Δευτέρα, Οκτωβρίου 05, 2015

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΧΘΕΣΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ ...Μάκης Τακούλας

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ  ΜΙΑ  ΥΠΕΡΟΧΗ ΑΝΑΛΥΣΗ  ΤΟΥ ΧΘΕΣΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ  ΑΠΟ ΤΟΝ ..Μάκη 
Τακούλα  ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ!!!


Ταχύτητα, καλό ποδόσφαιρο, υψηλός ρυθμός σε μεγάλα διαστήματα, αποτελεσματικότητα και εξαιρετικό τρανζίσιον είναι τα πρώτα στοιχεία της ΑΕΛ του Ντόστανιτς.
Μετά και το 3-1 κόντρα στον Πανελευσινιακό, καλό είναι να δούμε πως αναλύεται στατιστικά και ποιοτικά το παιχνίδι των "βυσσινί", μετά τα θετικά αποτελέσματα.
Η ΑΕΛ έχει ξεκινήσει πολύ καλά στο φετινό πρωτάθλημα της Football League, με δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες, ενώ μάλιστα έχει σημειώσει από τρία γκολ στα ματς του AEL FC ARENA.
Κόντρα στην ομάδα της Ελευσίνας είδαμε τους ποδοσφαιριστές του Ντόστανιτς να έχουν μοιρασμένη απόδοση σε ότι αφορά τη διάρκεια, με "νεκρά" ή πεσμένα διαστήματα, αλλά και 5-άλεπτα με τρομερό ρυθμό και ταχύτητα κυρίως στο τρανζίσιον παιχνίδι της ΑΕΛ.
Ξεκινώντας από τα βασικά, κανείς μπορεί να αναγνώσει ότι στις συνολικά 17 τελικές των "βυσσινί", οι οκτώ κατέληξαν εντός εστίας για τα τρία τέρματα που σημείωσαν οι Μαρουκάκης και Λαμπρόπουλος.
Ειδικά δε, αν πάρει κανείς ότι και τα τρία γκολ προήλθαν από σουτ, βγάζει ένα πολύ καλό ποιοτικό ποσοστό 50% επιτυχίας(!) στην αναμέτρηση, δεδομένου ότι έξι σουτ κατέληξαν στην αντίπαλη εστία.

Πάντως, πέρα από τα σουτ, στις συνολικά 17 τελικές, τα τρία γκολ μεταφράζονται σε ένα τέρμα ανά 5,6 τελικές ολοκληρωμένες προσπάθειες της ΑΕΛ (17% επιτυχία), ουσιαστικά ένα επιθυμητό και πολύ καλό ποσοστό.
Σε ότι αφορά την αμυντική λειτουργία της ομάδας, ο Πανελευσινιακός κατάφερε να ολοκληρώσει επιτυχώς έξι προσπάθειες προς το τέρμα της ΑΕΛ, σημειώνοντας ένα γκολ από σουτ εκτός περιοχής.
Το κυριότερο στοιχείο όμως που κανείς πρέπει να δει είναι ότι η ΑΕΛ δέχτηκε μόλις τρεις τελικές μέσα στην περιοχή της (εξαιρούνται οι κεφαλιές από στημένες φάσεις).
Αυτό, ιδιαίτερα, κάνει πιο θετική εντύπωση, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Πανελευσινιακός κατάφερε να κάνει έξι ολοκληρωμένες τελικές προσπάθειες προς την περιοχή του Καβουσάκη, ενώ επίσης έκανε και 10 σέντρες στην περιοχή της ΑΕΛ.
Σε αυτό, σίγουρα κανείς μπορεί να αναγνώσει ότι το ποσοστό κοψιμάτων και σωστής αμυντικής λειτουργίας είναι πολύ καλό, μιας και συνολικά (σουτ, σέντρες, προσπάθειες που καταλήγουν εντός περιοχής) σε 24 περιπτώσεις κινδύνου για την άμυνα της ΑΕΛ, οι "βυσσινί" ανέκοψαν τις 18, με τις υπόλοιπες έξι (πέρα από ένα γκολ με σουτ εκτός περιοχής) να αναλύονται σε σουτ και μία κεφαλιά που εύκολα εξουδετέρωσε ο Καβουσάκης.
Σε ότι αφορά τώρα το παιχνίδι της ΑΕΛ, εδώ βγαίνουν πολύ σημαντικά συμπεράσματα.

Οι "βυσσινί" ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση μία εξαιρετικά ισορροπημένη απόδοση στις πλευρές και τον "άξονα", ουσιαστικά μοιράζοντας τις προσπάθειές τους.
Από αριστερά οι παίκτες του Ντόστανιτς ολοκλήρωσαν με επιτυχία 14 προσπάθειες προς την αντίπαλη περιοχή (7 σέντρες και 7 διεισδύσεις) οι οποίες είτε μετατράπηκαν σε τελική προσπάθεια ή κόπηκαν πριν την τελική.
Αντίστοιχα από τα δεξιά είδαμε 17 συνολικές προσπάθειες- κυρίως λόγω της ανεβασμένης απόδοσης στο δεύτερο μέρος του Νικολακάκη που πήρε αρκετό παιχνίδι έχοντας δυνάμεις- ενώ η ΑΕΛ έπαιξε επιτυχώς και κάθετα μπροστά από την αντίπαλη περιοχή με επτά προσπάθειες από ελεύθερο παιχνίδι (διεισδύσεις ή κάθετες μεταβιβάσεις).
Μάλιστα ενδεικτικό είναι ότι και τα τρία γκολ της ΑΕΛ ήρθαν από το παιχνίδι αυτό, μία κάθετη διείσδυση (σουτ του Ουρτάδο) και δύο κάθετες πάσες (ασίστ του Μπουντόπουλου), όλα από εξαιρετική αντίδραση και τοποθετήσεις στο τρανζίσιον των "βυσσινί".
Πέρα από αυτές τις καταστάσεις αντεπιθέσεων, η ομάδα του Ντόστανιτς- και παρά τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της- μοίρασε πολύ σωστά στα άκρα τις επιθετικές της προσπάθειες.
Αν αναλογιστεί κανείς ότι συνολικά σε 38 περιπτώσεις σωστής επιθετικής δραστηριότητας που καταλήγει σε ολοκληρωμένες προσπάθειες εντός αντίπαλης περιοχής, η ΑΕΛ σημειώνει τρία γκολ, κανείς βλέπει ένα πολύ καλό ποσοστό.
Αυτό σημαίνει ότι οι "βυσσινί" κάθε 13 περίπου φορές, είτε από σέντρα, πάσα, διείσδυση που καταλήγει στην αντίπαλη περιοχή μέσα από ελεύθερο παιχνίδι, σημειώνει γκολ!
Μάκης Τακούλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: