Τρίτη, Φεβρουαρίου 07, 2017

Από τα όνειρα, στα «αχ» και «βαχ»

 Από τα όνειρα, στα «αχ» και «βαχ»


Από τα όνειρα, στα «αχ» και «βαχ»
Η Λάρισα ξεκίνησε τη σεζόν με πολλές φιλοδοξίες, αλλά πλέον μετά από 19 ματς το φάσμα του υποβιβασμού πλανάται πάνω από τον κάμπο και το Match Review του gazzetta.gr εξηγεί το γιατί.

Αρχές Ιουλίου και η Λάρισα πραγματοποιεί στο AEL FC Arena την πρώτη της ανοικτή προπόνηση ενόψει της νέας σεζόν. Πολύς κόσμος, μεγάλη αισιοδοξία και ο Αλέξης Κούγιας μεταξύ άλλων ανέφερε πως «η ΑΕΛ δεν ήρθε για να γίνει ένα με τη Σούπερ Λιγκ, ήρθε για να αναβαθμίσει τη Σούπερ Λιγκ». Πλέον περίπου επτά μήνες μετά υπάρχουν «ερωτηματικά» και μάλιστα αρκετά, για το μέλλον των «βυσσινί» στην κατηγορία. Καθηλωμένοι στις τελευταίες θέσεις, εκτός της επικίνδυνης ζώνης μεν αλλά οριακά δε, στον κάμπο μόνο «σίγουροι» και «άνετοι» δεν μπορούν να αισθάνονται. Σε καμία περίπτωση η παρτίδα δεν έχει χαθεί και δείχνουν σε θέση να την σώσουν, ωστόσο καλούνται να διορθώσουν ορισμένα κακώς κείμενα. Ας δούμε τους λόγους που στην Λάρισα ξεκίνησαν με πολλά όνειρα, αλλά τώρα είναι στα «αχ» και τα «βαχ» μετά και την συμπλήρωση της 19ης αγωνιστικής. 
 
 
ΖΩΗ ΝΑ ΕΧΟΥΝ... ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟΥΣ 32 
Ανάπαυλα στο τελευταίο χρονικά ματς της ΑΕΛ (εκείνο με την Κέρκυρα) και ο Αμίτ Γκουλουζάντε αντικατάστησε τον Τίκο. Ο 25χρονος μέσος από το Αζερμπαϊτζάν έγινε ο 32ος παίκτης που αγωνίζεται στο φετινό πρωτάθλημα με την Λάρισα, αριθμός τρομακτικά μεγάλος. Ασύλληπτος σχεδόν, την στιγμή που θα αυξηθεί μίνιμουμ κατά έναν, αφού ακόμη δεν έχει ντεμπουτάρει ο φορ Ρέγες που αποκτήθηκε την τελευταία ημέρα των μεταγραφών.  Πλέον στο ρόστερ της ομάδας υπάρχουν 35 ποδοσφαιριστές αφού πολλοί που βρέθηκαν εκτός πλάνων τελικά δεν αποχώρησαν (π.χ. Ναβάρο, Γιοβάνοβιτς) και αυτός ο αριθμός μόνο... προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει. 
 
ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΝΑΖΛΙΔΗ ΤΟ... ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ 
Η ΑΕΛ δεν έχει και την καλύτερη δυνατή επιθετική γραμμή, όμως σε σύνολο τερμάτων δεν υπολείπεται άλλων ομάδων της κατηγορίας που βρίσκονται π.χ. στη μέση της κατάταξης. Συνολικά μέχρι στιγμής έχει βρει δίχτυα 17 φορές, αλλά με μία σημαντική διαφοροποίηση. Η γραμμή κρούσης της είναι «one man show», του Ναζλίδη. Ο 30χρονος στράικερ έχει πετύχει μέχρι στιγμής τα μισά της τέρματα (8/17) και αυτό αποτυπώνει ανάγλυφα πως δεν υπάρχει επιθετικός πλουραλισμός. Μετά από εκείνον το... χάος. Ακολουθούν έξι παίκτες με ένα γκολ και μόνο ο Αβραάμ μετρά δύο, τα οποία σημείωσε στο πρώτο ματς της σεζόν κόντρα στον Ηρακλή. Ετσι είναι... απλό να «μπλοκάρεις» τους «βυσσινί». Οποιος αντίπαλος «κλειδώσει» τον Ναζλίδη – άνθρωπος είναι όχι ρομπότ – αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητες να κρατήσει το «μηδέν» στην άμυνά του και τουλάχιστον να μην χάσει. 
 
