Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2016

Η Super League θέλει δομικές αλλαγές και όχι ξένες... κόπιες

Οι περισσότερες ομάδες στην Λίγκα θεωρούν πως ο Συνεταιρισμός θέλει δραστικές αλλαγές στις δομές του και όχι μη εφαρμόσιμα projects από το εξωτερικό.
Η λέξη Συνεταιρισμός από μόνη της σημαίνει συνεργασία και σύμπνοια. Η Super League ως Οργανισμός και διοργανώτρια Αρχή έχει χάσει αυτό το στοιχείο προ πολλού.
Στις περισσότερες των περιπτώσεων υπάρχουν απλώς αντιμαχόμενα... στρατόπεδα μέσα στην Λίγκα. Ποιοι θα συστρατευθούν με ποιους και ποιοι θα... επιτεθούν σε ποιους...
Οι πιο πολλές ομάδες νιώθουν πως η Λίγκα έχει μεγάλη ανάγκη από ουσιαστικές και δομικές αλλαγές. Πως έχει χάσει τον σκοπό της ίδρυσής της και την ταυτότητά της.
Πως ουσιαστικά χρειάζεται ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για την ίδρυση, τον σκοπό, την οργάνωση, τη λειτουργία, τον έλεγχο και τις ποινές των ΠΑΕ. Κάτι πιο σύγχρονο και παραγωγικό. Σε αυτήν την βάση η Λίγκα λοιπόν θα πρέπει να φτάσει στο σημείο να μπορεί να κάνει τα βασικά. Να είναι σε θέση να εφαρμόζει τα συμφωνηθέντα μεταξύ των ομάδων και να εφαρμόζει τα λεχθέντα σε ανακοινώσεις της.
Θυμίζουμε ξανά πως πέραν των ανοιχτών... μετώπων και των διαφωνιών εντός της Λίγκας έχουμε φτάσει στο σημείο ομάδες να βγαίνουν μετά από ανακοινώσεις της διοργανώτριας Αρχής και να διαφωνούν δημόσια. Και προφανώς υπάρχουν και σύλλογοι που φαίνεται να θέλουν σκοπίμως να δημιουργείται περίεργο κλίμα και διχόνοια. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η νέος τρόπος κατανομής των τηλεοπτικών εσόδων που είχε συμφωνηθεί από το περασμένο καλοκαίρι για να βοηθηθούν οι μικροί του πρωταθλήματος ωστόσο τελικώς δεν τηρείται. Κάτι που έχει επιφέρει έναν νέο κύκλο αντιπαράθεσης. Οι μικρομεσαίοι νιώθουν διαρκώς πως... πνίγονται οικονομικά. Συνεταιρισμός όπου οι εταίροι και υποτιθέμενοι συνεργάτες δεν συναινούν ούτε στα βασικά δεν είναι Συνεταιρισμός.
ΕΙΝΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΙΜΑ ΑΥΤΑ ΤΑ PROJECTS;
Η αντιγραφή, έστω, ανάλογων τρόπων διεξαγωγής πρωταθλημάτων των ανεπτυγμένων ποδοσφαιρικά χωρών πόσο εφικτή για την Λίγκα είναι; Υπάρχει αυτήν την στιγμή το ανάλογο δυναμικό στην διοργανώτρια Αρχή για να υποστηρίξει τις εκδοχές που προτείνονται; Πόσο αισιόδοξος μπορεί να είναι κανείς όταν και φέτος έχει επικρατήσει ένα... μπάχαλο άνευ προηγουμένου στον προγραμματισμό και με... χρωστούμενες ήδη τρεις αγωνιστικές; Σε αυτήν την φάση λοιπόν η Λίγκα θέλει δομικές αλλαγές και όχι ξένες... κόπιες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: