ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΘΕΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ

πηγή: Intime
Πρωτάθλημα της ήττας είναι το ελληνικό. Οι περισσότερες ομάδες βγαίνουν στο γήπεδο για να μη χάσουν. Όχι να ορμήξουν στον αντίπαλο, όπως περιμένει ο υγιής ποδοσφαιρόφιλος. Ακόμα και ομάδες «κορυφής», κάποιες που δήθεν κτυπάνε πρωτάθλημα, παίζουν αμυντικά, κομπλεξικά, επιφυλακτικά. Και με την ευλογία της νοσηρής και μίζερης εξέδρας. Επειδή στην Ελλάδα ο κόσμος δεν αγαπάει τόσο το ποδόσφαιρο, όσο τη νίκη. Η ομαδούλα μας να κερδίσει, μακάρι να μη φάμε γκολ, ας σφυρίξει λήξη και ένα τέταρτο νωρίτερα η κουφάλα ο διαιτητής, αρκεί να φύγουμε με τη νίκη, αρκεί να μη χάσουμε.
Τι να κάνουμε. Ελλάδα είμαστε. Βλέπεις αγώνα ελληνικού πρωταθλήματος και νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε κηδεία. Μπανίζεις φάσεις από ξένα πρωταθλήματα και παθαίνεις. Φωτιά και τσεκούρι. Φάσεις, σουτ, ένταση, δύναμη, ταχύτητα, ρυθμός.
Είμαστε η νύχτα με τη μέρα. Αρχίζει σήμερα το πρωτάθλημα, που στην πραγματικότητα δεν είναι πρωτάθλημα. Γιατί λείπει ο ανταγωνισμός. Και περισσεύει η χολερικου τύπου γκρίνια. Η πέραν από κάθε επιτρεπτό όριο δυσφήμιση από τις ίδιες τις ΠΑΕ. Έχουν δίκαιο θα μου πεις, υπάρχει πουστιά. Κι εγώ θα σου πω ότι έτσι δεν μπαίνουν πελάτες στο μαγαζί.
Μη ξεφύγουμε από την κουβέντα μας. Το γήπεδο θέλει κόντρα. Δεν πας να δεις μπάλα όπως στη ροκ συναυλία, να φτιαχτείς με τον πρεζάκια τραγουδιστή, όπως στο θέατρο να θαυμάσεις παράσταση και ερμηνεία ηθοποιών. Το οξυγόνο στο γήπεδο ακόμα και στο πιο καλλιτεχνικό, το πιο αρτίστικο ποδόσφαιρο, είναι η αντιπαλότητα. Ε, δες τα ματσάκια στο πρόγραμμα κάθε αγωνιστικής στο ντόπιο πρωτάθλημα και θα συμφωνήσεις ότι πρόκειται για αντιπρωτάθλημα