 
ΣΟΒΑΡΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ
Ολα τα έχουν στην Λάρισα, οι σοβαροί τραυματισμοί τους έλειπαν αλλά και αυτός ο παράγοντας είναι εναντίον τους. Στο ματς με την Ξάνθη, στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, «έχασαν» τον Αβραάμ για περίπου 1,5 μήνα και ο Κύπριος δεν έπαιξε σε κρίσιμα παιχνίδια. Πρόκειται για έναν από τους ποιοτικότερους παίκτες των «βυσσινί» και η απουσία του ήταν αισθητή. Οπως συμβαίνει πλέον με τον Ντοντό. Ο Βραζιλιάνος χτύπησε στο παιχνίδι της Βέροιας και υπολογίζεται πως θα «χάσει» το υπόλοιπο της σεζόν, στερώντας από την ΑΕΛ μία πολύτιμη λύση στα άκρα. 
 
 
ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑ
Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά συνολικά εννέα παίκτες απέκτησε η ΑΕΛ τον Γενάρη και όλοι τους πλην του Ρέγες από την Ονδούρα, έχουν ήδη ντεμπουτάρει με την «βυσσινί» φανέλα. Και δεν αναφερόμαστε σε περιπτώσεις παικτών που π.χ. έγιναν επαγγελματίες από τους «μικρούς» ή αποτελούν μία επένδυση για το μέλλον προερχόμενοι από χαμηλότερες κατηγορίες. Ολοι τους είναι ποδοσφαιριστές... αποστολής, δηλαδή που λογίζονται είτε για βασικοί είτε ως υποψήφιες αλλαγές. Με τόσες πολλές προσθήκες ο παράγοντας ομοιογένεια πάει... περίπατο, η ομάδα θέλει χρόνο για να «δέσει» και έτσι σε πρόσφατα ντέρμπι της ουράς (π.χ. με Ηρακλή και Κέρκυρα) θα πρέπει να αισθάνεται... τυχερή που δεν έχασε (ισοπαλίες σε αμφότερα). 
 
ΑΠΟΥΣΑ Η ΗΡΕΜΙΑ 
Η ηρεμία είναι το Α και το Ω σε μία ομάδα. Από την αρχή της σεζόν όμως στην Λάρισα δεν την έχουν στον βαθμό που θα ήθελαν. Τα όσα συνέβησαν στην πρεμιέρα με τον Ντεγκρά σε συνάρτηση με το πρόσφατο «πουλάω» του Αλέξη Κούγια και τις αποδοκιμασίες στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, έχουν δημιουργήσει ένα «περίεργο» κλίμα στον κάμπο. Που δεν «βοηθά».  
 
ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΣΤΟΠΕΡ
Λένε πως οι δύο βασικοί στόπερ κάθε ομάδες πρέπει να συνεργάζονται με «κλειστά μάτια». Οτι ισχύει και για τους μπροστινούς. Στον κάμπο μέχρι στιγμής σε αυτή τη νευραλγική θέση έχουν περάσει έξι διαφορετικοί παίκτες (Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Τίκο, Γκόλιας, Ρέντζας και Αντονι). Αλλος πολύ, άλλος λίγο αλλά η ουσία είναι πως «χημεία» με αυτόν τον τρόπο δεν μπορεί να υπάρξει. Δεν είναι τυχαίο πως οι «βυσσινί» κράτησαν το μηδέν στην άμυνα μόλις σε δύο από τις 14 τελευταίες τους επίσημες αναμετρήσεις. 
 
Επιμέλεια:

Δεν υπάρχουν σχόλια: