Παρασκευή, Αυγούστου 17, 2018

Βυσσινί...Αναμνήσεις!!!

Στη φωτογραφία παρατάσσεται η 11άδα της ΑΕΛ πριν την έναρξη της αναμέτρησης κόντρα στον Παναθηναϊκό στις 23.10.1983, που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του 5ου επαγγελματικού πρωταθλήματος της περιόδου 1983-84.
ΟΡΘΙΟΙ από αριστερά : Πατσιαβούρας, Παπαδόπουλος, Παραφέστας, Χάσεμπουργκ, Γκαλίτσιος, Μητσιμπόνας.
ΚΑΘΙΣΤΟΙ : Τσιώλης, Ανδρεούδης, Ζιώγας, Μαλουμίδης, Βαλαώρας.

Το "ταμπελάκι" του παιχνιδιού :
Α' Εθνική 1983-84
23.10.1983
8η αγωνιστική : Παναθηναϊκός – ΑΕΛ 2-1 (1-1)
(Χαραλαμπίδης (πεν.) 45’+2', Μαυρίδης 65’ – Ζιώγας 23’)

Παναθηναϊκός (Γ.Γκμοχ) : Λαφτσής, Κυράστας, Βονόρτας (66’ Θ.Δημόπουλος), Ταράσης, Καψής, Καραβίδας, Μαυρίδης, Αντωνίου (46’ Καρούλιας), Χαραλαμπίδης, Ρότσα, Γαλάκος.
ΑΕΛ (Β.Σκότσικ): Παπαδόπουλος, Παραφέστας, Πατσιαβούρας, Μητσιμπόνας, Γκαλίτσιος, Τσιώλης, Χάσεμπουργκ (74’ Βουτυρίτσας), Μαλουμίδης, Ζιώγας, Ανδρεούδης, Βαλαώρας (74’ Γκαμπέτας).
Γήπεδο : «Απόστολος Νικολαϊδης»
Διαιτητής : Κόντζαλης
Εισιτήρια – Εισπράξεις : 23.711 – 7.132.980 δρχ.

** Η ΑΕΛ πίστεψε στη νίκη αλλά η διαιτητική σφυρίχτρα είχε αντίθετη άποψη. Αν και προηγήθηκε με ένα εκπληκτικό σε εκτέλεση γκολ του Μιχάλη Ζιώγα -προηγήθηκε γρήγορος συνδυασμός Τσιώλη-Βαλαώρα και πάσα του τελευταίου στον σκόρερ- ισοφαρίστηκε εξαιτίας ενός ανύπαρκτου πέναλτι το οποίο καταλογίστηκε στο δεύτερο λεπτό των αδικαιολόγητων καθυστερήσεων του α' ημιχρόνου που κράτησε ο διαιτητής Κόντζαλης. Στο υποτιθέμενο πέναλτι υπέπεσε ο Χρήστος Ανδρεούδης στον Μάικ Γαλάκο. Στο 57' δεν καταλογίζεται πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ σε ανατροπή του Βαλαώρα από τον Ταράση. Στο 65' ο Παναθηναϊκός θα πάρει τη νίκη με κοντινό σουτ του Μαυρίδη ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Ρότσα, αλλά η ΑΕΛ θα φύγει από το γήπεδο με πολλά παράπονα από τη διαιτητική συμπεριφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: