Πέμπτη, Ιανουαρίου 05, 2017

Εξαιρετικός χαρακτήρας, μορφωμένο παιδί και με όρεξη για δουλειά


Γκαγιέχο, ο δάσκαλος της μπάλας

Ο Πάμπλο Γκαγιέχο έχει πτυχίο αγγλικής φιλολογίας, διακρίνεται για το ήθος του και στο ντεμπούτο του με την «βυσσινί» φανέλα έδειξε πως ήρθε για να… μείνει στα ποδοσφαιρικά μας δρώμενα!

Το ποδόσφαιρο δημιουργεί «ήρωες».  Μία απόκρουση, ένα γκολ, κάποια στιγμή που μετατρέπει έναν παίκτη σε «πρωταγωνιστή»  του εκάστοτε ματς, τον αναγάγει αυτόματα σε  «πρόσωπο» της αναμέτρησης.  Από εκεί και πέρα είναι στο χέρι του ή πιο σωστά στο… πόδι του, να «χτίσει» πάνω σε αυτό και να μην αποδειχθεί «φωτοβολίδα».
Πλέον όλοι μας καλούμαστε να κρατήσουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας το όνομα του Πάμπλο Γκαγιέχο. Η Λάρισα έχει κάνει μέχρι στιγμής αρκετές μεταγραφές και ο Ισπανός εξτρέμ ήταν μία από αυτές. Με το  «καλημέρα», στο ντεμπούτο του με την «βυσσινί» φανέλα όπου έπαιξε σαν αλλαγή κόντρα στην Βέροια, μας κατέθεσε τα διαπιστευτήριά του. Εξαιρετική εμφάνιση, ένα γκολ και οι «βυσσινί» πήραν την πιο σημαντική νίκη τους ως τώρα στο πρωτάθλημα.
Αναζητώντας στοιχεία για τον 23χρονο μεσοεπιθετικό δείχνει μαθηματικά βέβαιο πως το παλικάρι ήρθε στην χώρα μας για να αφήσει το στίγμα του. Εξαιρετικός χαρακτήρας, μορφωμένο παιδί και με όρεξη για δουλειά, όλα δείχνουν πως το μέλλον διαγράφεται λαμπρό μπροστά του. 
Γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1993 στην Ουέσκα και από πιτσιρικάς έδειξε την κλίση του στο ποδόσφαιρο. Κατέφερε όμως να συνδυάσει και τις σπουδές του. «Απόφοιτος» των ακαδημιών της Σαραγόσα, η Αλμουντεβάρ έγινε  η πρώτη του επαγγελματική ομάδα και παράλληλα, πέρασε στο πανεπιστήμιο και ξεκίνησε να παρακολουθεί τα μαθήματα στο τμήμα της αγγλικής φιλολογίας. 
 Ακολούθησε η Ουέσκα, η Σασεράνο και κάπου εκεί πήρε το πτυχίο του. Μπροστά του ανοίγοντας διάπλατος και ο ακαδημαϊκός δρόμος, όμως εκείνος ήταν αποφασισμένος να συνεχίσει στην μεγάλη του αγάπη, την μπάλα.  Την περασμένη σεζόν αναδείχθηκε δεύτερος καλύτερος ποδοσφαιριστής της Segunda B, μπροστά από τον γνώριμό μας Κόντε του ΠΑΣ που ήταν τρίτος στην σχετική λίστα. Με διαφορά έξι μηνών έκαναν το ίδιο δρομολόγιο  και σύντομα θα βρεθούν αντίπαλοι στην Σούπερ Λιγκ.
 Εκείνα τα χρόνια ξέχωρα από τις ικανότητές του εντός των γηπέδων, διακρίθηκε και για το ήθος του. Μέσω μίας «παρεξήγησης» και ενός αναληθούς δημοσιεύματος, βρέθηκε να «κατηγορείται» για ρατσιστική επίθεση σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή. Αμεσα  το ζήτημα διαλευκάνθηκε, οι εμπλεκόμενοι του ζήτησαν «συγνώμη», εκείνος την αποδέχθηκε και δεν έδωσε συνέχεια στο θέμα.  Αν ήθελε θα μπορούσε να το… τραβήξει. 
Μέσω του Γιώργου Ελευθερούδη έγινε το deal με τους «βυσσινί» και η πρώτη του… γεύση από Λάρισα ήταν στο ματς με τον Παναθηναϊκό, το οποίο και είδε από τις εξέδρες του AELFC Arena. Νωρίτερα είχε φροντίσει να μάθει τα πάντα για την ομάδα και την πόλη, έδειξε ενθουσιασμένος και για αυτό άλλωστε απάντησε αμέσως καταφατικά στην πρόταση της ΑΕΛ. Μετά τον αγώνα ακολούθησαν οι διακοπές των Χριστουγέννων, όμως εκείνος δεν «εκμεταλλεύτηκε» την άδεια που έδωσε ο Σάκης Τσιώλης σε όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα.
Εμεινε στην Ελλάδα και ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα, ώστε να είναι έτοιμος για την πρεμιέρα. Βάση αποτελέσματος και των όσων είδαμε χθες και  το … εννοούσε και το … έκανε πράξη. Πλέον όλα δείχνουν πως ήρθε για να… μείνει στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Ελλάδας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: