γεγονός ότι όλοι στην Θεσσαλία είναι ΑΕΛ. Αφήνω έξω τον Βόλο, που είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Όλοι οι υπόλοιποι είναι ΑΕΛ και δεν είναι τυχαίο ότι στο νομό Λάρισας δεν υπάρχει σύνδεσμος άλλης ομάδας. Δεν υπάρχει σύνδεσμος του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ. Στη Λάρισα, δεν υπάρχει τίποτα.
Συνεπώς είμαι ευλογημένος γιατί έχω τη δυνατότητα να αγοράσω τις μετοχές μιας τέτοιας ομάδας. Συγχρόνως είμαι ευλογημένος γιατί με αποδέχθηκε ο στενός πυρήνας της ΑΕΛ, με πρώτους τους οργανωμένους. Έχουμε βρει ταυτίσεις και κώδικα επικοινωνίας με τους οργανωμένους. Με αποδέχθηκαν όλοι οι θεσμικοί παράγοντες από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας έως όλους τους Δημάρχους. Αν βρω μια προσωπικότητα που να εμπνέει και παράλληλα να έχει τη δυνατότητα να αναλαμβάνει ευθύνες, είμαι πρόθυμος να μην είμαι καν πρόεδρος», λέει μεταξύ άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: